Interview Questions.

Top 100+ Ccnp Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Ccnp Interview Questions And Answers

Question 1. In A Router, What Is Default Route Used For?

Answer :

It is used whilst there is no precise access within the routing IP desk.

Question 2. What Will The Bgp First Check To See If A Prefix Is Accessible?

Answer :

BGP will check next hop attribute to determine subsequent hop is accessible

Networking Interview Questions
Question three. What Are The Two Methods For Reducing The Number Of Ibgp Connection In A Network?

Answer :

These are confederation and path reflector

Question four. In A Network Of Routers And Switches, What Is The Difference Between Routing And Switching?

Answer :

Switching make the very last remaining transport at the same time as routing select the excellent to be had direction in a network.

Networking Tutorial
Question five. What Is The Difference Between Rip And Ospf?

Answer :

RIP broadcast its routing desk after every 30 seconds even as OSPF simplest replace those entries that are lacking the neighbor routing table

Computer Hardware Interview Questions
Question 6. What Is The Difference Between Classless And Classfull Routing?

Answer :

Classfull routing don not promote it subnet masks facts together with the community prefix while classless routing do.

Question 7. What Is The Main Purpose Of Areas In Ospfv2?

Answer :

Routers networks are divided in to areas that are they connected to spine area0. The regions assist you to offer performance and clean to address massive community

CCNA Interview Questions
Question eight. What Types Of Routers Are Allowed In Totally Stubby Areas?

Answer :

In completely stubby region, inter area and intra location route and default route are allowed.

Question nine. What Are The Router Types In Ospf?

Answer :

There are Internal Router, ASBR and ABR

Hardware and Networking Interview Questions
Question 10. What Will Be The Broadcast Ip Of The 202.Four.81.96/27?

Answer :

202.4.81.127

Question eleven. In Ospfv2, What Is The Purpose Virtual Link?

Answer :

The foremost cause of digital hyperlink is to attach nonzero location with backbone place.

MCSE Interview Questions
Question 12. What Is A Load Balancer?

Answer :

It is a community device which is used to balance the load in on available nodes.

Networking Interview Questions
Question 13. What Is Voice Circuit?

Answer :

It is particularly used for voip simplest because it have ports allow on it which permit voip traffic.

Question 14. What Qos Parameters Are Required To Transfers Credential File From One Source To A Destination?

Answer :

The fundamental QoS parameters required is Bandwidth and Data loss.

Question 15. What Does Dns Do In A Network?

Answer :

DNS is area call server. It is used to translate IP into domain name and vice versa

Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) Interview Questions
Question sixteen. What Is The Purpose Or Http Protocol?

Answer :

It is used to transfer facts or documents over net.

Question 17. At Which Layer Hub Work?

Answer :

Hub works at physical layer.

Cisco Interview Questions
Question 18. Home Many Types Of Rip Messages?

Answer :

There are  form of RIP messages, those are request and reply.

Computer Hardware Interview Questions
Question 19. At Which Layer Of Internet Protocol Suite, Icmp Work?

Answer :

It works at net layer

Question 20. Which Protocol Does Rip Use To Transport Data?

Answer :

RIP use UDP

Cisco Nexus switches Interview Questions
Question 21. At Which Layer Sip Protocol Work?

Answer :

SIP work at Application layer of OSI.

Question 22. Is Rip V2 Is Link State Protocol?

Answer :

No, it is distance vector protocol

Question 23. At Which Layer Of Osi Does Tcp/ip Work?

Answer :

TCP/IP is  protocols. IP paintings at layer 3 and TCP at layer 4

Cisco Network Engineer Interview Questions
Question 24. At Which Layer Of Osi Does Tcp Work?

Answer :

It works at delivery layer

CCNA Interview Questions
Question 25. Sw_a Revision Number 22. You Have Made 2 Vlans One By One And 3 Vlans In One Command, What Will Be The Final Revision Number?

Answer :

The very last revision range is 25.

Question 26. What Is Private Vlan Used For?

Answer :

Private vlan is a idea in vlan you could have vlans in a single vlan. It is utilized in wherein loads of vlans are configured. You handiest want to make one vlan and all other vlans in this vlan.

Question 27. When You Are Configuring Virtual Link, Which Router Will Be Configured?

Answer :

The configuration is among ABRs router

Hardware and Networking Interview Questions
Question 28. What Is A Core Network?

Answer :

A core community is where the complete fundamental community lives. Without middle community, the complete community can't be run. All routers and switches are linked to their center network.

Question 29. What Is Access Layer In Switching Network?

Answer :

The get right of entry to layer is stated to be the layer in which host are linked with the  switch it is a stop layer related host with the switch. Layer 2 switches are in most cases utilized in get right of entry to layer.

Question 30. What Is The Difference Between Stp And Rstp?

Answer :

STP is used to save you switching loop within the switching community, whilst RSTP is almost equal as STP just most effective one aspect that's timing of port forwarding has been reduce to zero.

Question 31. What Is The Total Range Of Multicast Addresses In Ipv4?

Answer :

224-239

Question 32. How Can You Get A Continuous With This Ip On Router 176.9.41.131?

Answer :

Just upload –t at the cease of the IP… like 176.9.41.131 –t

Question 33. Does Ripv1 Support Classless Routing?

Answer :

RIPv1 does now not guide classless routing. RIPv2 assist classfull and classless routing each.

MCSE Interview Questions
Question 34. What Is Redistribution?

Answer :

It is a concept by which two extraordinary routing protocol can communicate and exchange statistics with every other

Question 35. Why Would You Use Areas In Bgp Protocols?

Answer :

There isn't any vicinity idea in BGP protocol.

Question 36. What Will Be The Administrative Distance Of Static Route To The Next Hop?

Answer :

The static path distance can be 1 in spite of the subsequent hop.

Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) Interview Questions
Question 37. What Is The Administrative Distance Of Egp?

Answer :

The administrative distance for EGP is 140.

Question 38. What Will Be The Administrative Distance Of Directly Connected Two Interfaces With Router?

Answer :

It could be zero

Question 39. What Will Be The Net Mask For The 176.Nine.59.4/16?

Answer :

255.255.Zero.Zero

Question forty. What Will Be The Wildcard Address For 176.9.One hundred twenty.142/24?

Answer :

zero.Zero.Zero.225

Cisco Interview Questions
Question 41. Which Tcp Port Does Bgp Used To Establish Connection Between Routers?

Answer :

BGP use 179 port o TCP.

Question 42. How Many Flavor Of Bgp Are?

Answer :

There are two flavors of BGP, EGP and IGP

Cisco Nexus switches Interview Questions
Question 43. What Is Synchronization?

Answer :

It is said to be the assets of IBGP.

Question 44. In Bgp, What Is The Purpose Of As_path Attribute?

Answer :

If a course has multiple direction to the identical IP prefix, the satisfactory direction is the one with the shortest AS_PATH

Question 45. What Is The Purpose Of Weight Attribute On Ospf?

Answer :

There isn't any attribute which includes WEIGHT in OSPF




CFG