Interview Questions.

Top 100+ Catia V5 Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Catia V5 Interview Questions And Answers

Question 1. Expand Catiav?

Answer :

Computer Aided Three Dimensional Interactive Application. 

Question 2. What Is The Save Extension Of Sketcher File?

Answer :

CAT Part 

Mechanical Interview Questions
Question 3. Does Catl4v5 Work On Unix Platform?

Answer :

Yes 

Question 4. Is It Possible To Increase The Size Of Plane Boundary Representation & How?

Answer :

Yes, pass for Tools-Options- Infrastructure-Part structure-Display.

Question 5. Is It Possible To Directly Enter In To Sketcher Workbench?

Answer :

No, it isn't possible to enter in to sketcher workbench at once. We need to pass for any workbench &form there we will input the sketcher workbench.. 

AutoCAD Interview Questions
Question 6. Which Is The Tool Used To Exit From Sketcher Workbench To Part Design Workbench?

Answer :

Exit Sketcher. 

Question 7. What Is Use Of Construction Elements?

Answer :

Construction elements assist in sketching the desired profile in sketcher.

 

Mechanical Engineering Interview Questions
Question 8. What Are The Default Units Of Lmt (period. Mass And Time) ?

Answer :

mm, Kg, Second. 

Question 9. What Is Sketch Tools In Sketcher Workbench & Explain The Importance Of It?

Answer :

SKETCH TOOLS in sketcher workbench are the instructions, which discover very use in creating sketches. SKETCH TOOLS are particularly geometric and dimensional constraints, creation factors/widespread factors and Grid alternative. They play very important position in sketching, each time we want to constrain a cartoon we use those alternatives and if we want to transform any detail right into a creation detail over again those options come into photograph.

CNC Programming Interview Questions
Question 10. Is It Possible To Hide Specification Tree?

Answer :

Yes, with help of F3 button, but the option in Tools conunand need to be checked to permit this. 

Question 11. What Is Show/hide Option?

Answer :

Show mode enable us to peer all of the additives presently opened and in Hide mode we can hide the preferred factors from the view for time being. 

Pro-E Interview Questions
Question 12. That Is The Use Of Cut Part By Sketch Plane?

Answer :

This task indicates how to make a few edges visible. In other phrases, we are going to simplify the sketch plane via hiding the part of the material that is not needed for sketching. 

Mechanical Interview Questions
Question thirteen. How Do You Measure Arc Length?

Answer :

We can measure arc length through using MEASURE ITEM command. Sometimes we want to personalize the option for arc length if it isn't always checked in advance the use of customization in MEASURE ITEM command. 

Question 14. What Is The Meaning Of True Dimension?

Answer :

True dimension is the size desired after the machining. In different words, this is the value that should be attained after the machining. 

Question 15. What Do ‘you Mean By Iso-constraints?

Answer :

If all of the ranges of freedom of geometry were takes up by means of a constant combination of dimensions & constant geometry,. That geometry is said to be ISO-CONSTRAINED. Geometry that also has a few stages of freedom is stated to be UNDER restricted.

Solid Works Interview Questions
Question sixteen. What Is The File Extension Of A Part File?

Answer :

File Extension of Part report is dot CATPart (.CATPart) 

Question 17. Which Are The Neutral File Extensions We Caii Use For The Part File?

Answer :

IGES/igs, STEP fstp, STL, WRL, and so on 

CNC Interview Questions
Question 18. Can You Create A Block Using A Line/is It Possible To Extrude A Line Or Open Profile Using Pad?

Answer :

Yes, ou can create a block using line, whilst you are extruding a line or any open profile you could check thick choice in Pad function (to keep away from Error message). You can Give limit one, Limit Two and Thickness one and two. You gets Block from line and skinny sheet from any open profile. 

Note: Dont use this selection to create a sheet metallic component the use of element layout. 

AutoCAD Interview Questions
Question 19. What Is The Meaning Of Mean Dimension?

Answer :

Mean dimension is the measurement that must be mern of all of the dimensions, which are tolerance. 

Question 20. How Many Degrees Of Freedom Are There For Points. Lines, Circles & Ellipse In 2 Dimensions?

Answer :

Degree of freedom for factors & ellipse is two for circles it's miles 3 & for ellipse it's far five in two dimensions. 

Unigraphics NX Interview Questions
Question 21. What Is The Importance Of Sketch Tools?

Answer :

This tool bar most effective seems when you are in sketcher workbench. The 4 tools discovered on this device bar are toggle equipment. When device is highlighted the tool is on. This precise device bar changes depending on what other sketcher workbench tool is currently selected. 

Question 22. Is It Possible To Directly Enter The Part Design Workbench, When We Start The Catia Session. Instead Of Assembly Design Workbench?

Answer :

No, we can't input directly into the element design. 

Question 23. What Is The Kernel Of Catia?

Answer :

CNEXT 

CATIA Interview Questions
Question 24. What Is Kernel?

Answer :

The kernel is the basic necessary part of an operating machine that allocates resources including low- stage hardware interfaces & safety. 

Mechanical Engineering Interview Questions
Question 25. What Do Catia Pi, Catia P2 And Catia P3 Mean?

Answer :

Pi, P2 and P3 will suggest the exclusive forms of systems of CATIA. Higher the variety sophisticated may be the software. 

Question 26. What Are The Different Options Available In Quick Trim Command?

Answer :

BREAK & RUBBER in gets rid of part of the element, which is clicked. 
BREAK & RUBBER out gets rid of part of the element, which isn't clicked. 
BREAK & KEEP continues each elements of elements after breaking. 
Question 27. Can We Select Non-planar Surface As Sketch Plane?

Answer :

No, we can not select a non-planar floor as cartoon. 

CNC Programming Interview Questions
Question 28. What Is The Use Of Isolate In Sketcher Workbench?

Answer :

Isolated is used while 3-D geometry is projected on to a comic strip in order to be modified and used as part of the caricature’s profile. 

Question 29. If I Donor Want The Relation B/w Original And Mirrored Elements What Should I Do?

Answer :

Explore and the relation b/w the unique and replicate element doesnt exit. 

Question 30. How Do We Change, Sketch’s Reference Plane?

Answer :

Right click on at the cartoon whose reference plane is to be modified and choose the alternate reference plane after which select new reference. 

Question 31. How Many Axis Can Be Created In A Single Sketch?

Answer :

Only one axis can be created in a comic strip, if more than one axis are drawn then only one of them, the ultra-modern one, might be axis and others could be transformed into reference factors. 

Question 32. Can Axis Be Converted Into Line Or Vice Versa?

Answer :

We can convert line into axis however axis can't convert into line. 

Question 33. Can We Redefine The Sketches?

Answer :

Yes. 

Pro-E Interview Questions
Question 34. What Is Use Of Sketch Analysis?

Answer :

To test whether or not the comic strip is absolutely closed or not in order that the sketch may be used or not so that the caricature can be used for further operations in element design.

Question 35. Where Do We Use Axis?

Answer :

Axis is utilized in creating shaft (revolved) characteristic. 

Question 36. What Is Rho Value For Ellipse, Parabola And Hyperbola?

Answer :

Parabola has RHO values of 0.5, Ellipse has RHO value among zero & zero.5 and Hyperbola has RHO cost b/w zero.Five & 1.0. 

Solid Works Interview Questions
Question 37. How Many Dimensions Are Required To Constrain The Ellipse?

Answer :

Three dimensions are required particularly essential axis, minor axis and the space from the beginning. 

Question 38. Mention The Color Code Of Iso-confined, Insider, And Over Con Strained Elements?

Answer :

The color code for those factors is Green. White and Magenta respectively. 

Question 39. How Do You Create A Negative Polarity Body In Part Design?

Answer :

After placing a brand new body If you operate Negative function as fist function in a frame the polarity of the frame can be negative. Negative functions like Pocket, Groove, Slot Hole and so forth. 

Question forty. What Is The Alternate Option For Intersect Boolean Option?

Answer :

Solid Combine is alternative alternative for Intersection Boolean operation. 

CNC Interview Questions




CFG