Interview Questions.

Top 100+ Catia Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Catia Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Full Form Of Catia?

Answer :

It's Computer Aided Three-dimensional Interactive Application.

Question 2. Who Is Developer Of Catia Software?

Answer :

A French Company  Dassault Systemes developed CATIA.

Mechanical Interview Questions
Question 3. Catia Is Written In Which Language?

Answer :

CATIA is written in C++ programming language.

Question 4. Can We Use Catia On Unix Platform?

Answer :

Yes CATIA works on Unix platform.

Question 5. What Is Default Units For Length, Mass, Time In Catia?

Answer :

It's mm, kg, sec respectively.

AutoCAD Interview Questions
Question 6. What Are Different Conic Sections Available In Catia?

Answer :

Parabola, Ellipse and Hyperbola.

Question 7. What Dimensions Are Necessary To Constrain Ellipse?

Answer :

Major axis, minor axis and distance from beginning are required to absolutely constrain ellipse.

Mechanical Engineering Interview Questions
Question eight. Enlist The Different Coordinate Systems?

Answer :

Cartesian, Polar and Spherical Coordinate machine.

Question 9. What Is Thickness Of Surfaces?

Answer :

Thickness of floor vicinity tends to 0.

CNC Programming Interview Questions
Question 10. What Is Kernel Of Catia?

Answer :

C NEXT.




CFG