Interview Questions.

Top 100+ Caterpillar Aptitude Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Caterpillar Aptitude Interview Questions And Answers

Question 1. If A And B Are Positive Integers, And X=2×3×7×a , And Y=2×2×8×b , And The Values Of Both X And Y Lie Between 120 And 130 (now not Including The Two), Then A–b=?

Answer :

We are given that x=2×three×7×a=42a and y=2×2×8×b=32b

We are for the reason that the values of each x and y lie between 120 and 130 (not inclusive of the 2).

The only a couple of of 42 in this variety is forty two×3=126.

Hence, x=126 and a=3.

The most effective a couple of of 32 on this variety is 32×4=128.

Hence, y=128 and b=four.

Hence, a-b=three-four= -1.

Question 2. Peter Bought A Laptop For Rs. 24,seven hundred, Which He Later Sold To John For Rs. 26000. Find The Profit Percentage?

Answer :

S.P = 26000 and C.P = 24700.

Profit = S.P – C.P = 26000 – 24700 = 1300

Profit percent = (Profit /C.P) x 100 = (1300/26000) x 100 = 100 / 20 = 5 %.

Financial Planning Interview Questions
Question three. Rajni Purchased A Mobile Phone And A Refrigerator For Rs. 12000 And Rs. Ten thousand Respectively. She Sold The First At A Loss Of 12% And The Second At A Profit Of eight%.What Is Her Overall Profit/loss?

Answer :

Total charge = 12000 + ten thousand = 22000

Total Cost price = Rs 22000

SP of cell smartphone

=> 88 % of CP

= (88/a hundred) x 12000

= zero.88 x 12000

= 10560

SP of refrigerator

= 108% of CP

= (108/100) x ten thousand

= 1.08 x 10000

= 10800

Total SP = 10560 + 10800

= 21360

Loss = (C.P.) - (S.P.)

Loss = 22000 – 21360

= 640.

Question 4. A Man Sold A Horse At A Loss Of 7%. Had He Been Able To Sell It At A Gain Of 9%, It Would Have Fetched Rs. 64 More Than It Did. What Was His Cost Price?

Answer :

In the given trouble, let C.P denote the fee fee, then

(one hundred+9)% of CP – (a hundred-7) % of C.P = Rs. Sixty four

=>(109)% of CP – (ninety three) % of C.P = Rs. 64

=>16 % of CP = 64

=> CP = sixty four x one hundred / 16 = 400.

Power Electronics Tutorial
Question 5. A Grocer Sells Rice At A Profit Of 10% And Uses A Weight Which Is 20% Less. Find His Total Percentage Gain?

Answer :

The grocer buys rice at m Rs/Kg 

Then he sells at Rs (110/one hundred)m in line with 80/100 Kg Or, at Rs. A hundred and ten m /100 x (100/eighty) according to kg = 11 m / eight in keeping with kg 

Profit = 11m/eight – m = 3m/eight 

Profit percentage = (3m/eight) / m x (one hundred) = 300/8 = 37.5%.

Sales Interview Questions
Question 6. A Dishonest Dealer Professes To Sell His Goods At Cost Price, But He Uses A Weight Of 960 Gm For The Kg Weight. Find His Gain Percent?

Answer :

Cost of the goods be 1 Re consistent with kg.

He sells for Re 1 what fee to him is Rs. Zero.Ninety six

Gain = 1 – zero.Ninety six = 0.04

Gain percentage = (zero.04/zero.96) x 100 = 25/6 %.

Question 7. If I Purchased 11 Books For Rs. 10 And Sold All The Books At The Rate Of 10 Books For eleven, Find My Profit Percentage?

Answer :

If C.P = 10 Rs. Then S.P = (eleven/10 x eleven) = 12.1 Rs 

Gain = 12.1 - 10 Rs = 2.1 Rs 

Gain % = profit/C.P x one hundred = 2.1 / 10 x a hundred = 21 %.

Electrical Engineering Interview Questions
Question 8. A Shopkeeper Makes A Profit Of 15% By Selling A Book For Rs.230. What Is The Actual Profit Of The Book In Rupees?

Answer :

Let the C.P = okay Rs.

Profit = 15 % on C.P => income = 15k/a hundred

S.P = C.P + earnings = okay + 15k/one hundred = 115k/one hundred

=> 115k/a hundred = 230 => k =230 x (100/a hundred and fifteen) = 200Rs.

Profit = 15 % on 2 hundred Rs = 30 Rs.

Question nine. A Man Sells His Scooter For Rs. 16500 Making A Profit Of 10%. How Much Did The Scooter Cost Him?

Answer :

Let the cost price be k Rs.

Profit percent = 10%, profit = (10/a hundred) x k = ok/10

S.P = C.P + Profit = k + (k/10) = 11k/10

11k/10 = 16500 => ok = 16500 x (10/eleven) = 15000.

Maintenance and Manufacturing Interview Questions
Question 10. Mr. Y Bought Apples At Rs. 5 A Dozen. He Had To Sell Them At A Loss Of 4%. Find The Selling Price Of One Apple (in Paisa)?

Answer :

We have C.P of 1 dozen apple = Rs. 5,

Loss percentage = 4 %

Loss = (4/a hundred) x 5

= 1/5 Rs

S.P = C.P – Loss 

= (five – 1 / 5)

= 24 /five Rs.

Thus S.P of one dozen apple = Rs. 24/5 

S.P of one apple = (24 / five) x (1/12)

= 2/five Rs

= (2/five) * a hundred paisa

= forty paisa.

Question 11. Mr. X Bought An Article For Rs. 1215 And Spent Rs. 35 On Its Transportation. At What Price Should He Sell The Article To Have A Gain Of sixteen%?

Answer :

Effective price price = Rs. 1215 + Rs. 35 = 1250

He needs 16% profit at the cost charge. Profit = (sixteen/a hundred) x 1250 = two hundred

S.P = C.P + Gain = 1250 + 200 = 1450.

Insurance Interview Questions
Question 12. A Shopkeeper Buys Bananas At 12 For Rs 9 And Sells At 9 For Rs.12. Find His Gain Or Loss Percent?

Answer :

L.C.M of 9 and 12 = 36

Given, C.P of 12 bananas = nine Rs.

=> C.P of 36 bananas = 27 Rs.

Given, S.P of 9 bananas = 12 Rs

=> S.P of 36 bananas = forty eight Rs.

Since S.P > C.P, there should be a few income,

Profit = S.P - C.P 

= forty eight - 27 = 21

Profit percentage = (profit / C.P) x 100 

= (21 / 27) x a hundred

= seven hundred / 9

= 77.Seventy eight%.

Financial Planning Interview Questions
Question 13. The Selling Price Of 10 Articles Is The Same As The Cost Price Of 12 Articles, Find Gain Percent?

Answer :

Let the cost fee of every article be Rs ok

We have, S.P of 10 articles = C.P of 12 articles = 12k

We recognize that C.P of 10 articles = 10 okay

Gain on the acquisition of articles = 12 ok – 10k = 2k

Profit percentage = (income/C.P) x 100 = (2k/10k) x one hundred = 20%.

Question 14. Vijay Sells An Article At A Profit Of 20%. If That Article Was Bought For Rs.1500, Then Find The Selling Price?

Answer :

C.P = Rs. 1500 and Profit = 20% 

=> income = (20/a hundred) x 1500 = 300 

S.P = C.P + earnings 

= 1500 + three hundred 

= 1800.

Question 15. A Shopkeeper Buys Bananas At 10 For Rs 8 And Sells At 8 For Rs. 10. Find His Gain Or Loss Percent?

Answer :

L.C.M of 8 and 10 = 40

C.P of 10 bananas = eight Rs => C.P of 40 bananas = 32 Rs.

S.P of eight bananas = 10 Rs. => S.P of forty bananas = 50 Rs.

A character buys 40 bananas for 32 Rs. And sells it for 50 Rs, it's far clean that he made earnings of 18 Rs.

Profit percent = (income/C.P) x a hundred = 18/32 x a hundred = fifty six.25%.

Power Electronics Interview Questions
Question 16. A Person Bought A Cycle For Rs. 1200 And Paid Some Extra 300 Rs For Its Repair Works. He Sold The Cycle For Rs. 1600. Find The Amount Of Profit Or Loss?

Answer :

Given

Cost charge C.P = 1200 Rs,

Overhead prices = Rs. 300

Effective price fee = 1200 + 300 = 1500

Selling price = Rs. 1600

Since S.P > EffectiveC.P, there's some amount of income

Profit = S.P – C.P 

= 1600 - 1500

= one hundred Rs.

Question 17. An Article Was Bought For Rs. 3000 And It Should Be Sold At A Profit Of Rs. 300, What Should Be The Selling Price Of That Article?

Answer :

Cost price = 3000, Profit = Rs. Three hundred

We realize that

Profit = S.P – C.P 

=> S.P = Profit + C.P

= three hundred + 3000

= 3300.

Marketing Interview Questions
Question 18. The Labelled Price Of A Product Is Rs. 750. If It Is Sold At 20% Discount And The Dealer Earns 25% Profit, Find Its Cost Price?

Answer :

Given , Labelled price = Rs. 750

Discount = 20 % of labelled price

= ( 20 / 100 ) x 750

= 2 x 75

Discount = one hundred fifty

Selling Price = Labelled Price - Discount

= 750 - one hundred fifty

= Rs. Six hundred

Given , income = 25 %

Cost Price = [100/ (100 + Gain%)] * Selling Price

= [ 100 / ( 100 + 25 ) ] * 600

= ( 100 / a hundred twenty five ) * 600

= 480 Rs.

Sales Interview Questions
Question 19. A Man Purchased An Article At 3/4 Th Of The List Price And Sold At Half More Than The List Price. What Was His Gain Per Cent?

Answer :

Let the List charge of the thing = Rs. One hundred

Given, Cost charge(C.P) =3/four th of the listing rate

= (3/four) * 100

= seventy five Rs.

Given, Selling price =half extra than the list rate

= 1/2 of listing charge + listing rate

= (1/2) * a hundred + 100

= 50 + one hundred

= one hundred fifty Rs.

Gain % = (S.P - C.P) / C.P * a hundred%

= (one hundred fifty - 75) / 75 * a hundred%

= (seventy five/ 75) * one hundred%

= one hundred%

Thus,Gain % = one hundred%.

Question 20. The Marked Price Of A Radio Is 30% More Than Its Cost Price. If A Discount Of 10% Is Given On The Marked Price, Find The Gain Percent?

Answer :

Solution is

Given

Let Cost Price = one hundred Rs

Marked charge = 30 % more than Cost Price

= 30 % of C.P + C.P

= ( ( 30 / one hundred ) x 100 ) + one hundred

= 30 + 100

= a hundred thirty Rs

Given Discount = 10 % of marked fee

= ( 10 / 100 ) x a hundred thirty

= 13 Rs

Selling Price = Marked Price - Discount

= one hundred thirty - 13

=117.

Financial Services Interview Questions
Question 21. The Marked Price Of A Radio Is 20% More Than Its Cost Price. If A Discount Of 10% Is Given On The Marked Price, Find The Gain Percent?

Answer :

Solution is

Given

Let the Cost fee = 100 Rs

Marked charge = 20 % extra than the price rate

= 20 % of C.P + C.P

= ( ( 20 / a hundred ) * a hundred ) + a hundred

Marked charge = one hundred twenty Rs 

Discount = 10 % of marked price

= ( 10 / one hundred ) * 120

= 12 Rs

Selling price = Marked fee - Discount

= one hundred twenty - 12

= 108 Rs

Gain = ( Selling Price - Cost rate)

= 108 - a hundred

= eight

%Gain = ( Gain * 100 / CP)

= (eight *100)/one hundred

= 8%.

Gain percent = eight %.

Question 22. A Watch Is Bought For Rs. 1600 And Sold At A Loss Of 20 %. Find Its Selling Price?

Answer :

Given

Cost charge = Rs. 1600

Loss % = 20 %

Selling price = [ (100 - Loss %) / 100 ] * C.P

= [ (100 - 20) / 100 ] * 1600

= [ 80 / 100 ] * 1600

= 80 * 16

= 1280.

Question 23. A Table Is Bought For Rs. 1500 And Sold At A Loss Of 30 %. Find Its Selling Price?

Answer :

Solution is

Given

Cost charge = Rs.1500

Loss % = 30 %

Selling charge = [ ( 100 - Loss % ) / 100 ] * C.P

= [ ( 100 - 30 ) / 100 ] * 1500

= [ 70 / 100 ] * 1500

= 70 * 15

= 1050.

Diesel Mechanic Interview Questions
Question 24. The Chair Is Bought For Rs. 1900 And Sold At Rs. 2565. Find The Profit Percent?

Answer :

Solution is

Cost Price = Rs. 1900

Selling Price = Rs. 2565

income = promoting rate - fee price

Profit = Rs. 665

Profit Percentage = (Profit / C.P) x one hundred%

Profit Percentage = ( 665 / 1900 ) x a hundred

Profit Percentage = 35 %.

Electrical Engineering Interview Questions
Question 25. The Wooden Toy Is Bought For Rs. 1600 And Sold At Rs. 1920. Find The Profit Percent?

Answer :

Cost Price = Rs. 1600

Selling Price = Rs. 1920

Profit = Rs. 320

Profit Percentage = (Profit / C.P) x 100

Profit Percentage = (320/1600) x a hundred

= 320 / 16

= 20%

Profit Percentage = 20 %.

Question 26. A Notebook Is Bought For Rs. 1100 And Sold At Profit Of 5 %. Find Its Selling Price?

Answer :

Given

Cost price = Rs. 1100 Profit % = five %

Selling price = ( 100 + Gain % ) / a hundred X CP

= (a hundred + five) / (one hundred) x 1100

= a hundred and five / one hundred x 1100

= one zero five x eleven

= 1155

Selling charge = Rs 1155.

Question 27. A Wooden Toy Is Bought For Rs. 1200 And Sold At Profit Of 20 %. Find Its Selling Price?

Answer :

Given

Cost price of Toy = Rs 1200

Profit or Gain = 20%

Selling rate =[ ( 100 + Gain % ) / 100] * C.P

= (a hundred + 20 ) / a hundred * 1200

= 120 / one hundred * 1200

= 120 * 12

= 1440

Selling Price = Rs 1440.

Maintenance and Manufacturing Interview Questions
Question 28. A Table Is Bought For Rs. 1783 And Sold At Profit Of sixty five %. Find Its Selling Price?

Answer :

Given, Cost fee = Rs. 1783

Profit % = sixty five %

Selling fee = [(100 + profit%) / 100] * Cost Price

=> Selling charge = [(100 + 65) / 100] * 1783

= (a hundred sixty five / 100) * 1783

=2941.Ninety five

Thus, Selling fee of Table = Rs. 2941.95.




CFG