Interview Questions.

Top 100+ Capgemini Aptitude Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Capgemini Aptitude Interview Questions And Answers

Question 1. A 30% Loss On Cost Price Is What Percentage Loss On Selling Price ?

Answer :

Let CP=one hundred, SP=70

Loss= 30/70*100=forty two.85%

Question 2. A, B And C Can Hire A Taxi For Rs. 2400 For One Day. A, B And C Utilized The Auto For 6 Hours, eight Hours And 10 Hours Separately. What Amount Did C Pay?

Answer :

Let general fair rs.2400

C share=10/24*2400=one thousand

Adv Java Interview Questions
Question three. In An Exam, Amar Scored 64 Percent, Bhavan Scored 36 Percent And Chetan forty four Percent. The Maximum Score Awarded In The Exam Is 800. Find The Average Mark Scored By All The Three Boys?

Answer :

Average mark scored by way of all the three boys = 

[64/100 (800) + 36/100 (800) + 44/100 (800)] / 3 = 384

Question four. A Man Pushes Downstream 30 Km And Upstream 18 Km, Taking five Hours Each Time. What Is The Speed Of The Stream (modern)?

Answer :

Let x=pace of boat and y=speed of contemporary

=30/ (x + y) =18/(x-y) =5 by using solving y=1.2 km/hr

Adv Java Tutorial
Question five. What Sum Of Money Put At C.I Amounts In 2 Years To Rs.8820 And In three Years To Rs.9261?

Answer :

8820 —- 441

one hundred —- ? => 5%

 x *105/one hundred * one hundred and five/one hundred = 8820

 x*1.1025=8820

 x=8820/1.1025 => 8000

Core Java Interview Questions
Question 6. A Train a hundred twenty five Meter Long Is Running At 50 Km/hr. In What Time Will It Pass A Man Running At five Km/hr In A Similar Bearing In Which The Train Is Going?

Answer :

Distance=a hundred twenty five meter velocity=50-five=45km/hr=>forty five*five/18=12.Five m/s

Time=125/12.Five=10sec

Question 7. The Length Of A Rectangular Floor Is More Than Its Breadth By 2 hundred%. If Rs. 324 Is Required To Paint The Floor At The Rate Of Rs. Three Per Sq M, Then What Would Be The Length Of The Floor?

Answer :

Let the length and the breadth of the floor be l m and b m respectively.

L = b + 200% of b = l + 2b = 3b

Area of the ground = 324/three = 108 sq.M

l b = 108 i.E., l * l/three = 108

l2 = 324 => l = 18.

Core Java Tutorial C Interview Questions
Question eight. A Is Twice As Fast As B Is Thrice As Fast As C. The Journey Covered By C In forty two Minutes, What Will Be Covered By A Is

Answer :

B is three times as fast as C

C covered in forty two minutes

B protected in forty two/three=14 min

Question 9. Four Car Rental Agencies A, B, C And D Rented A Plot For Parking Their Cars During The Night. A Parked 15 Cars For 12 Days, B Parked 12 Cars For 20 Days, C Parked 18 Cars For 18 Days And D Parked 16 Cars For 15 Days. If A Paid Rs. 1125 As Rent For Parking His Cars, What Is The Total Rent Paid By All The Four Agencies?

Answer :

The ratio in which the four groups could be paying the rents = 15 * 12 : 12 * 20 : 18 * 18 : 16 * 15

= a hundred and eighty : 240 : 324 : 240 = forty five : 60 : eighty one : 60

Let us consider the 4 amounts to be 45k, 60k, 81k and 60k respectively.

The general hire paid by means of the 4 corporations = 45k + 60k + 81k + 60k= 246k

It is for the reason that A paid Rs. 1125

45k = 1125 => okay = 25

246k = 246(25) = Rs. 6150

Thus the total lease paid by all the four businesses is Rs. 6150.

Oracle 11g Interview Questions
Question 10. A Man Purchases A Book For Rs.29.50 And Offers It For Rs. 31.10. Discover His Gain Percent

Answer :

So we've C.P. = 29.50 

S.P. = 31.10 

Gain = 31.10 - 29.50 = Rs. 1.6 

Gain %=( Gain/Cost*one hundred)% 

= (1.6/29.50?A hundred)%=5.4%

C Tutorial
Question 11. There Are Three Numbers. Five/seventh Of The First Number Is Equal To 48% Of The Second Number. The Second Number Is 1/ninth Of The Third Number. If The Third Number Is 1125, Then Find 25% Of The First Number?

Answer :

Let the primary wide variety and the second range be F and S respectively.

5/2 F = forty eight/a hundred S —-> (1)

S = 1/nine * 1125 = a hundred twenty five

(1) => five/7 F = forty eight/100 * one hundred twenty five

=> F = eighty four

25% of F = 1/four * eighty four = 21.

Aptitude Interview Questions
Question 12. If A Card Is Drawn From A Well Shuffled Pack Of Cards, The Probability Of Drawing A Spade Or A King Is

Answer :

P(SnK) = P(S) + P(K) – P(SnK), wherein S denotes spade and K denotes king. 

P(SnK) = 13/fifty two + four/fifty two – 1/fifty two = 4/thirteen

Adv Java Interview Questions
Question thirteen. A Heap Of Stones Can Be Made Up Into Groups Of 21. When Made Up Into Groups Of 16, 20, 25 And forty five There Are 3 Stones Left In Each Case. How Many Stones At Least Can There Be In The Heap?

Answer :

LCM of 16, 20, 25, forty five = 3600

1 * 3600 + 3 = 3603   no longer divisible by 21

2 * 3600 + three = 7203   is divisible by means of 21

Oracle 11g Tutorial
Question 14. A, B And C Mutually Thought Of Connecting With Themselves In A Business Wander. It Concurred That A Would Contribute Rs. 6500 For A Half Year, B, Rs. 8400 For 5 Months And C, Rs. 10,000 For three Months. A Needs To Be The Working Part For Which, He Was To Get five% Of The Benefits. The Benefit Earned Was Rs. 7400. Calculate The Share Of B In The Profit.

Answer :

For managing, A got = 5% of Rs. 7400 = Rs. 370. 

Equalization = Rs. (7400 - 370) = Rs. 7030. 

Proportion of their funding = (6500 x 6): (8400 x five): (ten thousand x 3) 

= 39000: 42000: 30000 

= 13: 14: 10 

B's offer = Rs. 7030 x14/37= Rs. 2660.

Question 15. Find The Least Number Which When Divided By 35 And 11 Leaves A Remainder Of 1 In Each Case.

Answer :

The least range which whilst divided via different divisors leaving the equal remainder in each case

= LCM(one of a kind divisors) + remainder left in every case.

Hence the specified least range 

= LCM(35, eleven) + 1 = 386.

ADO.Net Interview Questions
Question 16. If 20 Men Can Construct A Divider 112 Meters In Length In 6 Days, What Length Of A Comparable Divider Can Be Worked By 25 Men In 3 Days ?

Answer :

20 guys in 6 days can build 112 meters

25 men in 30 days can construct=112*(25/20)*(three/6)

= 70 meters

Question 17. A Shopkeeper Sells 20% Of His Stock At 10% Profit Ans Sells The Remaining At A Loss Of five%. He Incurred An Overall Loss Of Rs. Four hundred. Find The Total Worth Of The Stock ?

Answer :

Let the full really worth of the stock be Rs. X.

The SP of 20% of the inventory = 1/5 * x * 1.1 = 11x/50

The SP of 80% of the stock = four/five * x * 0.Ninety five = 19x/25 = 38x/50

Total SP = 11x/50 + 38x/50 = 49x/50

Overall loss = x – 49x/50 = x/50

x/50 = four hundred => x = 20000

Advanced C++ Interview Questions
Question 18. In A Race Of 600 Meters, A Can Beat B By 60 Meters And In A Race Of 500 Meters; B Can Beat C By 50 Meters. By What Number Of Meters Will A Beat C In A Race Of four hundred Meters ?

Answer :

A runs B runs C runs

six hundred meters race 600 m 540 m

500 meters race 500 m 450 m

Coming ratio A runs B runs C runs

three hundred meters-2700 meters-2430 meters

Unitary A runs B runs C runs

Methods 400m-360m-324m

A beat C by four hundred- 324=76 meters.

Core Java Interview Questions
Question 19. A Man Purchased 15 Pens, 12 Books, 10 Pencils And 5 Erasers. The Cost Of Each Pen Is Rs.36, Each Book Is Rs.Forty five, Each Pencil Is Rs.Eight, And The Cost Of Each Eraser Is Rs.40 Less Than The Combined Costs Of Pen And Pencil. Find The Total Amount Spent?

Answer :

Cost of each eraser = (36 + 8 -forty) = Rs.4

Required quantity = 15 * 36 + 12 * forty five + 10 * eight + 5 * 4

540 + 540 + eighty + 20 = Rs.1180

Question 20. The Total Ages Of 5 Youngsters Conceived At The Interval Of 3 Years Each Is 50 Years. What Is The Age Of The Youngest Child ?

Answer :

Give the times of youngsters a danger to be x, (x + 3), (x + 6), (x + nine) and (x + 12) years. 

At that factor, x + (x + three) + (x + 6) + (x + nine) + (x + 12) = 50 

5x = 20 

x = 4.

Cap Gemini Siebel CRM Interview Questions
Question 21. What Amount Does Kiran Get If He Invests Rs. 18000 At 15% P.A. Simple Interest For Four Years ?

Answer :

Simple interest = (18000 * four * 15)/a hundred = Rs. 10800

Amount = P + I = 18000 + 10800 = Rs. 28800

Question 22. What Was The Day Of The Week On 28th May 2006 ?

Answer :

28 May, 2006 = (2005 years + Period from 1.1.2006 to twenty-eight.Five.2006) 

Odd days in 1600 years = zero 

Odd days in four hundred years = zero 

5 years = (four conventional years + 1 jump 12 months) = (four x 1 + 1 x 2) 6 unusual days 

Jan. Feb. March April May 

(31 + 28 + 31 + 30 + 28) = 148 days 

148 days = (21 weeks + 1 day) 1 unusual day. 

Add up to variety of abnormal days = (zero + zero + 6 + 1) = 7 zero peculiar day. 

Given day is Sunday.

Question 23. In A 1000 M Race, A Beats B By two hundred Meters Or 25 Seconds. Find The Speed Of B ?

Answer :

Since A beats B by using 2 hundred m or 25 seconds, it means that B covers 2 hundred m in 25 seconds. 

Hence speed of B = 200/25 = 8 m/s.

Capgemini PMO Interview Questions
Question 24. What Was Be The Day Of The Week On Fifteenth August 2010 ?

Answer :

Fifteenth August, 2010 = (2009 years + Period 1.1.2010 to 15.Eight.2010) 

Odd days in 1600 years = 0 

Odd days in 400 years = 0 

nine years = (2 leap years + 7 commonplace years) = (2 x 2 + 7 x 1) = 11 abnormal days four odd days. 

Jan. Feb. March April May June July Aug. 

(31 + 28 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 15) = 227 days 

227 days = (32 weeks + 3 days) three ordinary days. 

Add up to quantity of atypical days = (0 + 0 + 4 + 3) = 7 0 atypical days. 

Given day is Sunday.

C Interview Questions
Question 25. Five Men And Nine Women Can Do A Piece Of Work In 10 Days. Six Men And Twelve Women Can Do The Same Work In 8 Days. In How Many Days Can Three Men And Three Women Do The Work ?

Answer :

(5m + 9w)10 = (6m + 12w)eight 

=> 50m + 90w = 48w + 96 w => 2m = 6w => 1m = 3w 5m + 9w = 5m + 3m = 8m 

eight guys can do the paintings in 10 days. 

3m +3w = 3m + 1w = 4m 

So, 4 men can do the work in (10 * 8)/four = 20 days.

Question 26. A Brick Measures 20 Cm * 10 Cm * 7.Five Cm How Many Bricks Will Be Required For A Wall 25 M * 2 M * zero.75 M?

Answer :

25 * 2 * 0.75 = 20/a hundred * 10/one hundred * 7.5/a hundred * x

25 =  1/one hundred * x => x = 25000

SAP Aptitude Interview Questions
Question 27. A Boat Running Upstream Takes 8 Hours forty eight Minutes To Cover A Specific Separation, While It Takes 4 Hours To Cover A Similar Separation Running Downstream. What Is The Proportion Between The Speed Of The Boat And Speed Of The Water Current And Flow Individually ?

Answer :

At that point, dispose of canvassed upstream in 8 hrs. 48 min = Distance blanketed downstream in 4 hrs. 

X* eight 4 /5= (y x four) 

44/five x =4y 

y = 11/five x. 

Required proportion = y + x/2: y - x /2

= sixteen/5 x half of: 6/5 x half of

= 8/five:3/5

= 8: 3.

Oracle 11g Interview Questions
Question 28. 3, five, eleven, 14, 17, 21

Answer :

Every one of the numbers aside from 14 is an bizarre variety. 

The wide variety '14' is the main EVEN quantity.

Question 29. Sixteen, 33, 65, 131, 261, (....)

Answer :

Each wide variety is double the former one with 1 included or subtracted alternatively.

Along those strains, the following variety is (2 x 261 + 1) = 523.

Oracle Aptitude Interview Questions
Question 30. An Organic Product Vendor Had A Few Apples. He Offers forty% Apples And Still Has 420 Apples. Initially, He Had

Answer :

Assume initially he had x apples. 

At that factor, (100 - forty)% of x = 420. 

60/one hundred x x = 420 

x = 420 x one hundred = seven hundred.

Question 31. Three Pipes A, B And C Can Fill A Tank From Void To Full In 30 Minutes, 20 Minutes, And 10 Minutes Individually. At The Point When The Tank Is Unfilled, All The Three Funnels Are Opened. A, B And C Release Compound Arrangements P, Q And R Separately. What Is The Extent Of The Arrangement R In The Fluid In The Tank Following three Minutes ?

Answer :

Part filled with the aid of (A + B + C) in 3 minutes = three (1/30+1/20+1/10)= three*11/60=11/20 

Required proportion = three/10 x 20/11 = 6 /eleven

Question 32. The Speed Of A Boat In Standing Water Is nine Km Ph And The Speed Of The Stream Is 1.5 Km Ph. A Man Lines To A Place At A Separation Of one hundred and five Km, And Returns To The Beginning Stage. The Aggregate Time Taken By Him Is

Answer :

Speed upstream = 7.5 km ph. 

Speed downstream = 10.5 km ph. 

Add as much as time taken = 105/7.5 + 105/10.5 hours = 24 hours.

Infosys Aptitude Interview Questions
Question 33. A Man Has Rs. 480 In The Divisions Of One-rupee Notes, Five-rupee Notes And Ten-rupee Notes. The Quantity Of Notes In Every Section Is Equivalent. What Is The Aggregate Number Of Notes That He Has ?

Answer :

Give the number of notes of each division a threat to be x. 

At that point x + 5x + 10x = 480 

16x = 480 x = 30. 

Consequently, upload as much as quantity of notes = 3x = 90

Aptitude Interview Questions
Question 34. 270 Meters In Length Prepare Running At The Speed Of one hundred twenty Km Ph Crosses Another Prepare Running Inverse Way At The Speed Of eighty Km Ph In 9 Seconds. What Is The Length Of The Other Prepare ?

Answer :

Relative pace = (120 + 80) km/hr 

= 2 hundred x five/18 m/sec 

= 500/nine m/sec.

Question 35. Merchandise Prepares Keeps Running At The Speed Of seventy two Km Ph And Crosses A 250 M Long Stage In 26 Seconds. What Is The Length Of The Products Prepared ?

Answer :

Speed = 20 m/sec.

Time = 26 sec.

Then, x + 250 /26= 20

x + 250 = 520

x = 270.

Question 36. An Entirety Of Cash At Basic Premium Adds Up To Rs. 815 Out Of three Years And To Rs. 854 Out Of 4 Years. The Aggregate Is

Answer :

S.I. For 1 12 months = Rs. (854 - 815) = Rs. 39. 

S.I. For a long term = Rs.(39 x 3) = Rs. 117.

Principal = Rs. (815 - 117) = Rs. 698.

ADO.Net Interview Questions
Question 37. A Man Took Credit From A Bank At The Rate Of 12% P.A. Straightforward Intrigue. Following 3 Years He Needed To Pay Rs. 5400 Intrigue Just For The Period. The Essential Sum Acquired By Him Was

Answer :

Principal = Rs. A hundred x 5400/1200x3 = Rs. 15000.

Question 38. A Man Has Rs. 480 In The Sections Of One-rupee Notes, Five-rupee Notes, And Ten-rupee Notes. The Quantity Of Notes In Every Section Is Equivalent. What Is The Aggregate Number Of Notes That He Has?

Answer :

Give the range of notes of every group a hazard to be x. 

At that point x + 5x + 10x = 480 

16x = 480 

x = 30.

Consequently, upload up to variety of notes = 3x = 90.

Question 39. Tickets Numbered 1 To 20 Are Stirred Up And After That, A Ticket Is Drawn Indiscriminately. What Is The Probability Getting Ticket Drawn Has A Quantity Which Is A Difference Of three Or 5 ?

Answer :

Let, S = 1, 2, three, 4, 19, 20. 

Let E = occasion of having some of three or five = 3, 6, 9, 12, 15, 18, five, 10, 20.

P (E) = n (E)/n(S) = nine/20

Question 40. Three Fair Coins Are Tossed. What Is The Probability Of Getting At Most Two Heads ?

Answer :

Here S = TTT, TTH, THT, HTT, THH, HTH, HHT, HHH 

Let E = occasion of having at maximum two heads. 

At that point E = TTT, TTH, THT, HTT, THH, HTH, HHT. 

P (E) = n (E)/n(S) = 7/8

Advanced C++ Interview Questions




CFG