Interview Questions.

Top 100+ Bowls Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Bowls Interview Questions And Answers

Question 1. In A Game Of Fours, The Jack Has Been Bowled In Accordance With The Laws Of The Gameexcept That It Was Bowled By The Incorrect Lead. One Of The Skips Returns The Jack To Bebowled By The Correct Lead, But Before It Can Be Re-bowled The Time Signal Sounds For Theend Of The Game. You, The Umpire, Have Been Asked “what Do We Do Now”?What Is Your Reply?

Answer :

Law 6C - Should the jack be bowled according with Laws 7, 8 (b), eleven (d) and thirteen (b), by way of an wrong participant from either crew, or via the opposing player in singles, and the completing time sign sounds; the jack will be returned and bowled through the ideal player and the give up played.

Question 2. In The Game Of Singles, The Jack Is Bowled In Accordance With The Laws Of The Game Except Itis Bowled By The Opposing Player. Before It Can Be Re-bowled By The Correct Player The Timesignal Sounds. The Umpire Is Asked “what Happens Now”?What Should The Umpire Tell The Players?

Answer :

Law 6C - Should the jack be bowled according with Laws 7, eight (b), eleven (d) and 13 (b), through anincorrect participant from both crew, or by way of the opposing participant in singles, and the finishing timesignal sounds; the jack shall be again and bowled through the correct player and the endplayed.

Cricket Interview Questions
Question three. When Is A Bowl Or Jack Deemed To Have Been Bowled?

Answer :

Law 7 - Bowling is the motion of rolling a bowl or jack alongside the mat. A bowl or jack isdeemed to have been bowled whilst it has both left the hand and passed thoroughly beyond thefront line of the bowling vicinity.

Question four. When Bowling The Jack There Are Certain Laws Of The Game That Must Be Complied Withotherwise The End Is Deemed Not To Have Commenced.Four Of These Are?

Answer :

Law eight (e) - An stop shall be deemed not to have started out until the jack has been bowledin accordance with Laws 7, 8 (a) and eight (b) by the best Lead or participant in singles and theconditions of Laws 11 (d) and 13 (b) had been complied with.

Cricket Tutorial
Question 5. A Game Of Fours Is Completed With The Scores Level And A Deciding End Is Required. Beforethe Start Of This Game The 'black' Skip Instructs The Black Second And Third To Changepositions In The Team. The 'yellow' Skip Objects And Calls The Umpire.What Decision Should The Umpire Make?

Answer :

Law 10 (c) - The function of the players shall now not be modified at some point of the course of the sport but may be modified among games, until the rules of the occasion nation in any other case.Law 25 - Except in any very last for which provision for drawn video games must be laid down via the Appropriate Authority and not withstanding anything contained in those Laws, where at the final touch of a game the rankings are level and the situations of the game require a selection, three a further cease shall be performed. Should this stop be killed the ideal penalty, as furnished in Law 27 will be scored via the opposing participant or crew and the sport will be ended. If,but, this stop is drawn, a similarly stop shall be performed.

Badminton Interview Questions
Question 6. There Are Three Breaches In The Laws Of The Game When Bowling The Bowl, For Which The Umpire Shall Stop The Bowl And Declare The Bowl Dead. The Three Are?

Answer :

Law 9 (b) - A bowl, whilst being bowled, shall keep up a correspondence with the mat while it crosses the front line and skip totally over the front the the front line of the bowling region.Law nine (c) - No part of the bowl shall bypass over either facet line of the bowling location even as the bowl is being bowled.Law nine (d) - The bowl shall now not be bowled disc over disc.

Question 7. A Skip's Fours Team Is Playing Poorly And The Decision Is Made To Change The Team Around Before The Start Of The Next Game. Before Play Commences The Changes Are Noticed By The Opposition Who Protests To The Umpire. What Should The Umpire’s Decision Be?

Answer :

Law 10 (c) -The role of the gamers shall no longer be modified at some stage in the direction of the sport but can be changed among video games, unless the rules of the occasion country Otherwise.

Badminton Tutorial Polo Interview Questions
Question eight. One Of The Players In A Game Of Singles Complains To The Umpire That His Opponent Is Using Callipers As A Reflector When Examining The Head.What Ruling Should The Umpire Take?

Answer :

Law 12 (g) - A torch different light or reflector may be used at any time to assist in analyzing the pinnacle. This does no longer represent a degree. Callipers shall not be used as a reflector.

Question nine. When Does The Player Have Control Of The Bowling Area?

Answer :

Law 13 (a) - The player whose turn it is to bowl shall preserve manage of the playing location from the time the ultimate bowl has come to rest.

Running Interview Questions
Question 10. An Umpire Has Occasion To Speak To A Team Who Are Continuously Laughing And Chatting Whilst Their Opponents Are Attempting To Bowl. One Of The Team Suggests To The Umpire That There Is Nothing In The Laws Of The Game That Stops Them Talking To One Another. What Law Can The Umpire Quote That Directly Covers This Incident?

Answer :

Law 14 (c) - The gamers will be allowed to bowl their bowls and Skips to problem their commands without interference from their combatants, or other people. Unnecessary talking will be regarded as interference underneath this Law.

Polo Tutorial
Question eleven. An Umpire Is Inspecting A Player's Footwear. What Guidelines Set Out In The Laws Of The Game Should They Consider?

Answer :

Law 14 (g) - Soles and heels of footwear will be flat, clean or high-quality treaded and pliable cloth as a way to no longer convey overseas be counted, or cause damage to the mat. Play in naked feet or jandals is not authorised. Where there's any doubt approximately the suitability of footwear the Controlling Authority will be the sole judge.

Water Polo Interview Questions
Question 12. What Actions Should The Umpire Take If They Consider That A Player's Footwear Is Unsuitable?

Answer :

Law 14 (g) - Soles and heels of shoes shall be flat, clean or pleasant treaded and pliable fabric so as to no longer carry foreign be counted, or cause damage to the mat. Play in naked ft or jandals isn't accepted. Where there's any doubt approximately the suitability of shoes the Controlling Authority shall be the only decide. 

Cricket Interview Questions
Question 13. During A Game Of Fours The 'black' Second Plays Out Of Order And The Mistake Is Detected Before The Next Bowl Is Bowled. The Skips Ask The Umpire What Action Should Be Taken. What Three Options Should The Umpire Give The Players?

Answer :

Law 15 - Where a player has played out of order and the mistake is detected earlier than the next bowl is bowled the opposing Skipor player in singles shall:

 depart the pinnacle as it is and go back the bowl to be replayed in its proper order; or
 update the pinnacle and return the bowl to be replayed in its proper order; or 6
 declare the give up useless.
Running Tutorial
Question 14. The Second In A Triples Team Plays A Bowl Before The Lead Has Played Their Second Bowl. The Second’s Bowl Runs Into The Head And Moves The Jack. Before The Next Bowl Can Be Played Their Skip Asks The Umpire “what Should We Do Now”? What Three Options Should The Umpire Give?

Answer :

Law 15 - Where a participant has performed out of order and the mistake is detected earlier than the subsequent bowl is bowled the opposing Skipor participant in singles shall:

 depart the top as it's miles and return the bowl to be replayed in its proper order; or
 replace the pinnacle and return the bowl to be replayed in its right order; or
 declare the cease lifeless.
Question 15. For Breaches Of The Laws Of The Game Other Than In Law 9 (b, C, D), What Action Can The Umpire Take On The First Occasion?

Answer :

Law 26 (d) - Any participant who fails to comply with the Laws of the Game no longer supplied for in Laws nine (b), nine (c), and 9 (d) will be warned by way of the Umpire.

Basketball Interview Questions
Question sixteen. During A Game Of Fours Both Seconds Play Their Bowls, When One Of The Leads States “i have Only Played One Bowl”. This Is Verified And The Umpire Is Asked What Action Should Be Taken. What Ruling Should The Umpire Give?

Answer :

Law sixteen - Where a player has played out of order and the mistake isn't always detected till after the next bowl is bowled the cease will be declared lifeless.

Water Polo Tutorial
Question 17. In A Game Of Fours It Is The Skips Turn To Bowl. It Is Then Noticed That The 'yellow' Skip Has An Extra Bowl. The 'yellow' Second Then Realises That They Had Only Played One Bowl. This Is Verified And The Umpire Is Call To Resolve The Issue.What Ruling Should The Umpire Give?

Answer :

Law sixteen - Where a player has played out of order and the error is not detected until after the subsequent bowl is bowled the give up shall be declared useless.

Archery Interview Questions
Question 18. A Player In A Game Of Singles Realizes That They Have Just Bowled The Wrong Coloured Bowl, (the Opponents Bowl). The Player Immediately Picks Up One Of Their Own Bowls And Goes To The Head To Make A Replacement. What Is The Correct Procedure In This Situation?

Answer :

Law 17 - If a participant bowls an opponent's bowl by way of mistake it shall, after it has come to rest, be replaced with the aid of certainly one of the suitable colour, the replacement being made with the aid of the non-offending participant in singles or through a member of the non-offending team.

Badminton Interview Questions
Question 19. The 'black' Player In A Game Of Singles Delivers A Bowl. It Is Then Realised That A ‘yellow’ Bowl Has Been Delivered By Mistake. The Non-offending ‘yellow' Player Hands A 'black' Bowl To The Marker Who Changes The Bowl. What Is The Correct Procedure In This Situation?

Answer :

Law 17 - If a participant bowls an opponent's bowl by using mistake it shall, after it has come to rest, get replaced by means of certainly one of the best shade, the substitute being made by the non-offending player in singles or through a member of the non-offending crew.

Basketball Tutorial
Question 20. In A Game Of Fours, A Bowl Is Played Out Of Order By The ‘black’ Third And The Head Is Disturbed. The Mistake Is Detected Before The Next Bowl Is Delivered And The ‘yellow’ Skip Elects To Replace The Head And Return The Bowl To Be Replayed In Its Proper Order. The 'black' Skip Calls The Umpire And Complains That The Head Has Not Been Restored Fairly To Its Previous Position. What Decision Should The Umpire Make?

Answer :

Law 18 - The participant, who has the right to replace the jack, a bowl, or the top, will be the sole judge of the previous role.

Athletics Interview Questions
Question 21. In A Game Of Singles The Umpire Orders The Stopping Of A Bowl, But The Bowl Disturbs The Head Before It Can Be Stopped, The Non-offending Player Elects To Replace The Head. The Offending Player Complains To The Umpire That The Head Has Not Been Restored Fairly To Its Previous Position. What Decision Should The Umpire Make?

Answer :

Law 18 - The player, who has the proper to update the jack, a bowl, or the pinnacle, will be the only decide of the previous function.

Question 22. In A Game Of Fours The ‘yellow’ Third Plays A Bowl That Strikes The Head. A Bowl In The Head Is Broken And The Head Is Disturbed. What Should Happen Now?

Answer :

Law 19 (c) - Should a bowl smash or be damaged after placing the jack or any bowl in the head, or must any bowl inside the head wreck or be damaged because of being struck via any bowl or jack in play, every other bowl will be substituted for that bowl. The opposing players in singles or the Skips or delegated participant/s shall agree at the previous position of the top; failing agreement the give up will be dead.

Archery Tutorial
Question 23. An End Is Declared Dead. But Before It Can Be Replayed The Finishing Time Signal Sounds. What Should Happen Now?

Answer :

Law 21 - In the occasion of an quit being declared dead it shall be replayed from the same bowling location and the order of play will be the same as for the stop declared lifeless.

Question 24. The Last End Of A Game Of Fours Was Killed And A Final End Is Being Played. Following A Burned Bowl Incident, This End Is Declared Dead.What Should Happen Now?

Answer :

Law 21 - In the occasion of an stop being declared useless it shall be replayed from the identical bowling place and the order of play shall be the same as for the quit declared lifeless.

Polo Interview Questions
Question 25. After A Drive Into The Head, The Jack Rebounds Back Up The Mat And Comes To Rest On The Mat Midway Between The Bowling Area And The One Third Mark From The Bowling End.What Should Happen Now?

Answer :

Law 22 (d) - Should the jack in play rebound down the mat to come to rest less than totally beyond the only 0.33 mark from the bowling quit, the give up will be useless.

Question 26. In A Game Of Fours The 'black' Third Delivers A Bowl That Comes To Rest Partly On The Mat But Also Touching The Floor At The Far End Of The Mat. The ‘yellow’ Third Then Plays A Bowl That Causes The Jack To Strike The ‘black’ Third's Bowl, Which Is Partly On The Mat. The Jack Is Moved From Its Previous Position But Is Still In Play. The Skips Now Realize What Has Occurred And Seek The Umpire's Advice. What Should The Umpire Tell The Skips?

Answer :

Law 22 (c) - A bowl partially at the mat however touching the floor shall be useless. Law 22 (e) - All dead bowls shall be removed from the mat with the aid of either player on the head or the Umpire, or whilst asked, the Marker (see Marker’s Duties).Law 22 (f) - In the event of an omission to accomplish that, the jack or any bowl coming in contact with this type of lifeless bowl or bowls shall remain in which it involves rest. All useless bowls shall then be removed from the mat.

Question 27. In A Game Of Singles The Players Go To The Head To Decide The Score, A Counting Bowl Is Removed From The Head When It Is Realised That There Is Still A Bowl To Be Played. What Is The Correct Procedure In This Situation?

Answer :

Law 23 (e) - If any counting bowl has been removed from the pinnacle whilst there may be nonetheless a bowl to be performed the unplayed bowl will be forfeited if it belongs to the Skip of the offending group. If the unplayed bowl belongs to the Skip of the non-offending group any removed bowl shall be burned and the unplayed bowl played. (Law 30 (a)).

Running Interview Questions
Question 28. An End Has Been Concluded And The Measurers Are Deciding The Score. One Skip Walks Down The Mat To The Head And Is Commenting On The Scoring. An Umpire Sees This Happen.What Should The Umpire Tell The Skip?

Answer :

Law 23 (f) - The Skips shall remain at the bowling quit and no other character other than the Measurers will be at the mat or comment in any way at the same time as the score is being decided. 

Question 29. An End Is Concluded With A Measure Being Required. The Measurer (who Played The Last Bowl) Measures First. The Other Measurer Does Not Agree And Calls The Umpire. The First Measurer Complains To The Umpire That The Second Measurer Should Also Have Measured Before Calling The Umpire. What Should The Umpire Tell The Players?

Answer :

Law 23 (g) - When a measure is required the Measurer who played the ultimate bowl shall, unless exempted, measure first. If now not satisfied the alternative Measurer may additionally then degree and/or call the Umpire, or Duty Measurer.

Question 30. In A Singles Game Measuring Has Commenced When It Is Discovered There Is Still A Bowl To Be Played. You, The Umpire, Is Appealed To.What Is Your Decision?

Answer :

Law 24 (b) (i) - Where a measure has started out any unplayed bowl shall be forfeited.

Question 31. When Is A Measure Deemed To Have Commenced?

Answer :

Law 24 (b) - A measure has deemed to have commenced when both chocks or different securing devices are getting used to at ease a bowl or jack, or while a measuring device is located between a bowl and the jack by using the correct measurer.

Question 32. A Player Is Preparing To Measure But Before Measuring Can Commence One Of The Bowls That Is To Be Measured Moves For No Apparent Reason.What Should Happen Now?

Answer :

Law 24 (e) - Should both Measurer claim that a bowl that is to be measured may additionally pass, the satisfactory to be had approach shall be used to at ease it. If, but, any such bowl is not secured and does flow before measuring has began, or ought to measuring have commenced and no end result been declared, it will be measured wherein it actions to provided it has no longer been disturbed in the direction of measuring both by means of the Measurer or some outside have an impact on.

Question 33. A Measurer Has Conceded And Removed One Shot And Is Preparing To Chock Another Bowl Before Measuring For The Second Shot. Before He Can Do So, The Bowl Falls Without Being Touched And Makes Chocking Unnecessary. What Should The Measurer Do Now?

Answer :

Law 24 (e) - Should both Measurer claim that a bowl that is to be measured may additionally circulate, the first-rate available means will be used to cozy it. If, but, this kind of bowl isn't secured and does move before measuring has started, or have to measuring have commenced and no end result been declared, it will be measured in which it moves to furnished it has not been disturbed in the direction of measuring both with the aid of the Measurer or a few outside impact.

Water Polo Interview Questions
Question 34. In A Game Of Fours, One Of The Measurers Attempts To Chock A Bowl In Order To Remove An Obstructing Bowl Before Measuring. However, When The Obstructing Bowl Is Removed, The Chocked Bowl Falls Over. The Player Asks You The Umpire For A Ruling. What Would You Tell Them?

Answer :

Law 24 (f) - If either of the Measurers disturbs a bowl and/or the jack while measuring,

the following shall apply:

 if their bowl they shall not score from it;
 if their opponent's bowl, they shall permit them that bowl;
 if the jack, they shall allow their fighters bowl or bowls being measured.
Question 35. The Marker For A Game Of Singles Has Been Asked By The Players To Measure For The Shot. The Marker Measures But Finds He Cannot Separate The Shots And Calls You The Umpire To Measure.What Should You Do?

Answer :

Law 24 (g) - Should the Measurers fail to agree at the end result of a measure it will be measured by the Umpire, or Duty Measurer, or on the request of both players may be measured by means of the Marker in singles, whose decision will be final.

Question 36. Describe The Correct Action To Be Taken Should The Umpire, Marker, Or Duty Measurer,disturb A Bowl Or Jack When They Are Measuring?

Answer :

Law 24 (i) - Should the Umpire, or Duty Measurer, or Marker while measuring, disturb any bowls in the measure or the jack then;

if no bowls had been conceded via the Measurers or previously allowed with the aid of the Umpire, Duty Measurer, or Marker, then the quit shall be declared dead; or
if bowls have been conceded by using the Measurers or previously allowed through the Umpire, Duty Measurer, or Marker then the ones bowls shall be allowed and all other bowls disallowed.
Basketball Interview Questions
Question 37. A Game Of Fours Is Completed With The Scores Even And A Deciding End Is Required. One Of The Players Kills This End.What Should Happen Now?

Answer :

Law 25 (Part) - Should this (deciding) cease be killed the perfect penalty, as furnished in Law 27, will be scored via the opposing player or group and the sport will be ended.

Question 38. For Continued Failure To Comply With The Laws Of The Game Other Than Laws nine (b, C, D) What Penalty Can Be Imposed, And By Whom?

Answer :

Law 26 (e) - Continued failure to comply with the Laws of the Game shall render the participant or group prone to the forfeiture of the sport by way of the Controlling Authority together with the Umpire.

Question 39. During The Third End Of A Nine End Game Of Fours The 'black' Third Plays A ‘yellow’ Bowl By Mistake. This Bowl Runs Into The Head And Drives The Jack Of The Mat. What Should Happen Next?

Answer :

Law 27 - A killed quit is one in which the jack is knocked off the mat with the aid of a bowl in play.Should any participant purpose an give up to be killed in any type of game the following factors will be scored by using the opposing participant or group and it shall count as an stop performed - first four bowls of both group - 2 factors; all different bowls - three points.

Question 40. The Eighth End Of A Ten End Game Of Fours Is Killed By The 'black' Third. The ‘yellow' Lead Is About To Throw The Jack When The Time Signal Sounds. The ‘yellow' Skip Immediately Stops Their Lead And Asks The 'black' Lead To Bowl The Jack Instead. The 'black' Skip Objects And Asks The Umpire For A Ruling.What Is Your Decision?

Answer :

Law 28 - Should the last played end of any game be killed, the right penalty shall be scored by way of the opposite player or crew and a very last stop will be performed if requested via either Skip or participant in singles. The non-offending Skip or player in singles shall then have the right to order the alternative crew or participant to play first.

Archery Interview Questions
Question forty one. In A Game Of Singles The 'yellow' Player Delivers A Bowl That Does Not Disturb Any Bowl In The Head And It Is Obviously Going To Run Off The Mat. The Marker Stops The Bowl Just Before It Reaches The End Of The Mat And Removes It. The Umpire Sees This Incident.What Action Should The Umpire Take?

Answer :

Law 29 (b) - When a jack or bowl in movement is burned: by using a impartial person or item, or via a bowl or jack from some other mat,

the players in singles or the Skips or delegated participant/s shall:

 agree on the position it'd have come to rest if it had now not been interfered with; or
 furnished the top has not been disturbed the bowl shall be again and   replayed; or
 failing settlement, declare the end dead.
Question 42. In A Game Of Fours The 'yellow' Second Delivers A Bowl. A Player From The Next Mat Is Changing Ends And Strikes The 'yellow' Second's Moving Bowl With His Foot Causing The Bowl To Veer Off Course. What Should Happen Now?

Answer :

Law 29 (b) - When a jack or bowl in motion is burned: by using a neutral character or object, or by a bowl or jack from any other mat,

the players in singles or the Skips or delegated player/s shall:

 agree on the location it might have come to relaxation if it had no longer been interfered with; or
 provided the pinnacle has not been disturbed the bowl will be again and replayed; or
 failing agreement, declare the give up useless.
Athletics Interview Questions
Question 43. In A Game Of Pairs The 'yellow' Lead Plays A Black Bowl By Mistake. The ‘black' Skip Stops The Bowl Before It Reaches The Head. The 'yellow' Skip Asks The Umpire For A Ruling.What Should This Be?

Answer :

17 Law 29 (a) - When a jack or bowl at the same time as in movement is burned: by means of one of the players, the opposing participant in singles or

the opposing Skip or delegated player/s shall:

 allow it to stay where it involves relaxation; or
 area it in which inside the gamers opinion, it would have come to relaxation; or
 claim the cease dead.
Question 44. In A Game Of Fours The 'black' Skip Delivers A Bowl That Strikes The Jack. This Would Have Definitely Resulted In A Killed End. Without Thinking The Yellow' Third Stops The Moving Jack From Leaving The Mat With His Foot. The 'yellow' Skip Calls The Umpire And Demands The Three Points For A Killed End Because The Jack Would Have Run Off The Mat. The 'black' Skip States That The 'yellow' Third Should Not Have Stopped The Jack. What Would Be Your Ruling As The Umpire?

Answer :

Law 29 (a) - When a Jack or bowl even as in movement is burned: by means of one of the gamers,

the opposing participant in singles or the opposing Skip or delegated player/s shall:

 permit it to remain where it comes to rest; or
 location it in which in the players opinion, it would have come to rest; or
 declare the cease useless.
Question forty five. In A Game Of Fours An End Has Been Completed. The 'black' Third Reaches The Head First And Kicks The Bowls And Jack Together Declaring The Score To Be Two Shots To ‘yellow’. The ‘yellow’ Third Who Had No Opportunity To Take Part In Deciding The Score Calls The Umpire And Insists That There Were In Fact Three Counting ‘yellow’ Bowls.What Decision Should The Umpire Give?

Answer :

Law 30 (a) - When a jack or bowl at rest is burned: with the aid of one of the players, the opposing participant in singles or

the opposing Skip or delegated participant/s shall:

 permit it to stay as moved; or 18
 replace it as near as they can decide, in its previous position: or,
 claim the quit useless.
Question 46. A 'black' Skip Who Has Control Of The Playing Area Goes To The Head To Discuss The Situation With His Team Members. One Of The 'black' Players Accidentally Stands On The Jack And Moves It From Its Previous Position. The Skips Cannot Agree As To What Should Be Done And Ask The Umpire To Settle The Dispute. What Should The Umpire Tell Them?

Answer :

Law 30 (a) - When a jack or bowl at relaxation is burned: through one of the gamers, the opposing participant in singles or

the opposing Skip or delegated player/s shall:

 permit it to remain as moved; or
 replace it as close to as they are able to decide, in its preceding function; or,
 declare the end useless.
Question forty seven. In A Game Of Fours The Thirds Go Onto The Mat To Decide The Score. One Of Them Accidentally Kicks A Bowl Into A Counting Position. They Then Call The Umpire For A Ruling On This Position. What Should The Ruling Be?

Answer :

Law 30 (a) - When a jack or bowl at rest is burned: with the aid of one of the gamers, the opposing player in singles or

the opposing Skip or delegated player/s shall:

 allow it to remain as moved; or
 replace it as near as they can judge, in its preceding position; or
 claim the stop lifeless.
Question 48. An Umpire Runs Onto A Mat To Stop A Bowl That Has Been Bowled Disc Over Disc. The Umpire Kicks A Bowl That Travels Onto The Next Mat And It Interferes With The Head. The Skips On That Mat Ask The Umpire What They Should Do. There Are Still Bowls To Be Played. What Should The Umpire Tell Them?

Answer :

Law 30 (b) - When a jack or bowl at rest is burned: by a impartial character or item, or with the aid of a bowl or jack from another mat, or by vibration or reason apart from play,

the players in singles or the Skips or delegated player/s shall:

 agree on its previous position; or
 failing agreement, declare the end useless;
 wherein interference via a impartial character or object happens after pictures were conceded and removed, but earlier than identifying   the score has been completed, the conceded shots shall depend and the end scored, or the participant/team gaining the shots   may additionally claim the cease lifeless.
Question forty nine. In A Game Of Fours An End Has Been Completed. The 'orange' Third Has Been Allowed Two Shots And These Have Been Removed. Measuring Is In Progress To Decide The Score When A Bowl From The Next Mat Interferes With The Head. The 'blue' Third Asks The Umpire What The Options Are. What Should The Umpire Tell The Players?

Answer :

Law 30 (b) - When a jack or bowl at rest is burned: by means of a impartial character or object, or by way of a bowl or jack from any other mat, or through vibration or cause aside from play,

the players in singles or the Skips or delegated participant/s shall:

 agree on its preceding function; or
 failing agreement, declare the give up dead;
 wherein interference through a neutral man or woman or item takes place after photographs have been conceded and removed, but earlier than determining   the score has been completed, the  conceded shots shall be counted and the stop scored, or the player/group gaining the pictures   might also claim the quit useless.
Question 50. Replacement Players Are Players Who Are?

Answer :

Law 31 (a) - Replacements are accredited prior to the graduation of any occasion.

Question fifty one. Substitutes Are Players Who Are?

Answer :

Law 31 (b) - Substitutes can be allowed after the graduation of an event either in the course of or among video games at the discretion of the Controlling Authority.

Question fifty two. In What Position In The Team Can Substitutes Initially Play?

Answer :

Law 31 (b) - Substitutes in fours must play as Lead or Second simplest. In pairs or triples as Lead handiest.

Question 53. A Bowl Is Delivered That Runs Off The Mat. It Then Returns To The Mat And Disturbs The Head.The Skips Cannot Agree On What Should Be Done And Appeal To The Umpire? What Should The Umpire Tell The Skips?

Answer :

Law 22 (b) - If a bowl runs or is pushed from the mat it shall be useless. If on returning to the mat it disturbs the head the gamers in singles or the Skips or delegated participant/s shall agree on substitute of the pinnacle after removing the bowl; failing agreement the cease will be dead.

Question 54. A Player Disputes Your Decision On A Point Of Law. What Can They Do About This?

Answer :

Law 12 (h) (Part) - The choice of such Umpire shall be final in all subjects besides on a point of Law, whilst an attraction may be lodged with the Controlling Authority.

Law 12 (i) - Such attraction should be lodged no later than 5 mins after completion of the sport wherein the dispute arose.

Question 55. The Laws Of The Game Clearly Describes A Damaged Bowl.Which Answer Best Describes A Damaged Bowl?

Answer :

Law 19 – A bowl or jack is damaged while it's far in  or greater portions. It is broken while inside the opinion of the Controlling Authority although it isn't always damaged it is in any other case now not healthy for play.

Question 56. Please Select The Three Correct Answers From Below Of A ‘lifeless Bowl’.?

Answer :

Law 22 (a) - A bowl which involves rest now not utterly past the one 0.33 mark from the bowling quit will be dead and will be eliminated from the mat.22

Law 22 (b) - If a bowl runs or is driven from the mat it shall be useless.

Law 22 (c) - A bowl partly on the mat however touching the floor will be lifeless.

Question fifty seven. Before The Second In A Game Of Fours Plays His Bowl, The Skip Calls The Third Up To The Head To Discuss How The Bowl Shall Be Played. The Opposing Skip Complains To You, The Umpire.What Would You Tell The Skip?

Answer :

Law 12 (e) - The Skip whose group has fee of the playing region may additionally call up the member of the crew whose turn it's miles to bowl to have a look at the top. The Skip may go to the head for the equal purpose.

Question 58. What Record Did South Africa Create In The 1976 World Championships At Johannesburg ?

Answer :

South Africa made a smooth sweep of all four titles and the team opposition ( Leonard Trophy ).

Question 59. When And Where Was The First World Men’s Championship Held ?

Answer :

In 1966 at Sydney

Question 60. Who Won The Singles Title In The First World Championship ?

Answer :

David John Bryant of England.

Question sixty one. How Often Is The World Championship Contested ?

Answer :

Once in each four years.

Question sixty two. What Is Meant By “ Jack ” In Bowls ?

Answer :

A small white ball 2 half of inches in diameter that is used as item ball in the sport.

Question 63. What Are The Two Other Names By Which The Jack Is Known ?

Answer :

Kitty

Question 64. Bowls Are Popular In Which Countries ?

Answer :

Australia, UK, New Zealand, Canada, South Africa, Hong Kong and in some parts of United states.

Question 65. World Bowls Events Between National Bowls Organizations Are Affiliated To Whom ?

Answer :

World Bowls Ltd

Question 66. In World Champioship Which Trophy Is Given To The Winner For Men ?

Answer :

Leonard Trophy

Question sixty seven. Which Trophy Is Given For Women ?

Answer :

Taylor Trophy

Question sixty eight. Who Won The World Cup Singles Champonship For Men In 2009 Held In Australia ?

Answer :

Lief Selby ( Australia )

Question 69. Who Won The Singles Championship For Women Inthis Event ?

Answer :

Jo Edwards ( New Zealand )

Question 70. Where Is The Venue Of The Next World Bowls Championship ?

Answer :

Adelaide, Australia from 24 - November - nine December 2012.




CFG