Interview Questions.

Top 100+ Bootstrap3 Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Bootstrap3 Interview Questions And Answers

Question 1. What Are The Different Ways Of Using Bootstrap?

Answer :

Bootstrap gives compiled and minified CSS with JavaScript & fonts. You can download the ultra-modern version from their respectable Bootstrap website. There is also CDN assist for Bootstrap at

 1 <!-- Latest compiled and minified CSS -->

<link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.Bootstrapcdn.Com/bootstrap/3.3.7/css/bootstrap.Min.Css" integrity="sha384-BVYiiSIFeK1dGmJRAkycuHAHRg32OmUcww7on3RYdg4Va+PmSTsz/K68vbdEjh4u" crossorigin="anonymous">

Source Code that may be used with LESS and SASS is also available. It additionally has completely CDN support with direct URL’s that when implemented runs the Bootstrap without delay for your internet site. Bootstrap is open supply and also can effortlessly set up it with Bower, npm, Composer.

Question 2. Explain The Basic Structure Of Bootstrap Framework?

Answer :

Bootstrap framework takes use of front end only. Its evaluate begin with HTML5 primarily based grid machine i.E. 12 column format for responsive net layout which has mobile first design method.Than typography issues with text formatting assist for LESS and SASS in destiny. Making Bootstrap tables is simple too whereas Bootstrap Forms are very famous.
Ease of favor and making define the Bootstrap buttons with default training available for pictures as nicely. Comprehensive helper instructions and responsive utilities are there which caters to ad hoc capability in web designing if required. For delivered capability you want to download Jquery plugins i.E. Bootstrap Modals, Bootstrap Tooltip and so forth.
Python Interview Questions
Question three. What Are Bootstrap Grids? Explain Different Types Of Bootstrap Grids In Brief?

Answer :

Bootstrap grids are the famous 12 column based totally grid device for responsive net layouts.Fixed Layout is while some portion like header are fixed and don’t adjust to one-of-a-kind browser however still are responsive.Fluid Layout is completely depending on the browser and adjusts consistent with the device width. Bootstrap uses 1170x as standard grid format for default.

Question four. Does Bootstrap Supports Less And Sass Css Structure In Any Form?

Answer :

Bootstrap modern-day version 3.0 completely supports LESS bases internet improvement however for future Bootstrap 4.0 alpha model uses SASS so it Bootstrap becomes comprehensive CSS based totally framework with LESS and SASS support.

Python Tutorial
Question 5. Does Bootstrap Supports All The Modern Browsers?

Answer :

Current version i.E. Bootstrap three supports all the present day browsers with ultra-modern version i.E. Firefox, Google Chrome, IE (Internet Explorer), Opera and Safari

HTML four Interview Questions
Question 6. Popular Term ‘cellular First Design’ Was Introduced In Bootstrap From Beginning?

Answer :

Although Bootstrap commenced helping responsive net designing from model 2.0. Mobile First design became introduced in the Bootstrap contemporary model three.0

Question 7. Explain The Use Of Media Queries In The Bootstrap Framework?

Answer :

There are three primary breakpoints which might be utilized in Bootstrap for making it compatible to all structures.

Small Devices (Mobiles, Smartphone, Tablets,) at 768px
Medium Devices (PC, Desktop, Laptops) at 992px and up
Large Devices (Large Screen computer systems, Laptops) with 1200px and up
Max-width and Min-width are used in CSS media queries for affecting the unique tool set.
HTML four Tutorial HTML Interview Questions
Question 8. Explain The Use Of Icons In Bootstrap Framework?

Answer :

There are around  250 glyphs available free of fee with Bootstrap from Glyphicon Halflings fonts set. You can choose the exceptional one from the given set of icons easily.

Question nine. What Is The Default Gutter Width Provided In The Bootstrap 3 Grid System?

Answer :

30px is the usual size given to all Grid layouts in Bootstrap with the aid of default (15px on every side of a column).

HTML five Interview Questions
Question 10. What If There Are More Than 12 Column Being Used In The Bootstrap Grid System? Does It Still Work?

Answer :

Yes it does work and restructures the columns as a consequence. Every organization of extra columns acts as one unit, wrap onto a brand new line

HTML Tutorial
Question eleven. What Are The Default Sizes Given To <body> Tag In The Bootstrap Framework?

Answer :

In this framework default font length : 14px and line top 1.428 px is given to tag. Also tag are given padding-bottom of 10px by using default.

Web Designing Interview Questions
Question 12. Explain In Brief About Bootstrap 3 Tables?

Answer :

Tables can be effortlessly made with basic html tag and specific lessons supplied in Bootstrap three. You could make table with Striped rows, bordered desk, hover rows, condensed table and responsive table the usage of their specific instructions for right outcomes. Read greater about Bootstrap 3 tables right here.

Python Interview Questions
Question 13. Bootstrap Multiple Form Types I.E. Horizontal, Inline And Basic Have Similar Views When They Are Viewed Under 768px Devices? Yes Or No Explain?

Answer :

Yes distinct types of Bootstrap paperwork when regarded under 768px gadgets render comparable houses. Inline form most effective works at device viewports which are at least 768px wide

HTML 5 Tutorial
Question 14. What Are Offsetting Columns In Bootstrap 3 Grid System?

Answer :

Using Offsetting columns you could easily push the column to create more areas among your content material. Just upload them for your specific instructions with identical suffix i.E. .Col-md-offset-*. Although .Col-xs classes don’t help offset but they're customized using empty cells simplest.

Question 15. Can We Make Images Responsive In Bootstrap?

Answer :

Yes we are able to make photos responsive via including magnificence .Img-responsive which in flip applies CSS properties with max-width(one hundred%)  in addition to peak (car) for covering determine detail.

Java Script Interview Questions
Question 16. What Is Well Class In Bootstrap? What It Does?

Answer :

Using Well magnificence to any Bootstrap container results in to sunken text or inset affect to the field detail and you could add small (.Properly-sm) & massive lessons (.Nicely-lg) to make it more effective

Web Designing Tutorial
Question 17. Can We Customize Columns Default Settings To Create Complete Custom Layout From Scratch In Bootstrap?

Answer :

Yes there are options in Bootstrap 3 with comprehensive custom format

PHP Interview Questions
Question 18. What Are Contextual Colors In Bootstrap 3?

Answer :

These are fundamental hues provided them on this CSS framework. You can use them with buttons, inputs, text in addition to heritage too.

HTML four Interview Questions
Question 19. What Are Input Groups And Button Groups In Bootstrap 3 Framework?

Answer :

Using these groups you can stack them collectively and their behaviour is managed easily with determine element.

Java Script Tutorial
Question 20. What Is Bootlint?

Answer :

It is the official Bootstrap HTML linter tool. Bootlint is used to test the HTML errors that comes alongside inside the structure that you have made on your net page.

. NET Interview Questions




CFG