Interview Questions.

Top 100+ Boiler Operator Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Boiler Operator Interview Questions And Answers

Question 1. Do You Know In Flight, How Many Attempts Will The Autostart Perform?

Answer :

The autostart will make non-stop start attempts until the engine both starts or the pilot aborts the begin try. FCOM 1 70.20.7

Question 2. Tell Me Who Is A Power Plant Operator?

Answer :

A electricity plant operator is someone who operates a energy plant. He has got to be top at the technical talents of the use of the power plant and have to be similarly proficient in distributing the paintings to the other workers who're running with the energy plant.

Boilermaker Interview Questions
Question three. Tell Me When Is The Auto-relight Function Activated?

Answer :

When ever an engine is at or underneath idle with the gasoline manage switch in RUN. FCOM 1 70.20.8

Question four. Tell Me What Can You Do To Drive The Blades Of The Turbine Faster And Preventing The Damage Of The Blades?

Answer :

Steam should be heated to the temperature it's far before making it to enter the turbine because superheated steam produces quite a few electricity and additionally prevents the blades from rusting or unfavourable.

TurboGears Tutorial
Question 5. Tell Me What Things Are Missing From A Natural Gas Power Plant To A Coal Power Plant?

Answer :

CHP & inventory backyard, crushers, coal conveyors, wet or dry ash disposal, ash slurry disposal devices, ash pond, LDO HFO oil elevations.

Maintenance and Manufacturing Interview Questions
Question 6. Explain What Are The Primary Engine Parameters Displayed On Eicas?

Answer :

EPR, N1 and EGT. FCOM 1 70.20.1

Question 7. Explain When Is A Crossbleed Start Indication Displayed Next To The N3 Indication?

Answer :

If the airspeed is under that advocated for a windmilling start. FCOM 1 70.20.7

Power Plant Project Interview Questions
Question eight. Do You Know What Are The Secondary Engine Parameters?

Answer :

N2, N3, gasoline drift, oil strain, oil temperature, oil quantity and engine vibration. FCOM 1 70.20.1

Question 9. Do You Know How Many Ignitors Are Used For In Flight Starting?

Answer :

Dual ignitors are usually used for in flight starts offevolved. FCOM 1 70.20.Eight

Aircraft Maintenance Interview Questions
Question 10. Tell Me Have You Ever Come Across A Situation When The Plant Went Into Some Technical Issues, How Did You Manage That?

Answer :

Technical troubles are very not unusual in a plant, provide an instance out of your beyond enjoy where you successfully controlled to conquer a technical issue.

Question eleven. Tell Me After The Production Of Electricity, Why Do We Increase The Voltage Before Sending It To The Grid?

Answer :

To keep away from the transmission losses.

Thermal Power Plant Interview Questions
Question 12. Tell Me Which Eicas Message Indicates That Actual Thrust Is Significantly Less Than The Commanded Thrust?

Answer :

ENG THRUST (L or R). FCOM 1 70.20.Sixteen

Boilermaker Interview Questions
Question 13. Tell Me What Is The Amount Of Energy Out Of The Total Energy Produced That Is Taken Away By The Boiler Feed Pump?

Answer :

A boiler feed pump takes away one 1/3 a part of the power generated by way of the power plant.

Question 14. A Grate, In A Boiler, Is A Place In The Combustion Chamber Upon Which Fuel (timber Or Coal) Is Burnt.

Answer :

True

Question 15. Explain What Will You Do When Your Timed Schedule Or Jobs Assigned To The Plant Fail To Meet Due To Some Unforeseen Forecast Conditions?

Answer :

This occurs normally on each different day on this career, however the key is not to live again but pass on. I will take a few preventive measures to avoid loss of resources.

Steam Turbine Interview Questions
Question 16. In Water Tube Boilers Are?

Answer :

water passes through the tubes that are surrounded by way of flames and hot gases

Question 17. Explain And Convince Me That You Can Adapt To A Wide Variety Of People, Situations And Environments?

Answer :

Swithching from oil to propane.

HVAC Interview Questions
Question 18. Do You Know And Can You Comment Why Some Cooling Towers Are three hundred Feet Tall And Others Are Like 30x30 Cubicle On Top Of A Building?

Answer :

It relies upon on the form of plant and the application the tower has to cope with it.

Maintenance and Manufacturing Interview Questions
Question 19. Tell Me Which Rotor Vibration Is Most Likely To Cause Tactile Vibration?

Answer :

N1. FCOM 1 70.2016

Question 20. Explain Why Is A Block Of Coal Crushed Into Powder Before Burn?

Answer :

A block of coal takes a number of time to burn and supply out the strength, however the powdered coal burns uniformly quicker and on the grounds that it's miles in its powdered form the whole coal burns and there is no waste of coal which leads in attaining more calorific price.

Steam Boilers Interview Questions
Question 21. Do You Know What Is Lock Out Tag Out?

Answer :

It is a manner that is used for the safety of the workers and the equipments in the course of the maintenance or restore of the energy plant.

Question 22. Explain When Will The Engine Fail Message Appear On The Pfd?

Answer :

If actual thrust is much less than commanded thrust for the duration of takeoff with airspeed between 65kts and V1-6kts. FCOM 1 70.20.16

Question 23. Tell Me What Do You Feel Is An Acceptable Work Attendance Record?

Answer :

Safety driven and self directed, I can and do work with minimal supervision and usually placed my plant and co- employees safety exceptionally else.

TurboGears Interview Questions
Question 24. The Object Of Producing Draught In A Boiler Is?

Answer :

to provide an ok supply of air for the fuel combustion
to exhaust the gases of combustion from the combustion chamber
to discharge the gases of combustion to the atmosphere through the chimney
Power Plant Project Interview Questions
Question 25. Explain What Is The Difference Between An Induced Draft And Forced Draft?

Answer :

Forced draft installed to force the air inside the plant whilst the precipitated draft fetches and pulls the air inside the air.

Question 26. Explain How Important Is Safety To You?

Answer :

Safety on this career could be very crucial for every worker running in the plant. A small mistake can lead to a huge chance and for this reason each minor chance of a mistake should be taken severely.

Wind Turbine Interview Questions
Question 27. Explain The Abilities You Have In Order To Work With Us As A Boiler Operator?

Answer :

I'm acquainted with the boiler operation, I changed into trained to fix and deploy boiler. I am a terrific trouble shooter and a very good operator.

Aircraft Maintenance Interview Questions




CFG