Interview Questions.

Top 100+ Bochs Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Bochs Interview Questions And Answers

Question 1. Does Bochs Support Hardware Virtualization?

Answer :

Bochs does now not assist Hardware virtualization as it's far quite a primitive emulation technology based totally on Intel X86 and hardware virtualization or VT-x was developed by way of Intel plenty after the discharge of Bochs task .

Question 2. What All Architecture Does Bochs Support ?

Answer :

The structure supported by means of Bochs is Intel x86 or IA-32 mainly. It can emulate a 386, 486, Pentium/PentiumII/PentiumIII/Pentium4 or x86-64 CPU along with optional MMX, SSEx and 3DNow.

C++ Interview Questions
Question 3. Does Bochs Work In Windows Safemode ?

Answer :

Yes, it’s real that Bochs can paintings actually well in Windows SafeMode as well as in ordinary mode. But a hypervisor from Microsoft Corp. Named Microsoft Virtual PC 2007 is inefficient to run in Windows SafeMode. This provides on to benefits of the usage of an emulator together with Bochs.

Question four. What Community Maintains The Development Of Bochs?

Answer :

Bochs is an open supply software program mission that is currently advanced and maintained beneath open-source linux network called Mandriva. The customers in Mandriva contributes actively on all of the software together with Bochs.

C++ Tutorial
Question five. Give A Brief History On Bochs.

Answer :

In round yr 2000, Bochs become released as industrial product with US$25 as price. Although after large reputation in 2008 the software became sold via Mandrakesoft. This product is now opensource and is currently beneath lead-developer Kevin Lawton.

Linux Interview Questions
Question 6. Which Operating Systems Are Supported By Bochs ?

Answer :

The running system supported by way of Bochs are Microsoft Windows, BSDs, Linux, Xenix and Rhapsody (Prequel to Mac OSX) as a guest OS. Bochs can run on many host running systems, like Windows, Windows Mobile, Linux, Mac OS X, iOS , PlayStation 2.

Question 7. Give A Set Of Emulated Hardwares Supported By Bochs.

Answer :

The emulated hardware supported by way of Bochs are

Cirrus Logic, VIDEO CARD
Sound Blaster 16, SOUND CARD
NE2000 Ethernet, NETWORK CARD
Intel 440FX PCI. Host-to-PCI bridge (PMC/DBX), PCI-to-ISA bridge, PCI IDE controller (PIIX3) , CHIPSET
Enhanced BIOS
USB & SMP
Linux Tutorial Android Interview Questions
Question 8. What Is Connection Between Bochs And Ps2?

Answer :

The Bochs emulator become ported for PS2 by way of PSX-scene, KarasQ. This porting certainly made it possible to emulate PS2 video games run on Windows PC. The PS2 emulator is famous with call of PCSX2. PCSX2 makes use of equal libraries as Bochs digital libraries for emulation. This development have become feasible because Bochs is an open-supply software.

Question nine. Does Bochs Support Cli? Give Example ?

Answer :

Yes, Bochs supports Command Line Interface (CLI) as well Graphical User Interface (GUI).

Some of the startup commands that Bochs supports are as follows :-

-q short begin (bypass configuration record)
-r path specify direction for restoring kingdom
-n don’t try to load configuration report
-f specify configuration file
-log specify logfile name
-assist provide assist records
MS-DOS Interview Questions
Question 10. Bochs Is Free Under Which License, Give Details.

Answer :

Bochs is an open-supply software and is shipped underneath GPL (General Public License), Lesser. This license offers the freedom to redistribute, regulate and resell by way of giving appropriate credits to the builders and members.

Android Tutorial
Question 11. Give Information On Debugger Based On Bochs?

Answer :

There are two most important debuggers or tracers which might be suitable to use with Bochs environment namely Peter-Bochs and BFE. Peter Bochs is written in java that's a GUI debugger may be used for OS improvement. BFE is (Bochs Front End) additionally a GUI debugger this is based totally on GTK and affords a the front cease for debugging.

UNIX/XENIX Interview Questions
Question 12. Bochs Had History Of Being Compatible On Handheld Device?

Answer :

Bochs emulator turned into majorly developed for Intel X86 structure on Windows OS compatibility. The Windows OS for cellular devices is called Windows CE. This Windows CE OS supports a model of Bochs emulator that use to include Palm Tops & Hand-helds.

C++ Interview Questions
Question 13. Which C++ Library Is Used By Bochs On Linux Box ?

Answer :

Bochs is based on C++ programming language and for this reason makes use of a few general libraries and unique libraries for C++. On linux field, the virtualization library used is Libvirt. This libvirt library is the high-quality opensource library source for virtualization implementation. The library is in continuous improvement and thus is the quality desire for upto date virtualization programming implementation.

IOS Tutorial
Question 14. What Is The New And Advance Substitute To Bochs Emulator?

Answer :

The new boost and multi-characteristic substitute to Bochs Emulator is an open-supply substitute referred to as Qemu. It is pretty configurable and supports extensive style of architectures and hardware emulation , even embedded gadgets & boards. Some of the architectures that it can emulate are X86 or X64, MIPS , SPARC, ARM etc. Bochs is now almost everywhere substituted with Qemu. Qemu is used specially at the Linux Box, and as a result come alongside some very good set of tools and utilities to offer maximum utilization out of it.

Question 15. Why Is Bochs An Emulator And Not Simulator?

Answer :

Bochs is an emulator because it emulates i.E it tries to duplicate hardware abilities for the software program, while a simulator will alter software program and does no longer difficulty for the hardware because it simplest needs to run that software as it ought to on a well suited hardware. Even if the simulated hardware does now not help any other software that it need to run on the unique hardware. Virtualization solutions or hypervisors are primarily based on emulators while high pictures video games that attempt to reflect fighter jet flying is a simulator.

Mac OS X Deployment Interview Questions




CFG