Interview Questions.

Top 100+ Bmc Remedy Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Bmc Remedy Interview Questions And Answers

Question 1. Name The Objects Of Remedy?

Answer :

Forms, Active Links, Filter, Escalation, Menus, Guides, Applications

Question 2. Name Type Of Forms Available In Remedy?

Answer :

Regular Form: Stores facts within the Database

Display best Form: Meant for display Purposes

Join Form: To join  normal bureaucracy and to show the statistics. Doesn’t store any statistics

View Form: To get admission to non Remedy tables resided within the same server.

Vendor Form: To have interaction with external database.

ITIL Configuration Management Interview Questions
Question 3. What Are Different Types Of Licenses Available In Remedy?

Answer :

Read License
Fixed License
Floating License
Restricted Read License
Question four. What Are Different Joins Created Using Remedy?

Answer :

Inner Join
Outer Join
ITIL Configuration Management Tutorial
Question 5. Name Core Fields Available In A Regular Form?

Answer :

Request ID, Assigned to, Modified date, Create date,Submitter, Last Modified By,Status, Short Description

Web Services Interview Questions
Question 6. What Is Active Link, Filter, Escalation?

Answer :

Active Link: Client (Any person) facet motion
Filter: Server facet motion
Escalation: Timely based totally filter
Question 7. What Are The Different Types Of Menus?

Answer :

Search menu, File Menu, SQL menu, Character Menu, Data Dictionary Menu

Web Services Tutorial ITIL Concepts Interview Questions
Question eight. What Are The Different Types Of Applications Available?

Answer :

Local Application: Resides on unmarried server, sharing of facts, Group based totally permissions

Deployable Application: Resides on more than one servers, No sharing of records, Role based totally Permissions

Question nine. What Are Core Modules In V3?

Answer :

Service strategy
Service Design
Service Transition
Service Operation
Continual Service Improvement
Software Development Lifecycle (SDLC) Interview Questions
Question 10. What Is The Difference Between A Function And A Process?

Answer :

Function: A team or organization of people and the tools they use to carry out one or more Processes or sports.

Process: A dependent set of activities designed to perform a selected goal

ITIL Concepts Tutorial
Question eleven. What Is Incident Management And Problem Management?

Answer :

IM: Restores the regular provider operation as soon as viable in order to lessen the effect on the enterprise. It’s a Reactive technique.

PM: Finds the root purpose of the trouble to reduce the incident incidence. It’s a Pro-lively method.

ITIL Service Transition Interview Questions
Question 12. How Alert Configure?

Answer :

From AR User there may be alert Events form.

ITIL Configuration Management Interview Questions
Question thirteen. Which Are Advance Field?

Answer :

Currency Field, Table, Results List, Alert List, Attachment Pool, View Field

Software Development Lifecycle (SDLC) Tutorial
Question 14. What Is Difference Between Real And Decimal Fields?

Answer :

Real Field: The variety of decimal locations displayed inside the user’s view. The displayed variety is rounded off, however the cost saved in the database is not changed.

Decimal Field: The range of decimal places displayed in the user’s view. The default precision placing is two and the maximum price of precision in AR System is 9.

Question 15. What Is Implicit And Explicit Group?

Answer :

An implicit organization is a collection wherein users are automatically individuals:

Public (Group ID zero)
Submitter (Group ID three)
Assignee (Group ID four)
Assignee Group (Group ID 7)
An specific organization is one in which you have to assign customers membership:

Administrators can create explicit agencies.
Administrator (Group ID 1)
Sub Administrator (Group ID five)
Customize (Group ID 2)
Incident Management Interview Questions
Question 16. Which Are Static And Dynamic Menu?

Answer :

FILE and Character are static menu.
Search, square and Data dictionary menu.
Question 17. What Is On Open And On Connect Refresh?

Answer :

On Connect – Retrieves the menu when the person selects the menu after commencing the shape. To update the menu, the consumer must reopen the form.

On Open – Retrieves the menu each time the person opens it. Frequent menu retrieval can sluggish performance, so pick out this option simplest whilst it's far important that the menu be sincerely up to date.

On 15 Minute Interval – Retrieves the menu while the person first opens it. The menu is likewise updated while it is selected and more than 15 mins have elapsed for the reason that last replace.

Question 18. What Is Diary Field?

Answer :

The fee located inside the Default Value subject shows while users load default values whilst performing a seek or filing a new request. The subject cost can be a static value or one of the keywords to be had from the pull-down menu to the proper of the Default Value subject.Previous entries in a diary subject cannot be modified. After the request is stored, the current facts in a diary area is delivered to the preceding records, and it cannot be modified.

Web Services Interview Questions
Question 19. Where We Disable Guest User?

Answer :

AR Admin choose server then-> Server Information->Configuration->disable the option of guest consumer

Question 20. Where We Can Activate Active Link Log File?

Answer :

AR User , Tools -> Option-> logging-> click on to energetic link

Question 21. Tell About Display Only Form?

Answer :

It is locate for a manipulate panel and for a dialog field cause:

Control Panel : A display-simplest form can be used as a centralized entry point from which users choose the duties they want to perform. When a form is used in this way, it's far called a manipulate panel. A manipulate panel may consist of responsibilities encompassing a spread of practical regions such as Help Desks, Employee Services, and Asset Tracking. Users choose a functional region from the principle manipulate panel and fill in information at the form related to the unique venture.

Dialog boxes:  require consumer interplay and are useful whilst you want to:

Prompt users for confirmation.
Implement a major-element (or discern-toddler) courting between bureaucracy in which customers can edit the principle shape using a info conversation container.
Reuse a shape in a ramification of ways.
Embed a table that lists alternatives from which customers can pick out.
Provide a way for customers to edit or view a not often used set of fields, and as a result avoid cluttering the main form.
Provide a way for users to view or edit a hard and fast of fields that manage complex calculations of a couple of additives.
Question 22. What Are The Data Fields?

Answer :

Character area, integer subject, dairy,real,decimal,date,time,foreign money

Question 23. What Are Administrator Task And Development Task?

Answer :

Administrator Tasks

AR System directors can perform special types of responsibilities – administrative and improvement. Depending upon your surroundings, the administrator can also carry out all the tasks or multiple humans might also divide up the obligations.
Installing Remedy Applications and Components
Administrators’ duties consist of installing and preserving the AR System and applications written for the AR System.
Starting and Stopping Servers

After administrators regulate certain AR System server settings, AR System servers want to be stopped and restarted earlier than the changes are applied.
Monitoring Server Statistics

System administrators reveal server events, along with converting server settings. Administrators can also screen adding and editing customers and corporations.
Centralizing Preferences

The preference server permits you to access preferences irrespective of which client you're using. During installation of the AR System you are prompted to put in a desire server. If you select to put in it, the server becomes

Installing the AR System, Mid Tier, and different AR System additives and Applications
starting and preventing servers
tracking server data
Centralizing preferences
Modifying server settings
Managing log documents
Importing and exporting Objects and information
Localizing applications
Managing Access Control
Development duties
Creating forms and fields
Creating workflow to:

Automate person tasks
Enforce business regulations
Escalate requests to meet provider level agreements
Deploying programs to the web
Question 24. What Are The Extension Of The Export Files And Uses?

Answer :

AR Export ( .Arx) F i le Type:

AR Export is the default export report type and yields the cleanest outcomes whilst exporting and uploading AR System data. This format is designed to correctly format statistics this is exported from AR System User and imported the usage of AR System Import. This is the only format that captures Status History subject values.

AR XML (.Xml ) Fi l e T ype:

AR XML is also generated via exporting records from AR System User. It is an AR System XML popular derived from the W3C XForm wellknown and it incorporates numerous elements which are required for AR System use. If you propose to import XML facts into an AR System shape the usage of AR System Import, your statistics should agree to the AR System XML statistics specification.

Comma-Separated Value (.Csv) F i l e T ype:

This layout is not unusual to many applications. The values in CSV format information documents are enclosed in double prices, with literal double costs doubled (““).

ASCII (*.Asc) F i l e Type:

ASCII documents include a consumer-definable format. Values are separated through a string that does not appear everywhere except between fields.

ITIL Concepts Interview Questions
Question 25. What Do You Mean By Preference Server?

Answer :

The Preference Server function permits customers and administrators to get right of entry to their very own alternatives throughout different machines. After a preference server is mounted, a consumer or administrator can specify the desire server call within the Login conversation container whilst beginning an AR System customer. This lets in the alternatives for the consumer to “observe” them from device to gadget.

BENEFITS: End users can access their private choices from any device. The administrator can outline quit user options. Web users can have stored choices.

Question 26. What Is Advanced Search Bar. What Is The Purpose To Use This Advanced Search Bar?

Answer :

if you need to limit the facts that you are exporting, enter seek criteria the use of the Advanced Search bar, Search by means of Example,

Question 27. What Is The Difference Between Read And Restricted License?

Answer :

Read - He can publish his personal request,View , Modify his request.

Restricted- can put up however cannot adjust his very own request.

Software Development Lifecycle (SDLC) Interview Questions
Question 28. What Is Filter Phasing?

Answer :

Actions within filters are accomplished in one of three levels. All segment 1 moves are achieved at once. Phase 2 and segment three movements are queued to be performed later.

The following segment 1 moves are always done as soon as they can be:

Call Guide
Exit Guide
GoTo
Go To Guide Label
Log to File
Message
Set Fields
Phase 2 actions are queued while they may be encountered and executed in the end section      1 actions from all filters execute. If a segment 2 motion triggers greater segment 1 actions, then the ones segment 1 actions are executed earlier than the next section 2 movement. If a phase 2 movement triggers greater section 2 movements, then they're added to the cease of the section 2 queue.

Phase 2 movements encompass:

Push Fields
Direct SQL
Phase 3 movements do now not encompass any database interaction. All phase 3 moves encountered are queued and done in any case phase 1 and segment 2 actions.

Phase three actions encompass:

Notify
Run Process
DSO
Phase 3 actions can fail and now not affect the operation’s achievement.

Question 29. What Is The Difference Between Set Field And Push Field?

Answer :

Set Fields movements that get achieved replace the specified fields at the screen. However, they do no longer write the values to the database.
Push Fields movement transfer values from decided on fields within the current request to any other request. This permits you to automate updates to the database.

Question 30. What Is Run Process?

Answer :

Run Process motion executes a command to run an impartial system on a client or an AR System server. The gadget will execute the command special in the Command Line subject.
The Run Process action most effective executes an unbiased process; it does now not go back a fee. Give a few egs. Of Run Process.

Question 31. How To Add Groups According To The Cti?

Answer :

In the Remedy Application Configuration Console, Go to Support Specifics Tab, Click on the First Step (Group Support Staff Skills), Select any Group in Group Name subject that you need to configure and click Add Button. Select the module, CTI and RSD as according to your desire. Then, the unique organization gets introduced in step with your configuration.

Question 32. What Is The Difference Between Fixed And Floating License?

Answer :

Fixed License provides all the abilties of a Read license, plus the capability to update present requests. Fixed licenses are assigned to unique users of the AR System who can finally get right of entry to the system at any time with complete talents. This is likewise referred to as a Fixed Write license.

Floating presents the skills of a Fixed license, however on a shared basis. When users who've Floating licenses hook up with the AR System, they retrieve a license token from the AR System server, if one is available. If no Floating license is available, then the user simplest receives confined (read) get right of entry to permissions till a Floating license becomes to be had. Floating license tokens are freed whilst a consumer exits AR System User or the license times out from loss of “use.” The default “timeout” cost for Floating licenses is  hours. This is likewise known as a Floating Write license.

Question 33. What Is The Difference Between Explicit And Implicit Group?

Answer :

An specific institution is one in which you should assign users club.
Administrators can create express groups.
Predefined Explicit Groups:

Administrator (Group ID 1)
Sub Administrator (Group ID five)
Customize (Group ID 2)
An implicit group is a set wherein customers are mechanically individuals. Membership in all implicit companies, besides Public, is primarily based on the contents of particular fields in a request. You cannot assign users to implicit businesses, it's far mechanically done. By not assigning a person to any agencies, the user has best simple Public, Submitter, Assignee, or Assignee Group permissions.

Predefined Explicit Groups:

Public (Group ID zero)
Submitter (Group ID three)
Assignee (Group ID four)
Assignee Group (Group ID 7)
ITIL Service Transition Interview Questions
Question 34. How Can We Give Index To A Form?

Answer :

Double click on on the form. It will open the Form Properties. Go to Indexes Tab.

Choose the field for which you need to make the index and test the unique checkbox If you need the index to be particular.

Question 35. What Is Join Form? Can We Join A Regular Form And A Display Only Form?

Answer :

Join paperwork show records by means of combining the facts from more than one ordinary forms.
Join paperwork may be used to create reviews with information from multiple form.
We can't be part of a regular form and a show only shape.
Question 36. Why A Is Not Getting Notified If He Submits A Request And B Is Getting Notification While Submitting The Request (they Both Have Same Permissions)?

Answer :

It can be possible that whilst configuring the People Definition ( Step three in General Tab in Remedy Application Configuration Console), the Notification Method Field is set as None for A and as Alert for B.

Incident Management Interview Questions
Question 37. What Are The Fields In Status Drop Down List In Remedy Support Console?

Answer :

There are 6 fields reputation drop down listing in Remedy Support Console:

New
Assigned
Pending
Work In Progress
Resolved
Closed
Question 38. How Many Tables Get Created In The Database For A Regular Form?

Answer :

There are especially three tables which get created inside the database for a regular shape:

Main information desk
Status records desk
Indexing
And if the ordinary shape includes attachment and currency fields, then those 2 tables also gets created:

          four. Attachment tables

          5. Currency table

Question 39. What Is Ar Schema?

Answer :

The ar schema table holds data about every form, such as shape call, schema ID and next request ID.

Question forty. What Is Number Below Note?

Answer :

1000

Question 41. What Are States Of Deployable Application?

Answer :

Test, Maintenance, Production

Question forty two. How Can We Disable Save Button?

Answer :

Select shape/ shape/ cutting-edge view/property/menu get right of entry to

Question forty three. What Is The Entry Mode Of Display-handiest Form?

Answer :

Disabled entry mode

Question forty four. What Is Archive?

Answer :

Data archiving permits you to make archival copies of facts on a distinctive form.

Question forty five. Explain Merge Condition In Filter?

Answer :

Executes while a request is merged into the database by means of the usage of BMC Remedy Data Import, a DSO independent copy transfer, or the information import command line interface.

Question 46. Difference Between Character Field And Dairy Field?

Answer :

We can upload menu in to person field but no longer in dairy subject, we will supply the sample to the man or woman area

Question forty seven. What Is Search Menu?

Answer :

Hierarchical Search Menu:

A search menu can be a hierarchical menu. To display more than one tiers, add more than one fields to the Label fields list. Only one fee can show inside the field. This example searches for all teams within the DEV XYZ:People form. The groups are exhibited to the person. The user selects a crew, and then a seek is completed for any full names that fit the group selected.

Content Sensitive Menus:

A content material sensitive menu is a menu wherein a area’s menu values vary based upon the modern values of different fields. Content sensitive menus make bigger the competencies of popular search menus and are beneficial in certain conditions.

Question 48. Can Request Id Be Subh001111?

Answer :

Yes

Question 49. What Are The Tabs In Remedy Application Configuration Console?

Answer :

There are 4 tabs in Remedy Application Configuration Console:

General Tab.
Support Specifics Tab.
Address Tab.
Advanced Tab.
Question 50. How Do You Call An Active Link Using An Active Link?

Answer :

Use GOTO movement




CFG