Interview Questions.

Top 100+ Biztalk Orchestration Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Biztalk Orchestration Interview Questions And Answers

Question 1. How Are Messages Created In An Orchestration?

Answer :

You construct a message any time which you introduce a message into your orchestration, both through receiving it or via assigning values to a message variable.

There are numerous methods to create a new instance of a message in an orchestration.

Question 2. Where Is Information About Promoted Properties Stored?

Answer :

The facts approximately the promoted houses is extracted and saved in the bts_DocumentSpec desk in the Management database.

MSBI Interview Questions
Question three. What Is Message Metadata?

Answer :

The message metadata is known as Context Properties and on receiving the message, both the adapter and the pipeline will add data to the context.

Question four. Can We Use Message Metadata In Orchestration?

Answer :

Yes

ASP.NET Tutorial
Question five. How Does Orchestration Subscribes To Messages?

Answer :

In Orchestration, the first Receive form is answerable for growing a subscription. Following  properties are involved in it,

Message : This tells what message this Orchestration is subscribing to 

Activate : This tells to devour the message whilst located in a MessageBox

ASP.NET Interview Questions
Question 6. Explain Design Patterns In Orchestration?

Answer :

One of the high-quality practices whilst implementing orchestrations is to use orchestration patterns whilst viable.

These styles are basically design sample, which is a trendy reusable strategy to a usually taking place hassle within a given context of BizTalk orchestration.

This article will offer a few beneficial resource hyperlinks to aid you in using styles while enforcing an orchestration. 

Question 7. Explain Types Of Messages?

Answer :

Two styles of messages:

Typed message : A message created in Orchestration is certain to the schema 
Untyped message : A message is bound to System.Xml.XmlDocument as opposed to the schema.
Microsoft Dynamics CRM Tutorial Microsoft Dynamics CRM Interview Questions
Question 8. Can Recursion Be Achieved In Orchestration?

Answer :

No

Question nine. What Is Binding?

Answer :

The time period binding refers back to the configuration of orchestration ports so that it will manipulate the creation of subscriptions and/or promoted houses.

Binding is used to control how messages can be routed to or from orchestration ports by way of the subscription mechanism.

BizTalk Admin Interview Questions
Question 10. To Which Scope Compensation Block Can Be Added?

Answer :

A scope configured as Atomic or Long jogging could have compensation blocks added, however scopes which might be configured and not using a Transaction type can't.

MVC Framework Tutorial
Question eleven. Is It Necessary For All .Net Components Being Called From Orchestration To Be Serializable?

Answer :

Yes it's miles vital (good exercise) for all .Net components being referred to as to be serializable. If no longer then Atomic scope is to be used which has its very own limits.

MVC Framework Interview Questions
Question 12. Is It Possible : Orchestration A Calls Another Orchestration B And Vice Versa?

Answer :

No it is not, because it bureaucracy cyclic dependency.

MSBI Interview Questions
Question 13. What Is Xlang And Where It Is Used?

Answer :

XLANG/s can be considered as a messaging language with some of the expression talents of C#.
However, code isn't always transportable between XLANG/s and C#.
The language is used for orchestrations.
XLANG/s statements commonly fall into one among two categories:

simple statements that act on their personal, which includes receive or ship, and complex statements that comprise or institution either simple statements or other complex statements, inclusive of scope, parallel, and listen.

The semantics embodied in XLANG/s are a reflection of these defined inside the Business Process Execution Language for Web Services (BPEL4WS) specification published by means of Microsoft, IBM, and BEA for the definition of business manner semantics.

Question 14. Can We Prevent Orchestration From Entering A Suspended State?

Answer :

Any exception which is not stuck inside the exception handlers of the orchestration reasons the orchestration instance to be moved to the Suspended state.

By making use of the right errors managing in an orchestration it can be averted entering the Suspended country.

Question 15. What Is Persistence Point?

Answer :

At diverse factors within a going for walks orchestration the kingdom can persist.

Biztalk Server Interview Questions
Question 16. Xmldocument Is Non-serializable Still It's Called Without Atomic Scope With No Error, Why?

Answer :

It is the most effective exception to the requirement of types for variables having to be serializable and treated as special case.

Question 17. What Is The Maximum Number Of Properties That Can Be Used In Correlation Set?

Answer :

The correlation set could have a maximum of 3 homes used for correlation on the obtain shapes.

Sql Server Dba Interview Questions
Question 18. Can An Atomic Scope Can Have An Exception Handler Of Their Own?

Answer :

No, it is able to most effective have a Compensation Block.

ASP.NET Interview Questions
Question 19. Pro's And Con's Of Direct Binding?

Answer :

Pro's:

Loose coupling   
Not bounded to any bodily port (explicitly) 
Con's:

Can cause subscribing to messages published by means of another writer 
Question 20. Can Orchestration Use Components Other Than Listed In Toolbox?

Answer :

Yes. It is possible to use additives like pipeline, commercial enterprise rule coverage, .Internet element and many others.

Asp Dot Net Mvc 4 Interview Questions
Question 21. When Is Convoy Used?

Answer :

The convoy is used to get hold of a couple of messages in sequence or parallel to obtain a aim/result.

Question 22. Is It Possible To Enforce Orchestration To Behave In Singleton Way?

Answer :

Yes it's far feasible with the help of correlation.

Question 23. Where Is Bts.Spid And Bts.Receiveportid Used?

Answer :

It is used in Specify Later port binding alternative. In this version the orchestration ports are sure to messaging ports the usage of BTS.SPID,BTS.ReceivePortID or different associated properties.

Asp Dot Net Mvc Interview Questions
Question 24. When Is Property "synchronized=proper" Used?

Answer :

When a variable is shared throughout the branches of parallel shape.

Microsoft Dynamics CRM Interview Questions
Question 25. What Is The Maximum Number Of Branches That Can Be Used In A Parallel Shape?

Answer :

There are not any barriers on the number of branches which may be used in a parallel form.

Question 26. Which Language Does Expression Shape Support?

Answer :

Expression form allows for writing XLANG/S statements that provide C# -like coding competencies.

Biztalk Esb Toolkit Interview Questions
Question 27. What Is Relation Between Orchestration Instance And Correlation?

Answer :

Correlation is the procedure of matching an incoming message with the best example of an Orchestration.

BizTalk Admin Interview Questions
Question 28. What Are The Ways To Add Properties In Context?

Answer :

Promoting a node to a assets discipline method to make a node value available in the context of the message. Adapters and pipeline additives write within the context.

Question 29. What Is The Difference Between Written Property And Promoted Property?

Answer :

Promoted homes may be used as standards in message routing while written properties can not.  Property discipline is a Promoted Property inside the context. Distinguished discipline is a Written property inside the context.

BizTalk Application Interview Questions
Question 30. What Is Correlation Type?

Answer :

A correlation kind is a list of residences that finally populates with values for use in routing messages.

Question 31. What Are Conditional Persistence Points?

Answer :

The Receive shape, Listen Branch and Delay form are conditional endurance points.

Question 32. What Are Scopes Used For?

Answer :

Scopes are used for following motives: 

To configure transaction (lengthy running and atomic) 
To take care of exceptions 
To trigger compensating good judgment 
Question 33. Which Shapes Are Used To Implement "and" And "or" Situation In Orchestration?

Answer :

Parallel Action form is used for a AND situation whereas Listen form is used for OR situation. 

MVC Framework Interview Questions
Question 34. Which Scope Can Have An Exception Handling?

Answer :

A scope configured with the transaction form of None or Long strolling  could have exception coping with delivered however now not Atomic scope.

Question 35. Is It Possible To Get An Exception Object From General Exception?

Answer :

No. General exception in BizTalk is similar to writing a Try-Catch block however with out the exception item for that reason not feasible to get the exception item.

Question 36. What's The Main Difference Between Call And Start Orchestration?

Answer :

Calling an orchestration will use the identical thread to run some other orchestration even as using Start Orchestration will create a brand new thread to run the commenced orchestration.
 A Call Orchestration returns the manipulate lower back to the caller. A Start Orchestration shape begins the orchestration in a non-deterministic manner.
 As a conclusion, Calling an Orchestration may be synchronous operation wherein the caller waits for a reaction, even as Start Orchestration is asynchronous operation.
Biztalk Server Interview Questions
Question 37. What Are The Different Types Of Transactions Available For Orchestration?

Answer :

Unlike traditional programming, BizTalk Server supports two awesome forms of transactions: atomic and long-going for walks.

Question 38. When A Persistence Point Occurs At The Orchestration Level?

Answer :

The engine will keep the country of an orchestration in the following situations:

Send Shape (after a message is sent) 
Start Orchestration Shape 
Suspend Shape 
End of a Transactional Scope (atomic or long-running) 
An Orchestration Debugger breakpoint is hit 
Orchestration Engine determines that the instance desires to be dehydrated 
When the Orchestration Engine is shut down; via the managed shutdown of the host or atypical circumstances. The engine attempts to persist but if that fails, the Orchestration instance will resume from the ultimate a hit staying power point.

Question 39. Can Persistence Point Occur In The Delay Or Receive Shape?

Answer :

Yes, but best if the Orchestration Engine determines that the instance needs to be dehydrated.

Question 40. Is It Possible To Use Message Assignment Shape And Transform Shape Individually?

Answer :

No, it isn't possible, Transform and Message task shape ought to run beneath construct form.

Sql Server Dba Interview Questions




CFG