Interview Questions.

Top 100+ Biztalk Esb Toolkit Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Biztalk Esb Toolkit Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Esb Toolkit And Why Do We Need It?

Answer :

BizTalk ESB Toolkit provides a fixed of offerings on pinnacle of the prevailing BizTalk Server 2010 structure to permit provider purchasers and service vendors to be part of a loosely-coupled however mediated environment. Using ESB toolkit, it allows to permit Dynamic Routing, Transformation and Exceptions managing and taken into consideration to be a platform to realise a service-orientated architecture and through solving the issues of factor-to-factor provider connectivity with the assist of a common mediation layer (the "bus").

Question 2. What Is The Esb Toolkit Version Shipped With Biztalk Server 2013 R2 ?

Answer :

2.Three

XML Interview Questions
Question three. Can There Be Any Drawbacks Which You Need To Take Care Before Deciding To Implement Esb Toolkit ?

Answer :

It is a safety trouble which could appear at the same time as doing ESB Toolkit setup in a multi-server configuration. This takes place while ESB Portal internet software refused to ahead the impersonated credentials to the SQL Server for the reason that it's far on any other server. An identification delegation rights need to receive to the utility pool. 

Question 4. Can You Highlight The Features Of Esb Toolkit?

Answer :

Below are are some underline features of ESB toolkit:

Location & Version Transparency
Transport Protocol Conversion
Dynamic Data / Format Transformation
Lightweight Service Composition
Error Handling & Repair
Service Interactions Support
XML Tutorial
Question 5. Does Esb Toolkit Improves Biztalk Performance?

Answer :

ESB Toolkit doesn't deal with to enhance run-time overall performance.

. NET Interview Questions
Question 6. How You Can Use Esb Toolkit And Bre For Biztalk Application Development ?

Answer :

We could have BRE resolver to obtain extra dynamic routing technique. Rules may be configured no longer best for delivery or transformation however also for itinerary itself.

Question 7. What Are The Esb Toolkit Core Components?

Answer :

Itinerary Services
Resolver, Adapter Provider Frameworks
Exception Management Framework
Microsoft Dynamics CRM Tutorial TIBCO Interview Questions
Question eight. What Is An Itinerary?

Answer :

Itinerary (also described as "Routing slip") is a mediation Policy which can be attached to a message which involves the ESB dynamically. Itinerary affords pictorial view of message flow with On/Off Ramp 

Question 9. Can We Encrypt Itinerary?

Answer :

Yes, in reality, visible studio default option is to enforce encryption. Since Itineraries may doubtlessly comprise touchy configuration data, “Itinerary Encryption”turned into brought to encrypt your itineraries with a certificates before exporting them.

Microsoft Dynamics CRM Interview Questions
Question 10. What Is Resolver, And Can You List Out The Esb Toolkit Provides?

Answer :

A aspect which feeds runtime configuration values to the Adapter company the in order that it can dynamically configure the Dynamic Adapter at run-time. It is a .NET element having a group of entries which tells what values to use for numerous BizTalk additives.

Example: STATIC, UDDI, XPATH, BRE, BRI, ITINERARY, ITINERARY-STATIC, LDAP 

Question 11. What Are On/off Ramps?

Answer :

On-Ramp is acquire place which gives esb context (Corresponds to Receive port)
Off-Ramp (usually dynamic) is ship port with admire to esb context (Corresponds to the ship port) 
Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) Interview Questions
Question 12. What Is Esb Management Portal?

Answer :

The ESB Management Portal presents perspectives of fault records that make it smooth to display, manage, and debug ESB packages. It also affords functions that you may use to manage alerts, post UDDI data, and administer the portal.

XML Interview Questions
Question 13. What Is Routing Slip Pattern? How Esb Toolkit Supports It?

Answer :

Routing Slip pattern is widely used message routing pattern and used whilst a message is routed through a sequence of components in a pre-described order (can be unknown all through design time). ESB gives this pattern through Itinerary-based totally processing. A business rule can be used to choose an Itinerary for a message dynamically.

Question 14. Can We Develop A Custom Itinerary Resolver?

Answer :

Yes, by using implementing IResolverProvider interface.

Question 15. What Is The Use Of Export Mode Property In?

Answer :

Export Mode belongings may be used to outline in which the carrier will execute. 

Strict: guarantees that the itinerary carrier executes in its prescribed box; itinerary has a level property that specifies the pipeline wherein the provider executes. 

Default: the itinerary provider executes in the order prescribed, but not necessarily in the pipeline degree desired.

Biztalk Server Interview Questions
Question sixteen. I Can See My Itinerary In The Esbitinerarydb Database And Set The Correct Resolver Connection String In The Pipeline But I Still See The Error "the Itineraryesbtransformserviceitinerary Was Not Found In The Repository. ", Why?

Answer :

The Itinerary need to be within the Deployed popularity so one can use it. To confirm this, you can both take a look at nStatus column value "1? In Itinerary desk or ItineraryStatus column in Visual Studio by using selecting Model Exporter as Database. 

You won't be able to name the itinerary in Published status.

Question 17. Why There Is No Itinerary Status Option When Choosing Xml Itinerary Exporter?

Answer :

Because you have selected to export your Itinerary in XML for shifting it to a exceptional surroundings. Once you are importing it to the centered environment, you have an choice for "Publish" / "Deploy".

Microsoft Sharepoint 2013 Interview Questions
Question 18. How To Move Itineraries From One Environment To Another (e.G. Qa To Production)?

Answer :

An Esb ImportUtil.Exe   application device is a good option used to publish or install the itinerary XML into the ESB Itinerary DB database. 

. NET Interview Questions
Question 19. What Is Esb Dispatcher?

Answer :

It sets endpoint location homes for the outbound message the use of ESB decision guidance.

Question 20. Can You Summarize A Typical Message Life Cycle In Esb Toolkit?

Answer :

On-Ramp -> ESB Pipeline (ESB Context promotion) -> Itinerary -> MessageBox -> Queue message for subscriber -> Subscriber (Orchestration / Off-Ramp).

Question 21. Can We On-ramp / Off-ramp Message With Message Box?

Answer :

Yes (with a few trick), a message created within BizTalk Orchestration can sell properties with ESB context and published to MessageBox.

Question 22. Can We Perform Multiple Transformations In Sequence Inside Itineraries?

Answer :

Yes, you want to add a couple of Itinerary Services in collection to gain this.

Question 23. How Can You Call An Orchestration Inside The Itinerary ?

Answer :

Using Orchestration Service Extender.

Question 24. What Are The Three Commonly Used Promoted Properties To Subscribe Correct Message Of An Itinerary Service?

Answer :

ServiceName, ServiceState, ServiceType

TIBCO Interview Questions
Question 25. What Are The Common Patterns Implemented In Itineraries?

Answer :

Message Routing:

Message Router : determines the recipient of the message primarily based on a hard and fast of conditions

Content-Based Router : determines the recipient of a message based on message content

Routing-Slip : a message need to be routed via a series of components in a pre-defined order, which may not be acknowledged on the design time. 

Recipient List: a message is routed to one or extra recipients (static / dynamic)

Splitter : Breaking one message to multiple chunks

Message Transformation:

Translator : Solves the trouble of translating incompatible data codecs between  structures

Normalizer : Solves the problem whilst messages received from one-of-a-kind sources are semantically equivalent however layout is one of a kind 

Content Enricher : Solves the trouble by furnishing extra facts to the obtained message required by goal gadget

Service Mediation:

VETO / VETRO : Solves the problem the usage of esb pipelines for Validate, Enrich, Transform, Route, Operate

Request-Response: Solves the trouble of two-way communication

Service Management:

Repair and Resubmit: Solves the hassle with using ESB Management Portal

Question 26. Is It Possible To Implement Service Chaining In Itineraries (i.E.Sending A Message To A Service And Feeding The Response Received From That Service As Input To The Next Service And So On...)?

Answer :

Yes. It is viable in itineraries.




CFG