Interview Questions.

Top 100+ Biztalk Business Rule Engine Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Biztalk Business Rule Engine Interview Questions And Answers

Question 1. What Is A Business Rules Engine?

Answer :

A run-time inference engine that can link tremendously readable, declarative, semantically wealthy regulations to any business objects (.NET components), XML files, or database tables. It can evaluate rules in opposition to records and provoke actions based totally at the outcomes of that assessment.

Question 2. What Is The Tool That I Need To Use To Create Business Rules?

Answer :

You need to use the Business Rules Composer.
This is a graphical device used for authoring, versioning, and deploying policies and vocabularies.
RDBMS Interview Questions
Question three. What Is A Business Rule Language?

Answer :

It is a rule markup language in XML layout for declarative rule definitions.

Question 4. How Can I Execute A Business Rule In My Orchestration?

Answer :

Using the Call Rules Shape.

ASP.NET Tutorial
Question 5. What Is Used To Create New Vocabulary Definition?

Answer :

The Vocabulary Definition Wizard is used to create vocabulary definitions.

ASP.NET Interview Questions
Question 6. What Is A Policy?

Answer :

A coverage is a logical grouping of guidelines. You compose a model of a policy, store it, test it by using applying it to the information, and, when you are glad with the consequences, publish it and deploy it to a manufacturing environment.

Question 7. Is It Possible To Change Business Rule Policy After It Was Published?

Answer :

No. After guidelines are published it cannot be edited. But if there may be a want to have a change in coverage then new version of coverage is to be created.

XML DOM Tutorial Exchange Server 2010 Interview Questions
Question eight. Does Rule Composer Have Provision Of Adding Else Logic?

Answer :

No, there may be no provision of including ELSE but else common sense can implemented with greater IF.

Question 9. What Is Long Term Fact And Short Term Fact?

Answer :

The truth is the person information to which rule conditions are carried out.
At layout time a fact is a reference to that statistics.
 Facts have  categories – Short Term Facts and Long Term Facts.
Consider a loaning method of any Bank. We can suppose a “loan utility” as quick time period reality.
Short group statistics are commercial enterprise statistics which modifications in step with incidence. On the contrary, “interest rates” do now not change very regularly.
This enterprise information is steady and we can do not forget it a long term truth
Advanced Dot Net Interview Questions
Question 10. What Is The Difference Between Publishing And Deploying The Rule?

Answer :

Rule alone can't be published or deployed, it has to be wrapped beneath Policy and then posted and deployed.
When a coverage is deployed it is prepared to apply and can't be edited while whilst published, coverage aren't ready to be used.
Distributed DBMS Tutorial
Question eleven. Can We Call Policies From .Net Code?

Answer :

Yes. Firstly it desires to be declared (coverage call which is to be called), surpassed in the truth instance and finally achieved.

BizTalk Admin Interview Questions
Question 12. Can We Call A Specific Version Of Policy Using Call Rule Shape In Orchestration?

Answer :

No, as the decision policies shape calls the ultra-modern model of the policy deployed.

RDBMS Interview Questions
Question 13. What Is Purpose Of Biztalkruleenginedb?

Answer :

This database is a repository for:

Policies, that are units of related rules Vocabularies, which can be collections of consumer-pleasant, domain-particular names for records references in regulations.

Question 14. Is There Limit For Versions Of Policies?

Answer :

No.

Question 15. What Is Rete Algorithm, Does It Have Any Relation With Bre?

Answer :

Rete Algorithm is an effective sample matching set of rules for implementing production rule systems. BRE's internal operating is based totally at the Rete algorithm.

Database Administration Interview Questions
Question 16. How Does It Differ, Calling The Policy In Call Rules Shape And In Expression?

Answer :

The Call Rules shape within the Orchestration calls most effective the ultra-modern model of the coverage.
To call an older (particular) model from within an orchestration, the Business Rules Framework APIs is used, which may be known as from inside an expression.




CFG