Interview Questions.

Top 100+ Bada Mobile Os Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Bada Mobile Os Interview Questions And Answers

Question 1. Can I Set The Image File Path For Markers And Info Windows?

Answer :

Yes. It is possible to set the route of an photograph to show in an data window as well as for markers the usage of the SetContent() approach.

Question 2. Can I Rotate The Map?

Answer :

Yes. From SDK version 2.0 onwards, it is possible to rotate maps.

Android Interview Questions
Question 3. Suppose I Am Unable To Get Any Gps Data At My Work Location. What Are The Possible Reasons?

Answer :

GPS values aren't sensed effectively in closed environments. Check the values in an open location.

Especially in indoor environments, GPS indicators can not be sensed. In that case, community positioning can help to get right area records. Enable the community positioning option underneath Settings > Location > Network role.

Question 4. I Have Iso 3166-1 Country Code Information From A Server. How Do I Convert It To A Country Name That Is Readable By A User ?

Answer :

Construct a Locale object with the desired u . S . A . Code and get the call of the u . S . A . From the Locale object

For instance:

Locale locale(LANGUAGE_ENG, COUNTRY_US);
Osp::Base::String countryName;
locale.GetCountryName(countryName);

Android Tutorial
Question 5. How To Change The Locale? Is There An Api For It?

Answer :

Samsung bada does not support converting locales within an utility. However, you could exchange the locale by means of changing the language inside the Settings menu.

Geographic Information System (GIS) Interview Questions
Question 6. Tell Me What Mechanisms Are Available To Establish Communications Between Two Different Applications?

Answer :

Applications can talk asynchronously via channels (ClientChannel and ServerChannel). Channels encapsulate the underlying IPC mechanism and communique is simplified via them.

Question 7. How To View Or Check Files That My Application Has Created For Testing Purposes When I Run The Application On The Emulator?

Answer :

If you need to check for a report in the Home folder, use File::IsFileExist().

Mobile Testing Tutorial Mobile Testing Interview Questions
Question eight. How To Emulate The Storage Card Availability In The Emulator?

Answer :

You can do this with the Event Injector. Right-click on on Emulator > Event Injector > Device > MMC Insert.

Question 9. How To Secure Or Encrypt My Files And Databases?

Answer :

You can encrypt files the use of Construct() with the secureMode parameter.

For instance, in case you need to create comfortable files, use File::Construct(const Osp::Base::String &filePath, const Osp::Base::String &openMode, bool secureMode, bool createParentDirectories).

If you want to create secure database files, use Database:: Construct (const Osp::Base::String &databasePath, long openMode, bool secureMode, lengthy alternative).

Also, bada gives methods for changing everyday files and databases to comfortable, encrypted ones with the ConvertToSecureFile() and ConvertToSecureDatabase() techniques.

Mobile Device Management Interview Questions
Question 10. Which Version Of Opengl Is Supported?

Answer :

Samsung bada supports OpenGL® ES 1.1 and 2.0, that are subsets of the OpenGL® 3D snap shots API designed for embedded gadgets.

Javascript Advanced Tutorial
Question eleven. How To Insert Emoticons In Text?

Answer :

EnrichedText is the satisfactory candidate for this. By the use of EnrichedText, you could easily blend various patterns and resources in textual content. In this case, you may insert bitmaps into text with the Osp::Graphics::EnrichedText::Add(const Osp::Graphics::Bitmap & bitmap) method.

Javascript Advanced Interview Questions
Question 12. How To Support Multiple Languages?

Answer :

You can use string resources with resource IDs wherein each string similar to an access for each language can be delivered and diagnosed the usage of its respective resource ID. The identical may be accessed in your software the usage of the GetAppResource()->GetString( >string id> ) approach.

Android Interview Questions
Question 13. Suppose My Application Needs To Store The Application State, Even If It Is Being Terminated By The System. How Can I Do This?

Answer :

In such instances the checkpoint occasion is fired and bada offers an occasion listener (IAppCheckpointEventListener) for it. You can store your utility nation or context within the OnAppCheckpointing() callback method. You can also shop your application sate on OnAppTerminating().

Mobile computing Tutorial
Question 14. How To Bring A Multitasking Enabled Application, To The Foreground Programmatically?

Answer :

You can use the LaunchApplication() technique with the current application's AppId to carry your app to the foreground.

Question 15. How To Change My Application Settings?

Answer :

Under the menu bada Developers > My Applications > Application Manager you'll find a list of your existing packages. Click on the name of the software you want to adjust, then the model. On the details web page, click [Modify] button.

BREW (Binary Runtime Environment for Wireless) Interview Questions
Question sixteen. How To Make My Application Multitasking Enabled?

Answer :

You can do it inside the project residences window as proven beneath:

Project Properties > bada construct > Application Information > check the Multitasking checkbox.

Question 17. Do You Know Samsung Bada Promises To Support Multitasking. What Is The Maximum Number Of Bada Applications That Can Run Simultaneously?

Answer :

Depending on the reminiscence utilization of applications and the bodily memory size, the number of packages that can be run at the same time can also vary fairly.

Eclipse (software program) Interview Questions
Question 18. Suppose When A User Presses The End Button To Kill The Application, I Want To Stop This From Happening So That The User Can Be Prompted Whether They Want To Save The State Or Not?

Answer :

No, the utility can not prevent itself from being terminated. If you should store the facts, you may save it in the onAppTerminating () approach, however you can't provide any UI elements as the utility is terminating. An alternative is to offer a settings page to get the person's alternatives and use the perfect good judgment within the onAppTerminating() approach.

Geographic Information System (GIS) Interview Questions
Question 19. Can An Application Send An Event To Itself And Capture It?

Answer :

An utility can send person activities to itself the usage of Osp::App::SendUserEvent() and seize the event using Osp::App::OnUserEventReceived().

Question 20. Is There A Global Copy/paste Feature? Can I Copy Text From One Application And Paste It Into Another One?

Answer :

Yes, but it's miles simplest to be had for textual content. You can try this within the Edit Field to duplicate/paste from one bada software/local utility to every other (bada app/native app). Double-clicking or long urgent on some text offers you this feature.

Mobile computing Interview Questions
Question 21. Will A Running Bada Application Get Key And Ui Events If The Phone Goes Into The Locked State?

Answer :

No. When the cellphone is going into Locked mode, the walking bada application goes into the Background state. Key activities, consisting of extent up and down or the cease key, are not sent to the running bada utility.

Question 22. Which Game Engine Has Been Ported To Bada?

Answer :

AirPlay, a three-D sport engine, has been ported to bada, and is now available with a view to use.

Question 23. How To Do A Screenshot In Bada?

Answer :

Screenshots: Home (OK) key + maintain key press (press Home key first)

Screenshots are positioned in /media/photographs.

JQuery Mobile Interview Questions
Question 24. How To Get Descriptions For Error Codes?

Answer :

Right-click at the Emulator and select "Error Lookup". Enter the mistake code number to get the outline of the error code.

Mobile Testing Interview Questions
Question 25. What You Know About Bada?

Answer :

Bada is an running system for cell gadgets along with smartphones and tablet computer systems. It is developed with the aid of Samsung Electronics. Its name is derived from ocean or sea in Korean. It ranges from mid- to excessive-stop smartphones.

Question 26. How To Upgrade My Firmware?

Answer :

You can improve your firmware by connecting your cellphone to Kies.

Gif Animation Interview Questions
Question 27. Can You Please Explain What Kind Of Options Are Available To Integrate Ads Within An Application In Bada 2.0?

Answer :

The Ad manage helps  forms of Ads: Image Banner, and Text Banner. When the user touches the Ad, one of the following moves is brought about:

Click-to-Brower: Opens an internet page, set by means of the advertiser, in the default browser.
Click-to-Call: Automatically dials more than a few set with the aid of the advertiser
Click-to-Store: Launches Samsung Apps Store with the product page defined by using the advertiser.
Mobile Device Management Interview Questions
Question 28. How To Load A Local Html File On The Device With A Web Control?

Answer :

Samsung bada presently supports the "/Home" virtual path, that is readable and writable, in addition to the "/Res" virtual direction, that is readable for loading nearby HTML documents. Make positive to shop neighborhood HTML documents inside the Home or Res folder as in keeping with your (analyzing and writing) requirements, and specify the report route as "/Home/ .Html" or "/Res/ .Html".

Question 29. How To Add A Scrollpanel, Created Using The Scrollpanel Resource In The Ui Builder, To A Form?

Answer :

Create a new ScrollPanel and fasten it to a Form; the corresponding ScrollPanel useful resource is automatically created. Double-clicking the ScrollPanel allows you to then edit the ScrollPanel useful resource.

Mobile Developer Interview Questions
Question 30. What Types Of Layout Are Supported?

Answer :

The following layouts are supported:

GridLayout
HorizontalBoxLayout
RelativeLayout
VerticalBoxLayout
Question 31. How To Find The Heap Memory Usage For The Currently Running Application?

Answer :

You can get the to be had heap reminiscence the use of the Osp::System::RuntimeInfo elegance.

Question 32. How To Check The Firmware Version On A Test Phone?

Answer :

Currently there's no technique to try this. However, you could take a look at the firmware version of your tool by using going to Settings > General > About Phone > Version.

Mobile Application Architect Interview Questions
Question 33. How To Make The Result Of Getmaxtransactioncount() Larger Than One?

Answer :

When constructing a consultation, in preference to the use of NET_HTTP_SESSION_MODE_NORMAL, use NET_HTTP_SESSION_MODE_PIPELINING.

For example:

r = pSession->Construct(NET_HTTP_SESSION_MODE_PIPELINING, &proxyAddr, hostAddr, null);

Javascript Advanced Interview Questions
Question 34. How To Get The Subnet Mask?

Answer :

Use the Osp::Net::NetConnectionInfo::GetSubnetMaskAddress() approach to get the subnet masks.

Question 35. How To Get The Ip Address Of A Device (both Dynamic Ip And Static Ip)?

Answer :

You can use NetConnectionInfo::GetLocalAddress() to get the IP addresses (both). 

Question 36. Explain What Are The Different Http Session Modes?

Answer :

HTTP supports NORMAL and PIPELINING session modes. All transactions within those periods are submitted thru the equal connection. While best one transaction is processed at a time in normal mode, more than one transactions may be pipelined in pipelining mode. In normal mode, you should look forward to the give up of the preceding transaction if you want to post the following transaction.

BREW (Binary Runtime Environment for Wireless) Interview Questions
Question 37. How To Enable Http Chunked Mode?

Answer :

Add a header subject to a request header for "Transfer-Encoding", set the fee to "chunked".
Use the HttpTransaction::EnableTransactionReadyToWrite() method.
Implement the OnTransactionReadyToWrite() technique to send extra chunks. An empty chew is considered to be the remaining chunk.
Question 38. Can We Use The Local Loopback (127.Zero.Zero.1)?

Answer :

Samsung bada does not support it out of the box. However, in case you create a socket together with your very own machine IP cope with, which can act like the neighborhood loopback for you.

Question 39. Explain Does Bada Provide Apis For Ssl, Encryption, And Decryption?

Answer :

Applications can create secure connections through the usage of the Osp::Net::Http elegance and Osp::Net::Sockets::SecureSocket magnificence. The SecureSocket magnificence uses the SSL protocol to make connections.

The Osp::Security namespace affords all of the encryption and decryption classes.

Question forty. How To Simulate Locations?

Answer :

Right click on the Emulator and select Event Injector > Locations 
You can provide the input as a text record or pick out factors at the map.

To use a text record:

Browse to the textual content record containing NMEA region facts as shown underneath.
Click 'Send report'.
To use the map:

Select the perfect map place.
Select points.
Click 'Send log'.
I constructed the 'Navigator' pattern and tried to check it within the Emulator. The software seems to work, but it couldn't render the map.To use the default area provider, the patron name and password should be furnished in the ROUTE_SVC_EXTRA_INFO defined within the NavigatorConstants.H report.

Eclipse (software) Interview Questions
Question forty one. How To Zoom In And Zoom Out On The Map?

Answer :

You can zoom in by using double tapping and zoom out can with 2-finger contact. Pinch-to-zoom (multi-touch) is supported for both zoom in and zoom out.

Question forty two. Do I Still Need All The Privileges In The Manifest File When I Use Free Map Apps And The Navteq Ads?

Answer :

From 2.Zero onwards, you do now not want to use the deCarta commercials library without cost maps. Instead, you could use the Ad namespace with Navteq for the marketing community. In this situation, the only privilege wanted is AD_SERVICE.

Mobile computing Interview Questions
Question 43. Is There Any Way For Bada To Set Gps Info While Capturing?

Answer :

Yes. Samsung bada affords a way to set GPS information. Use the SetExifGpsCoordinates() technique to set GPS coordinates in the EXIF area inside the captured records.

Question forty four. Can I Use Ui Builder To Design Map Applications?

Answer :

Yes, from bada model 2.0 onwards, the map manage is available in UI Builder.




CFG