Interview Questions.

Top 100+ Bacteria Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Bacteria Interview Questions And Answers

Question 1. Who Discovered Bacteria ?

Answer :

Anton Van Leeuwenhock in 1676

Question 2. Which Are Four Types Of Bacteria ?

Answer :

Coccus, bacillus, vibrio and sprial.

Sound Interview Questions
Question three. What Is The Hair Like Structure Of The Bacteria Is Called ?

Answer :

Flagella 

Question 4. Which Is The Bacteria That Have No Flagella ?

Answer :

Atrichous.

Question 5. Where Is The Respiratory Enzymes In Bacteria Are Chiefly Located ?

Answer :

In plasma membrane.

Science Interview Questions
Question 6. Bacteria Which Can Grow Only In The Presence Of Oxygen Are Called?

Answer :

Obligate aerobes.

Question 7. Bacteria Which Can Grow With Or Without Oxygen?

Answer :

Facultative anaerobes.

Physics Interview Questions
Question 8. Organic Materials Decay Due To The Action Of Which Agency ?

Answer :

Bacteria .

Question 9. Which Scientist Established That Bacteria Are Plants ?

Answer :

karl Wilhem Von Nigole in 1857.

Plant Physiology Interview Questions
Question 10. What Is Size Of The Bacteria ?

Answer :

104cm.

Question 11. What Is Bacteria ?

Answer :

They are microscopic unicelluar prokaryotic organisms allotted in numerous behavior. Most of them lack chlorophyll and consequently lead a heterotrophic mode of existence.

Light Interview Questions
Question 12. Which Are The Four Types Of Bacteria According To The Cells ?

Answer :

 Monotrichous
 Lopotrichous
 Amphitichous
 Deritrichous .
All those have flagella
Sound Interview Questions
Question 13. Which Are Heterotrophic Bacteria ?

Answer :

Tire bacteria which might be not able to synthesise their organic food from easy organic materials . 

Question 14. Which Are Autotrophic Bacteria ?

Answer :

The micro organism that are capable of synthesining their organic food from simple natural substances.

Question 15. How Bacteria Is Useful To Man ?

Answer :

Bacteria is useful to man in primary fields viz, agriculture, enterprise, medication and biological research.

Photon Interview Questions
Question sixteen. Which Are The Antibiotics Obtained From Bacteria ?

Answer :

Streptomycin, chloromycetin, neomycin, terramycin etc..

Question 17. Which Are The Harmful Activities Caused By Bacteria ?

Answer :

Spoilage of food and cotton substances, sicknesses and denitrification.

Matter Interview Questions
Question 18. Which Is The Bacterium In The Soil That Can Absorb Nitrogen ?

Answer :

Azotobactor 

Science Interview Questions
Question 19. Who Established That There Are Bacteria Which Are Beneficial To Man ?

Answer :

Louis Pasteur

Question 20. Which Bacterium Causes Tetanus ?

Answer :

Clostridium tetani.

Solar System Interview Questions
Question 21. How Are Bacteria Classified ?

Answer :

They are labeled into the subsequent forms of cellular, the ovoid or spheroid called coccus, the rod or cylindrical bacillus, the curved vibrio and coil formed spirochaete.

Question 22. Why Is Bacteria Cannot Survive In A Highly Salted Pickle ?

Answer :

Because they turn out to be plasmolysed and therefore get killed.

Question 23. Which Bacterium Is Responsible To Make Milk Into Curd ?

Answer :

The lactobacillus.

Question 24. Which Bacterium Spreads Typhoid ?

Answer :

Salmonella typhosa.

Physics Interview Questions
Question 25. What Knid Of Bacterium Spreads Cholera ?

Answer :

Vibrio

Question 26. Name The Bacterium Which Causes Gonorrhea ?

Answer :

Nisseria Gonnorrhea.

Question 27. Which Bacterium Produces Syphilis ?

Answer :

Triponema Pallidum

Plant Physiology Interview Questions
Question 28. Who Isolated The Bacterium Which Causes Leprosy ?

Answer :

G.R. Hanson. 

Question 29. Name The Leprosy Producing Bacteria?

Answer :

Mycrobacterium leprae.

Question 30. The Substance Excreted By Bacteria Into Human Body?

Answer :

Toxin

Question 31. What Is Bio - Films Or Bacterial Mats ?

Answer :

Bacteria regularly connect to surfaces and form dense aggregation which is known as bio - films or bacterial mats.

Question 32. How Bio - Films Are Important In Medicine ?

Answer :

As those structures are frequently present at some point of continual bacterial infections or in infections of implanted clinical devices, the micro organism covered inside the bio - films are a lot tougher to kill than remoted bacteria.

Question 33. What Is A ‘ Green Sulphur ’ Bacteria ?

Answer :

These are a own family of anaerobic picture autographic micro organism which might be non - cellular and got here to spheres, rods and spirals.

Light Interview Questions
Question 34. What Is Flagella ?

Answer :

It is a tail - like structure that tasks from the cellular body of bacteria, which helps the functions in locomotion.

Question 35. What Bacteria Causes Ulcer In Human Being ?

Answer :

Helicobacter pylon.

Question 36. How Bacteria Helps Human Body ?

Answer :

Certain micro organism enables us digest or food. Bacteria in our digestive machine help to transform milk protein into latic acid and inhabit the increase of probably dangerous micro organism.

Photon Interview Questions
Question 37. What Causes Bad Breadth ( Halitosis ) ?

Answer :

Bad breath is generally because of the smash down of proteins by means of baterica within the mouth.

Question 38. What Are Bacteriophagees ?

Answer :

They are viruses that changethe bacterial DNA. 

Question 39. What Is Bacterial Conjugation ?

Answer :

It is the transfer of genetic material between micro organism thru direct mobile - to - cellular touch. This conjugation become observed in 1946 via Jousua Lederberg and Edwin Tatum.

Question forty. What Produces Gas In Our Intestines ?

Answer :

The are stay micro organisms that are just like useful micro organisms determined in human gut. They are also called “ friendly bacteria ” of “ correct bacteria ”.

Matter Interview Questions
Question 41. What Are Probiotics ?

Answer :

They are live micro organisms that are just like beneficial micro organisms determined in human intestine. They are also referred to as “ Friendly micro organism ” of “ Good bacteria ”.




CFG