Interview Questions.

Top 100+ Baan Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Baan Interview Questions And Answers

Question 1. When We Get Error “out Of Range” ? How To Solve It?

Answer :

Out of Range error typically happens when the value of a selected subject in table which desires to be updated falls out of the specified range. This range could be designated within the area that's related to the sector.

Check the log.Bshell for the desk area and the value which is falling out of variety after which go affirm the variety within the area domain range.

Question 2. What Do You Mean By Property Hooks?

Answer :

Functions related to precise assets (foremost desk fields). Called to perform vital table discipline checks.

ERP Concepts (U.S) Interview Questions
Question three. How To Maintain Referential Integrity Among Tables ?

Answer :

In Maintain Table definition in opposition to each desk discipline we will hold the referential integrity to some other desk. You can hold the reference table, reference mode and reference message (in case of any errors).

If a everyday discipline refers to a desk, the primary index of that desk must comprise simplest one element with the identical area as the sphere. If a blended subject refers to a desk, the domain names of the kid fields of the combined area correspond to the domain names of the elements of the primary index of the table.

Question four. What Is Dal?

Answer :

Data Access Layer. Library with identical name as desk. Used to manipulate logical integrity of Baan tables.

ERP Tools Tutorial
Question five. What Is Error Log? How It Gets Maintained In Baan?

Answer :

Error log are not anything however the one-of-a-kind files which might be saved within the report system whilst any blunders occurs on the shell, database, audit, licensing, CRDD and so on. This documents are stored inside the $BSE/log folder.

ERP Tools Interview Questions
Question 6. What Is Dynamic Session?

Answer :

A session where the developer does now not ought to decide exactly in which forms and fields are positioned, or what they appear to be. Instead, the developer has to define the contents and shape of the session and the series of the item at the shape. Dynamic classes can be used to limit the data this is displayed in a session for a particular person. For example, you may outline the authorizations for a user so that positive paperwork and fields of a session aren't displayed.

Question 7. Approach To Improve The Performance Of A Query If It Is Very Slow?

Answer :

Check for following 

Wildcards (e.G. Chccom001. *) aren't used in choose.
Refers to used anyplace references to be had. 
Index_en used anywhere possible. 
Unwanted joins removed from the primary selects) If reference does no longer exist, select is cut up into 2 selects) Multiple indexes on same table no longer utilized in one select. 
Supply Chain Management Tutorial Warehouse Management Interview Questions
Question eight. What Are The Approach For Code Review?

Answer :

The following factors to be considered whilst one is doing code assessment:

Orders of Sections and Subsections is as in step with standards.
Are right domain names used for the variables
Codes are used for message/questions (not difficult coded)
Select statements seem most effective in features
Whenever best one file is needed, as set with used in pick clause
Repeating code installed a function
Wildcards (eg. Tccom001.*) not used in pick out announcement
Refers to used wherever references to be had
Index_n used anywhere feasible
Unwanted joins eliminated from the principle pick
Question 9. If There Is A Display Session Having An Enum Field. On Changing The Enum Value How To Filter The Current Showing Records.?

Answer :

Assuming the enum subject isn't a primary key of the desk. Write the common sense to filter out the statistics based on the enum value in essential.Table.Io phase, and subsection earlier than.Examine. If the values does now not fall in the variety then use skip.Io.

Supply Chain Management Interview Questions
Question 10. Which One Is Better A. Query.Extension B. Skip.Io ?

Answer :

Query.Extension is better than pass.Io. Query.Extension retrieves simplest the filtered statistics. Skip.Io fetches all the document set form the tables and then skips based at the failing clear out conditions, this means that larger processing time, and un-optimized performance.

Software Development Lifecycle (SDLC) Tutorial
Question 11. Delayed Lock?

Answer :

Locking a record for longer than required can bring about unnecessarily lengthy ready times. The use of behind schedule locks solves this trouble to a first-rate quantity. A behind schedule lock is implemented to a document right away before modifications are devoted to the database and no longer in advance. When the document is to begin with examine, it is quickly stored. Immediately earlier than updating the database, the device reads the fee of the file again, this time placing a lock on it.

The rst read with the content from the second study. If modifications were made to the document by using some other system for the reason that rst read, the mistake ROWCHANGED is back and the transaction is undone. If no adjustments have passed off, the replace is dedicated to the database. You region a not on time lock through including the keyword FOR UPDATE to the SELECT assertion.

SAP for Retail with SAP ERP 6.Zero Interview Questions
Question 12. Difference Between Of Mandatory And Mandatory Unless Empty?

Answer :

The distinction is as follows:

Mandatory – The relation to the required table is obligatory, i.E. The document that is referred should exist inside the table which is being mentioned.

Mandatory unless empty – The relation to the specified table is obligatory except the sector (or one of the child fields in case of a mixed discipline) isn't always stuffed (for fields with numeric cost ‘now not stuffed’ means ‘equal to zero’)

ERP Concepts (U.S) Interview Questions
Question 13. What Is The Significance Of Field ‘horizontal’?

Answer :

If this take a look at box is selected, information are shown beneath each other. If this checkbox is cleared, facts are proven aspect by using side.

Adaptive software program development Tutorial
Question 14. What Is The Significance Of Field ‘synchronization’?

Answer :

If you generate a multi incidence session (the Multi-Occurrence take a look at box is chosen), you could pick this take a look at field to synchronize the multi occurrence session with the single incidence consultation this is crammed in the Secondary Session subject.




CFG