Interview Questions.

Top 100+ B2 Visitor Visa Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ B2 Visitor Visa Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Purpose Of Going To The Us?

Answer :

To visit my son/daughter and also for  tourism purposes

Question 2. Who Is Going To Sponsor Your Visit?

Answer :

Say your son/daughter is going to sponser, if you are doing self sponsorship inform them the identical.

Visa Application Process Interview Questions
Question 3. Do You Have Blood Relatives In Us?

Answer :

If your son/daughter is present please inform the equal. If your blood relative is also gift inform them the reality. And answer to the point.

Question four. Where Will You Stay In The Us?

Answer :

Give them the suitable deal with together with State and City

Question five. Where Does Your Son/daughter Work?

Answer :

Provide them the exact paintings vicinity. Do no longer lie.And have there worker call and designation and helping files accessible.

B1 Visa Interview Questions
Question 6. How Long Has Your Son/daughter Been In The Us?

Answer :

Tell the precise variety of years

Question 7. Did Your Son/daughter Study In Usa? And Also What Visa Are They On?

Answer :

Tell the precise answer and also ensure you recognize what visa your son/daughter are on.

C1/D Visa Interview Questions
Question eight. Will Your Wife/husband Accompany You On Your Trip?

Answer :

Give the real Answer. “Yes, my wife/husband will accompany me

Question 9. When Do You Plan To Travel?

Answer :

We plan to journey in call of month

F1 Visa Interview Questions
Question 10. Why Do You Want To Travel At That Time?

Answer :

My son/daughter has arranged for depart from paintings in the course of that duration. They might be capable to expose us round then.” If the experience is in spring/summer, you could say “We need to visit during summer season because the climate could be appropriate for us and we have heard that the entirety is lovely at that time of the year” If touring in fall/winter, say “We want to visit at that time due to the fact we need to see the autumn colours and snow

Question 11. What Are You Going To Do In The Us?

Answer :

We are going to tour/visit the thrilling locations there like: (deliver some names of famous visitor spots) Disneyland, Niagara Falls, Washington D.C, Las Vegas and spend time with our son/daughter and son/daughter-inlaw

German Student Visa Interview Questions
Question 12. What Is The Purpose Of Your Trip?

Answer :

We are going for delight and tourism, to look some of the thrilling places in the US and to spend time with our son/daughter (and son/daughter-in-law)

Visa Application Process Interview Questions
Question 13. Have You Booked Your Ticket? Do You Have Return Air Tickets, Medical Insurance Etc.?

Answer :

Our son/daughter will arrange for that once our visa is authorized.

Question 14. How Much Expense Do You Expect From This Trip?

Answer :

My son/daughter will be sponsoring this go to.
Never say that you may placed up some/element/all of the cash
Question 15. Is This Your First Visit To Us? What Places Do You Want To Visit?

Answer :

provide names of thrilling and well-known U.S. Traveller sights like Disneyland, Las Vegas, Niagara Falls, Washington D.C and so on

H1B Visa Interview Questions
Question sixteen. How Long Will You Stay In The Us? Can’t You Finish Your Visit Earlier? Why Do You Want To Stay For So Long? What Is The Guarantee That You Will Come Back?

Answer :

I even have family and assets here in India, so I will definitely come returned.” Give all the motives. If you have got other youngsters and grandchildren in India truely point out that. If you have got a task or run a business, point out it. Definitely mention if there may be someone who is depending on you in India (like more youthful child or antique parents and many others.

Question 17. When Did You Last See Your Son/daughter?

Answer :

We met out son/daughter when he/she/they ultimate visited us.

H4 Visa Interview Questions
Question 18. Where Do You Stay In India?

Answer :

Give an appropriate answer as in Passport

B1 Visa Interview Questions
Question 19. When Did Your Son/daughter Go To Us?

Answer :

My son/daughter went to US in month and 12 months

Question 20. What Work Do You Do And Where? What Is Your Job Profile?

Answer :

Give activity info, duties etc

J-1 visa Interview Questions
Question 21. How Much Do You Earn/ What Is Your Annual Income?

Answer :

Carry economic documents to support your answers

Question 22. If You Are Working, You May Be Asked: Did You Take Leave?

Answer :

“Yes, I actually have gathered six months leave over the last years.

Question 23. Your Income Is Not Enough To Support International Travel. What Do You Plan To Do?

Answer :

My son/daughter is sponsoring my visit. He/she will be able to cope with all my costs for this trip

Question 24. If You Run A Business, You May Be Asked: Who Will Look After Your Business In Your Absence?

Answer :

I actually have arranged for character to take care of my enterprise in my absence” OR “My accomplice will take care of it.

C1/D Visa Interview Questions
Question 25. When Did You Retire?

Answer :

Give the authentic answer. “I retired in month and year

Question 26. What Assets/belongings Do You Have In India?

Answer :

If you have belongings or immovable property in India, do point out them in the course of the interview – it is going to be visible as a purpose to return

Question 27. Who Will Take Care Of Your Property In India While You Are Gone?

Answer :

We have made arrangements with household/friends to take care of our belongings

F1 Visa Interview Questions
Question 28. Can I See You Business/touring Card? Will You Work In The Us?

Answer :

No, I am going for tourism and sightseeing.




CFG