Interview Questions.

Top 100+ Azure B2c Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Azure B2c Interview Questions And Answers

Question 1. How Do I Add A Saas Application To B2c?

Answer :

B2C simplest supports OpenID Connect. It wishes some OAuth tweaks to feature in profile info. If the SaaS software can make those changes, then yes. If now not, you want a bridge . To support WS-Fed and SAML 2.Zero you need a bridge as described here.

Question 2. I See That You Used Identityserver As A Bridge. Is That The Only Solution?

Answer :

No - you may use something like Auth0 as properly. The key is that it has to be customisable and it has so one can support each CP and RP.

SSIS(SQL Server Integration Services) Interview Questions
Question three. Adfs V4.0 (server 2016) Supports Oidc. Could I Use This As A Bridge?

Answer :

No - ADFS v4.Zero is not customisable and it most effective supports OIDC as a RP no longer as a CP.

Question four. How Can I Do Sso With Adfs And B2c?

Answer :

At the instant you cannot.

As above there's no manner to connect them at once. However, you may strive some thing like:

Application --> WS-Fed / SAML / OIDC --> ADFS --> WS-Fed / SAML --> IdentityServer --> OIDC --> B2C.

Microsoft Dynamics CRM Tutorial
Question five. Azure B2c Runs On Azure Ad. I Can Set Up A Federated Tenant With Adfs And Azure Ad. So Why Can't I Do This With B2c?

Answer :

B2C is a "one-of-a-kind kind" of Azure AD tenant. It become evolved for a use case of millions of external customers that don't have any want for SaaS or federation.

Microsoft Dynamics CRM Interview Questions
Question 6. Can I Use Aad Connect To Provision My Users In B2c?

Answer :

No - that only works for "ordinary" Azure AD. In addition,  AAD Connect provisions customers from AD. Typically, these are inner customers internal a agency's intranet. B2C supports a unique use case - outside customers not at once hired by using a employer and at the net. So it would not make feel to use AAD Connect.

Question 7. So I Can't Programmatically Provision My Users In B2c?

Answer :

Yes you could thru the Graph API. Have a look at the pattern. 

Microsoft Entity Framework Tutorial Microsoft Entity Framework Interview Questions
Question 8. Does B2c Allow Sso Across Applications?

Answer :

All packages that could authenticate with B2C have SSO across them.

Question 9. What About Logout From B2c?

Answer :

That's greater a function of OIDC and presently there may be no standardised logout capability.

Microsoft Azure Interview Questions
Question 10. Can I Use The Nuget Microsoft Owin Oidc Package To Connect To B2c?

Answer :

No no longer OOTB - B2C makes use of profiles and those profiles must be added to the OAuth message. Refer B2C pattern code.

Microsoft Azure Tutorial
Question 11. So I Can't Use Any Standard Oidc Library?

Answer :

Not OOTB - they require customisation.

Microsoft Foundation Class Library (MFC) Interview Questions
Question 12. What About Other Languages E.G Java?

Answer :

I have heard of people using a Java OIDC library that they customised.

SSIS(SQL Server Integration Services) Interview Questions
Question 13. I Already Have An Azure Ad Tenant. Can I Use That For B2c?

Answer :

No - B2C is a "specific type" of Azure AD tenant. When you create a new Azure AD tenant, you will see there is a check-field that asks you if this is for B2C. The Azure AD tenant is both "ordinary" or B2C - it can not be each.

Microsoft Foundation Class Library (MFC) Tutorial
Question 14. I Have A Number Of Different Logins On B2c - Local And Some Social. However, They Are All For The Same Person I.E. Me. Is There Any Way To Link All These Identities?

Answer :

No - not for the time being.

Question 15. Can I Add Other Social Providers?

Answer :

No - no longer in the meanwhile.

DocumentDB Interview Questions
Question sixteen. Can I Use Azure Ad B2c Features In My Existing, Employee-based Azure Ad Tenant?

Answer :

Azure AD and Azure AD B2C are separate product offerings and can't coexist inside the identical tenant. An Azure AD tenant represents an organisation. An Azure AD B2C tenant represents a set of identities for use with depending party programs. With custom guidelines (in public preview), Azure AD B2C can federate to Azure AD allowing authentication of personnel in an enterprise.

DocumentDB Tutorial
Question 17. Can I Use Azure Ad B2c To Provide Social Login (facebook And Google+) Into Office 365?

Answer :

Azure AD B2C cannot be used to authenticate users for Microsoft Office 365. Azure AD is Microsoft's answer for coping with employee access to SaaS apps and it has functions designed for this purpose consisting of licensing and conditional get entry to. Azure AD B2C affords an identity and get right of entry to management platform for constructing net and cellular packages. When Azure AD B2C is configured to federate to an Azure AD tenant, the Azure AD tenant manages worker get right of entry to to applications that depend on Azure AD B2C.

Microsoft Exchange Server 2013 Interview Questions
Question 18. What Are Local Accounts In Azure Ad B2c? How Are They Different From Work Or School Accounts In Azure Ad?

Answer :

In an Azure AD tenant, users that belong to the tenant sign-in with an e-mail cope with of the form <xyz>@<tenant domain>. The <tenant domain> is one of the proven domains in the tenant or the preliminary <...>.Onmicrosoft.Com area. This type of account is a piece or faculty account.

In an Azure AD B2C tenant, maximum apps need the user to sign-in with any arbitrary e mail cope with (for example, joe@comcast.Internet, bob@gmail.Com, sarah@contoso.Com, or jim@stay.Com). This sort of account is a local account. We also assist arbitrary user names as local bills (as an instance, joe, bob, sarah, or jim). You can choose one of these two local account sorts while configuring identity carriers for Azure AD B2C within the Azure portal. In your Azure AD B2C tenant, click Identity providers after which select Username under Local bills.

User bills for applications need to always be created via a sign-up policy, sign-up or signal-in policy, or through using the Azure AD Graph API. User money owed created inside the Azure portal are best used for administering the tenant.

Microsoft Dynamics CRM Interview Questions
Question 19. Which Social Identity Providers Do You Support Now? Which Ones Do You Plan To Support In The Future?

Answer :

We presently support Facebook, Google+, LinkedIn, Amazon, Twitter (preview), WeChat (preview), Weibo (preview), and QQ (Preview). We will add aid for other famous social identity carriers primarily based on client demand.

Azure AD B2C has additionally brought assist for custom regulations. These custom rules allow a developer to create their very own coverage that with any identification company that supports OpenID Connect vs SAML.

Get commenced with custom rules through finding out our custom policy starter %.

Question 20. Can I Configure Scopes To Gather More Information About Consumers From Various Social Identity Providers?

Answer :

No, however this option is on our roadmap.

The default scopes used for our supported set of social identification providers are:

Facebook: electronic mail
Google+: e mail
Microsoft account: openid e mail profile
Amazon: profile
LinkedIn: r_emailaddress, r_basicprofile
Microsoft Sharepoint 2013 Interview Questions
Question 21. Does My Application Have To Be Run On Azure For It Work With Azure Ad B2c?

Answer :

No, you could host your application everywhere (within the cloud or on-premises). All it desires to engage with Azure AD B2C is the capacity to send and receive HTTP requests on publicly handy endpoints.

Question 22. I Have Multiple Azure Ad B2c Tenants. How Can I Manage Them On The Azure Portal?

Answer :

Before starting 'Azure AD B2C' inside the left facet menu of the Azure portal, you need to transfer into the listing you need to manipulate. Switch directories by clicking your identity within the top right of the Azure portal, then select a listing within the drop down that appears. For a step-with the aid of-step with pictures, see Navigate to Azure AD B2C settings.




CFG