Interview Questions.

Top 100+ Aws Cloudwatch Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Aws Cloudwatch Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Amazon Cloudwatch?

Answer :

CloudWatch is a monitoring service for AWS cloud assets and the programs you run on AWS. You can use CloudWatch to gather and track metrics, collect and reveal log files, and set alarms. CloudWatch can reveal resources which include EC2 instances, DynamoDB tables, and RDS DB instances.

Question 2. Which Operating Systems Does Cloudwatch Support?

Answer :

CloudWatch receives and presents metrics for all EC2 times and need to work with any running device currently supported by using the EC2 service.

Amazon Web Services (AWS) Interview Questions
Question 3. What Access Management Policies Can I Implement For Cloudwatch?

Answer :

CloudWatch integrates with AWS IAM so that you can specify which CloudWatch movements a consumer in your AWS Account can perform. You cannot use IAM to manipulate get right of entry to to CloudWatch records for specific assets. For example, you can not provide a person get entry to to CloudWatch information for handiest a selected set of instances or a selected LoadBalancer. Permissions granted the usage of IAM cover all the cloud resources you operate with CloudWatch. In addition, you can't use IAM roles with the Amazon CloudWatch command line gear.

Question four. What Is Amazon Cloudwatch Logs?

Answer :

Amazon CloudWatch Logs lets you reveal and troubleshoot your systems and programs the use of your existing machine, application and custom log files. With CloudWatch Logs, you could screen your logs, in close to real time, for precise phrases, values or patterns. For example, you may set an alarm on the quantity of mistakes that arise in your machine logs or view graphs of latency of net requests from your utility logs. You can then view the unique log records to look the source of the hassle. Log statistics may be stored and accessed indefinitely in distinctly long lasting, low-fee garage so you do not need to fear about filling up tough drives.

Question 5. What Kinds Of Things Can I Do With Cloudwatch Logs?

Answer :

CloudWatch Logs is able to monitoring and storing your logs that will help you better recognize and perform your structures and applications.

You can use CloudWatch logs in a number of approaches:

Real Time application and machine monitoring,
Long term log retention.
Aws Cloud Architect Interview Questions
Question 6. What Platforms Does The Cloudwatch Logs Agent Support?

Answer :

The CloudWatch Log Agent is supported on Amazon Linux, Ubuntu, CentOS, Red Hat Enterprise Linux, and Windows. This agent will guide the ability to reveal person log documents at the host.

Question 7. Does The Cloudwatch Logs Agent Support Iam Roles?

Answer :

Yes. The CloudWatch Logs Agent is included with IAM and includes support for both get admission to keys and IAM roles.

Aws Devops Interview Questions
Question 8. Does The Amazon Cloudwatch Monitoring Charge Change Depending On Which Ec2 Instance I Monitor?

Answer :

No, CloudWatch monitoring fee does now not range by using EC2 instance kind.

Question nine. What Can I Measure With Amazon Cloudwatch Metrics?

Answer :

CloudWatch permits you to screen AWS cloud resources and the packages you run on AWS. Metrics are provided automatically for some of AWS services and products, inclusive of EC2 times, EBS volumes, ELBs, Autoscaling agencies, EMR process flows, RDS DB times, DynamoDB tables, ElastiCache clusters, RedShift clusters, OpsWorks stacks, Route 53 fitness assessments, SNS topics, SQS queues, SWF workflows, and Storage Gateways. You also can screen custom metrics generated through your very own applications and offerings.

AWS EC2 Interview Questions
Question 10. What Is The Retention Period Of All Metrics?

Answer :

CloudWatch keeps metric data as follows:

Data factors with a period of less than 60 seconds are to be had for three hours. These information factors are high-resolution custom metrics,
Data points with a duration of 60 seconds (1 minute) are available for 15 days,
 Data points with a length of 300 seconds (five minute) are to be had for 63 days, 4) Data points with a metric of 3600 seconds (1 hr) are to be had for 455 days (15 months). Data factors that are to start with published with a shorter length are aggregated collectively for lengthy-time period storage.
Question 11. Will I Lose The Metrics Data If I Disable Monitoring For An Ec2 Instance?

Answer :

No. You can continually retrieve metrics facts for any EC2 example primarily based at the retention schedules. However, the CloudWatch console limits the hunt of metrics to 2 weeks after a metric is ultimate ingested to ensure that the maximum updated instances are proven in your namespace.

AWS VPC Interview Questions
Question 12. Can I Access The Metrics Data For A Terminated Ec2 Instance Or A Deleted Elb?

Answer :

Yes, CloudWatch shops metrics for terminated EC2 instances or deleted ELBs for 15 months.

Amazon Web Services (AWS) Interview Questions
Question thirteen. What Metrics Are Available At High Resolution?

Answer :

Currently, best client metrics which you post to CloudWatch are available at high resolution.

Question 14. Are High-resolution Custom Metrics Priced Differently Than Regular Custom Metrics?

Answer :

No, high-resolution custom metrics are priced within the identical manner as preferred 1-min custom metrics.

Question 15. When Would I Use A Custom Metric Over Having My Program Emit A Log To Cloudwatch Logs?

Answer :

You can display your own facts the use of custom metrics, CloudWatch logs, or each. You may want to use custom metrics if your records isn't already produced in log layout, as an example OS technique or overall performance measurements. Or, you can need to jot down your very own software or script, or one furnished via an AWS partner. If you want to save and keep person measurements in conjunction with extra detail, you may want to use CloudWatch Logs.

AWS Cloud Support Engineer Interview Questions
Question sixteen. What Statistics Can I View And Graph In Cloudwatch?

Answer :

You can retrieve, graph, and set alarms on the following statistical metrics: average, sum, min, max, and pattern rely.

Question 17. What Log Monitoring Does Cloudwatch Provide?

Answer :

CloudWatch Logs helps you to display and troubleshoot your systems and applications using your current machine, software and custom log files. With CloudWatch Logs, you can monitor your logs, in near real time, for particular phrases, values or styles.

AWS Lambda Interview Questions
Question 18. What Kinds Of Things Can I Do With My Logs In Cloudwatch?

Answer :

CloudWatch Logs is capable of tracking and storing your logs that will help you higher apprehend and operate your structures and applications. When you use CloudWatch Logs along with your logs, your present log statistics is used for tracking, so no code changes are required.

Aws Cloud Architect Interview Questions
Question 19. What Types Of Data Can I Send To Cloudwatch Logs From My Ec2 Instances Running Sql Server And Windows Server?

Answer :

You can configure the EC2Config carrier to send a spread of records and log files to CloudWatch which include: custom textual content logs, Even logs, Event Tracing logs, and Performance Counter records.

Question 20. How Frequently Does The Cloudwatch Logs Agent Send Data?

Answer :

The CloudWatch Logs Agent will send log records documents each 5 seconds by way of default and is configurable by using the person.

Question 21. What If I Configure The Cloudwatch Logs Agent To Send Non-textual content Log Data?

Answer :

The CloudWatch Logs Agent will record an errors in the occasion it's been configured to record non-text log information.

Question 22. What Is The Syntax Of Metric Filter Patterns?

Answer :

A Metric Filter sample can contain search terms or a specification of your not unusual log or JSON event layout. CloudWatch Logs also can be used to extract values from a log even in not unusual log or JSON format.

Question 23. Can I Use Regular Expressions With My Log Data?

Answer :

CloudWatch Metric Filters does now not guide regular expressions. To process your log statistics with regular expressions, consider the usage of Amazon Kinesis and join the stream with a everyday expression processing engine.

Question 24. How Do I Retrieve My Log Data?

Answer :

You can retrieve any of your log facts using the CloudWatch Logs console or through the CloudWatch Logs CLI. Log events are retrieved primarily based on the Log Group, Log Stream and time with which they may be associated.

Aws Devops Interview Questions
Question 25. How Long Does Cloudwatch Logs Store My Data?

Answer :

You can save your log facts for so long as you want. By default, CloudWatch Logs will save your log data indefinitely. You can trade the retention for every LogGroup at any time.

Question 26. What Types Of Cloudwatch Alarms Can Be Created?

Answer :

You can create an alarm to display any CloudWatch metric on your account. You can also create an alarm on custom metrics which are unique in your custom software or infrastructure.

Question 27. What Actions Can I Take From A Cloudwatch Alarm?

Answer :

When you create an alarm, you may configure it to perform one or extra automatic movements whilst the metric you chose to screen exceeds a threshold you outline.

Ex: ship an e-mail, submit to SQS, prevent/terminate an EC2 instance, or execute an auto-scaling coverage.

AWS EC2 Interview Questions
Question 28. What Thresholds Can I Set To Trigger A Cloudwatch Alarm?

Answer :

When you create an alarm, you first select the CloudWatch metric you want it to display. Next, you pick out the evaluation period and a statistical fee to measure. To set a threshold, set a goal cost and select whether or not the alarm will trigger when the value is more, identical, or much less than that value.




CFG