Interview Questions.

Top 100+ Aws Cloud Support Engineer Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Aws Cloud Support Engineer Interview Questions And Answers

Question 1. What Is An Aws Availability Zone?

Answer :

Availability zones (inside a vicinity) work collectively to make up a collection of your AWS assets. Properly designed applications will make use of more than one availability zones for excessive availability and fault tolerance. AZ’s have direct low latency connections between each different, and each AZ is remoted from the others to make certain fault tolerance.

Question 2. What Is The (familiar) Definition Of Scalable?

Answer :

The ability to effortlessly develop in size, capacity, and/or scope when required (normally based on call for).

MySQL Interview Questions
Question three. What Are The Main Problem(s) With Only Using An Ip Address To Access A Website?

Answer :

It assumes that:

You already know (or can obtain) the IP Address of the internet server.
Can effortlessly take into account the IP Address for future use.
Question 4. When A User Inputs A Domain Name Into A Web Browser – What Occurs To Bring The Website Content Back To The User?

Answer :

The internet browser contacts a DNS server and asks for the IP cope with associated with the area call.
The DNS server sends the IP deal with again to the Browser.
The Browser sends a request (for content) to the IP deal with associated with the area name.
The internet server hosting internet content receives the request and sends the net content returned to the user.
MySQL Tutorial
Question five. What Is A Primary Consumer Use Of Cloud Services?

Answer :

Storage. Many consumers use cloud services to store their information (videos, track, films, photographs, documents, and so forth).

Windows server 2008 Interview Questions
Question 6. What If The (typical) Definition Of High Availability?

Answer :

Refers to the concept of something being handy when you try to get entry to it (and/or the capacity to get right of entry to some thing thru more than one systems).

Question 7. Why Are Common Language Domain Names Used Instead Of Ip Addresses For Accessing Websites?

Answer :

Domain names are plenty less difficult to speak and don't forget.

Windows Server 2012 Tutorial IIS ADMIN Interview Questions
Question 8. What Is The (popular) Definition Of Elastic?

Answer :

The capability to now not handiest develop (scale) when required, however also lessen in size when required.

Question 9. What Two Items Are Required For A Website To Work?

Answer :

nicely configured internet server with a public IP address and net formatted content material.
A person (you) with a web browser and the IP address of the internet server.
MYSQL DBA Interview Questions
Question 10. What Is An Ip Address?

Answer :

An IP cope with is the area/cope with of a laptop on a network (net). Think of it because the computer systems cellphone number or mailing deal with. It is how the laptop can be located.

Question 11. What Is The (time-honored) Definition Of Fault Tolerant?

Answer :

The potential to withstand a certain amount of failure and nevertheless stay purposeful (and/or be self-healing and return to complete capability).

Amazon Web Services (AWS) Interview Questions
Question 12. What Are Some Common Consumer Cloud-primarily based Services?

Answer :

ICloud
Dropbox
MySQL Interview Questions
Question thirteen. What Are Some Common Uses Of Aws?

Answer :

Storage
Compute Power
Databases
Networking
Security
Monitoring and Analytics
Question 14. What Does Dns Stand For?

Answer :

Domain Name System.

Question 15. How Does The Concept Of Scalability Apply To Consumers/agency Users Of Aws?

Answer :

AWS lets in for brief (nearly on the spot) addition of servers to a walking utility. This allows a business enterprise to quick scale the compute electricity available to their software.

In agreement: adding servers to an on- premises facts middle can take days (or weeks).

Microsoft Identity Integration Server (MIIS) Interview Questions
Question 16. When You Use A “cloud” Service – What Are You Utilizing?

Answer :

When you use a cloud carrier (which include iCloud or Dropbox) – you are making use of server computers owned, operated, and controlled through the ones businesses.

Question 17. How Does The Concept Of Fault Tolerance Apply To Consumers/corporation Users Of Aws?

Answer :

If you cannot get entry to your files from one tool/place, however can get admission to from some other tool/place – then you definately have sustained a fault for your system however where still able to get admission to your record.

Amazon Cloud Computing Interview Questions
Question 18. What Is An Aws Data Center?

Answer :

Located in each Availability Zone is one or more AWS Data Centers. These statistics facilities include the physical servers that run AWS assets.

Home windows server 2008 Interview Questions
Question 19. What Must A User/internet Browser Have In Order To Initiate A Request To A Web Server?

Answer :

The IP cope with of the internet server.

Question 20. What Type Of Service Aws Can Provide?

Answer :

AWS is a cloud offerings company. Also referred to as Infrastructure as a Service (Iaas).

Windows Server Administration Interview Questions
Question 21. What Is An Aws Region?

Answer :

At the very best level, AWS’ bodily infrastructure is made of numerous areas which are located all over the global.

Each location is constructed from a couple of Availability Zones, which can be where particular AWS statistics centers are located.

Question 22. What Is The Purpose Of Dns Servers?

Answer :

To act as a “look up” provider for changing domain names into IP addresses.

Question 23. What Are Two Of The Main Reasons Consumers Use Cloud-primarily based Services For Storage?

Answer :

Redundant backups of stored files.
Ability to proportion/access files from multiple gadgets.
Aws Cloud Architect Interview Questions
Question 24. How Does The Concept Of High Availability Apply To Consumers/organisation Users Of Aws?

Answer :

Redundant backups and the ability to share/get admission to documents across more than one devices make documents stored inside the cloud “notably to be had”.

IIS ADMIN Interview Questions
Question 25. How Does The Concept Of Elasticity Apply To Consumers/employer Users Of Aws?

Answer :

As demand (person base) on an internet software increases and decreases – Elastic structures allow for the short addition and subtraction of servers. The removal of unused servers can extensively lessen price.




CFG