Interview Questions.

Top 100+ Automation Testing Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Automation Testing Interview Questions And Answers

Question 1. Why Automation Testing?

Answer :

Automation testing improves efficiency of checking out.
Reduced testing efforts and expenses.
Testing can be replicated throughout specific systems.
Gives correct consequences.
Usually used for huge programs with stringent deadlines.
Question 2. When Will You Automate A Test?

Answer :

Automation in preferred in following instances

Repetitive Tasks
Smoke and Sanity Tests
Test with a couple of information set
Regression check cases
ETL Testing Interview Questions
Question 3. Explain Load Testing On Websites?

Answer :

To get right of entry to a internet site, a user sends a “request” to that website’s server, and the server sends back a response within the form of the internet site you want to access. To load take a look at a internet site, nice guarantee engineers and automation engineers simply want to multiply the wide variety of responses despatched to simulate special site visitors loads. The web server’s reaction to the influx of virtual users can then be measured. This is used to determine overall performance problems and server potential.

Question 4. What Are The Features And Benefits Of Quick Test Pro(qtp)?

Answer :

The following are the capabilities and advantages of Quick Test Pro:

It is a key phrase driven testing
It is appropriate for net based totally application for each client and server
It has higher error coping with mechanism
Data driven trying out functions are wonderful
It has file and play characteristic
The display screen shots can be recorded
Run time facts table can be used for persisting values
ETL Testing Tutorial
Question 5. When You Will Not Automate Testing?

Answer :

One ought to now not automate in following cases :

When the Application Under Test changes often
One time test cases
Adhoc – Random trying out
Agile Testing Interview Questions
Question 6. Are You Familiar With Selenium? If Yes, What Is It?

Answer :

Selenium is a set of software trying out and automation tools built for internet programs. Using Selenium, software tests can be written in languages like Java, Perl, Python, and greater. The framework itself can be deployed at the 3 foremost working systems: Windows, Mac, and Linux.

Question 7. What Is Build Verification Testing, Bvt?

Answer :

Build Verification Testing is a set of tests that execute on every newly build of merchandise for verification wherein the construct is testable previous to the discharge of build into the hands of the take a look at group. The most important circulate capability of the application software is examined using BVT. BVT we could the developers recognize if any extreme problems exist with the build. They store the test group time and frustration by means of warding off the test of an volatile construct.

Agile Testing Tutorial Manual Testing Interview Questions
Question 8. What Are The Steps Involved In The Automation Process ?

Answer :

In the automation process, steps involved are

Selecting the Test tool
Define scope of automation
Planning, layout and development
Test execution
Maintenance
Question 9. Explain About Basics Of Rational Robot - Ibm Test Automation Tool?

Answer :

Rational Robot is an automated checking out device for practical and regression testing for automating Windows, Java, IE and ERP programs which run on Windows platform. The take a look at instances for not unusual objects together with lists, bitmaps, and menus are provided by using Rational Robot. It also presents specialized check cases for items the ones are precise for improvement environment. The gear like Relational Test Manager, Rational Clear Quest and Requisite Pro are integrated in the Rational Unified Processor for Change Management, Requirement Traceability and Defect Tracking. It additionally helps UI technologies such as VS.NET controls, Web, Java, Oracle Forms, Borland Delphi and Sybase Power Builder packages.

Mobile Testing Interview Questions
Question 10. What Are The Points That Are Covered While Planning Phase Of Automation ?

Answer :

During planning segment of automation matters which has to be taken in problem are

Selection the “proper” Automation device
Selection Automation Framework if any
List of In scope and out of scope items for automation
Test Environment setup
Preparing Grant Chart of Project timelines for check script development & execution.
Identify Test Deliverables
Mobile Testing Tutorial
Question eleven. Can You List Some Other Automation Testing Tools That You Are Familiar With?

Answer :

Besides Selenium, there may be Load Runner, Sahi, Silk Test, QTP, Jmeter, WinRunner, and so forth.

Database Testing Interview Questions
Question 12. Stop Automating The Tests Which Run Once?

Answer :

Ensure that positive check cases is probably going for walks as soon as and not blanketed inside the regression trying out. Avoid automating such test modules.

ETL Testing Interview Questions
Question 13. In What Condition We Cannot Use Automation Testing For Agile Method ?

Answer :

Automation checking out is not beneficial for agile strategies in following situations :

When Agile testing continually ask for adjustments in necessities
When Exhaustive stage of documentation is required in Agile
Only appropriate for those regression exams at some point of agile testing like continuos integration
Database Testing Tutorial
Question 14. What Kind Of Tests Would You Automate?

Answer :

Load tests, sanity assessments, and regression tests are the sorts of checks a first-rate engineer might usually automate.

Question 15. What Are The Risks Associated In Automation Testing?

Answer :

The risks of Automation Testing are:

Do you have got skilled resources? The automation testing needs resources with a few know-how approximately programming. Focus on the sources. Identify whether the resources have right knowledge for automation checking out. Are they succesful to conform without problems to the brand new technology? These measures are to be well assessed for constructing an automation trying out team.
The initial value for automation is high. The preliminary price for automation is simply too high for initial setup. It fees computerized tool purchase, education advert preservation of the check scripts. The unsatisfied customer base is excessive for automation checking out their products. It must be ensured that the price compensates the testing outcomes.
If UI isn't fixed, do no longer factor about automation: Prior to automating the person interface, it have to strongly be determined that, whether the UI is changing appreciably or the price of the automated script upkeep is high or not.
Make certain that the application is solid enough: To automate the early improvement cycle except or otherwise it's miles Agile environment, would now not be a terrific concept. It costs script preservation price very excessive.
Stop automating the assessments which run once: Ensure that certain test instances might be going for walks once and now not protected in the regression checking out. Avoid automating such check modules.
White Box Testing Interview Questions
Question 16. What Is Tree View In Automation Testing?

Answer :

A tree view in Quick Test Pro has statements in keywords or in tree structure. The testing method inside the key-word created and regarded inside the keyword drive modular layout.

Software trying out Tutorial
Question 17. What Are The Primary Features Of Good Automation Tool ?

Answer :

Test Environment support and easy to use.
Good debugging facility.
Robust item identification.
Object and Image checking out abilities.
Object identity.
Testing of database.
Support more than one frameworks.
Software checking out Interview Questions
Question 18. Does Automation Testing Have Any Disadvantages?

Answer :

Designing the equipment and tests to run software via takes lots of guide, human effort, although there are frameworks and exams geared up made for engineers to use. Even with automatic testing, human blunders remains a component – gear can be buggy, inefficient, expensive, and every now and then even technologically restrained in what sorts of assessments they could run on their own.

Agile Testing Interview Questions
Question 19. What Are The Pre-requisites To Start Automation Testing?

Answer :

The first step is to segregate the extraordinary test instances which can be to be automatic, accompanied by means of preparing check records as according to the desires of the check cases. Reusable functions want to be written which are often used in the ones take a look at cases. Later check scripts are organized with the aid of using reusable capabilities and follow loops and situations anyplace important.

In a nut shell, the following are the pre-standards for starting automation trying out:

Build should usually be solid
Get the functionalities to copy
Filtering the automatic check cases
SAP Testing Tutorial
Question 20. What Are The Types Of Framework Used In Software Automation Testing ?

Answer :

In software automation checking out 4 styles of framework used are

Data driven automation framework
Keyword pushed automati4on framework
Modular automation framework
Hybrid automation framework
SAP Testing Interview Questions
Question 21. What Are The Differences Between Open Source Tools, Vendor Tools, And In-house Tools?

Answer :

Open supply tools are unfastened to use frameworks and packages. Engineers build the tool, and have the source code available for free on the net for different engineers to apply. Vendor gear are advanced by means of agencies that include licenses to apply, and often value money. Because they may be evolved by using an out of doors supply, technical aid is regularly to be had for use. Example seller tools include WinRunner, SilkTest, Rational Robot, QA Director, QTP, LR, QC, RFT, and RPT. An in-house device is a device that a business enterprise builds for their own use, rather than buying dealer equipment or using open supply equipment.

Question 22. On What Basis You Can Map The Success Of Automation Testing?

Answer :

On foundation of following standards the success of automation testing can be mapped

Defect Detection Ratio
Automation execution time and time financial savings to launch the product
Reduction in Labour & different fees
Security Testing Tutorial
Question 23. Explain Load Testing On Websites.?

Answer :

To get right of entry to a website, a person sends a “request” to that internet site’s server, and the server sends again a reaction in the shape of the internet site you want to access. To load take a look at a internet site, high-quality assurance engineers and automation engineers simply need to multiply the range of responses sent to simulate unique traffic loads. The web server’s response to the influx of digital customers can then be measured. This is used to decide overall performance issues and server capacity.

API testing Interview Questions
Question 24. What Kinds Of Tests Can Be Run With The Selenium Framework?

Answer :

Selenium may be used for load checking out, regression testing, and purposeful checking out of internet packages.

 

 

Manual Testing Interview Questions
Question 25. Explain How Qtp Identifies Objects?

Answer :

For every item class that QTP identifies, it has a set of properties saved. These encompass mandatory properties, which is essentially a description of any given object, which assessments if it’s a child or parent item as properly. Next are the assistive properties, which QTP accommodations  to only if the required residences are insufficient at figuring out the object. If all else fails, QTP resorts, eventually, to its ordinal identifier.

Penetration Testing Tutorial
Question 26. List The Five Essential Types Of Test Steps?

Answer :

Test object
Functions
Utility
Comment
Programming logic
Security Testing Interview Questions
Question 27. What Environment Does Qtp Run In?

Answer :

Windows most effective.

Mobile Testing Interview Questions
Question 28. What Are Some Test Assets And Related Extensions Of Qtp?

Answer :

check batch runner .Mtb
consequences .Xml
test report .Mts
recovery situation .Qrs
shared item repository .Tsr
nearby item repository .Mtr
function library .Qfl
QUnit Testing Tutorial
Question 29. Can You List Some Technologies That Support Qtp?

Answer :

.NET
Delphi
Web
Java (Core)
Java  (Advanced)
Windows Mobile
Oracle
SAP
WPF
Siebel
PeopleSoft
Flex
Silverlight
Test Cases Interview Questions
Question 30. Does The Selenium Ide Have Any Drawbacks?

Answer :

The Selenium IDE lacks conditional statements, logging and reporting capability, loops, database testing, and it cannot cope with exceptions or routinely re-run exams which have failed. It can also’t take screenshots. Another downside is that it’s Firefox handiest. If the Selenium IDE is used within the Firefox browser’s aspect-bar, then the exceptional engineer can’t use  it to document any actions undertaken through a user in a separate window.

Question 31. What Is The Selenium Ide And What Is It Used For?

Answer :

The Selenium IDE is an upload-on for Firefox that consists of severa functions for quality warranty and engineers to record and play returned browser-based moves, inclusive of typing and mouse clicks. Some of these precise features are: debugging functions, record/playback capacity, person upload-on functionality. Users can accelerate and gradual down executions with the usage of a built-in slider. They also can use the Selenium IDE as a aspect-bar, or as a separate pop-up window.

A/B Testing Tutorial
Question 32. What Are The Different Types Of Scripting Techniques For Automation Testing?

Answer :

Test automation scripting techniques encompass key and statistics pushed techniques, shared, structured, and linear.
Check out this course on software program trying out fundamentals for a better study the basics of pleasant engineering and automation.

Penetration Testing Interview Questions
Question 33. What Is The Selenium Webdriver?

Answer :

The Selenium WebDriver is used for automating checks for websites.

Database Testing Interview Questions
Question 34. How Do You Choose Which Automation Tool Is Best For Your Specific Scenario?

Answer :

In order to pick the proper automation testing tool, you need to don't forget:

the scope of the task
the hindrance of the device
how a great deal the device costs
the tool’s usability and convenience
the trying out environment
compatibility
Project control and properly judgment are important capabilities in software testing and great guarantee positions. Check out this route on IT  venture managementto learn how to make precise, effective decisions to your group.

Question 35. Is Automation Testing A Complete Replacement For Manual Software Testing?

Answer :

No. Proper automation requires as little intervention from human beings as possible, for the reason that gear used are built to run tests after they’re setup. As handy as this is probably, it have to no longer be a entire replacement for guide checking out – only for repetitive obligations like load testing, in which thousands of virtual customers are required.  Engineers have to not automate things like take a look at scripts, if the ones scripts can simplest be anticipated to run now and again, nor must they automate code opinions, or bug trying out for brand spanking new builds of software that might require human interaction to locate particular problems. Large-scale, repetitive responsibilities are better match for automation.

Question 36. Explain Some Disadvantages To Manual Software Testing?

Answer :

Manual software program testing takes massive amounts of time and sources, each human and gadget. It’s a potentially hard method that can end up costing more money and time for the enterprise than if the method become absolutely automated, because of employee fatigue and its effects: inaccuracy, ignored issues, loss of clarity.

White Box Testing Interview Questions




CFG