Interview Questions.

Top 100+ Autodesk Inventor Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Autodesk Inventor Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Extension For An Assembly File?

Answer :

.Iam

Question 2. What Is The Purpose Of The View Cube?

Answer :

It offers brief get admission to to conventional and isometric views.

Mechanical Engineering Interview Questions
Question 3. What Is The Extension Of A Part File?

Answer :

.Ipt

Question 4. Drawing Files Can Contain?

Answer :

sheet codecs, title blocks, borders, and sketched blocks.

Question 5. How To Use Inventor Studio?

Answer :

To render and animate, you should use Inventor Studio.

Pro-E Interview Questions
Question 6. How To Use Measure?

Answer :

Measure device is used to measure the space among additives in an assembly.

Question 7. What Does Fea Stand For?

Answer :

Finite Element Analysis.

Solid Works Interview Questions
Question eight. What Is Vault Project?

Answer :

In a multiuser surroundings, Inventor's number one means for organizing facts, which includes documents, libraries, and revision manipulate is a Vault undertaking.

Question 9. Where Will You Change The Units For A Part Or Assembly?

Answer :

gear - document settings - gadgets.

Catia v5 Interview Questions
Question 10. How Do You Create A Tank Cone?

Answer :

combining caricature directly length and knuckle radius and revolve on the vertical middle line.

Question eleven. What Does Hud Stand For?

Answer :

Heads-Up-Display.

Revit Interview Questions
Question 12. Which Of The Following Lists Contains Only Sketch Based Features?

Answer :

Extrude, Revolve, Loft, Sweep, Coil.

Mechanical Engineering Interview Questions
Question 13. How To Use Assemble Command?

Answer :

To constrain components together with out the use of a dialog container or on placement use Assemble command.

Question 14. Precise Input Allows The User To?

Answer :

Manually input specific point coordinates.

Question 15. When Creating A Drawing View, Tangent Edges?

Answer :

Can be shown from the view display option window.

ArchiCAD Interview Questions
Question 16. On The Ribbon, View Tab, Where Would You Find The Command For Visual Styles?

Answer :

In the Appearance panel.

Question 17. In An Assembly, What Constraint Would You Use To Align Two Part Faces So That Their Direction Arrows Are Parallel?

Answer :

Mate with a Solution of Flush.

Autodesk Revit Interview Questions
Question 18. What Is The Purpose Of Making Parts And Assemblies Adaptive?

Answer :

It presents for pass part relationships.

Pro-E Interview Questions
Question 19. How To Use Coincident Constraint?

Answer :

Coincident constraint use to constrain a line to the middle of a circle.

Question 20. How To Use Fusion?

Answer :

Fusion is used while a strong is edited through the Edit Form command.

CATIA Interview Questions
Question 21. When You Create A Virtual Component In Place, You Must?

Answer :

choose from the BOM Structure list.

Question 22. In A Drawing, You Can Add A Dimension To The Intersection Point Of Two Lines By?

Answer :

Selecting: the primary line, proper click, intersection, then select the second one line.

Question 23. To Create A Sub-meeting From Components In An Existing Assembly.

Answer :

You demote the additives.

Draftsman Interview Questions
Question 24. Using Design Accelerator You Can Design?

Answer :

Using Design Accelerator you may design Plastic injection products.

Solid Works Interview Questions
Question 25. What Is The Use Of Color Override?

Answer :

Color Override is used to trade the default colour of substances.

Question 26. What Is The Use Of The Styles Editor?

Answer :

Setting the 1st angle and 3rd angle projections as defaults for a template may be achieved using Styles editor.

Question 27. What Is The Use Of The Construction?

Answer :

Construction sub menu device tab is used for repairing and sewing surfaces and solids.

Catia v5 Interview Questions
Question 28. What Is Autodesk Design Review?

Answer :

Autodesk Design Review software program enables keep money and time with clean-to-use tools that enable crew contributors to check, mark up, and revise designs and 3D models. This unfastened* software program is tightly integrated with all Autodesk® design software program merchandise and enables task groups to transport to a -way design overview system to assist store time of their markup and approval procedures. Specific timesaving functionality consists of:

Measure, markup, and annotation tools.
DWF™ report viewing, plotting, and publishing.
Ability to speedy find and find design information within a DWF report.
Ability to mix assignment facts which includes snap shots and specifications in a unmarried file.
Powerful fame tracking to control engineering exchange orders.
Round-ride markup integration with Autodesk layout software program merchandise, so designers can overlay modifications and comments on the original CAD record.
Question 29. Does Autodesk Design Review Support Dwg Or Dxf Files?

Answer :

DWG TrueView™ software, a stand-by myself Autodesk DWG viewing software program, allows customers to work with DWG™ and DXF™ files, just as they could in AutoCAD® software. DWG TrueView is constructed on the identical viewing engine as AutoCAD software program, so users can view the contemporary DWG or DXF documents with complete constancy. After changing DWG files to DWF layout thru the application’s Publish command, users can take advantage of effective measure and markup abilities, sheet set organisation, and standing monitoring in Autodesk Design Review. Although different viewers may help viewing of DWG files, none is constructed on AutoCAD generation. Note that on 64-bit running structures, you ought to use DWG TrueView to view DWG files.

Question 30. Does Autodesk Design Review Support Integration Of Markups Into Older Versions Of Autocad, Revit, And Inventor Software?

Answer :

The included markup competencies of Autodesk Design Review and AutoCAD software program paintings with the 2005 and greater latest variations of the AutoCAD, Revit, and Inventor family of products and are a part of the improved sharing abilties of AutoCAD software program.




CFG