Interview Questions.

Top 100+ Autocad Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Autocad Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Purpose Of Auto Cad Software?

Answer :

AutoCAD software affords the layout and the shape for the products that needs to be created.
It provides bendy and user friendly features with the tools to layout the programs and document the workflows.
This includes aggregate and import fashions for the formats and commonly permits the design to get created with none trade in supply model.
It provides equipment to provide the codecs by using specific designing the layouts and drawings the use of the perspectives automatically.
It also has the provision to create unique layout layouts and perspectives can be drawn robotically the usage of the supply version.
Question 2. What Are The Uses Of Auto Cad?

Answer :

AutoCAD software is used to attract and layout the files and the programs with easy customization options.
AutoCAD offers a platform to be utilized by specialists to create the designs and 3-D fashions.
It lets in the advent of the professional technical drawings and conceptual designs used for representation of the logics.
It allows the drafter to provide the completing touches and designing with the detailing and linking to the net data.
It affords providers or operational specialists to check the drawings and modify it according to the requirements.
Mechanical Engineering Interview Questions
Question 3. What Is The Main Purpose Of Auto Cad?

Answer :

AutoCAD is used to create the laptop aided designs or software program packages along with drafting.
AutoCAD develops the utility in both the 2D and 3-d formats and provide the statistics to the utility.
AutoCAD gives gear to layout the softwares used within the enterprise, architects and project control.
It presents an clean way to layout the software with the designs and architect it according to the need.
Question 4. What Are The File Formats Used In Design?

Answer :

There is a use of local layout like .Dwg for the AutoCAD and it provides an interchangeable layout.
The file layout that is interchangeable has the extension as DXF and it offers the statistics operability.
AutoCAD consists of the .Dwg format and provide the assist as well. It gives a way to apply the files that are lively.
It affords a way to estimate the total number of energetic .Dwg files that can be made in collaboration with different files.
It offers languages that may be used and the localization part of the software may be changed to fulfill the necessities.
Question five. What Is The Function Of Vertical Integration?

Answer :

AutoCAD makes use of the vertical integration program to decorate the architectural designing of three-D gadgets.
The 3-d gadgets can include partitions and different matters which can be related to the statistics having intelligence and association with the simple items like strains and circles.
The facts is programmed such that it represents most effective the architectural products and the extracted documents.
The information for the information and the movements on the like modifies and creates the connection of an object.
It consists of the equipment that permit the estimation and other objects related representation within the 2D drawings.
The elevations and sections used as a three-D architectural version specifies the standard calculations used in creating programs.
Autodesk Inventor Interview Questions
Question 6. What Is The Use Of Variants In Auto Cad?

Answer :

AutoCAD makes use of lots of variants such as the releases that provide talents to construct an application.
The 3D capability this is being supplied via the AutoCAD offers fewer rises to the releases of the applications.
Variants are used to boom the versions gift within the utility or the bundle used in particular program.
AutoCAD offers editions that assist in creation, visualization and rendering of the 3D models that offer the 3-d printing as properly.
Variants offer a manner to apply one-of-a-kind functionalities of the feature inside the utility and execute it consistent with the needs.
Question 7. What Are The Differences Present In The Software's Features?

Answer :

The distinction inside the software’s features is proven as:

3-d Capabilities: this is a way through which AutoCAD can view the overall development of advent, visualization and rendering of the 3-D items.
Network Licensing: is being furnished with the aid of the AutoCAD to be used for the a couple of machines over the community.
Customization: is some other characteristic of AutoCAD that doesn’t aid LISP, ARX, and VBA for the customization element.
Management and automation talents: is being furnished with the control and automate the complete process of creation.
Pro-E Interview Questions
Question 8. What Are The Features Involved With The Auto Cad Ws?

Answer :

AutoCAD is a platform that offers Mobile Apps (iOS) to be created by way of imparting sure options for view, edit and percentage.  
The consumer can effortlessly share the packages anywhere they cross on fly and it makes growing utility much less time eating.
The applications may be downloaded and installed from many other places that require licensing for the mobile programs.
The users can save the document in whichever manner they need and the software can run on any platform.
AutoCAD programs provide a way to permit the user proportion information on cloud and use the generation to decorate more features.
Question nine. What Are The Different Ports Used In Different Os?

Answer :

AutoCAD doesn’t have most important enhancements and some changes can be made to enhance the capabilities of it.
It requires the upgrades to be made at the ports so as to provide the easy accessibility to the applications and devices.
The modifications were made to suit the surroundings and it protected:
Canvas control: this is being carried out in an accelerated manner and it controls the place that is being defined by the canvas.
Associated arrays: this offers the arrays that are being associated with other arrays or different components.
3D version manipulation: this is being done by the equipment used in the running structures and lets in clean portability of the application.
Solid Works Interview Questions
Question 10. What Is The Procedure To Create User Interface?

Answer :

The person interface may be created by means of using the command activates to attract the plots and conversation packing containers.
The showing of the dialog containers can be seen via the usage of PLOT command and the outside database (ASE) commands.
Setting of CMDDIA to 1 takes vicinity that enables the conversation packing containers to run the command and input the areas of use.
The person interface introduction additionally calls for the command line to display the whole report in order that it may be easily custom designed or edited.
Question eleven. What Is The Procedure To Draw A Line More Than One Time And Save It Automatically?

Answer :

AutoCAD allows the file to be written in multiple times of the procedures and it limit the assets that desires for use as well.
When a new line needs to be drawn the procedure opens up every other record in a brand new consultation to jot down the file.
AutoCAD lets in saving more than one drawings to be stored for every consultation and it can be used to create the utility.
The documents are saved through using the file extension as .Dwg and it can be changed using the browser.
The record extension desires to be hidden and it desires to expose permitting the choice of the option as nicely.
The report amendment takes location via checking the AutoCAD operations and establishing up of the drawing.
Catia v5 Interview Questions
Question 12. What Is The Procedure To Remove The Empty Layers?

Answer :

The empty layers can be removed from the drawing by the use of the all items living immediately area.
The references of the layers are also removed in order that it seems to be empty and may easily be created.
If the layer is empty then the PURGE will not be able to cast off the layers from the drawing.
The layer may be made frozen on the viewport that is visible to the item and offer the definition of the item too.
The getting rid of of the layer is feasible because of the drawing that can be made using the EXPORT command and the end result can be created within the DXF document.
 

Mechanical Engineering Interview Questions
Question 13. What Are The Steps Need To Be Taken To Replace The Buttons On Toolbars With Smiley?

Answer :

AutoCAD have the area for button icons within the toolbar and device bins that it receives changed with the smiley.
AutoCAD affords the buttons for the template files that can be edited after customizing the toolbars.
The modifications are being supplied with the aid of the template files which could cause the menu assets and allow the advent of files consistent with the requirements.
To use smiley in place of buttons following steps are required and wished:
Open the AutoCAD menu and edit the button record the usage of the bitmap record this is saved in the support course.
Move or reproduction the icon files that are used for special menus toolbars and open it in step with the menus selected.
The button residences can be visible and an editor dialog container can be given in step with the keep as button.
The listing is unique with the supported direction and the Apply button residences also are being given for the AutoCAD homes.
 

Question 14. What Are The Features Being Corrected By Autocad?

Answer :

AutoCAD identifies the trouble and correct it by putting off the corruption with the drawing elements.
It involves including of the vertices to the poly-traces with a provision to feature additional vertices.
The poly-line affords most effective the supply of the usage of one vertex and the vertex can be introduced on run.
The corruption can be disregarded or corrected by means of locating out the exact vicinity of the poly-line that has zero vertices.
The items can be deleted after there is little need of it or can be eliminated if there's no use of them within the gadget.
Question 15. What Are The Steps To Enable The Drag And Drop Feature In Autocad?

Answer :

AutoCAD gives a way to pull and drop the elements via the use of noun and verb that allows the item to transport from one place to any other.
AutoCAD gives an choice to rotate or erase the selected item and permits the movement to be taken at the software.
The editing features like MOVE and ERASE may be used to provide the erasing of the items and noun/verb.
Open the device alternative conversation box and pick from there Noun/Verb and flip it on from the menu bar.
The selection tab may be decided on by means of using the noun/verb selection of the alternatives with the mouse clicks and opening of the menus.
 

Revit Interview Questions
Question 16. What Are The Steps Involved In Setting Up The Default Drawing Directory?

Answer :

Default drawing listing is the only that includes sub directories containing the records using the home windows instructions.
AutoCAD uses the navigation paths to journey the directories and it provides a shortcut for the directories that doesn’t have a shortcut.
The software can be highlighted that wishes to be built in after which drag and drop functions are used to vicinity the application.
The residences of the utility are decided on from the menu and conversation packing containers used to show it at the the front.
AutoCAD uses the directory machine to use the instructions like OPEN that lets in the choice of the files and create the shortcut in default directories.
Question 17. What Is The Procedure To Copy The Dimension Styles From One Drawing To Another?

Answer :

Copying the size of styles from one drawing to every other calls for setting up the precise measurement style.
Setting up the dimension style additionally requires using files and introduction of the patterns at the same time as the use of the clean document.
The document is saved by means of the use of the record as a Drawing template after which new references gets created with the aid of the template document.
Templates outline the gadget variables that can be steady throughout all the systems and provides the drawings like layer styles, devices and blocks.
It may be copied by means of copying the styles on single case basis and the drawings may be completed through seeing the modern drawing.
Using of the layout middle makes it smooth for the AutoCAD equipment to permit the browsing and copying of the styles and different drawings sports.
ArchiCAD Interview Questions
Question 18. What Are The Steps Involved In Copying A Closed Drawing?

Answer :

The copying of the closed drawing takes region from the toolbar provide in the design center of the AutoCAD.
Design center permits the change of the drawing to be accomplished using the graphical interface.
Open drawings are given to display the content and duplicate the closed drawings effortlessly through the usage of the Tree View choice.
The drawing is involved with the drawing elements that may be copied with the described items which have the similar type.
Dim style receives copied from one to every other and it presents a drag and drop feature that gets opened into an open record.
 

Autodesk Inventor Interview Questions
Question 19. What Is The Way To Hide The Specific Layers When Plotting?

Answer :

The prevent layers used using the plotters for plotting presents the layer manager that allow clean options to personalize the application.
The layers utilized in layer supervisor have precise options like:
Turning off the layers
Freezing the layers
Turning off the layers for plotting
Layers used inside the plotting remain visible on the display screen and doesn’t offer the output to the printer.
Individual layers can also be set up in unique viewports that allows drawing of the layers that consists of the structures packages and options.
It makes use of the viewport idea that allows the extraordinary layers to be frozen on the view port and this manner it is able to be hidden from different layers.
Question 20. Why Autocad Software Is Used?

Answer :

The form and design of the goods that is required to be created is offered through AutoCAD software program.
This software program gives features which can be user friendly and very bendy with a few particular tools to broaden applications and the workflow is documented.
Aggregating and importing fashions is concerned in it and maximum commonly permits to broaden design without making any adjustments inside the original model.
It provide a few specific equipment to offer formats by designing layouts in element and perspectives may be utilized in drawings robotically.
Also, it has some specs to develop element layout layouts and mechanically perspectives are drawn with the aid of using authentic model.
Autodesk Revit Interview Questions
Question 21. Give Autocad Uses?

Answer :

AutoCAD software is answerable for designing and drawing the documents and programs with simple customization options.
A platform is offered by way of AutoCAD for specialists to generate appealing designs and some 3D models.
It lets in conceptual designs and certified technical drawings formation this is efficaciously used for logical representations.
It lets in drafter to provide designing and finishing by using connecting to on-line facts.
It gives operational experts or providers to evaluate drawings and alternate it in line with the necessity.
 

Question 22. What Is The Main Reason For Using Autocad?

Answer :

Mainly, AutoCAD is chargeable for growing designs which are computer aided or some software program utility that include drafting.
Application can be evolved in 2D and 3-D formats the usage of AutoCAD and offer records to application.
Some unique equipment are supplied through AutoCAD to increase software used inside the market, undertaking control and architectures.
It gives best manner to increase software program with designs and construct it in step with the requirement.
Question 23. What File Formats Are Used In Design?

Answer :

There is native layout use including .Dwg for AutoCAD and it gives layout that may be exchanged.
The layout of file that can be exchanged has DXF extension and it gives facts operability.
Dwg layout is blanketed in AutoCAD and deliver the aid. It offers a method to use lively documents.
It offers a way to approximate overall report having extension .Dwg this is created in affiliation with different documents.
It offers languages which might be used and software localization part can be modified to satisfy the desires.
CATIA Interview Questions
Question 24. Give The Variants Usage In Autocad?

Answer :

Multiple versions are used by AutoCAD that encompass releases offering skills to create an utility.
The 3D ability offered by means of AutoCAD affords few rises to the utility releases.
Variations are expanded by way of variations which are within the software or the bundle used in particular program.
AutoCAD offers editions that assist in formation, visualizing and depicting 3D fashions that provide even 3-D printing.
Variants provide high-quality approach to utilize various functionalities of function and examine it consistent with the necessities.
Pro-E Interview Questions
Question 25. Give Features Involved In Autocad Ws?

Answer :

A platform that gives Mobile Apps to be developed with the aid of giving a few options to view, percentage and edit is AutoCAD
Applications may be without problems shared by using person once they cross on fly and the programs may be evolved in much less time.
Application are downloaded and mounted from one of a kind locations that need license for all of the packages developed for mobiles.
Files may be stored through the consumer consistent with their desire and that software may be run on any specific platform.
The utility based totally on AutoCAD offer quality manner to permit facts shared by using the person on cloud and use generation to enhance features.
Question 26. Describe Procedure To Create User Interface?

Answer :

Command prompts are used to cartoon conversation packing containers and plots to create consumer interface.
The conversation boxes show is seen by means of using some external commands or PLOT command.
Set CMDDIA to at least one takes area that allows dialog containers to run command and input use areas.
The advent of user interface needs the command line to expose entire report so that it can be edited or customized very effortlessly.
 

Draftsman Interview Questions
Question 27. Which Key Combinations Issues The Isoplane Command?

Answer :

CONTROL and E or F5

Solid Works Interview Questions
Question 28. The Effect Of Qtext Being On Is To?

Answer :

speed up drawing regeneration by way of replacing text with rectangles

Question 29. Which Is An Autocad Font For Mathematical Symbols?

Answer :

MATHC

Question 30. Which One Key Combinations Will Toggle Coords?

Answer :

Either F6 or CONTROL and D

Question 31. The Special Character String That Causes Text To Be Underlined Is?

Answer :

%%u

Question 32. Which One Is An Autocad Relative Polar Coordinate?

Answer :

30<81

Question 33. How Many Entity Colours Does Autocad Support?

Answer :

255

Catia v5 Interview Questions
Question 34. Which Shapes Cannot Be Drawn By The Polygon Command?

Answer :

rectangle

Question 35. Which One Best Defines A "prototype" Or "template" Drawing?

Answer :

a means of setting the preliminary drawing surroundings for brand spanking new drawings

Question 36. When Using Autocad For The Design Of A Mechanical Component Measuring a thousand Mm By 500 Mm, The Dimensions Would Normally Be Entered At A Scale Of?

Answer :

1:10 in A4 length drawing

Revit Interview Questions
Question 37. Which One Options Of The Undo Command Allows The Undo Facility To Be Disabled?

Answer :

CONTROL

Question 38. Which One Commands Allows Simultaneous Pan And Zoom?

Answer :

ZOOM DYNAMIC

Question 39. When Is A Space Not Interpreted As The Enter Key?

Answer :

The space is continually an alternative to the input key.

Question 40. The Special Character String That Is Used To Print The Diameter Sign Is?

Answer :

%%c

ArchiCAD Interview Questions
Question forty one. In Order For The Grid Command To Work Correctly Two Settings Have To Be Established?

Answer :

Gridmode and osmode both set to 1

Question forty two. Which One Commands Can Be Used To Turn The Grid Through forty five Degrees ?

Answer :

UCS

Autodesk Revit Interview Questions
Question forty three. Which One Key Combinations Will Toggle Snap?

Answer :

Either F9 or CONTROL and B

Question forty four. When Producing A Drawing Of A Site Plan Measuring 300m X 275m Dimensions Should Be Entered To A Scale Of?

Answer :

1:one thousand

Question 45. The Command To Scale A Paper Space Viewport To Half The Drawn Size Is?

Answer :

Zoom zero.5x

Question forty six. Which Statements Is True For Autocad?

Answer :

ZOOM ALL makes all gadgets seen irrespective of the layer visibility country.

Question forty seven. Which One Is The Maximum Number Of Layers Which Can Be Defined In An Autocad Drawing?

Answer :

256 layers

Question forty eight. Which One Commands Can Be Used To Change The Value Of A System Variable?

Answer :

SETVAR

Question 49. If The System Variable Mirrtext Is Set To 1, Text Is?

Answer :

Mirrored

Question 50. Which One Commands Forces Autocad To Revise The Entire Drawing Taking Into Account The Effect Of Changes Within The System?

Answer :

REGEN

Question fifty one. The Shortcuts Or Command Alias That Allows Us To Key In L And Autocad Responds With Line Are Stored In A File Named

Answer :

ACAD.PGP

Question fifty two. When Designing An Integrated Circuit Measuring 5 Mm X 5mm The Measurements Should Be Entered Using A Scale Of

Answer :

1:five

Question 53. A House Measures 15000 Mm X 8000 Mm In Plan View. When Drawing The Plan View Only Which One Sets Of Limits Would Be Best To Use?

Answer :

zero,zero/20000,15000

Question fifty four. Which Commands Will Not Place Some Form Of Text Within The Drawing?

Answer :

STYLE

Question 55. The "select Object" Option "previous" Is Best Described By

Answer :

Picks the previously picked institution of objects

Question 56. The Maximum Number Of Commands Whose Effect Can Be Undone By The Undo Command Is?

Answer :

all instructions issued for the reason that drawing become final loaded into the drawing editor

Question 57. The Effect Of The Explode Command When Applied To A Block Is To?

Answer :

lessen a block to it is constituent entities to allow modifying

Question 58. Which One Is The Autocad Filename Extension Used To Indicate A Compiled Text Font?

Answer :

TXT

Question fifty nine. Which One Is A Correct Statement Regarding Autocad Blocks?

Answer :

Blocks can most effective be inserted into a drawing in the event that they exist already in that drawing.

Question 60. The Effect Of Freezing A Layer Is To?

Answer :

make it invisible and prevent regeneration

Question sixty one. Causes Attributes To Be Set To Their Defaults?

Answer :

ATTDIA

Question 62. Autocad Has Had The Dreaded Model Space And Paper Space Since R12. What Is The Main Advantage Of The System?

Answer :

it converts 2D drawings to three-D

Question 63. One Effect Of Setting The Value Of Mirrtext=zero Is That?

Answer :

textual content is displayed but no longer mirrored

Question sixty four. Which Statements Is True?

Answer :

When a drawing is saved, a DWG document is created and an present DWG file of the existing call and location is renamed with the extension .Bak. A backup record is one shop older than the drawing document of the same name. To ensure that your BAK documents are similar to the DWG report, usually store two times.

Question 65. Which System Variables Controls The Accuracy Of Approximation Of A Spline Curve?

Answer :

SPLINESEGS

Question 66. Which One Would Be An Autocad Drawing File?

Answer :

PLAN.DWG

Question sixty seven. To Continue Drawing A Line From The Last Known Point, Enter

Answer :

(@)

Question 68. Which One Best Describes A "user Coordinate System"?

Answer :

the pair of coordinate factors which outline the decrease left and higher proper corners of the drawing boundary

Question 69. The Setvar Command Is Used To?

Answer :

trade the values of the device variables




CFG