Interview Questions.

Top 100+ Athletics Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Athletics Interview Questions And Answers

Question 1. Which Athlete Holds The Record For Setting Most Records In One Day ?

Answer :

Jesse Owens ( LISA ) set six world information in forty five minutes at ANN Arbor, Michigan on 25 May 1935 with a nine.4 sec one hundred yd., at 3.15p.M.., a 26ft. 8’A in ( eight.13m ) long leap at three.25 p.M., a 20.3 sec 220 yd ( and 200m ) at 3.45 p.M..., and a 22.6sec 220 yd ( and 200m ) low hurdles.

Question 2. Who Is Known As “ Human Locomotive ” Or “ Czech Express ” ?

Answer :

Emil Zatopek of Czechoslovakia. In a 12 yr profession, Zatopek gained 4 golf metals and one silver inside the Olympics and set 18 international records. In the London Olympics of 1948, he received gold in 10,000m and silver in five,000m. In the 1952 Helsinki meet he received golds in 5,000m, 10.000m and Marathon.

General Knowledge Interview Questions
Question 3. Who Has Won Most Number Of Olympic Gold Metals ?

Answer :

Ray C. Ewry ( USA ) received ten gold metals within the excessive, longand triple jumps in 1900, 1904, 1906 and 1908.

Question 4. How Many World Records Did Sebastian Coe Break In 1981 ?

Answer :

Six

General Knowledge Tutorial
Question 5. Gold Medals For five,000m And 10,000m Races Were Won By The Same Athlete In The 1972 And 1976 Olympics. Who Was He ?

Answer :

Lassee Viren of Finland

Sound Interview Questions
Question 6. P.T. Usha And Suresh Yadav Fot Arjuna Awards In 1983. True Or False ?

Answer :

True

Question 7. Where Was The First World Championship In Track And Field Held ?

Answer :

At Helsinki, Finland from August 7 to 14, 1983.

Cricket Tutorial Science Interview Questions
Question eight. Name The Athlete Who Won 14 Successive High Jump Competitions Between 1956and 1961 And Set The Greatest Number Of Offical World Records ?

Answer :

Iolanda Balas of Romania 

Question nine. Who Became Asia’s Fastest Woman By Beating P.T.Usha In 100m Race In The 10th Asian Games At Seoul ?

Answer :

Lydia De Vega of Philippines 11.53 seconds.

Physics Interview Questions
Question 10. How Many Medals Did P.T.Usha Win In The 10th Asian Games At Seoul ?

Answer :

Five, Four gold medals in 200m, 400m, 400m hurdles and four * 400m relay and one silver in 100m.

Running Tutorial
Question 11. Bahadur Singh Won A Gold Medal At The Age Of 41 At The 25th All India Open Athletics Meet In 1986. In Which Event Did He Win ?

Answer :

Shotput

Cricket Interview Questions
Question 12. Who Won The Heptathlon Event When It Was Introduced In Place Of Pentathlon In The 1984 Los Angles Olympics ?

Answer :

G.Nunn of australia - 6,390 points.

General Knowledge Interview Questions
Question thirteen. Which Events Are Included In Heptathlon ?

Answer :

100 metres hurdles, high leap, shot put and two hundred metres on the primary day, lengthy leap, javelin and 800 metres on the second day.

Basketball Tutorial
Question 14. In Which Year Was The All India Amateur Athletic Federation Formed ?

Answer :

1946

Question 15. Name The Only Woman Athlete To Win A Medal In Four Successive Olympic Games ?

Answer :

Irena Szewinska Kirszenstein of poland won 3 gold, two silver and  bronze medals inside the games of 164, 1968, 1972 and 1976.

Running Interview Questions
Question 16. Who Holds The Record For Winning Most Number Of Olympic Medals ? ?

Answer :

Paavo Nurmi of finland won 12 medals ( nine golds and 3 silvers ) within the video games of 1920, 1924 and 1928.

Question 17. What Is Sprint Event ?

Answer :

Running a race upto 200 metres.

Basketball Interview Questions
Question 18. Name The Discuss Thrower Who Won Four Successive Gold Medals In The Olympiads Of 1956, 1960, 1964 And 1968 ?

Answer :

Oerter of USA 

Sound Interview Questions
Question 19. Who Is Known As The “ Flying Sikh ” ?

Answer :

Milka singh. He received 200m and 400m golds inside the 1958 asian video games and 400m gold within the 1962 asiad. He finished fourth in the 400m race within the 1960 Rome olympics making improvements to the olympics making improvements to the olympic file. Besides he won gold medal in commonwealth video games also.

Question 20. An Australian Athlete Set 17 World Records In The Mid - 1960s, But Never Won An Olympic Gold Medal. Can You Name Him ?

Answer :

Ron Clarke, the primary man to break the thirteen minutes barrier in the 3 mile race.

Gravitational Interview Questions
Question 21. What Are The Different Styles In High Jump ?

Answer :

Fosbury Flop ( named after dick fosbury ), western roll, scissors, straddle and unfastened - leg swing.

Question 22. The Standard Distance For Steeplechase In Athletics Is 3000m. How Many Hurdles And Water Jumps Are There In It ?

Answer :

28 hurdles and seven water jumps

Question 23. In Sprints, How Is A Start Commanded ?

Answer :

“ On your marks ” ! “ set ” !! ( expected two second gap ) Gunfire !!!. 

Earthquake Interview Questions
Question 24. How Many False Starts A Sprinter Is Allowed To Make Before He Is Scratched ?

Answer :

Two simplest

Science Interview Questions
Question 25. Which Events Are Included In The Decathlon ?

Answer :

100m, lengthy bounce, shotput, excessive leap and 400m on the first day, 110m hurdles, talk throw, pole vault, javelin throw and 1500m on the second one day.

Question 26. Who Was The First Arjuna Award Winner In Athletics ?

Answer :

Gurbachan Singh Randhawa in 1961 .

Bacteria Interview Questions
Question 27. Who Were The First Recipients Of The Dronacharya Award ?

Answer :

O.M. Nambiar ( Athletics ), Omprakash Bharadwaj ( boxing ) and Balbhagawath ( Wrestling ) .

Physics Interview Questions
Question 28. Can You Name The Deaf And Dump Athlete Who Won Arjuna Award In 1977 ?

Answer :

Sathish Kumar

Question 29. Who Was The First Indian Woman Athlete To Win A Gold In The Asian Games ?

Answer :

Kamaljit Sandhu, 400m at 1978 bangkok games.

Asia Interview Questions
Question 30. The World Record In Hammer Throw Between The Years 1885 And 1949 Remained With Athletes In One Country. Which Country ?

Answer :

Ireland

Question 31. Why Is 24 June 1911 At Crystal Palace Important In The Histroy Of Sports And Games ?

Answer :

To celebrate the coronation of king George V in london, along with, other occasions a sports activities competition called ‘ competition of the empire games ’ was staged .

Question 32. How Many Indian Women Have Qualifies For An Olympic Track Event Final ?

Answer :

Only one, P.T. Usha ( 1984 ).

Solar System Interview Questions
Question 33. Who Was The First Indian To Qualify For An Olympic Track Event Semi - Final ?

Answer :

Lavy Pinto ( 1952 ).

Cricket Interview Questions
Question 34. Who Was The First Asian Athlete To Win An Olympic Gold ?

Answer :

Mikio Oda ( japan ), 1928 in triple soar.

Question 35. Who Became The First Heptathlete To Shatter A 7000 Point Barrier ?

Answer :

Jackie Joyner of the U.S.

Question 36. Who Was The Last Man To Defeat Ed Moses Over 400 Metre Hurdles In Competition ?

Answer :

Harald Schmid.

Running Interview Questions
Question 37. The Oldest Track And Field Gold Medalist In Olympics Was ?

Answer :

Patrc Mcdonald.

Question 38. How Many Gold Medals Did India Win In The First Asian Games In Athletic Events ?

Answer :

Ten 

Question 39. Who Is The Only Man To Have Won Olympic Gold Medals Both In The Flat a hundred Metres And The High Hurdles ?

Answer :

Harrison Dillard ( USA ).

Question 40. Who Ran The Fastest one hundred ten Hurdles Event At The Barcelona On September tenth 1989 ?

Answer :

Abdi Bile

Basketball Interview Questions
Question forty one. Who Broke The 25 - Year - Old Record Of Jesse Owens In Long Jump ?

Answer :

Rlph Boston.

Question 42. Who Was The Oldest Woman To Win An Olympic Athletics Gold ?

Answer :

Lia Manilou.

Gravitational Interview Questions
Question forty three. What Is A Olympic Spirit ?

Answer :

That taking part is extra essential than triumphing. 

Question 44. Who Was The Athlete To Represent India In The Olympic Games ?

Answer :

Mary D’souza.

Question forty five. Which Is The Newest Of The Olympic Combat Sports And When, And Where Was It Included ?

Answer :

Judo. It became first included within the 1964 video games held in tokyo.

Question 46. Who Was Athlete Who Won The 100 Metre And 400 Metre Free - Style In 1924 And Starred In Many Tarzan Films ?

Answer :

Eddie Eagen of u.S..

Question 47. Which Athlete Won Four Golds In Successive Olympics For Discus Throw Event ?

Answer :

Al Quarter, USA. 

Question forty eight. The First Middle Distance Runner To Win Three Olympic Golds Was ?

Answer :

Peter Snell.

Question 49. Who Were The Two Olympic Children To Win Laurels And In Which Events ?

Answer :

12 12 months vintage french boy named bernard malivoire of rowing occasions and the thirteen year antique american female, member of diving team.

Question 50. What Is The Average Number Of Athletes Per Country Competing In The Olympics ?

Answer :

The maximum is 196 contributors for one united states.

Question fifty one. How Did Female Athlete Enriqueta Bassillio Light Up The 1968 Mexico Olympics Ans So Make Histroy ?

Answer :

First female to mild the olympic flame.

Question 52. How Many Medals Did India Get In Athletic Events Of 1998 Bangkok Asian Games ?

Answer :

15 medals ( 2 gold, 6 silver, 7 bronze ). 

Question 53. In Which Year Was P.T.Usha Declared As The Best Athlete In World Railway Games ?

Answer :

In 1985

Question fifty four. Among The Four Throws, Which One Is Not Common For Women ?

Answer :

Hammer throw.

Question 55. Who Is The First Person To Run 100m Under 10 Seconds ?

Answer :

Jim Hines ( USA ) in 9.95 seconds.

Question fifty six. Who Is Known As The Father Of Olympic Games ?

Answer :

Barren Kobertin

Question 57. What Is The Distance Of Marathon Race In Olympics ?

Answer :

forty two.195kms. 

Question 58. Who Won The Gold Medal In Men’s 110m Hurdles In Asian Games 1998 ?

Answer :

Chen Yanhao ( China )

Question 59. Who Won The Gold Medal In Men’s 5000m In Bangkok Asian Games 1998 ?

Answer :

Mohammad Taib Sulaiman ( Qatar ).

Question 60. Which Country Hosted The twelfth Asian Games ?

Answer :

Hiroshima , Japan.

Question sixty one. Which Olympic 100m Gold Winner Went On To Have A Successful Career As A Professional Football Player In The Usa ?

Answer :

Bob Hayes, 1964.

Question 62. Who Is The First Man To Run A Mile In Under four Minutes ?

Answer :

Roger Bannister of oxford in 1954. 

Question 63. Which Olympics 10,000m Ended In The Three Medals Being Won By Athletes From The Same Country ?

Answer :

1936, finland.

Question 64. Who Was The First Man To Win The Olympic one hundred ten Metres Hurdles Twice In Succession In 1956 And 1960 ?

Answer :

Lee Calhoun.

Question 65. Which Sprinter Forfeited His Gold Medal At The 1988 Olympics After Being Founded To Have Taken Steroids ?

Answer :

Ben Johnson.

Question sixty six. Name The Athlete From India Who Participated In Five Successive Asian Games ( 1982, 1986, 1990 & 1998 ) ?

Answer :

P.T.Usha.

Question 67. Who Stormed To Victory In The 1964 Olympic 100 Metres Final By Winning A Margin Of 2 Metres ?

Answer :

Bob Hayes.

Question sixty eight. Who Was The First Athlete To Be Awarded The Padma - Shri ?

Answer :

Milkha Singh.

Question sixty nine. Where Did The International Amateur Athletic Federation Stage Its First World Championship ?

Answer :

Helsinki, Finland.

Question 70. Who Won Decathlon Gold In 1996 Atlanta Olympics ?

Answer :

Dane O’Brien.

Question 71. Who Won The Heptathlon In 1996 Atlanta Olympics ?

Answer :

Ghada Shuaa ( Syria ) 

Question 72. Which Woman High Jumper Set 14 World Records ?

Answer :

Jolanda Bales.

Question seventy three. What Is A Sprint Event ?

Answer :

A race upto 200 metres.

Question 74. Who Is The First Athlete To Break 2 Hours 20 Minutes Record In Marathon ?

Answer :

Jim Peters.

Question 75. Who Was The Fastest Man In Atlanta Olympics 1996 ?

Answer :

Donovan Baily ( Canada ).

Question seventy six. Who Was The Fastest Woman In Atlanta Olympics 1996 ?

Answer :

Gale Devers ( USA ).

Question 77. Where Is The Headquarters Of International Olympic Committee ?

Answer :

Laussane, switzerland.

Question 78. Which Is The Biggest Stadium In The World ?

Answer :

Strahov stadium , prague.

Question 79. Name The Gold Medal Winner In Womens 800m In Asiad 1998 ?

Answer :

Jyothirmayee sikdar ( India ).

Question 80. Who Won Silver Medal In Discus In Bangkok Asian Games 1998 ?

Answer :

Anil kumar ( India ). 

Question eighty one. How Many Nations Competed In The First Olympics In Athens ?

Answer :

Nine.

Question eighty two. Who Won The Gold Marathon ( Men ) Athletic Event In 1998 Bangkok Asian Games ?

Answer :

Lee Bong - Ju ( South Korea ).

Question 83. Who Won Five Olympic Gold In A Week ?

Answer :

PAavo Nurmi, 1924.

Question eighty four. Who Is The Only Olympic Contestant To Win Both The Decathlon And Pentathlon ?

Answer :

Jim Thorpe ( USA, 1912 )

Question eighty five. Name The Silver Medal Winner In Women’s 800m In Asiad 1998 ?

Answer :

K.C.Rosakutty ( India ).

Question 86. Where Is The Netaji Subhash National Institute Of Sports Located ?

Answer :

At Patiala, punjab.

Question 87. When Was National Institute Od Sports, Patiala Founded ?

Answer :

In 1961.

Question 88. Where Is National Academy Of Police Situated ?

Answer :

Hyderabad.

Question 89. Who Is The Only Athlete To Win Olympic Gold Metals In 400m And 800m And His Nick Name Was The Horse ?

Answer :

Alberto Juantorena.

Question ninety. Who Won The Gold Medal In a hundred Metres 1964 Summer Olympics Held In Tokyo ?

Answer :

Bob Hayes of ( USA ). 

Question 91. Who Won The Gold Medal For Women In The Same Event ?

Answer :

Wyomia Tyus ( USA ).

Question ninety two. Which Country Bagged The Total Number Of Gold Medals In 1964 Summer Olympics ?

Answer :

USA.

Question ninety three. Which Are Called The Multiple Events ?

Answer :

Pentathlon ( out of doors and indoor ), Heptathlon and decathlon.

Question ninety four. When Were Women First Allowed To Participate In Olympics Games ?

Answer :

In 1960.

Question 95. Which Was The First Olympic Games In Three Decades Without A Boycott ?

Answer :

1992 olympic games hosted in barcelona. 

Question ninety six. How Many Gold Medals Were Bagged By China In 2002 Asiad ?

Answer :

a hundred and fifty medals.

Question ninety seven. Which Country Founded The Asian Games ?

Answer :

India in 1951.

Question 98. Which Are The Prestigious Awards Instituted By The Government Of India ?

Answer :

Arjuna awards, Dronacharya award, Rajiv Gandhi Khel Retna and Dhyanchand award.

Question ninety nine. Which Country Hosted The 2004 Olympic Games ?

Answer :

Athens, Greece.

Question a hundred. Which Country Bagged The Total Number Of Medals ?

Answer :

USA - 102 medals.

Question one zero one. Which Athlete Won Gold In The 800m And 1500m ?

Answer :

Kelly Holmes ( british ) 

Question 102. Who Is The Only Athlete Israli Athlete To Win Two Olympic Medals In 2004 ?

Answer :

Gal Fridman.

Question 103. Who Is The American To Become The First Athlete To Win eight Medals ( 6 Gold And 2 Bronze ) In Swimming ?

Answer :

Michael phelps in 2008 olympics.

Question 104. When And Where Was The Olympic 2008 Took Place ?

Answer :

In beijing ( china ) from august 8th to 24.

Question 105. How Many Records Were Broken In 2008 ?

Answer :

43 new global information and 132 olympic statistics.

Question 106. Which Athlete Has Won The Fastest Running Award Of 100 Mts In Beijing Olympics ?

Answer :

Usian Bolt of Jamaica.

Question 107. Who Is The World Fastest Athlete Of 2009 ?

Answer :

Usian Bolt.

Question 108. Who Is The Fastest Women Athlete Of 2008 Beijing Olympics ?

Answer :

Shelly - Ann Fraser of jamaica.




CFG