Interview Questions.

Top 100+ Asia Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Asia Interview Questions And Answers

Question 1. Which One Is The World’s Largest And Most Diverse Continent?

Answer :

Asia ; It covers one-third of earth’s floor. Asia is maximum populous continent.

Question 2. What Divides Asia From North America ?

Answer :

Berring strait

General Knowledge Interview Questions
Question 3. Where Does Asia Located?

Answer :

in the northern and jap hemispheres.

Question four. Which Is Longest River In Asia ?

Answer :

The Ysng - tze ( 4345 km ) in china.

General Knowledge Tutorial
Question five. What Percentage Of Current Human Population Does Asia Hosts?

Answer :

Asia hosts sixty percent (60%) of worldwide’s modern-day populace.

Science Interview Questions
Question 6. Which Is The Second Largest Country In Terms Of Population ?

Answer :

India 

Question 7. What Is Eurasia?

Answer :

the mixed continental landmass of Europe and Asia.

Cricket Tutorial Physics Interview Questions
Question eight. World’s Most Destructive Earthquake Occured In Which Country ?

Answer :

Japan in 1923.

Question 9. How Much Of The Earth’s Total Surface Area Does Asia Covers?

Answer :

Asia covers eight.Eight% of the Earth’s general surface location.

Cricket Interview Questions
Question 10. Which Country Is The Third Largest Producer Of Electric Energy ?

Answer :

Japan.

Badminton Tutorial
Question 11. Which Continent Has The Largest Coastline?

Answer :

Asia.

Badminton Interview Questions
Question 12. Where Is The World’s Largest Sea Port ?

Answer :

Singapore

General Knowledge Interview Questions
Question 13. Asia Is Bounded On The East By Which Ocean?

Answer :

the Pacific Ocean.

Basketball Tutorial
Question 14. Which Is Claimed To Be The Coldest Place In Asia ?

Answer :

Dras in kargil district.

Question 15. Asia Is Bounded On The South By Which Ocean?

Answer :

the Indian Ocean.

Basketball Interview Questions
Question sixteen. The Oldest Funtioning Hotel In Asia ?

Answer :

The tremendous eastern resort, Kolkatha 

Archery Tutorial
Question 17. Asia Is Bounded On The North By Which Ocean?

Answer :

the Arctic Ocean.

Archery Interview Questions
Question 18. Where Is Asia’s Longest And Highest Ropeway ?

Answer :

Auli, Garhwal, himalayas.

Science Interview Questions
Question 19. Asia Is Subdivided Into How Many Countries?

Answer :

48 countries.

Question 20. What Is The River Ganga Called In Bangladesh ?

Answer :

Padma

Athletics Interview Questions
Question 21. How Many Of Them Are Having Part Of Their Land In Europe?

Answer :

, Russia and Turkey.

Question 22. Pakistan Has Borders With Two Countries Of Asia. Which Are They ?

Answer :

Afghanistan and India

Question 23. Where Is The Gobi Desert Located?

Answer :

in Mongolia.

Earthquake Interview Questions
Question 24. Most Of Which Country Is Occupied By The Anatolian Plateau?

Answer :

Turkey

Physics Interview Questions
Question 25. Which Is The Longest River In Asian Continent?

Answer :

the Yangtze River in China.

Question 26. In Which Important City Is Jeddah The Port ?

Answer :

Mecca 

Biathlon Interview Questions
Question 27. Which Is The Tallest Mountain Range In The World?

Answer :

the Himalayas.

Cricket Interview Questions
Question 28. Most Of The Russian Republics In Asia Comprise With Well Known Geographical Area ?

Answer :

Siberia.

Question 29. Where Are The Himalaya Mountains Located?

Answer :

between Nepal and China.

Bowls Interview Questions
Question 30. Which Is The Legendary Pass Which Links Pakistan With Afganistan ?

Answer :

Khyber pass.

Question 31. Which Asian Countries Are Facing Extreme Risk From Climate Change?

Answer :

Bangladesh, India,Sri Lanka, Pakistan, Thailand andVietnam.

Question 32. The Largest Republic Of Russia In Asia ?

Answer :

Kazakh republic

Question 33. Which Continent Has The Second Largest Nominal Gdp Of All Continents?

Answer :

Asia.

Badminton Interview Questions
Question 34. In Which Country Is Nagev Desert Located ?

Answer :

Israel

Question 35. Name The Largest Economies In Asia?

Answer :

China, Japan, India, Indonesia and South Korea.

Question 36. The Mesopotamia Is Now Called ?

Answer :

Iraq 

Basketball Interview Questions
Question 37. How Many Main Financial Centers Does Asia Have?

Answer :

four; Tokyo, Hong Kong, Shanghai and Singapore.

Question 38. Which Mediterranean Island Is Considered An Independent Asian Country ?

Answer :

Cyprus .

Question 39. How Many Languages Are Spoken In India?

Answer :

extra than 800.

Question 40. The Famous Island In The Arabian Sea It Is A Part Of Yeman. Which Island ?

Answer :

Socotra

Archery Interview Questions
Question 41. How Many Languages Are Spoken In Indonesia?

Answer :

more than 600. 

Question forty two. The U.A.E Separates Two Parts Of A Country. Which Country ?

Answer :

Oman

Athletics Interview Questions
Question 43. Mangolia’s Great Desert Is Called ?

Answer :

Gobi desolate tract

Question 44. Which River’s Fertile Delta In South China Is Known As The ‘ Land Of Fish, Rice And Fruit ’ ?

Answer :

The pearl river .

Question forty five. How Many Languages Are Spoken In Philippines?

Answer :

greater than a hundred.

Question 46. Who Is The First Asian Nobel Laureate?

Answer :

Rabindranath Tagore.

Question 47. Who Is The First Asian To Get A Nobel Prize In Science?

Answer :

Sir C. V. Raman.

Question forty eight. Name 2 Women Nobel Laureate In Asia Who Won Nobel Prize For Their Significant Efforts For Democracy And Human Rights?

Answer :

Mother Teresa of India & Shirin Ebadi of Iran.

Question forty nine. Who Is The First Muslim Woman To Receive Nobel Prize?

Answer :

Shirin Ebadi.

Question 50. What Is Apec?

Answer :

Asia-Pacific Economic Cooperation.

Question fifty one. When Was The First Apec Economic Leaders’ Meeting Occurred?

Answer :

in 1993.

Question fifty two. How Many Members Do Apec Have?

Answer :

21 Pacific Rim member economies.

Question 53. What Is Pacific Rim?

Answer :

The Pacific Rim are the lands across the rim of the Pacific Ocean.

Question fifty four. What Does ‘asean’ Means?

Answer :

Association of Southeast Asian Nations.

Question 55. When Was Asean Formed?

Answer :

eight August 1967.

Question 56. What Is Sea Write Award?

Answer :

The S.E.A. Write Award is a literary award given to Southeast Asian poets and writers.

Question fifty seven. What Is Asaihl?

Answer :

Association of Southeast Asian Institutions of Higher Learning.

Question fifty eight. How Many People Are In Asia?

Answer :

4.299 billion.

Question fifty nine. Which Is The Most Populated Country In Asia?

Answer :

China [1.351 billion (2012)]

Question 60. Which Is The Second Most Populated Country In Asia?

Answer :

India [1.237 billion (2012)]

Question 61. Which Is The Third Most Populated Country In Asia?

Answer :

Indonesia [246.9 million (2012)]

Question 62. Which Is The Fourth Most Populated Country In Asia?

Answer :

Pakistan [179.2 million (2012)]

Question 63. Which Is The Fifth Most Populated Country In Asia?

Answer :

Bangladesh [154.7 million (2012)]

Question sixty four. Which Is The Largest City In Asia By Population?

Answer :

Tokyo.

Question 65. Which Is The Largest City In Asia By Area?

Answer :

Beijing.

Question 66. How Many People Are In Tokyo?

Answer :

13.23 million (Apr 1, 2013)

Question sixty seven. What Is Saarc?

Answer :

South Asian Association for Regional Cooperation.

Question 68. How Many Nations Are Member Of Saarc?

Answer :

8; they're: Afghanistan, Bangladesh, Bhutan,Maldives, India, Nepal, Sri Lanka, Pakistan.

Question sixty nine. What Is Safta?

Answer :

South Asian Free Trade Area.

Question 70. What Is Icapp?

Answer :

International Conference of Asian Political Parties.

Question 71. Which Is The Largest Enclosed Inland Body Of Water On Earth By Area?

Answer :

The Caspian Sea. 

Question seventy two. Which Country Is Considered As The Largest Economy In Asia?

Answer :

China.

Question seventy three. Which Is The Longest Bridges In Asia?

Answer :

Danyang–Kunshan Grand Bridge, China.

Question 74. Which Is The Tallest Building In Asia?

Answer :

Burj Khalifa, Dubai.

Question seventy five. The Longest Asian Rivers Is ?

Answer :

Yangtze River, China.

Question seventy six. The Largest Shopping Mall In Asia Is ?

Answer :

New South China Mall, China.

Question 77. The Largest Stadium In Asia By Capacity?

Answer :

Rungnado May Day Stadium, China.

Question seventy eight. What Are The Mostly Spoken Languages In Asia?

Answer :

Mandarin, Chinese, Hindi, Arabic, Malay, Bengali, Japanese, Vietnamese, Korean, Cantonese, Chinese, Wei Chinese, Thai, English.




CFG