Interview Questions.

Top 100+ Archery Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Archery Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Archery?

Answer :

The art and game of shooting with the bow and arrows.

Question 2. When Did Archery Become An Olympic Sport For Women ?

Answer :

1904

Cricket Interview Questions
Question three. One Indian Archer Also Won An Individual Medal In The Asia Cup 1989. Who ?

Answer :

Limba Ram ( Silver )

Question 4. Where Is The Tata Archery Academy Jamshedpur ?

Answer :

Bihar

Cricket Tutorial
Question 5. October 1989 Is A Red Letter Day In India’s Archery. What Event Did India Win ?

Answer :

Asia Cup at Beijing

Badminton Interview Questions
Question 6. Who Is The Oldest Olympic Gold Medalist In Archery?

Answer :

G. Spencer ( U.S.A ) at St. Louis, 1904. He become 64.

Question 7. Who Is The Most Famous Archer Of India ?

Answer :

Limba Ram.

Badminton Tutorial Polo Interview Questions
Question 8. Archery Was Dropped As An Olympic Discipline After 1920. When Was It Re - Introduced ?

Answer :

1972, Munich

Question 9. Who Has Won Gold In Men’s Individual Archery In Bangkok Asiad 1998 ?

Answer :

Han Seung - Hoon ( S. Korea )

Running Interview Questions
Question 10. In The 1908 London Olympic Games, Father And Daughter, Both Won Medals In The Same Sport. Name Them And The Sport In Which They Won The Medals ?

Answer :

W. Dodd and his daughter N. Dodd, each won medals in the game of archery.

Polo Tutorial
Question eleven. What Is A "complete Metal Jacket" Arrow?

Answer :

Full Metal Jacket technology is a patented arrow construction best from Easton. This modern arrow combines the first-class attributes of carbon and aluminum in a heavy-responsibility configuration. The small diameter and thick wall carbon-fiber core with Hidden Insert Technology (HIT) offers superior penetration, durability and accuracy. The aerospace alloy aluminum jacket gives more constant backbone, straightness, and higher stored strength than all-carbon arrows. The cease result is an arrow with first-rate accuracy, durability and bone-crushing penetration. In addition, FMJ’s revolutionary steel jacket layout gives you easy arrow removal from tough, excessive-density 3D goals, when as compared to all-carbon arrows.

Tennis Interview Questions
Question 12. How Do I Measure Correct Arrow Length?

Answer :

Correct arrow period is measured from the lowest, inside of the nock groove (private factor in which the string is going into the nock) to the cut cease of the shaft, not which includes the factor or factor insert. Visit the downloads segment without spending a dime down load of the Easton Tuning Guide, where you can find a diagram for in addition illustration.

Cricket Interview Questions
Question 13. What Does The Numbering System On Aluminum Arrows Means?

Answer :

The 4-digit quantity refers to the outside diameter and wall thickness of the shaft. The first  numbers are the APPROXIMATE outside diameter to the closest 64ths of an inch. The 2d  numbers are the wall thickness in hundreds of an inch. For example, a 2514 shaft would be APPROXIMATELY 25/64th of an inch in diameter and .014 of an inch wall thickness (Easton controls actual dimensions to 5 decimal places). OD and wall thickness are the 2 variables in controlling spine for aluminum arrows.

Carrom Tutorial
Question 14. Why Is The Spine Of An Arrow Important?

Answer :

Spine is very crucial when it comes to tuning, taking pictures and grouping your arrows. If you do now not have the right arrow backbone for your bow installation, you are going to get erratic arrow flight and poor capturing organizations. Having the proper arrow backbone is prime to optimizing the grouping of your arrows and for the high-quality feasible accuracy. Use the Easton Shaft Selector or reference the Shaft Selection Chart inside the returned of the Easton Arrow Guide to make certain you're taking pictures the appropriate arrow backbone to your set-up.

Question 15. How Does Easton Measure Arrow Weight?

Answer :

Spine may be very essential when it comes to tuning, shooting and grouping your arrows. If you do not have the appropriate arrow spine to your bow installation, you will get erratic arrow flight and bad capturing businesses. Having the right arrow spine is key to optimizing the grouping of your arrows and for the nice possible accuracy. Use the Easton Shaft Selector or reference the Shaft Selection Chart within the returned of the Easton Arrow Guide to make sure you are taking pictures the proper arrow backbone in your set-up.

Water Polo Interview Questions
Question sixteen. What Is Kinetic Energy?

Answer :

Kinetic energy of an arrow is the energy it has because of its motion. The more kinetic strength an arrow has, the better the penetration can be when conserving different variables consistent. To determine the kinetic energy of your hunting installation, or to see how changing elements impacts kinetic strength, use Easton’s Shaft Selector.

Running Tutorial




CFG