Interview Questions.

Top 100+ Applied Materials Oracle Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Applied Materials Oracle Interview Questions And Answers

Question 1. What Is A System Tablespace And When It Is Created?

Answer :

When the database is created in Oracle database device, it automatically generate a SYSTEM named SYSTEM tablespace. The SYSTEM tablespace carries data dictionary tables for the entire database.

Question 2. What Is The Fastest Query Method To Fetch Data From The Table?

Answer :

You can use ROWID to fetch Row from the desk. The use of ROW ID is the quickest query approach for fetching records from the table.

Oracle 8i Interview Questions
Question three. What Is Using Clause And Give Example?

Answer :

The USING clause is used to specify with the column to check for equality when two tables are joined.

[sql]Select * from table1 join table2 the use of table1 ID[/sql]

table1 tables join with the table2 tables with the tableID.

Question four. What Is The Purpose Of Save Points In Oracle Database?

Answer :

Save Points are used to divide a transaction into smaller phases.
It enables rolling returned a part of a transaction.
Maximum 5 store points are allowed in Oracle Database.
Whenever an error is encountered, it's miles possible to rollback from the factor wherein the SAVEPOINT has been stored.
Oracle 8i Tutorial
Question five. What Is An Oracle Index?

Answer :

An index is an optionally available shape related to a desk to have direct access to rows, which may be created to boom the overall performance of records retrieval. Index may be created on one or extra columns of a table.

Oracle DBA Interview Questions
Question 6. Explain The Function Of Optimizer In Oracle?

Answer :

The optimizer determines the maximum efficient manner to execute a SQL declaration primarily based at the sort of records in the table and the statements fired to fetch that data like indexes, full table scans, loops, joins and many others. Optimizers also are used to keep away from immoderate I/O resources.

Question 7. What Is The Use Of Aggregate Functions In Oracle?

Answer :

Aggregate feature is a feature in which values of multiple rows or data are joined collectively to get a unmarried price output.

Common combination features are:

Average
Count
Sum
Oracle DBA Tutorial Oracle SOA Interview Questions
Question 8. What Is Hash Cluster?

Answer :

Hash Cluster is a way used for storing the table to make it faster to retrieve. It order to retrieve the rows from the desk, observe the hash price on the table.

Question 9. What Is Hot Backup And How It Can Be Taken?

Answer :

Hot backup is taking backup of archived log files while database is open. The ARCHIVELOG switch must be enabled for this to show up. Hot backup happens at the same time as the database remains being accessed with the aid of customers and tables are being updated. It does not need the database to have a downtime.

Oracle9i Forms Developer Build Internet Applications Interview Questions
Question 10. What Are The Components Of Physical Database Structure Of Oracle Database?

Answer :

Components of bodily database structure are given under:

One or more information files.
Two or more redo log documents.
One or extra manipulate documents.




CFG