Interview Questions.

Top 100+ Application Virtualization Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Application Virtualization Interview Questions And Answers

Question 1. What Are The Types Of Sequencing?

Answer :

There are 2 kinds of sequencing:

MNT Sequencing
VFS Sequencing
Question 2. What Is The Difference Between Mnt And Vfs Sequencing?

Answer :

MNT Sequencing:

If the utility is established to the Mount Drive (the Drive assigned for App V packages) at the time of set up within the process of sequencing (set up monitoring) is known as MNT Sequencing.

VFS Sequencing:

Some of the software does no longer provide the risk to change the installation route other than the C: power, for the ones applications the App V Sequencer monitors the installation and facts the modifications performed to the device drive and creates the parse file machine within the Virtual Environment called VFS (Virtual File System) Sequencing.

For Ex: In four.X Sequencer, for the duration of sequencing the documents below C:Program FilesTest is created at SFT_MNTVFSCSIDL_PROGRAM_FILESTest, wherein SFT_MNT is the Mount Drive.

Application Software Interview Questions
Question three. What Is Active Upgrade?

Answer :

The system of upgrading the modern-day model whilst the current model remains in use.
Create the update package for the present day version the use of the Sequencer and copy the up to date package in the Content Share, the package deal will get updated while the software is launched or the App V Client is refreshed relying at the prototype you used for streaming.

Question four. Limitations Of App V?

Answer :

Device Drivers
Services: Not all of the services can be virtualized
Application length: Cannot Sequence the software length extra than the Client cache length.
Hard Coded Paths
COM gadgets: Some utility with COM objects won't paintings nicely.
Shortcuts: Application should have as a minimum one shortcut.
Windows Server 2012 Tutorial
Question 5. What Is Dsc?

Answer :

DSC is Dynamic Suite Composition, is the feature presents the ability to have a brand new layer of interoperability, virtualized applications dependencies, in which one App-V bundle depends on and interacts with every other App-V bundle.

Windows Administration Interview Questions
Question 6. How To Do Dsc?

Answer :

Manually editing the OSD report
Using Microsoft DSU Tool
Question 7. What Are The Types Of Script In Osd?

Answer :

HREF: HREF lets in you to reference an outside script or exe report. Note which you DO NOT quit the road with an explicit backslash-n; however, backslashes want to be doubled.
SCRIPT BODY: SCRIPT BODY lets in you to embed a script directly inside the OSD file. Note which you have to give up strains with an specific backslash-n (besides for the remaining line), and that other backslashes need to be doubled.
Citrix Interview Questions
Question 8. What Is App-v Sequencing?

Answer :

The technique of creating a virtualized package deal the usage of App-V sequencer is known as App-V sequencing. The Microsoft Application Virtualization (or App-V) Sequencer is a part of the App-V suite used to package deal your programs to be deployed to systems the usage of the App-V patron. Properly sequencing programs is the key to a a hit App-V implementation.

Question 9. What Is Vfs Sequencing?

Answer :

The method of permitting an Application to put in on C: pressure in the course of the monitoring phase of the sequencing is called as VFS sequence.

Citrix NetScaler Interview Questions
Question 10. What Is Mnt Sequencing?

Answer :

The “MNT” component suggests that once the application become set up during the tracking segment of Sequencing it turned into installed to the pressure letter used because the purchaser’s mount point. This type of sequencing technique is named as MNT sequencing.

Question eleven. What Is System Guard?

Answer :

System Guard tracks and analyses configuration repositories and sources utilized by the application and intercept the usage of those sources, redirecting them to the virtualized times of the sources.

The Microsoft Soft Grid Application Virtualization (App-V) Platform‘s heart is System Guard, a patented generation which permits applications to run without installing them locally—and without changing the client‘s working system.

System Guard gets rid of commonplace application deployment and management issues:

Application Conflicts: Almost any application will run on any customer at any time.
Version Incompatibilities: Different variations of the equal utility will run simultaneously at the same computer.
Multi-User Access: Applications that were formerly unable to run in multi-consumer mode and consequently couldn't run inside Citrix. MetaFrame or Windows Terminal Services will now accomplish that and feature successfully for multiple customers.
Multi-Tenancy Issues: Instances of the identical application the usage of distinctive database paths will run at the equal computer at the identical time.
Server Siloing and N-Way Regression Testing: The need for lots separate server farms and time-intensive regression testing for utility conflicts is eliminated.
DataGrid Interview Questions
Question 12. What Are The Protocols Supported For Streaming?

Answer :

RTSP
RTSPS
FILE
HTTP
HTTPS‎
Application Software Interview Questions
Question thirteen. Which Applications Cannot Be Sequenced?

Answer :

Boot time programs, drivers, and certain type of services.

Question 14. Can Network Shortcut Applications Be Sequenced?

Answer :

Yes.

Question 15. Can All Types Of Services Be Sequenced?

Answer :

NO, Services that need to start in the course of the boot system can not be sequenced.

Application Packaging Interview Questions
Question sixteen. Why Application Is Launched More Than Once While Sequencing In?

Answer :

This is to seize all of the person profile settings and application configurations flawlessly. Some utility like Adobe reader desires to launch multiple instances to capture all the settings it do.

Question 17. Which Hardware Component Is Updated To Get Better Performance In Sequencing Process?

Answer :

Memory (hard drive)

Application Security Interview Questions
Question 18. What Is The Difference Of Suite And Dynamic Suite?

Answer :

Suite is an entire package block wherein as dynamic suite is getting the visibility of a pre-req package deal through dynamic suite composition.

Windows Administration Interview Questions
Question 19. What Is The Difference Between Update And Active Upgrade?

Answer :

Update is just like patching wherein as lively upgrade is upgrading an already prepared bundle to a brand new well suited version (Eg: Uploading the packages that are evolved with 4.2 version of gentle grid to 4.Five model of smooth grid).

Question 20. How To Manage Exclusion List?

Answer :

By adding the exclusion list in default.Sprj

Citrix XenApp Interview Questions
Question 21. Can Host Files Be Sequenced?

Answer :

Sequencing a bunch file isn't a exceptional exercise.

Question 22. Define The Normal Upgrade Process?

Answer :

Open the sprj record with open for upgrade alternative with the sequencer. Do the modifications and increment the release model and do keep as.




CFG