Interview Questions.

Top 100+ Apparel Merchandising Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Apparel Merchandising Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Accessories?

Answer :

Accessories suggest objects need to complete a garment. There are different kinds of accessories used in clothes enterprise including thread, zipper, interlining, buttons, label, pocketing material, elastic, and so forth.

Question 2. What Is Aql?

Answer :

AQL is connected to the first-rate of products. In textile enterprise Acceptance Quality Level is rapidly precise with the aid of AQL.

E-Commerce Concepts Interview Questions
Question three. What Is Apparel Industry?

Answer :

This is the variety of manufacturers those are involved inside the manufacturing of clothing. Apparel enterprise consists of with garments, lathers, technical textile, etc. Industry.

Question 4. What Is Testing Temperature?

Answer :

Testing temperature is a great temperature in which temperature preserve with relative humanity. To turn out to be a checking out temperature relative humanity need to 65% ± 2% and temperature should 20°C ± 2°C.

E-Commerce Concepts Tutorial
Question 5. What Is Basic Block?

Answer :

Basic block is an person thing of clothing with none allowance, layout or fashion which is referred to as simple block.

Retail Interview Questions
Question 6. What Is Allowance?

Answer :

During the garment production system want to add greater dimension with the full size of the garment is referred to as allowance.

Question 7. What Is Approved Sample?

Answer :

When a sample full fill all of the terms and situation in keeping with the consumer requirement then that sample is called authorised sample.

Retail Management Tutorial Textile Interview Questions
Question eight. What Is Ligne Number?

Answer :

Ligne variety is a measuring unit of the button.  By the assist of ligne number we will without problems discover the diameter of button. The relation of button diameter and line wide variety is proportional.

Question 9. What Is Air Way Will?

Answer :

Air Way Will is referred to as an export document. The sporting settlement among exporter and air carrier which is located from the airline used to ship the products.

Retail Management Interview Questions
Question 10. What Is Base Fabric?

Answer :

Basic material is known as gray cloth. Grey material may be shade or finish according to the purchaser requirement.

Question 11. What Is Book Inventory?

Answer :

Book inventory is associated with fashion accounting. Inventory book way the greenback cost of inventory, as stated in accounting statistics.

Fashion Designer Interview Questions
Question 12. What Is Buying Office?

Answer :

Buying office is an independent or keep owned workplace that is situated at a market area and buys for one chain or for plenty shops. Buying workplace is likewise well-known as shopping for residence.

E-Commerce Concepts Interview Questions
Question 13. What Is Purchase Order (po)?

Answer :

PO is a record of a popular description of the sorts and portions of merchandise that a consumer or importer count on to buy for shipping within a lead time. It is also referred to as buying plan.

Question 14. What Is Bill Of Lading?

Answer :

Bill of loading a report which gives all of the phrases of the contract among the exporter or shipper and the transportation or logistic employer to transport fright among said factors at a precise price.

Question 15. What Is Cad?

Answer :

CAD is related to the cloth reducing in clothes. CAD is stands for Computer Aided Design that's used as a theoretical tool to design and develop of garment products.

Question sixteen. What Is Lab-dip?

Answer :

Lap-dip is 10×10 cm swatch dyed in laboratory of mill for checking colour requirements given on pantone is called lab dip. This swatch is dyed to get color approval from buyer. Merchandiser has to put together four-5 lab dip alternative for every colour due to the fact he/she has to keep one as counter.

Question 17. What Is Lead Time?

Answer :

From the date of submission an order to the shipping date this period is called lead time. Normally, export order lead time has 90-one hundred twenty days. Lead time is also referred to as making ready time for order execution.

Question 18. What Is Letter Of Credit (l/c)?

Answer :

The which means of L/C is letter of credit score which furnished via the buyer thru financial institution. In export order execution, L/C is a file of order that's offer client to manufacturer wherein all of the terms and conditions are point out.

Retail Interview Questions
Question 19. What Is Line Balancing?

Answer :

Line balancing is a plan of balancing the manufacturing agenda as per the time and movement calendar (TNA). Line balancing is likewise implemented in garments sewing ground for easy order execution.

Question 20. What Is Dummy?

Answer :

Dummy is an artificial human frame like doll that's used to achieve actual human frame shape for measuring garment fittings.

Question 21. What Is Offshore Assembly?

Answer :

Offshore meeting is called buy the fabric and reduce it but gives it to the opposite u . S . For sewing. Example we will say that, material buy and cut inside the China, but despatched to the Bangladesh for sewing.

Question 22. What Is Partial Shipment?

Answer :

If the production is only 1/2 completed and client gave us a permission to deliver the first half goods we will deliver the first 1/2 goods and then ultimate this cargo is referred to as partial cargo. Partial shipment is also called prince cargo in garments.

Question 23. What Is Pantone?

Answer :

Pantone is referred to as a ordinary coloration colour card. Nowadays pantone is utilized in all industries for DTM (dye to suit). In the pantone card there are 6 digit numbers for every color. Those colors are help to minimize the garments shade variant problem.

Question 24. What Is Pattern?

Answer :

Pattern is a difficult thick paper which is used to get the real form of various element of a garment. Pattern is also help to apply as manual of a marker paper.

Textile Interview Questions
Question 25. What Is Style Number?

Answer :

Style wide variety a sequence of fashion which is straightforward to get the fashion references.

Question 26. What Is Smv?

Answer :

SMV is manner the Standard Minute Value. Standard Minute Value is related with garments work look at, time observe, method examine.

Question 27. What Is Trimming?

Answer :

The materials which are introduced with the frame a part of garments by way of sewing are called trimmings.

Retail Management Interview Questions
Question 28. What Is Time And Action Plan (tna)?

Answer :

In clothes Time and action is stands for time and movement calendar or time and movement plan. It is likewise known as issuing plan or manufacturing schedule or time and motion plan. Time and action plan associated with lead time of export order cargo.

Question 29. What Is Thread Run?

Answer :

The sewing thread and shade for the same is called thread run.

Question 30. What Is Up-charge?

Answer :

Up-rate is an extra fee as a way to get introduced into value of production as according to the client’s instructions. Up charge will get added into this stuff like embroidery, labels, packing approach etc.

Question 31. What Is Vendor?

Answer :

Vendor may be very acknowledged word in Ready Made Garments (RMG) industry. In others phrase we understand that seller is a vendor, aid, producer or provider.

Question 32. What Is Vessel-sailing-time?

Answer :

Vessel-crusing-time is known as the time if you want to get taken through deliver or transportation to ship the goods.

Question 33. What Is Yarn Dip?

Answer :

Yarn dip is as like lab dip. If a material is a yarn dyed assessments or strips then yarns will get dyed into laboratory and people yarns merchandiser has to ship to the customer for shade approval is referred to as yarn dips.

Fashion Designer Interview Questions
Question 34. What Is Cmt?

Answer :

CMT describe the Cut Make and Trims. In this circumstance, clothing manufacturer are charges the client a proposed price which includes making, trimmings and add-ons cot of a garment.

Question 35. What Is Cpm?

Answer :

CPM stands for Cost per Minute. CPM can assist to discover consistent with hour, shift, day and week cost of garments.

Question 36. What Is Cm?

Answer :

CM stands for Cost of Making. That fee might also encompass with trimmings, Cutting, making, trimmings value, price of making time and so forth.

Question 37. What Is Cutting Order?

Answer :

Cutting order is a organisation paper to preserve reduce and convey a selected amount of clothes.

Question 38. What Is Cut-to-order?

Answer :

A slicing order based totally on order received. Cut-to-order related to garments sampling and product improvement branch.

Question 39. What Is C.F.R?

Answer :

C.F.R stands for value and freight. It suggests that the exporter will supply the products onto vessel and pay all of the ordinary fees to get the shipment to the named port or seaport.

Question 40. What Is C.I.F?

Answer :

C.I.F stands for Cost Freight and Insurance. A pricing time period under which the seller pays all operating cost concerned inside the setting of products on board and similarly prepays the freight and insures the goods to an agreed vacation spot.

Question 41. What Is Cut-off-date?

Answer :

Cut –off-date is a ultimate date until which a shipping line will receive the packaged goods for a selected vessel or deliver. Usually cut-off-date is 5-10 days earlier than real deliver moving date.

Question 42. What Is Down-rate?

Answer :

Down-price is a smaller amount fee because of fewer trimmings into completed product. If customer says he/she desires just completed product with none trimmings or embroidery or prints we ought to down-price the customer manner we are able to decrease manufacturing value.

Question 43. What Is Ex- Works?

Answer :

Ex-works denotes factor of starting place- a pricing time period underneath which exporter s most effective duty is to clear the products for export and make them to be had to the customer at agreed destination.

Question 44. What Is Fabrication?

Answer :

Fabrication is the techniques of clothes fabric guidance before bulk production Therefore, fabrication is known as a pre-production procedure.

Question forty five. What Is Factory Out Late Stores?

Answer :

Factory out late shops is one sort of store which sells the manufacturer overrun immediately to consumers.

Question forty six. What Is Fashion Director?

Answer :

Fashion director is a fashion professional of an agency who working with buyer or designers.

Question 47. What Is F.C.L?

Answer :

F.C.L stands for the whole container load. This is the fantastic signal for enterprise dealings of both purchaser and manufacturer.

Question 48. What Is Grading?

Answer :

Grading is a technique of either growing or reducing the scale of the sample pattern. In this system sample large or smaller length depends on pattern size range.

Question forty nine. What Is Gross Margin?

Answer :

Gross margin is connected to calculation of producing value. The distinction in greenbacks among net sales and the net fees of products or product at some stage in a given period.

Question 50. What Is Fob?

Answer :

FOB describes Free on Board. Here, exporter offer all the price consisting of cloth, add-ons, CM (fee of creating), overhead value, C&F commission, commission,  and transportation cost from producer factory to transport port.

Question 51. What Is Knit-down?

Answer :

Knit-down is a tiny knitted fabric swatch (which is knitted as in step with buyers paintings like checks or strips to check the repeat and length) which merchandiser sends to the purchaser for approval is referred to as knit –down.

Question fifty two. What Is L.C.L?

Answer :

L.C.L is method Less Container Load. When quick amount of order execution then less container load for export or import from producer.

Question fifty three. What Is Mark Down?

Answer :

Mark down is called the difference among the unique retail rate and a discounted rate.

Question 54. What Is Mark-up?

Answer :

Mark-up is known as the difference among the authentic retail fee and a raised rate. It way the distinction among production or value price and selling rate.

Question 55. What Is Modular Manufacturing?

Answer :

The modular manufacturing is called the producing approach utilizing of a small group of individuals who work together to produce a finished garment.

Question 56. What Is Strike-off?

Answer :

Strike-off is one forms of path pattern which is get done via buyers artwork section to get an popularity of print or embroidery and repeat and size for the equal. This trail samples made by printer or computerized embroidery, which merchandiser sends to client for approval is called strike –off.




CFG