Interview Questions.

Top 100+ Apigee Api Management Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Apigee Api Management Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Apigee?

Answer :

Apigee is today’s leading provider of API generation and offerings for builders and businesses that assist corporations use APIs to securely percentage data and services across myriad gadgets and channels. Apigee offers an shrewd API platform to accelerate the tempo of digital business.

Question 2. What Is Apigee Gateway?

Answer :

The API Gateway will frequently deal with a request through invoking more than one micro offerings and aggregating the results. It can translate between net protocols together with HTTP and Web Socket and internet unfriendly protocols which can be used internally.

An API Gateway is a center characteristic of your API management platform, even though it isn’t the handiest function. Key capabilities of an API Gateway includes: capacity to provide enterprise-grade safety which include spike arrest, quota, and analytics.

J2EE Interview Questions
Question three. What Is An Api Management?

Answer :

API management is the method of publishing, documenting and overseeing software programming interfaces (APIs) in a secure, scalable environment.

Question four. What Is Apigee Api Used For?

Answer :

Apigee is today’s main company of API technology and offerings for developers and firms that assist organizations use APIs to safely percentage records and services throughout myriad gadgets and channels. Apigee supplies an clever API platform to boost up the tempo of virtual enterprise.

J2EE Tutorial
Question 5. What Is An Api Platform?

Answer :

An API platform is an corporation which brings together two or more wonderful, but interdependent, organizations of clients the use of APIs. This creates a basis for automatic transactions between distinct networks. The platform unlocks hidden fee within the agency by exposing its core as an API.

Application Software Interview Questions
Question 6. What Is The Use Of Aws Api Gateway?

Answer :

With a few clicks in the AWS Management Console, we can create an AWS API gateway that acts as a “front door” for applications to get entry to data, commercial enterprise common sense, or capability from your lower back-quit offerings, including workloads strolling on Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), code strolling on AWS Lambda, or any Web utility.

Question 7. What Is Api Mashery?

Answer :

From a consumer/platform angle, Mashery is a complete API management solution that includes: API get admission to manipulate, authentication (OAuth 2, OAuth 1, and so forth.), visitors control, caching, and packaging (control APIs as products), filtering, reporting/analytics, and extra.

Java Tutorial Java Persistence API Interview Questions
Question eight. What Is An Azure Api Management Service?

Answer :

Use Azure API Management as a turnkey answer for publishing APIs to outside and inner clients. Quickly create consistent and modern API gateways for present returned-cease offerings hosted anywhere, comfy and guard them from abuse and overuse, and get insights into utilization and health.

Question 9. What Are The Key Features Of Api Gateway?

Answer :

Key functions of an API Gateway consists of:

Ability to provide agency-grade protection which include spike arrest, quota, and analytics.
Ability to design API specs and remodel SOAP APIs.
Manage APIs centrally however run them in which your apps are.
Java Interview Questions
Question 10. How Do You Safeguard The Security Of Your Api Infrastructure As Data Is Exposed To Mobile Apps, Developers, And Partners?

Answer :

Application get right of entry to controls and danger protection are key safety mechanisms for safety of APIs utilized by external or inner builders. Apigee API management guarantees that internal developers or companions are effective in a relaxed, well managed platform.

JavaMail API Tutorial
Question eleven. What Is Api Strategy And How Does Apigee Helps In Building Effective Api Strategy?

Answer :

APIs are the key channel via which transactions are carried out and content is shared and disbursed. A successful API program calls for the right API approach.

Apigee permits corporations to recognize their API techniques with era that makes it less complicated for builders and providers to explore and use APIs. Apigee Edge Enterprise is a sturdy control platform for the maximum stressful companies. Apigee Edge simplifies dealing with the digital value chain with comprehensive Developer Services, Analytics Services, and API Services.

JavaMail API Interview Questions
Question 12. What Is Apigee Edge And How It Helps In Enterprise Data Integration?

Answer :

Companies engage with their customers and partners through apps and services. These apps generate a massive quantity of data, which isn't always constantly within the manipulate of the organization. However, firms want to derive actionable intelligence from this records, to make informed enterprise selections.
Today’s facts is designed for performance of intake as opposed to efficiency of garage, and are better served with the aid of API-based integration. Using APIs for business enterprise facts integration, organizations can get direct visibility into how their information is ate up.
Apigee Edge is the flagship API control product in Apigee’s intelligent API platform. Through its organization facts integration talents, you may optimize statistics from the backend systems to purchaser-facing apps.
J2EE Interview Questions
Question thirteen. Api Centric Architecture And What Are The Features?

Answer :

APIs at the moment are the muse for the improvement of scalable and productive company applications. The necessities for fairly customized, contextually aware, predictive packages introduced to exceptional styles of customers with higher levels of scale have pushed software structure to move beyond conventional net utility to a focus on API-centric architecture.

Apigee API Management Platform, Edge, permits these days’s API-centric structure to:

Consume and bring APIs.
Connect to customers on the the front end.
Integrate inner backend structures.
Enable side get admission to to other packages.
JAVA Persistence API (JPA) Tutorial
Question 14. What Are The Features Included In Apigee Api Management Solution?

Answer :

The Apigee API management solution includes:

Design: Build and design APIs which are intuitive for developers to use and create.

Security: Leverage the inherently at ease nature of APIs to reveal records to partners securely.

Analytics: Derive actionable commercial enterprise insights via dashboards, visualization tools, and reports.

Access: Supports diverse architectures used by the organization, on-premises in a personal or public cloud or as a hybrid approach.

Question 15. What Is Apigee Sense?

Answer :

Apigee Sense is an modern API protection product that helps clients guard their APIs from adaptive threats like horrific bots and automates risk protection on the API layer for OWASP Top 10 threats. Apigee analyzes billions of API calls, detects danger styles, and ensures protection with measures like blockading and throttling.

API testing Interview Questions
Question 16. What Are The Api Security Features Available In Apigee Sense?

Answer :

Apigee comfy API control platform Apigee Edge affords an organisation-grade safety infrastructure that includes:

Role-based totally access manage (RBAC)

Fine-grained policy management for authorization.
Authentication for customers, builders, and administrators.
Threat protection in opposition to XML, JSON, and DoS attacks.
Content-primarily based routing, fee-restricting, and traffic spikes safety.
Performance optimization and throttling on back-end connections.
Managed get right of entry to to APIs through OAuth or different protection schemes.
Secure your digital property from OWASP Top 10 threats like SQL injection, and JSON chance safety with Apigee.
Question 17. What Baas Stands For?

Answer :

Baas stands for Backend-as-a-Service.

Rapid software development (RAD) Interview Questions
Question 18. What Is The Use Of Api Baas?

Answer :

With the usage of API Baas, a agency or an corporation can simply set up a cloud-based totally statistics platform very quickly. Also, provides a platform in which there's no want for server-facet coding or any form of returned-end improvement wished.  It without a doubt facilitates the groups to cognizance at the productivity and additionally help them to visualise and construct incredible capabilities which resource in consumer revel in and ultimately allows the businesses to construct suitable services and products.

API Baas is one of the components of Apigee Edge platform.

Application Software Interview Questions
Question 19. Is Api Baas Platforms Are Flexible Enough To Store Data?

Answer :

Yes, API Baas platform is absolutely very flexible platform and it has a capability to save any form of statistics in the storage space. As this being easy, it facilitates the customers to build simple queries to complex queries to drag a particular set of statistics if wished.

Question 20. Is Api Baas Has Flexible Data Querying Option?

Answer :

Yes, API Baas has a bendy platform in which the data queries can be executed the identical way as we do it in SQL fashion queries. With this, the consumer may be able to build or could be capable of perform text-primarily based searches intensive and the statistics can be retrieved as in keeping with the exact requirement. It is likewise beneficial in which the statistics may be retrieved based on a couple of choice standards.

Win32 Api Interview Questions
Question 21. Briefly Explain About Api Baas Data Model?

Answer :

With the usage of API Baas facts version, the data for the apps used are performed at the application specific stage wherein the collections of information entities are controlled inside a  single employer.

Question 22. What Is An Organization?

Answer :

The following factors are about “company”:

First of all, an business enterprise is not anything however a collection of 1 or greater programs.
It definitely has an administrative level of get entry to.
Also, multiple accounts related administrator get right of entry to is also provided to an business enterprise.
In a nutshell, the username which you create even as signup procedure the same will be used as your name for the corporation, this is default method.
Question 23. What Is An Application And What Is The Significance Of It?

Answer :

Within the API Baas terminology, an company can host one or extra packages within it. Also, an utility is not anything but a selected set of the surroundings which stores the utility information that's related to the app.

Cocoa Api Interview Questions
Question 24. What Sort Of Infrastructure Does An Application Provide?

Answer :

Every application will provide the following infrastructure, they're indexed as follows:

Storing information
Retrieving information
Updating statistics
Deleting information
All this is precise to an example of the software.

Java Persistence API Interview Questions
Question 25. What Can Be Done With The Use Of Apigee Sdk?

Answer :

With the use of Apigee SDKs, the user can be capable of develop sure API calls so one can help the application to engage with the device and execute the need.

Question 26. What Are The Two Types Of Calls That Can Be Developed Using Apigee Sdk?

Answer :

The two sorts of calls that may be evolved the use of Apigee SDKs is:

Synchronous Calls
Asynchronous calls
IBM API Connect Interview Questions
Question 27. What Is Synchronous Call?

Answer :

If your API call is assessed as Synchronous then:

It method that your utility will respond handiest whilst there may be a response returned from the API name that turned into formerly made. Until an, until there may be a response again from API name the machine or the utility will not function similarly.
The use of this API call is beneficial in case you want any consumer unique choices are pending. This will help the users to take suitable choices and based at the want the device will execute in addition and serve
It is likewise considered as a overall performance lag because always it has to wait for the reaction from the API call and primarily based on the reaction the application will react. This is the cause why they name this technique as overall performance lag.
Java Interview Questions
Question 28. What Is Asynchronous Call?

Answer :

If your API name is classed as Asynchronous name then:

It manner that your software will now not wait for the API call reaction and it will feature as it's far. Once the response is received it will include within the technique and the gadget will preserve to work as it's miles.
It doesn’t have any performance lag because the applications paintings constantly and it doesn’t need to forestall for any precise response to be acquired from the API calls.
Question 29. What Are The Features For Api Baas?

Answer :

The features of the use of API Baas are as follows:

Flexible information storage
Social graph functionality
Geolocation capability
User management
Push notifications
Client authentications
Performance monitoring
All of these features are genuinely available thru RESTful API.

Question 30. What Is User Grid?

Answer :

The User grid is also the same form of carrier that API Baas platform provides. It is not anything but an open source project which allows the user to utilize its especially scalable backend as a carrier platform. These varieties of offerings are specially used on the cellular structures.

Question 31. How Different Is Api Baas Vs User Grid?

Answer :

To be sincere, API Baas and User grid both provide the identical type of provider or the platform. In actual contrast, API Baas platform truely affords more options and services like Push notifications, app tracking, and A/B trying out and many others. All these services aren't available in User grid.

Question 32. Do You Know If There Is Any Limit On The Number Of Api Calls That Can Be Executed With The Help Of Api Baas?

Answer :

No, there is no limit on a number of API calls which can be done with the help of API Baas.

Question 33. How Much Of Data Can Be Stored In The Apigee Api Baas?

Answer :

With the free account of Apigee Developer account, person could be able to store 25 GB well worth of facts and all of that is supplied without spending a dime of value.

JavaMail API Interview Questions
Question 34. How Is The Data Store Happen In Api Baas?

Answer :

The statistics is stored inside the form of JSON- formatted items.
Thus it makes it smooth for the consumer and all unique form of statistics can be stored easily within the API Baas.
Question 35. With The Use Of Api Baas, Is There Is Any Limit On The Number Of Push Notifications That Are Sent Out?

Answer :

No, there's no such restriction in terms of sending out push notifications through the usage of API Baas, but it's far continually exact to be beneath a certain limit. The restriction that they have decided would be decent enough is 10,000 push notifications in a single request.

If the message or the rush notification desires to be despatched to extra than 10,000 recipients then it's miles suggested to send the push notifications to the centered gadgets in batch formats.

Question 36. So Is There Any Limit With The Push Notifications Per Month?

Answer :

With the free Apigee Developer account, the person can be capable of ship out approximately 10 million push notifications at a freed from value. Further, if the user desires to send out extra than 10 million push notifications consistent with month then they have different pricing plans to cater the same.

API checking out Interview Questions
Question 37. List Out All The Stages That Are Associated With A Notification Message?

Answer :

The notification message clearly goes thru one-of-a-kind states they are:

Created
Scheduled
Started
Finished
Expired
Cancelled
Failed
Question 38. What Is The First And Last Stage Of A Notification Message?

Answer :

The first level of a notification message is “Created”. The ultimate stage of a notification message is “Failed”.

Question 39. With The Use Of Apigee Sdk, It Is Possible To Monitor The Mobile Apps?

Answer :

Yes, the cellular app tracking is possible and additionally the cell analytics is also feasible with the use of the Apigee SDK.

Question 40. Why Can’t You See A Crash Report After Experiencing A Crash?

Answer :

If the app is not restarted after the crash then the person will no longer be capable of see any crash record. Usually, the crash reviews are uploaded simplest after successful app restarts.

Rapid utility improvement (RAD) Interview Questions
Question forty one. When Will The App Usage Data Be Uploaded To The Server?

Answer :

Usually, the app utilization information is uploaded to the server each time the app is started.

Question 42. What Is The Backend Data Store For The Api Baas?

Answer :

The API Baas is datastore is supported through Cassandra; it's far one of the famous NoSQL sorts of database.

Win32 Api Interview Questions
Question forty three. What Are The Techniques To Optimize Your Data Store And Its Access?

Answer :

The following are the two strategies which can be used to optimize the facts store access:

Denormalize and duplicate.
Start developing direct paths to that records which you want.
Question 44. Explain The Process Of Creating A Collection?

Answer :

The following is one of the exceptional and handiest methods to create a new collection:

First of all Login to the Admin portal.
Within the left menu, click on Data.
Click on Add Collection button.
Name the Collection that wishes be created.
Click on Create.
The series can be created and could seem within the list.
Question 45. What Are Different Types Of Queries That Can Be Used While Querying The Data Store?

Answer :

They are distinctive methods of querying the data shop to get the required facts, the subsequent is the list:

GET
PUSH
DELETE
Question 46. How Is A Request Is Constructed Within The Apigee Api?

Answer :

The request is constructed with the two inputs they may be indexed as follows:

Define the course to the collection which you are planning to query.
Obviously, the query language announcement which sincerely has your question.




CFG