Interview Questions.

Top 100+ Apache Tomcat Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Apache Tomcat Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Apache Tomcat?

Answer :

Apache Tomcat is an open-source internet server and Servlet/JSP container developed by using the Apache Software Foundation. Tomcat implements several Java EE specifications inclusive of Java Servlet, Java Server Pages (JSP), Java EL, and WebSocket, and presents a "pure Java" HTTP internet server surroundings for Java code to run in.

Question 2. How Do I Can Change The Default Home Page Loaded By Tomcat?

Answer :

We can without problems override home page through adding welcome-report-listing in application $TOMCAT_HOME/webapps//WEB-INF /web.Xml file or by using modifying in box $TOMCAT_HOME/conf/internet.Xml

In $TOMCAT_HOME/conf/net.Xml, it may look like this: 

    index.Html

    index.Htm

    index.Jsp 

Request URI refers to a directory, the default servlet seems for a "welcome report" within that listing in following order: index.Html, index.Htm and index.Jsp

If none of these documents are determined, server renders 404 blunders.

Apache Tapestry Interview Questions
Question 3. How To We Can Change Tomcat Default Port?

Answer :

8080 is the default HTTP port that Tomcat attempts to bind to at startup.  To exchange this, we need to trade port in $ TOMCAT_HOME /conf/server.Xml, in that we will search 8080 and after you have beneath announcement

<Connector port="8080" protocol="HTTP/1.1"  connectionTimeout="20000"  redirectPort="8443" />

We can alternate 8080 to different port like 8081, we need to restart tomcat to take effect. We required modifications in URL as http://localhost:8081/.

Question four. What Is Default Session Time Out In Tomcat?

Answer :

The default session timeout half-hour in tomcat and might exchange in $TOMCAT_HOME/conf/net.Xml thru modify below entry

    <session-config>

        <session-timeout>30</session-timeout>

    </session-config>

Apache Tapestry Tutorial
Question 5. Explain Directory Structure Of Tomcat?

Answer :

Directory structure of Tomcat are:

bin - comprise startup, shutdown, and different scripts (*.Sh for UNIX and *.Bat for Windows systems) and some jar files also there.

Conf - Server configuration files (along with server.Xml) and associated DTDs. The most crucial document in here is server.Xml. It is the main configuration document for the container.

Lib - contains JARs those are utilized by field and Servlet and JSP utility programming interfaces (APIs).

Logs - Log and output files.

Webapps – deployed net packages reside in it .

Work - Temporary working directories for web programs and typically used for the duration of in JSP compilation in which JSP is transformed to a Java servlet.

Temp - Directory utilized by the JVM for brief files .

Apache Cassandra Interview Questions
Question 6. What Is Tomcat?

Answer :

Tomcat is a Java Servlet box and internet server from Jakarta mission of Apache software program basis. A net server sends internet pages as reaction to the requests sent with the aid of the browser patron. In addition to the static web pages, dynamic net pages are also sent to the web browsers by using the web server. Tomcat is state-of-the-art in this respect, because it provides both Servlet and JSP technologies. Tomcat provides a terrific desire as an internet server for lots net packages and additionally a unfastened Servlet and JSP engine. Tomcat can be used standalone in addition to behind other web servers which includes Apache httpd.

Question 7. Explain What Is Jasper?

Answer :

Jasper is a Tomcat JSP engine
It parses JSP documents to assemble them into JAVA code as servlets
At runtime, Jasper permits to robotically hit upon JSP report changes and recompile them
Apache Cassandra Tutorial Apache Spark Interview Questions
Question eight. How Do You Create Multiple Virtual Hosts?

Answer :

If you want tomcat to just accept requests for exclusive hosts e.G. Www.Myhostname.Com then you must

Create $catalina.Domestic/www/appBase , $catalina.Home/www/installation, and $catalina.Domestic/conf/Catalina/www.Myhostname.Com
Add a host access in the server.Xml file
Create the the subsequent record underneath conf/Catalina/www.Myhostname.Com/ROOT.Xml
Add any parameters specific to this hosts webapp to this context report
Put your conflict file in $catalina.Domestic/www/set up
When tomcat starts, it reveals the host entry, then seems for any context files and will start any apps with a context.
Question nine. Explain How Running Tomcat As A Windows Service Provides Benefits?

Answer :

Running Tomcat as a windows service gives advantages like:

Automatic startup: It is crucial for environment where you could want to remotely re-start a system after protection
Server startup without energetic person login: Tomcat is run oftenly on blade servers that won't even have an lively reveal connected to them. Windows offerings may be began with out an active consumer
Security: Tomcat under window service permits you to run it underneath a unique system account, that's covered from the relaxation of the person bills
Apache Solr Interview Questions
Question 10. Suppose When We Are Starting Startup.Bat File Of Tomcat Server It Is Not Started. Dos Window Appears For A Second Only. What We Need Do?

Answer :

Your installation could have been now not carried out well.

Make positive you have got introduced tomcat root directory route inside the CATALINA_HOME surroundings variable and delivered the bin route inside the direction variable.

Apache Solr Tutorial
Question 11. Explain The Concepts Of Tomcat Servlet Container.?

Answer :

Tomcat Servlet Container is a servlet box. The servlets runs in servlet box.
The implementation of Java Servlet and the Java Server Pages is performed by this container.
Provides HTTP net server surroundings to be able to run Java code.
Reduces garbage series
Native Windows and Unix wrappers for platform integration
Apache Storm Interview Questions
Question 12. Mention What Is The Output Of Select * From Tab?

Answer :

It shows the default tables within the database

Apache Tapestry Interview Questions
Question thirteen. Can I Set Java System Properties Differently For Each Webapp?

Answer :

No. If you could edit Tomcat's startup scripts, you can upload "-D" alternatives to Java. But there's no way to feature such homes in web.Xml or the webapp's context.

Apache Storm Tutorial
Question 14. Explain How Servlet Life Cycles?

Answer :

The existence-cycle of a regular servlet going for walks on Tomcat:

Tom-cat receives a request from a patron via one in all its connectors
For processing, this request Tomcat maps this request to appropriate
Once the request has been directed to the appropriate servlet, Tomcat verifies that servlet elegance has been loaded. If it is not than Tomcat wraps the servlet into Java Bytecode, that is executable by means of the JVM and bureaucracy an example of the servlet
Tomcat initiates the servlet through calling its init The servlet includes code this is able to screen Tomcat configuration files and act therefore, as well as claim any resources it'd require
Once the servlet has been began, Tomcat can name the servlet’s provider approach to proceed the request
Tomcat and the servlet can co-ordinate or speak through the usage of listener instructions throughout the servlet’s lifecycle, which tracks the servlet for an expansion of kingdom modifications.
To do away with the servlet, Tomcat calls the servlets spoil method.
Question 15. How Web Server Handles Multiple Requests For Same Action Class(struts) Concurrently?

Answer :

Struts or any webserver makes new thread for every new request. So a couple of request is served with new request object.

Apache Hive Interview Questions
Question sixteen. Explain When You Can Use . And When You Can Use []?

Answer :

If you're jogging a bean assets, use the .Operator, and in case you are executing a map price or an array index, it is desired to apply the [] operator. Although you can use those operators interchangeably.

Apache Hive Tutorial
Question 17. What Is Webservers? Why It Is Used?

Answer :

Transaction with HTTP request and HTTP response is known as webserver.

Using the net listening the HTTP request and imparting the HTTP reaction is also known as webserver.It offers handiest html output.It will not technique enterprise common sense .They can offer Http server.They are static.

Apache Pig Interview Questions
Question 18. Explain What Is Tomcat Coyote?

Answer :

Tom coyote is an HTTP connector based totally on HTTP/ 1.1 specification which gets and transport internet requests to the Tomcat engine with the aid of listening to a TCP/IP port and despatched request back to the soliciting for consumer.

Apache Cassandra Interview Questions
Question 19. How To Communicate Between Two Web Servers In Two Diff Systems?

Answer :

By using plug module .

Apache Pig Tutorial
Question 20. Mention What Are The Connectors Used In Tomcat?

Answer :

In Tomcat,  styles of connectors are used:

HTTP Connectors: It has many attributes that can be changed to decide precisely the way it works and get entry to functions consisting of redirects and proxy forwarding
AJP Connectors: It works inside the same way as HTTP connectors, however they practice the AJP protocol in area of HTTP. AJP connectors are commonly applied in Tomcat via the plug-in era mod_jk.
Apache Flume Interview Questions
Question 21. What Is Different Between Webserver And Application Server?

Answer :

The primary distinction among a web server and an application server is Webserver can execute simplest internet packages i,e servlets and JSPs and has simplest a single box referred to as Web container which is used to interpret/execute web packages. Application server can execute Enterprise application, i,e (servlets, jsps, and EJBs)

it is having two packing containers:

Web Container(for interpreting/executing servlets and jsps)
EJB box(for executing EJBs).
It could perform operations like load balancing , transaction demarcation and so forth.

Question 22. Explain What Does The Mac Stands For?

Answer :

MAC manner Medium Access Control

Apache Flume Tutorial
Question 23. Explain When To Use Ssl With Tomcat?

Answer :

You would use Tomcat to deal with connection, when you are walking Tomcat as a stand-on my own internet server.

Apache Kafka Interview Questions
Question 24. Mention With How Many Valves Does Tomcat Configured With?

Answer :

Four kinds of valves Tomcat is configured with:

Access Log
Remote Address Filter
Remote Host Filter
Request Dumper
Apache Spark Interview Questions
Question 25. Explain What Is Tomcat Valve?

Answer :

A tomcat valve- a brand new technology is added with Tomcat four which enables you to hyperlink an instance of a Java elegance with a specific Catalina box.

Apache Kafka Tutorial




CFG