Interview Questions.

Top 100+ Apache Solr Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Apache Solr Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Apache Solr?

Answer :

Apache Solr is a standalone complete-textual content search platform to carry out searches on multiple web sites and index files the usage of XML and HTTP. Built on a Java Library referred to as Lucence, Solr supports a wealthy schema specification for a wide range and offers flexibility in handling exceptional report fields. It additionally consists of an extensive search plugin API for developing custom seek conduct.

Question 2. What File Contains Configuration For Data Directory?

Answer :

Solrconfig.Xml file includes configuration for facts listing.

Apache Tapestry Interview Questions
Question 3. What File Contains Definition Of The Field Types And Fields Of Documents?

Answer :

schema.Xml record contains definition of the sector kinds and fields of files.

Question four. What Are The Features Of Apache Solr?

Answer :

Allows Scalable, high overall performance indexing Near real-time indexing.
Standards-based open interfaces like XML, JSON and HTTP.
Flexible and adaptable faceting.
Advanced and Accurate complete-textual content seek.
Linearly scalable, automobile index replication, car failover and recovery.
Allows concurrent looking and updating.
Comprehensive HTML administration interfaces.
Provides cross-platform answers which are index-compatibleFind out how Apache Solr works perfectly with Hadoop in this blog put up.
Apache Tapestry Tutorial
Question five. What Is Apache Lucene?

Answer :

Supported via Apache Software Foundation, Apache Lucene is a free, open-source, excessive-overall performance textual content seek engine library written in Java via Doug Cutting. Lucence helps complete-featured searching, highlighting, indexing and spellchecking of files in various formats like MS Office docs, HTML, PDF, textual content docs and others.

Apache Cassandra Interview Questions
Question 6. What Is Request Handler?

Answer :

When a user runs a search in Solr, the hunt question is processed by using a request handler. SolrRequestHandler is a Solr Plugin, which illustrates the good judgment to be finished for any request.Solrconfig.Xml report comprises numerous handlers (containing a number of times of the same SolrRequestHandler magnificence having exceptional configurations).

Question 7. What Are The Advantages And Disadvantages Of Standard Query Parser?

Answer :

Also known as Lucence Parser, the Solr popular question parser enables customers to specify unique queries through a robust syntax. However, the parser’s syntax is liable to many syntax mistakes in contrast to other mistakes-free query parsers like DisMax parser.

Apache Cassandra Tutorial Apache Spark Interview Questions
Question eight. What Is The Use Of Field Type?

Answer :

Field kind defines how Solr might interpret facts in a area and the way that area can be queried.

Question nine. What All Information Is Specified In Field Type?

Answer :

A field type includes 4 styles of statistics:

Name of field type.
Field attributes.
An implementation class call.
If the sector kind is Text Field , a description of the sphere analysis for the sphere kind.
Apache Storm Interview Questions
Question 10. Explain Faceting In Solr.?

Answer :

As the call shows, Faceting is the association and categorization of all search effects primarily based on their index terms. The manner of faceting makes the searching task smoother as users can search for the exact results.

Apache Solr Tutorial
Question 11. Define Dynamic Fields?

Answer :

Dynamic Fields are a useful characteristic if customers with the aid of any threat neglect to outline one or extra fields. They allow outstanding flexibility to index fields that have now not been explicitly defined within the schema.

Apache Hive Interview Questions
Question 12. What Is Field Analyzer?

Answer :

Working with textual facts in Solr, Field Analyzer evaluations and tests the filed text and generates a token flow. The pre-system of analyzing of enter text is completed on the time of looking or indexing and at query time. Most Solr packages use Custom Analyzers described via users. Remember, each Analyzer has only one Tokenizer.

Apache Tapestry Interview Questions
Question thirteen. What Is The Use Of Tokenizer?

Answer :

It is used to split a flow of textual content into a sequence of tokens, where each token is a subsequence of characters inside the text. The token produced are then passed through Token Filters that can add, cast off or replace the tokens. Later,that area is listed with the aid of the ensuing token movement.

Apache Storm Tutorial
Question 14. What Is Phonetic Filter?

Answer :

Phonetic clear out creates tokens the usage of one of the phonetic encoding algorithms in the org.Apache.Commons.Codec.Language package.

Question 15. What Is Solrcloud?

Answer :

Apache Solr allows fault-tolerant, high-scalable looking talents that permit customers to set up a notably-available cluster of Solr servers. These competencies are properly revered as SolrCloud.

Apache Pig Interview Questions
Question 16. What Is Copying Field?

Answer :

It is used to describe the way to populate fields with records copied from some other area.

Apache Hive Tutorial
Question 17. What Is Highlighting?

Answer :

Highlighting refers back to the fragmentation of documents matching the consumer’s question blanketed in the query response. These fragments are then highlighted and positioned in a unique section, which is used by customers and users to give the snippets. Solr includes some of highlighting utilities having control over unique fields. The highlighting utilities may be known as through Request Handlers and reused with fashionable question parsers.

Apache Flume Interview Questions
Question 18. Name Different Types Of Highlighters?

Answer :

There are three highlighters in Solr:

Standard Highlighter : gives specific matches even for superior queryparsers.

FastVector Highlighter : Though less advanced than Standard Highlighter, it works better for extra languages and helps Unicode breakiterators.

Postings Highlighter : Much greater particular, efficient and compact than the above vector one however irrelevant for a extra range of query terms.

Apache Cassandra Interview Questions
Question 19. What Is The Use Of Stats.Area?

Answer :

It is used to generate information over the consequences of arbitrary numeric functions.

Apache Pig Tutorial
Question 20. What Command Is Used To See How To Use The Bin/solr Script?

Answer :

Execute $ bin/Solr –helpto see the way to use the bin/Solr script.

Apache Kafka Interview Questions
Question 21. Which Syntax Is Used To Stop Solr?

Answer :

$ bin/solr stop -p 8983 is used to stop Solr.

Question 22. Which Command Is Used To Start Solr In Foreground?

Answer :

$ bin/solr start –f is used to begin Solr in foreground.

Apache Flume Tutorial
Question 23. What Syntax Is Used To Check Whether Solr Is Currently Running Or Not?

Answer :

$ bin/solr status is used to test Solr running status.

Apache Ant Interview Questions
Question 24. Give The Syntax To Start The Server.?

Answer :

$ bin/solr start is used to start the server.

Apache Spark Interview Questions
Question 25. How To Shut Down Apache Solr?

Answer :

Solr is shut down from the equal terminal where it become released. Click Ctrl+C to close it down.

Apache Kafka Tutorial
Question 26. What Data Is Specified By Schema?

Answer :

Schema announces:

the way to index and search every field?
What styles of fields are available?
What fields are required?
What field ought to be used as the specific/number one key?
Apache Camel Interview Questions
Question 27. Name The Basic Field Types In Solr?

Answer :

date.
Lengthy
double
textual content
waft
Apache Storm Interview Questions
Question 28. How To Install Solr?

Answer :

The three steps of Installation are:

Server-associated documents, e.G. Tomcat or begin.Jar (Jetty).
Solr webapp as a .War.
Solr Home which accommodates the statistics listing and configuration files.
Apache Ant Tutorial
Question 29. What Are The Important Configuration Files Of Solr?

Answer :

Solr supports  important configuration documents:

solrconfig.Xml.
Schema.Xml
Apache Tajo Interview Questions
Question 30. What Are The Most Common Elements In Solrconfig.Xml?

Answer :

Search additives
Cache parameters
Data listing area
Request handlers




CFG