Interview Questions.

Top 100+ Apache Flume Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Apache Flume Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Flume?

Answer :

Flume is a dispensed, dependable, and to be had provider for efficiently collecting, aggregating, and shifting massive amounts of log information. It has a simple and flexible architecture based on streaming statistics flows. It is powerful and fault tolerant with tunable reliability mechanisms and many fail over and recovery mechanisms. It uses a easy extensible records model that lets in for on line analytic software.

Question 2. What Is Apache Flume?

Answer :

Apache Flume is a allotted, reliable, and available machine for correctly collecting, aggregating and moving big amounts of log records from many extraordinary resources to a centralized records source. Review this Flume use case to find out how Mozilla collects and Analyse the Logs the use of Flume and Hive.

Flume is a framework for populating Hadoop with statistics. Agents are populated for the duration of ones IT infrastructure – interior web servers, utility servers and cellular devices, for example – to accumulate facts and integrate it into Hadoop.

Apache Tapestry Interview Questions
Question 3. Which Is The Reliable Channel In Flume To Ensure That There Is No Data Loss?

Answer :

FILE Channel is the most reliable channel among the three channels JDBC, FILE and MEMORY.

Question four. How Can Flume Be Used With Hbase?

Answer :

Apache Flume may be used with HBase the use of one of the two HBase links:

HBaseSink (org.Apache.Flume.Sink.Hbase.HBaseSink) supports relaxed HBase clusters and also the radical HBase IPC that become brought inside the version HBase 0.96.
AsyncHBaseSink (org.Apache.Flume.Sink.Hbase.AsyncHBaseSink) has better overall performance than HBase sink as it is able to without problems make non-blockading calls to HBase.
Working of the HBaseSink:

In HBaseSink, a Flume Event is transformed into HBase Increments or Puts. Serializer implements the HBaseEventSerializer which is then instantiated while the sink starts. For each occasion, sink calls the initialize approach in the serializer which then interprets the Flume Event into HBase increments and puts to be despatched to HBase cluster.

Working of the AsyncHBaseSink:

AsyncHBaseSink implements the AsyncHBaseEventSerializer. The initialize approach is referred to as handiest as soon as by using the sink while it starts offevolved. Sink invokes the setEvent approach after which makes calls to the getIncrements and getActions techniques simply much like HBase sink. When the sink stops, the cleanUp technique is known as by means of the serializer.

 

Apache Tapestry Tutorial
Question 5. What Is An Agent?

Answer :

A manner that hosts flume additives including sources, channels and sinks, and for this reason has the capacity to obtain, store and ahead activities to their vacation spot.

Apache Cassandra Interview Questions
Question 6. Is It Possible To Leverage Real Time Analysis On The Big Data Collected By Flume Directly? If Yes, Then Explain How?

Answer :

Data from Flume can be extracted, converted and loaded in actual-time into Apache Solr servers usingMorphlineSolrSink.

Question 7. What Is A Channel?

Answer :

It stores activities,occasions are delivered to the channel through resources working in the agent.An event remains within the channel till a sink eliminates it for in addition transport.

Apache Cassandra Tutorial Apache Spark Interview Questions
Question 8. Explain About The Different Channel Types In Flume. Which Channel Type Is Faster?

Answer :

The 3 extraordinary built in channel sorts available in Flume are:

MEMORY Channel – Events are read from the supply into memory and surpassed to the sink.
JDBC Channel – JDBC Channel stores the events in an embedded Derby database.
FILE Channel –File Channel writes the contents to a record on the report machine after reading the event from a supply. The file is deleted only after the contents are efficiently brought to the sink.
MEMORY Channel is the quickest channel among the 3 but has the danger of facts loss. The channel which you choose absolutely depends on the character of the big records application and the value of each event.

Question 9. Explain About The Replication And Multiplexing Selectors In Flume?

Answer :

Channel Selectors are used to deal with a couple of channels. Based at the Flume header value, an event may be written simply to a unmarried channel or to multiple channels. If a channel selector isn't always distinct to the supply then by way of default it's far the Replicating selector. Using the replicating selector, the equal occasion is written to all of the channels inside the supply’s channels listing. Multiplexing channel selector is used when the utility has to send extraordinary occasions to specific channels.

Apache Solr Interview Questions
Question 10. Does Apache Flume Provide Support For Third Party Plug-ins?

Answer :

Most of the statistics analysts use Apache Flume has plug-in based structure as it could load data from outside assets and transfer it to external destinations.

Apache Solr Tutorial
Question eleven. Does Apache Flume Support Third-party Plugins?

Answer :

Yes, Flume has one hundred% plugin-based architecture, it is able to load and ships records from outside sources to external vacation spot which one after the other from Flume. SO that most of the huge statistics evaluation use this device for streaming data.

Apache Storm Interview Questions
Question 12. Differentiate Between Filesink And Filerollsink?

Answer :

The main distinction between HDFS FileSink and FileRollSink is that HDFS File Sink writes the activities into the Hadoop Distributed File System (HDFS) while File Roll Sink stores the occasions into the neighborhood record system.

Apache Tapestry Interview Questions
Question 13. Why We Are Using Flume?

Answer :

Most frequently Hadoop developer use this too to get facts from social media websites. Its evolved by way of Cloudera for aggregating and transferring very massive quantity if statistics. The primary use is to collect log documents from distinctive resources and asynchronously persist inside the hadoop cluster.

Apache Storm Tutorial
Question 14. What Is Flumeng?

Answer :

A actual time loader for streaming your information into Hadoop. It shops records in HDFS and HBase. You’ll need to get began with FlumeNG, which improves on the authentic flume.

Question 15. Explain What Are The Tools Used In Big Data?

Answer :

Tools utilized in Big Data consists of

Hadoop
Hive
Pig
Flume
Mahout
Sqoop
Apache Hive Interview Questions
Question sixteen. What Are The Complicated Steps In Flume Configurations?

Answer :

Flume can processing streaming information. So if started once, there is no forestall/give up to the system. Asynchronously it is able to flows facts from source to HDFS via agent. First of all agent have to understand person additives how they're connected to load records. So configuration is cause to load streaming statistics. As an instance consumerkey, consumersecret accessToken and accessTokenSecret are key factor to down load statistics from twitter.

Apache Hive Tutorial
Question 17. What Are Flume Core Components ?

Answer :

Cource, Channels and sink are core additives in Apache Flume. When Flume source receives occasion from externalsource, it stores the event in a single or a couple of channels. Flume channel is temporarily store and maintain the occasion until’s ate up by way of the Flume sink. It act as Flume repository. Flume Sink eliminates the event from channel and positioned into an external repository like HDFS or Move to the next flume.

Apache Pig Interview Questions
Question 18. What Are The Data Extraction Tools In Hadoop?

Answer :

Sqoop can be used to transfer facts between RDBMS and HDFS. Flume may be used to extract the streaming facts from social media, web log etc and keep it on HDFS.

Apache Cassandra Interview Questions
Question 19. Does Flume Provide a hundred% Reliability To The Data Flow?

Answer :

Yes, Apache Flume presents stop to stop reliability due to its transactional method in statistics float.

Apache Pig Tutorial
Question 20. Tell Any Two Features Of Flume?

Answer :

Fume collects facts efficaciously, combination and moves massive quantity of log information from many specific resources to centralized facts keep.
Flume is not constrained to log facts aggregation and it is able to delivery big amount of event information consisting of however now not confined to network site visitors statistics, social-media generated information , e mail message na pretty plenty any facts storage.

Apache Kafka Interview Questions
Question 21. What Are Interceptors?

Answer :

Interceptors are used to filter the activities among source and channel, channel and sink. These channels can filter un-vital or centered log files. Depends on requirements you could use n variety of interceptors.

Question 22. Why Flume.?

Answer :

Flume is not constrained to accumulate logs from dispensed structures, however it is able to performing other use cases along with

Collecting readings from array of sensors
Collecting impressions from custom apps for an ad community
Collecting readings from community gadgets that allows you to screen their overall performance.
Flume is targeted to keep the reliability, scalability, manageability and extensibility even as it serves most wide variety of clients with higher QoS
Apache Flume Tutorial
Question 23. What Is Flume Event?

Answer :

A unit of records with set of string attribute known as Flume occasion. The external source like internet-server send activities to the source. Internally Flume has built in capability to apprehend the supply layout.

Each log file is recall as an event. Each event has header and cost sectors, which has header records and suitable fee that assign to articular header.

Apache Ant Interview Questions
Question 24. What Is Apache Spark?

Answer :

Spark is a fast, easy-to-use and flexible records processing framework. It has a complicated execution engine assisting cyclic information  glide and in-memory computing. Spark can run on Hadoop, standalone or within the cloud and is capable of accessing various facts sources inclusive of HDFS, HBase, Cassandra and others.

Apache Spark Interview Questions
Question 25. What Is Sink Processors?

Answer :

Sinc processors is mechanism by which you may create a fail-over task and load balancing.

Apache Kafka Tutorial
Question 26. How Multi-hop Agent Can Be Setup In Flume?

Answer :

Avro RPC Bridge mechanism is used to setup Multi-hop agent in Apache Flume.

Apache Camel Interview Questions
Question 27. Can Flume Can Distribute Data To Multiple Destinations?

Answer :

Yes. It help multiplexing drift. The occasion flows from one supply to more than one channel and more than one destionations, It is acheived through defining a float multiplexer.

Apache Solr Interview Questions
Question 28. Can You Explain About Configuration Files?

Answer :

The agent configuration is stored in local configuration report. It  accommodates of each marketers source,  sink and channel statistics.

Apache Ant Tutorial
Question 29. What Are The Similarities And Differences Between Apache Flume And Apache Kafka?

Answer :

Flume pushes messages to their destination thru its Sinks.With Kafka you want to devour messages from Kafka Broker the use of a Kafka Consumer API.

Apache Tajo Interview Questions
Question 30. Explain Reliability And Failure Handling In Apache Flume?

Answer :

Flume NG makes use of channel-based transactions to guarantee reliable message delivery. When a message movements from one agent to some other, two transactions are began, one at the agent that gives you the occasion and the alternative at the agent that gets the occasion. In order for the sending agent to dedicate it’s transaction, it should get hold of achievement indication from the receiving agent.

The receiving agent most effective returns a success indication if it’s very own transaction commits properly first. This ensures guaranteed shipping semantics among the hops that the float makes. Figure  underneath indicates a sequence diagram that illustrates the relative scope and duration of the transactions running in the  interacting marketers.




CFG