Interview Questions.

Top 100+ Apache Drill Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Apache Drill Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Apache Drill?

Answer :

Apache Drill is a Schema-unfastened SQL Query Engine for Hadoop, NoSQL and Cloud Storage and it lets in us to explore, visualize and query different datasets while not having to repair to a schema the use of ETL and so forth.

Apache Drill is also Analyse the multi-based and nested statistics in non-relational statistics shops immediately without restricting any information.

Apache Drill is the primary distributed SQL question engine and it contains the schema free JSON model and its seems like -

Elastic Search
MongoDB
NoSQL database
And SO on
The Apache Drill could be very beneficial for the ones experts that already working with SQL databases and BI equipment like Pentaho, Tableau, and Qlikview.

Also Apache Drill supports to -

RESTful,
ANSI SQL and
JDBC/ODBC drivers
Question 2. What Datastores Does Drill Support?

Answer :

Drill’s foremost focused on non-relational facts stores, consisting of Hadoop, NoSQL and cloud garage.

The following datastores are -

NoSQL - HBase and MongoDB
Cloud Storage - Amazon S3, Google Cloud Storage, Azure Blog Storage and Swift
Hadoop - MapR, CDH and Amazon EMR
Python Interview Questions
Question 3. How Does Drill Achieve Performance?

Answer :

Distributed question optimization and execution
Columnar Execution
Optimistic Execution
Pipelined Execution
Runtime compilation and code generation
Vectorization
Question four. What Are The Main Differences Between Spark Sql And Apache Drill?

Answer :

The Spark SQL best helps a subset of SQL but Apache Drill helps ANSI SQL.

Querying facts in Spark SQL with assist of languages like Java, Scala or Python however Apache Drill querying data with enables of MySQL or Oracle.

Python Tutorial
Question five. Is Spark Sql Similar To Drill?

Answer :

No

Cloudera Interview Questions
Question 6. How Does Drill Support Queries On Self-describing Data?

Answer :

JSON information version
On-the-fly schema discovery
Question 7. Do I Need To Load Data Into Drill To Start Querying It?

Answer :

No, The Drill can query information in-situ.

Maven Tutorial Maven Interview Questions
Question 8. What Clients Are Supported?

Answer :

BI tools via the ODBC and JDBC drivers (eg, Tableau, Excel, MicroStrategy, Spotfire, QlikView, Business Objects)
Custom applications through the REST API
Java and C programs through the committed Java and C libraries Comparisons
Question 9. Does Drill Replace Hive?

Answer :

Hive is a batch processing framework most appropriate for long-jogging jobs. For data exploration and BI, Drill offers a far better enjoy than Hive.

In addition, Drill isn't always limited to Hadoop. For instance, it is able to question NoSQL databases (eg, MongoDB, HBase) and cloud storage (eg, Amazon S3, Google Cloud Storage, Azure Blob Storage, Swift).

Apache Spark Interview Questions
Question 10. What Does A Drill Query Look Like?

Answer :

Drill uses a decentralized metadata version and is predicated on its storage plugins to offer metadata. There is a garage plugin associated with each statistics source this is supported through Drill.

The call of the desk in a question tells Drill in which to get the facts:

SELECT * FROM dfs1.Root.`/my/log/documents/`;

SELECT * FROM dfs2.Root.`/domestic/john/log.Json`;

SELECT * FROM mongodb1.Internet site.Customers;

SELECT * FROM hive1.Logs.Frontend;

SELECT * FROM hbase1.Activities.Clicks;

Apache Hive Tutorial
Question 11. What Sql Functionality Does Drill Support?

Answer :

Drill supports widespread SQL (aka ANSI SQL). In addition, it capabilities numerous extensions that assist with complex records, along with the KVGEN and FLATTEN capabilities. For greater info, refer to the SQL Reference.

Apache Hive Interview Questions




CFG