Interview Questions.

Top 100+ Apache Ambari Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Apache Ambari Interview Questions And Answers

Question 1. What Are The Three Layers Where The Hadoop Components Are Actually Supported By Ambari?

Answer :

The 3 layers which are supported by means of Ambari are beneath:

Core Hadoop
Essential Hadoop
Hadoop Support
Question 2. What Is Apache Ambari?

Answer :

The Apache Ambari is not anything however a project which is purely focused to make life simple whilst using Hadoop management system.

This software helps or provides consolation area in terms of the following element:

Provisioning
Managing
Monitoring Hadoop clusters
Provides intuitive interface
It is sponsored up RESTful API’s.
Provides an smooth to use Hadoop management internet UI
Apache Tapestry Interview Questions
Question three. What Are The Areas Where Ambari Helps The System Administrators To Do?

Answer :

With the help of Ambari, system directors can be able to do the subsequent without difficulty, they're:

Provision of Hadoop Cluster
Manage a Hadoop cluster
Monitor a Hadoop Cluster
Question 4. What Bit Version That Ambari Needs And Also List Out The Operating Systems That Are Compatible?

Answer :

The Apache Ambari is well suited with 64-bit version and the following are the running structures that cross nicely with Ambari implementation:

Debian 7
Ubuntu 12 and 14
SLES (Suse Linux Enterprise Server) eleven
OEL (Oracle Enterprise Linux 6) and 7
CentOS 6 and seven
RHEL ( Redhat Enterprise Linux) 6 and seven
Apache Tapestry Tutorial
Question 5. What Is The Latest Version Of Ambari That Is Available In The Market And What Is The Feature That They Have Added In It?

Answer :

The modern day version of Ambari that is to be had inside the marketplace is Ambari 2.Five.2. Within, this version they've delivered a function known as: Cross stack improve aid.

Apache Cassandra Interview Questions
Question 6. What Is Repository?

Answer :

A repository is not anything however area wherein it hosts the software program packages which may be used for down load and plus install.

Question 7. What Is Yum?

Answer :

The Yum is nothing but a package manager which honestly fetches the software programs from the repository.

On RHEL/CentOS, usually “yum”,

ON SLES, generally “Zipper”.

Apache Cassandra Tutorial Apache Spark Interview Questions
Question 8. What Is A Local Repository And When It Is Useful While Using Ambari Environment?

Answer :

A neighborhood repository is nothing however a hosted area within the local surroundings. Usually, when the machines don't have an energetic internet connection or have restrained or very confined community get entry to a nearby repository ought to be installation. With this setup, the user could be able to reap Ambari and HDP software packages.

Question 9. How Many Types Of Ambari Repositories Are Available?

Answer :

The types of Ambari Repositories are listed beneath:

Ambari: This is for Ambari server, Ambari agent and different monitoring software program packages
HDP: This is used to host Hadoop Stack programs
HDP-UTILS: All the application packages for Ambari and HDP are available
EPEL: It stands for “Extra Packages for Enterprise Linux. It has a set of additional programs for the Enterprise Linux
Apache Solr Interview Questions
Question 10. What Are The Different Methods To Set Up Local Repositories?

Answer :

There are  ways to deploy the nearby repositories. It absolutely depends for your energetic Internet connection and based on that we are able to execute it.

First of all mirror the programs to the nearby repository
If the first technique doesn’t training session suitable for you then down load all the Repository Tarball and begin building the Local repository
Apache Solr Tutorial
Question 11. How To Set Up Local Repository Manually?

Answer :

This manner is best used whilst there is no active internet connection is not available.

So to set up a nearby repository, please observe the under steps:

First and principal, set up a host with Apache httpd
Next is to download Tarball copy for each repository entire contents
Once it's far downloaded, one has to extract the contents
Apache Storm Interview Questions
Question 12. What Are The Tools That Are Needed To Build Ambari?

Answer :

The following tools are had to construct Ambari:

If you're the usage of Mac then you have to down load Xcode from the apple shop.
JDK 7
Apache Maven 3.3.9 or later
Python 2.6 or later
Node JS
G++
Apache Tapestry Interview Questions
Question 13. What Are The Independent Extensions That Are Contributed To The Ambari Codebase?

Answer :

The independent extensions which might be contributed to the Ambari Codebase are as follows:

Ambari SCOM Management Pack
Apache Slider View
Apache Storm Tutorial
Question 14. Is Ambari Python Client Can Be Used To Make Good Use Of Ambari Api’s?

Answer :

Yes, Ambari Python purchaser may be used to make top use of Ambari API’s.

Question 15. What Is The Process Of Creating Ambari Client?

Answer :

The following code will do help you to create an Ambari client:

from ambari_client.Ambari_api import  AmbariClient

headers_dict='X-Requested-By':'mycompany' #Ambari desires X-Requested-By header

consumer = AmbariClient("localhost", 8080, "admin", "admin", model=1,http_header=headers_dict)

print purchaser.Version

print purchaser.Host_url

print"n"

Apache Hive Interview Questions
Question 16. How Can We See All The Clusters That Are Available In Ambari?

Answer :

all_clusters = client.Get_all_clusters()

print all_clusters.To_json_dict()

print all_clusters

Apache Hive Tutorial
Question 17. How Can We See All The Hosts That Are Available In Ambari?

Answer :

all_hosts = customer.Get_all_hosts()

print all_hosts

print all_hosts.To_json_dict()

print"n"

Apache Pig Interview Questions
Question 18. What Does Ambari Shell Can Provide?

Answer :

The Ambari shell can offer an interactive and handy command line device which definitely helps the following:

All the available functionality in Ambari Web-app
All the context-conscious command availability
Tab finishing touch
Any required parameter aid if wished
Apache Cassandra Interview Questions
Question 19. What Are The Core Benefits For Hadoop Users By Using Apache Ambari?

Answer :

The Apache Ambari is a fantastic present for those who use Hadoop of their each day paintings lifestyles.

With using Ambari, Hadoop customers will get the center advantages:

Installation manner is simplified
Configuration and universal management is simplified
It has a centralized security setup process
It gives out complete visibility in phrases of Cluster health
It is significantly extendable and has an choice to customize if needed.
Apache Pig Tutorial
Question 20. What Are The Different Life Cycle Commands In Ambari?

Answer :

The Ambari has a defined existence cycle commands and they may be as follows:

Start
Stop
Status
Install
Configure
Apache Flume Interview Questions
Question 21. What Are The Tools That Are Used In Ambari Monitoring?

Answer :

Ambari Monitoring equipment honestly use two one-of-a-kind open source initiatives for its tracking functions,

they're as follows:

Ganglia
Nagios
Question 22. What Is Ganglia Is Used For In Ambari?

Answer :

It is one of the tools this is utilized in Ambari, it's far particularly used for the following purpose:

Monitoring
Identifying trending styles
Metrics series inside the clusters
It additionally helps certain heatmaps
Apache Flume Tutorial
Question 23. What Is Nagios Is Used In Ambari?

Answer :

It is one of the equipment this is utilized in Ambari, it is especially used for the following reason:

First and major it is used for fitness checking and indicators reason
The alert emails can be one among notifications type, carrier type, host deal with and many others
Apache Kafka Interview Questions
Question 24. What Are The Other Components Of Ambari That Are Important For Automation And Integration?

Answer :

The other additives of Ambari that are imported for Automation and Integration are truly divided into 3 pieces of data:

Ambari Stacks
Ambari Blueprints
Ambari API
Actually, Ambari is constructed from scratch to ensure that it deals with Automation and Integration troubles cautiously.

Apache Spark Interview Questions
Question 25. In Which Language Is The Ambari Shell Is Developed?

Answer :

The shell is evolved in Java and it clearly based on Ambari REST purchaser and the spring shell framework.

Apache Kafka Tutorial
Question 26. Before Deploying The Hadoop Instance, What Are The Checks That An Individual Should Do?

Answer :

The following is the listing of items that want to be checked earlier than truely deploying the Hadoop example:

Check for existing installations
Set up passwordless SSH
Enable NTP on the clusters
Check for DNS
Disable the SELinux
Disable iptables
Apache Ant Interview Questions
Question 27. List Out The Commands That Are Used To Start, Check The Progress And Stop The Ambari Server?

Answer :

The following are the instructions that are used to do the subsequent activities:

To begin the Ambari server
ambari-server start

To check the Ambari server strategies
playstation  -ef forestall the Ambari server
ambari-server prevent

Apache Solr Interview Questions




CFG