Interview Questions.

Top 100+ Angular Js Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Angular Js Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Angular Js?

Answer :

Angular JS is a framework to construct huge scale and high overall performance net application while retaining them as easy-to-maintain. 
Following are the functions of Angular JS framework.
1.Angular JS is a powerful JavaScript primarily based development framework to create RICH Internet Application (RIA).
2.Angular JS affords builders options to write down patron aspect software (the use of JavaScript) in a clean MVC (Model View Controller) way.
Three.Application written in Angular JS is cross-browser compliant. Angular JS mechanically handles JavaScript code suitable for every browser.
4.Angular JS is open source, absolutely free, and used by lots of developers round the arena. It is licensed underneath the Apache License model 2.0.

Question 2. What Is Data Binding In Angular Js?

Answer :

Data binding is the automated synchronization of records among version and think about components. Ng-model directive is used in data binding.

PHP Interview Questions
Question three. What Is Scope In Angular Js?

Answer :

Scopes are items that refer to the model. They act as glue among controller and examine.

Question 4. What Are The Controllers In Angular Js?

Answer :

Controllers are JavaScript capabilities that are sure to a particular scope. They are the high actors in Angular JS framework and bring functions to operate on facts and determine which view is to be up to date to reveal the up to date version based totally information.

PHP Tutorial
Question five. What Are The Services In Angular Js?

Answer :

Angular JS include several integrated services. For instance $http provider is used to make XMLHttpRequests (Ajax calls). Services are singleton gadgets which are instantiated handiest as soon as in app.

UI Developer Interview Questions
Question 6. What Are The Filters In Angular Js?

Answer :

Filters pick out a subset of items from an array and return a brand new array. Filters are used to reveal filtered gadgets from a listing of items based on described standards.

Question 7. Explain Directives In Angular Js.

Answer :

Directives are markers on DOM elements (which include elements, attributes, css, and extra). These can be used to create custom HTML tags that function new, custom widgets. Angular JS has built-in directives (ng-bind, ng-model, and so on) to perform most of the undertaking that builders must do.

Ext JS Tutorial Ext JS Interview Questions
Question eight. Explain Templates In Angular Js.

Answer :

Templates are the rendered view with records from the controller and model. These can be a unmarried file (like index.Html) or multiple perspectives in a single page the use of “partials”.

Question nine. What Is Routing In Angular Js?

Answer :

It is concept of switching perspectives. Angular JS primarily based controller makes a decision which view to render based at the business common sense.

Django Interview Questions
Question 10. What Is Deep Linking In Angular Js?

Answer :

Deep linking permits you to encode the country of application in the URL in order that it could be bookmarked. The software can then be restored from the URL to the same country.

Django Tutorial
Question 11. What Are The Advantages Of Angular Js?

Answer :

Advantages of Angular JS:
1.Angular JS presents capability to create Single Page Application in a completely easy and maintainable manner.
2.Angular JS provides facts binding functionality to HTML hence giving consumer a rich and responsive experience.
3.Angular JS code is unit testable.
Four.Angular JS makes use of dependency injection and employ separation of worries.
5.Angular JS affords reusable additives.
6.With Angular JS, developer writes much less code and receives greater functionality.
7.In Angular JS, views are pure html pages, and controllers written in JavaScript do the business processing.
Eight.Angular JS programs can run on all principal browsers and smart phones which includes Android and iOS based totally phones/drugs.

Java Abstraction Interview Questions
Question 12. How To Implement Internationalization In Angular Js?

Answer :

Angular JS supports in-built internationalization for 3 varieties of filters foreign money, date and numbers. We simplest want to contain corresponding js in line with locale of the u . S .. By default it handles the locale of the browser. For instance, to apply Danish locale, use following script

PHP Interview Questions
Question 13. What Is Internationalization?

Answer :

Internationalization is a way to reveal locale particular statistics on a website. For instance, show content material of a internet site in English language in United States and in Danish in France.

Phonegap Tutorial
Question 14. On Which Types Of Component Can We Create A Custom Directive?

Answer :

Angular JS provides assist to create custom directives for following kind of elements.
Element directives − Directive activates while an identical detail is encountered.
Attribute − Directive turns on whilst an identical characteristic is encountered.
CSS − Directive activates whilst a matching css fashion is encountered.
Comment − Directive activates while a matching comment is encountered.

Question 15. Which Components Can Be Injected As A Dependency In Angular Js?

Answer :

Angular JS affords a ideally suited Dependency Injection mechanism. It affords following core additives which may be injected into every different as dependencies.
1.Value
2.Manufacturing unit
three.Service
four.Issuer
five.Consistent

Phonegap Interview Questions
Question 16. Is Angular Js Extensible?

Answer :

Yes! In AngularJS we can create custom directive to extend AngularJS existing functionalities.
Custom directives are used in AngularJS to increase the functionality of HTML. Custom directives are defined the usage of “directive” function. A custom directive sincerely replaces the detail for which it's far activated.
AngularJS application in the course of bootstrap reveals the matching factors and do one time hobby the use of its compile() approach of the custom directive then process the detail the use of link() technique of the custom directive based on the scope of the directive.

MongoDB Tutorial
Question 17. What Is Constant?

Answer :

constants are used to pass values at config phase considering the fact that price can not be used to be surpassed for the duration of config section.
MainApp.Regular(“configParam”, “steady fee”);

MongoDB Interview Questions
Question 18. What Are The Differences Between Service And Factory Methods?

Answer :

factory approach is used to outline a manufacturing facility that may later be used to create offerings as and whilst required whereas carrier approach is used to create a provider whose reason is to perform a little described undertaking.

UI Developer Interview Questions
Question 19. What Is Factory Method?

Answer :

Using factory method, we first define a manufacturing unit and then assign approach to it.
Var mainApp = angular.Module(“mainApp”, []);
mainApp.Factory(‘MathService’, feature()  
    var manufacturing facility = ; 
    manufacturing unit.Multiply = characteristic(a, b) 
        go back a * b 
    
    return manufacturing facility;
);

Question 20. What Is Service Method?

Answer :

Using service method, we define a carrier after which assign method to it. We’ve additionally injected an already to be had service to it.

MainApp.Service(‘CalcService’, feature(MathService)

    this.Rectangular = feature(a)  
        go back MathService.Multiply(a,a); 
    
);

Question 21. What Is A Service?

Answer :

Services are JavaScript features and are accountable to do unique duties only. Each service is chargeable for a specific task as an instance, $http is used to make ajax call to get the server records. $course is used to define the routing records and so on. Inbuilt offerings are constantly prefixed with $ symbol.

Question 22. What Is Use Of $routeprovider In Angular Js?

Answer :

$routeProvider is the important thing carrier which set the configuration of urls, maps them with the corresponding html web page or ng-template, and attaches a controller with the same.

Question 23. What Is $rootscope?

Answer :

Scope is a unique JavaScript object which performs the function of joining controller with the views. Scope consists of the model information. In controllers, version statistics is accessed via $scope object. $rootScope is the discern of all of the scope variables.

Question 24. How To Make An Ajax Call Using Angular Js?

Answer :

AngularJS offers $http control which fits as a provider to make ajax call to read facts from the server. The server makes a database name to get the desired records. AngularJS desires records in JSON layout. Once the facts is ready, $http can be used to get the facts from server within the following manner:
function studentController($scope, $http) 
    var url = “records.Txt”;
    $http.Get(url).Fulfillment( function(response) 
        $scope.College students = reaction; 
    );


Ext JS Interview Questions
Question 25. How To Validate Data In Angular Js?

Answer :

AngularJS enriches form filling and validation. We can use $grimy and $invalid flags to do the validations in seamless way. Use novalidate with a shape declaration to disable any browser specific validation.
Following may be used to track error.
$grimy − states that price has been modified.
$invalid − states that fee entered is invalid.
$error − states the exact errors.

Question 26. How Angular.Module Works?

Answer :

angular.Module is used to create AngularJS modules along with its established modules.
Consider the following instance:
var mainApp = angular.Module(“mainApp”, []);
Here we’ve declared an software mainApp module the use of angular.Module function. We’ve passed an empty array to it. This array commonly includes structured modules declared earlier.

Question 27. Explain Ng-click on Directive?

Answer :

ng-click on directive represents a AngularJS click on event.
In under example, we’ve brought ng-click on attribute to a HTML button and introduced an expression to up to date a model. Then we can see the version.

<p>Total click:  clickCounter </p></td>
<button ng-click = “clickCounter = clickCounter + 1”>Click Me!</button>

Django Interview Questions
Question 28. Explain Ng-conceal Directive?

Answer :

ng-disguise directive hides a given control.
In underneath instance, we’ve introduced ng-cover attribute to a HTML button and bypass it a version. Then we’ve connected the version to a checkbox and can see the variant.

<input type = “checkbox” ng-model = “showHide2”>Hide Button
<button ng-hide = “showHide2”>Click Me!</button>

Question 29. Explain Order By Filter?

Answer :

orderby clear out orders the array based on furnished criteria.
In under instance, to order topics via orderBy:’marks'”>
 subject.Call + ‘, marks:’ + issue.Marks 
</li>
</ul>

Question 30. Explain Ng-disabled Directive?

Answer :

ng-disabled directive disables a given manage.
In beneath example, we’ve added ng-disabled attribute to a HTML button and pass it a model. Then we’ve connected the model to an checkbox and may see the variation.
<input type = “checkbox” ng-model = “enableDisableButton”>Disable Button
<button ng-disabled = “enableDisableButton”>Click Me!</button>

Question 31. Explain Ng-display Directive?

Answer :

ng-show directive suggests a given control.
In beneath example, we’ve delivered ng-show attribute to a HTML button and skip it a model. Then we’ve connected the version to a checkbox and might see the version.

<input type = “checkbox” ng-model = “showHide1”>Show Button
<button ng-show = “showHide1”>Click Me!</button>

Question 32. Explain Currency Filter?

Answer :

Currency filter out formats text in a foreign money format.
In beneath example, we’ve introduced foreign money filter to an expression returning variety the use of pipe person. Here we’ve delivered foreign money filter to print fees the usage of foreign money layout.

Enter costs: <input type = “text” ng-model = “student.Fees”>
charges: pupil.Fees forex

Question 33. Explain Filter Filter?

Answer :

filter out filter out is used to filter out the array to a subset of it primarily based on provided criteria.
In under example, to show only required subjects, we’ve used subjectName as clear out.

Enter issue: <input type = “text” ng-model = “subjectName”>
Subject:
<ul>
<li ng-repeat = “subject in student.Subjects  situation.Name + ‘, marks:’ + challenge.Marks 
</li>
</ul>

Java Abstraction Interview Questions
Question 34. Explain Uppercase Filter?

Answer :

Uppercase filter out converts a textual content to upper case textual content.
In under instance, we’ve brought uppercase clear out to an expression using pipe person. Here we’ve brought uppercase filter to print student call in all capital letters.

 Enter first name:<input type = “text” ng–model = “student.FirstName”>                        
             Enter final call: <input type = “text” ng–model = “student.LastName”>                    
             Name in Upper Case: student uppercase

Question 35. Explain Ng-repeat Directive ?

Answer :

ng-repeat directive repeats html factors for every object in a group.

Question 36. What Are Angular Js Expressions?

Answer :

Expressions are used to bind application information to html. Expressions are written internal double braces like  expression. Expressions behave in identical way as ng-bind directives. AngularJS software expressions are natural JavaScript expressions and outputs the information in which they're used.

Phonegap Interview Questions
Question 37. Explain Ng-init Directive ?

Answer :

ng-init directive initializes an AngularJS Application facts. It is used to put values to the variables to be used inside the software.

Question 38. Explain Ng-controller Directive ?

Answer :

Ng-controller directive tells AngularJS what controller to apply with this view. AngularJS software in particular is predicated on controllers to manipulate the float of information in the utility. A controller is a JavaScript item containing attributes/houses and capabilities. Each controller accepts $scope as a parameter which refers to the software/module that controller is to manipulate.

Question 39. How Angular Js Integrates With Html?

Answer :

AngularJS being a natural javaScript primarily based library integrates easily with HTML.
Step 1 − Include angularjs javascript libray within the html web page
<head> src = “http://ajax.Googleapis.Com/ajax/libs/angularjs/1.3.14/angular.Min.Js&#8221;> </head>
Step 2 − Point to AngularJS app
Next we inform what a part of the HTML contains the AngularJS app. This carried out via including the ng-app attribute to the basis HTML element of the AngularJS app. You can both upload it to html detail or frame element as shown under:
<body ng-app = “myapp”> </body>

Question forty. Explain Ng-app Directive?

Answer :

ng-app directive defines and hyperlinks an AngularJS software to HTML. It also imply the start of the application.

MongoDB Interview Questions
Question 41. Explain Ng-version Directive?

Answer :

ng-version directive binds the values of AngularJS utility facts to HTML input controls. It creates a model variable which may be used with the html web page and within the container control( as an instance, div) having ng-app directive.

Question forty two. Explain Ng-bind Directive ?

Answer :

ng-bind directive binds the AngularJS Application records to HTML tags. Ng-bind updates the version created via ng-model directive to be displayed in the html tag each time user enter some thing within the control or updates the html control’s statistics whilst model records is updated through controller.

Question forty three. Explain Angular Js Boot Process.

Answer :

When the web page is loaded inside the browser, following things appear:
· HTML record is loaded into the browser, and evaluated with the aid of the browser. Angular JS JavaScript file is loaded; the angular international item is created. Next, JavaScript which registers controller features is accomplished.
· Next Angular JS scans through the HTML to search for Angular JS apps and views. Once view is placed, it connects that view to the corresponding controller feature.
· Next, Angular JS executes the controller capabilities. It then renders the views with facts from the model populated through the controller. The page receives equipped.

Question 44. Which Are The Core Directives Of Angular Js?

Answer :

Following are the 3 center directives of AngularJS.
•ng-app − This directive defines and links an AngularJS utility to HTML.
•ng-version − This directive binds the values of AngularJS application statistics to HTML enter controls.
•ng-bind − This directive binds the AngularJS Application information to HTML tags.




CFG