Interview Questions.

Top 100+ Angular 5 Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Angular 5 Interview Questions And Answers

Question 1. Explain Npm?

Answer :

NPM stands for node package deal supervisor. It is used for installing dependencies for javascript applications.

Question 2. What Is Angular Cli? List The Command To Install Angular Cli?

Answer :

Angular CLI is Command Line Interface for Angular that runs Webpack.You can use npm install -g @angular/cli command to install angular CLI.

HTML 5 Interview Questions
Question three. How To Create A New Project In Angular Js Using Cli?

Answer :

After installing Angular CLI run ng new assignment-name command to create a new Angular mission.

Question four. What Are Decorators?

Answer :

Decorators are functions that adds metadata to magnificence contributors and features. It became proposed in ES2016 and implemented in Typescript.

HTML 5 Tutorial
Question five. List The Types Of Data Binding Supported By Angular five?

Answer :

Angular 5 supports 4 sorts of Data Binding They are

String Interpolation
Property Binding
Event Binding
Two-way-binding
Java Script Interview Questions
Question 6. How To Run Angular5 Application Locally During Development?

Answer :

ng serve command is used to run Angular5 application locally all through improvement.To begin improvement server on particular port ng serve -p aPortNumber command is used.

Question 7. What An Angular 5 Component Made Of? How Do You Generate A New Component?

Answer :

Angular2 thing is product of a Component decorator and a aspect definition of a category. Ng generate element componentname command is used to generate a component in Angular2.

Java Script Tutorial Adv Java Interview Questions
Question 8. How Do We Import A Module In Angular 5?

Answer :

Simply use below syntax to import a module in Angular five.

Import  ModuleName  from ‘someWhere’;

Question 9. Explain $event In Angular 5?

Answer :

In Angular five $occasion is a reserved key-word that represents the records emitted by way of an occasion (event statistics).

It is usually used as a parameter for occasion primarily based methods.

Core Java Interview Questions
Question 10. What Do Double Curly Brackets Are Used In Angular five?

Answer :

double curly brackets are used form information interpolation in Angular 5.

Adv Java Tutorial
Question 11. What Is *ngfor Directive Used For?

Answer :

ngFor directive is used for Iterating over a listing of items and for Generating a new DOM element for every one.

SQL Server 2008 Interview Questions
Question 12. Explain Webpack?

Answer :

Webpack is module bundler Bundler for Angular2 or above. It bundles, minified and transpiler an Angular application.

HTML 5 Interview Questions
Question 13. What Is Transpiling?

Answer :

Transpiling is a system of converting code from one language to some other. In Angular, Traceur compiler is used for converting TypeScript to JavaScript so that browsers can apprehend.

Core Java Tutorial
Question 14. Explain Component Life Cycle In Angular?

Answer :

In Angular aspect existence cycle in Angular goes through following levels.
Create
Render
Create and render children
Check for bound statistics changes and re-render
Destroy
Question 15. Explain Ngmodule?

Answer :

NgModule is a decorator function in Angular that takes a unmarried metadata object whose properties describe the module.

Angular JS Interview Questions




CFG