Interview Questions.

Top 100+ Aircraft Maintenance Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Aircraft Maintenance Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Difference Between An Aircraft Maintenance Engineering (ame) And Aerospace Engineering?

Answer :

AMEs deal with preserving the airworthiness of an plane and additionally certifying that it's miles fit for flight. Aerospace Engineering is involved with designing and building an plane or spacecraft.

Question 2. What Is The Body Which Issues The Licences?

Answer :

The European Aviation Safety Agency (EASA) is an organisation of the European Union (EU) with regulatory and government duties in the subject of civilian aviation safety. EASA will trouble the licence upon crowning glory of training at an permitted EASA element-147 education centre and with enough work revel in inside the aviation enterprise.

Aeronautical and Aerospace Interview Questions
Question three. Which Parts Of An Aircraft Would I Be Maintaining As An Ame?

Answer :

Your role as an AME depends at the licence you bought whilst you whole the route. AME consists of 2 regions of study B1: Mechanical, B2: Avionics. A B1 licenced engineer could paintings on jet engines and plane structures inclusive of electric, flight controls, hydraulics and pressurization. On the alternative hand, a B2 licenced engineer would be accountable for the plane’s electrical, tool, verbal exchange and navigation structures. When enrolling in your training, you can select to sign up for either a B1 or B2 licence, or pursue a twin licence which is a mixture of B1 and B2.

Question 4. What Is The Work Experience Required To Become A Fully Licenced Ame?

Answer :

After you graduate from  an accredited EASA element-147 schooling centre, you'll need to work inside the aviation industry for up to 2 years before your licence is activated.

Question 5. Where Would I Work When I Get My Ame Diploma/licence?

Answer :

Airlines and Maintenance, Repair and Overhaul (MRO). You can pick to work any in which within the world with the across the world acclaimed EASA licence.

Airline Pilot Interview Questions
Question 6. Who Is Aircraft Maintenance Engineer?

Answer :

Aircraft Maintenance Engineer is the sole responsible for the upkeep and overhaul of aircraft, aero engine, gadgets, electrical and radio equipment and their accessories. Aircraft Maintenance Engineer issues the certificate of flight release which proclaims the aircraft airworthy and fit for flying. 

Question 7. What Is The Importance Of Aircraft Maintenance Engineer In The Aviation Field?

Answer :

Aircraft Maintenance Engineering is the important thing man or woman who is answerable for the preservation of the aircraft and preserve it to the usual of International Civil Aviation.

Airports Authority of India (AAI) Interview Questions
Question 8. Who Can Become An Aircraft Maintenance Engineer?

Answer :

One need to be 10+2 (aggregate 50% marks in Physics and Mathematics) or Three 12 months Diploma in any department of engineering with 50%, need to have completed 3 yr Aircraft Maintenance Engineering route authorized with the aid of the Director General of Civil Aviation, Govt. Of India, New Delhi and acquired an Aircraft Maintenance Engineering licence for which he's required to pass the A.M.E. License examination in principle and practical cum oral take a look at conducted by the Director General of Civil Aviation, Govt. Of India New Delhi, three times in a 12 months within the month of February, June and October.

Question nine. Galvanic Corrosion Occurs When?

Answer :

different metals are in touch with every different and an electrolyte.

Air India Cabin Crew Interview Questions
Question 10. The Component That Algebraically Adds Simultaneous Pitch And Yaw Commands To Determine The Required Tail Positions On The Rq-1 Is The.......?

Answer :

primary control module.

Question eleven. Ignition Power For The Spark Plugs On The Rq-1's Engine Is?

Answer :

twin breaker-less capacitive discharge ignition system .

Air Hostess Interview Questions
Question 12. The Purpose Of Valve Lead And Valve Lag In The Valve Mechanism Used On The Rq-1's Reciprocating Engine Is To ......?

Answer :

Increase the volumetric efficiency and lower the temperature of the cylinder .

Aeronautical and Aerospace Interview Questions
Question 13. What Is Fuselage Sump?

Answer :

When refueling the U-2, the fuel tank filled first is the fuselage sump.

Question 14. What Is Gust Control?

Answer :

The U-2 flight manipulate system that reduces the wing and empennage structural loading in the course of high pace or hard air operation by means of transferring both aileron wing surfaces and wing flaps upward is the Gust control.

Question 15. On The A-10's Fire Extinguishing System, The Fire Extinguishing Discharge Switch Is A?

Answer :

three-function, double-throw, center-off toggle transfer .

Airline Manager Interview Questions
Question 16. The Ground Air Service Connector For F-16 Fuel Tank Pressurization Is Located In?N The Right Main Landing Gear Wheel Well

Answer :

The ground air provider connector for F-sixteen gasoline tank pressurization is placed within the right main touchdown tools wheel properly.

Question 17. Which Valve In The F-sixteen's Hydraulic System Ensures Emergency Power Unit (epu) Pump Flow Is Not Supplied To The Ground Test Stand If Connected During Epu Operations?

Answer :

floor take a look at manifold strain check valve within the F-16's hydraulic gadget guarantees emergency energy unit (EPU) pump go with the flow isn't always supplied to the floor test stand if related at some stage in EPU operations.

Air Traffic Controller Interview Questions
Question 18. The F-16's Oxy Low Warning Light Illuminates?

Answer :

At a LOW amount degree of much less than zero.5 liters.

Airline Pilot Interview Questions
Question 19. On The F-15, How Does The Prca Control The Air?

Answer :

Hydraulically thru the pitch ratio controller.

Question 20. On The F-15, What Airframe Mounted Accessory Drive Switch Is Commonly Called The 50% Switch? Oil Pump And Start Cut-out

Answer :

On the F-15, oil pump and start reduce-out airframe hooked up accent force switch is usually known as the 50% transfer.




CFG