Interview Questions.

Top 100+ Air Traffic Controller Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Air Traffic Controller Interview Questions And Answers

Question 1. Who Is An Air Traffic Controller (atc)?

Answer :

An ATC is a person who coordinates the movement of air traffic, to make certain that plane stay secure distances aside.

Question 2. Why An Atc?

Answer :

Because I have a outstanding capability to manipulate matters, and my training additionally meets the specified qualification talents in which have entire the education for an ATC and I sense that I can use my know-how and enjoy in a resourceful manner for this process.

Aircraft Maintenance Interview Questions
Question 3. At Which Position Do You Work As An Atc?

Answer :

There are basically 3 positions: Junior Executive, Senior Assistant and a Manager. Tell them approximately what position you are applying for.

Question four. What Is The Job Of A Junior Executive Atc?

Answer :

A Junior Executive has to preserve tune of all the flights which might be arriving and departing at a particular time. In-case if there are two specific flights arriving or departing at the equal time then he desires to document he Senior Assistant.

Question five. What Is The Duty Of A Senior Assistant?

Answer :

Senior Assistant is liable for Instructing the pilots approximately their actions. A senior assistant takes reports from the Junior Executive and reports to the Manager for instructions at excessive  cases.

Airline Pilot Interview Questions
Question 6. What Is The Job Of A Manager?

Answer :

A supervisor is accountable to teach the Junior executives and the Senior Assistants and accumulate reports from them on weekly, month-to-month and annual basis.

Question 7. What Are The Different Kinds Of Roles Played In The Job Of An Atc?

Answer :

There are essentially 3 roles and the personnel assigned to every role are called as the controllers:

Tower Controllers
Arrival and Departure Controllers
En path Controller
Airports Authority of India (AAI) Interview Questions
Question eight. Who Is A Tower Controller?

Answer :

Tower controllers are accountable for directing the movements of motors on runways. They check flight plans and provide clearance for the pilots for touchdown or starting up.

Question 9. Who Is A A&d Controller?

Answer :

Arrival and Departure Controllers take care that an aeroplane lands or departs appropriately and additionally continues a minimal space from the alternative motors for protection. They also are responsible for informing the pilots approximately the weather and forecast conditions.

Air India Cabin Crew Interview Questions
Question 10. Who Is An En Route Controller?

Answer :

En route controllers screen plane after they leave an airport's airspace. They work at air direction site visitors manipulate centers placed for the duration of the country, which commonly aren't located at airports.

Question eleven. What Challenges Are You Looking For In This Air Traffic Controller Position?

Answer :

There may be various demanding situations for me in this job and now and again a few challenges also can hazard someone’s existence and my responsibility may be locate the satisfactory feasible answers in order that there is no damage precipitated to all and sundry.

Air Hostess Interview Questions
Question 12. Suppose You Are From Goa And Given To Select Between A Job At Goa International Airport Or New Delhi International Airport, Which Job Will You Select?

Answer :

New Delhi International Airport.

Aircraft Maintenance Interview Questions
Question 13. Why New Delhi International Airport?

Answer :

Goa may be closer to my house and less complicated for me to journey from my domestic to my workspace, however New Delhi has greater quantity of flights arriving and departing in a day, in order to give me a better possibility to prove my abilities and development further in my profession.

Question 14. What Do You Feel About The Competition For Job In The Profession?

Answer :

The opposition stage is bit too high and it must be as this activity requires a lot responsibilities to be dealt with. But then too I feel that there is usually a area for fantastically qualified and disciplined ATCs.

Question 15. Suppose There Is A Delay In Flights And A Few Flights Are Already On A Runway And Two More Are About To Come. What Would You Do In That Situation?

Answer :

I will educate incoming flights to hold in the air for a while and decrease its visiting speed so that during that point I can instruct the pilots of the opposite flights who are status on the runway to move to a few different location.

Airline Manager Interview Questions
Question 16. Suppose It Is Raining Heavily In Your City But If It Is All Clear At The Place Where The Flight Has To Reach. Would You Allow The Flight To Take Off?

Answer :

no, due to the fact there are chances of injuries at the same time as starting up from the ground. And if the indicators reduce to rubble, the flight also can result in getting directed to some other path.

Question 17. Suppose Some Flight Wants To Take Some Emergency Landing At Your Airport, Can You Handle It?

Answer :

Say sure only if you can, else don’t worry, simply say no. They will respect your honesty and  educate you for it if you are selected.

Question 18. Suppose If Some Things Go Technically Wrong And The Engineer Is Absent, Can You Handle It?

Answer :

Say sure handiest if you could, this received’t have an effect on your task.

Airline Pilot Interview Questions
Question 19. Did The Salary We Offer You Attract You For This Job?

Answer :

Every employee wishes to have a higher earnings and jobs with higher earnings do entice humans, but except that your corporation is well established and I will even get more possibilities over here. This turned into what attracted me more than the salary.

Question 20. Are You Capable Of Leading A Team?

Answer :

Say yes handiest if you recognise all the capabilities of a frontrunner and you're equally able to coping with them.




CFG