Interview Questions.

Top 100+ Air India Cabin Crew Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Air India Cabin Crew Interview Questions And Answers

Question 1. Explain What Is Air Turbulence?

Answer :

Air turbulence is a minor jerk or bumps you experience within the plane, which isn't always risky and possibly a part of flying revel in. Air turbulence occurs while a mass of air is shifting at a continuous pace collides with any other mass of air that transferring at a specific speed; such air motion is often created by jet streams, thunderstorms and air shifting around mountains.

Question 2. What If You Lost Your Luggage While Flying?

Answer :

Your luggage is Airlines duty, and you are at risk of get compensated if you lost your baggage or broken or delayed.

Airline Pilot Interview Questions
Question three. What Is Jet Lag?

Answer :

Jet lag is also referred as time sector change syndrome. When people tour via plane swiftly from west to east or east to west, they will sense Jet lag. In this syndrome, your body clock or biological clock get disturbed and there'll change to your every day sports like dozing, eating, frame temperature or even you would possibly experience sleepy, drowsy and worn-out.

Question 4. What If You Lose Your Passport While Travelling Overseas?

Answer :

While visiting foreign places what you have to do is

Make 2 photocopies of your passport and beginning certificates that proves your citizenship. Take one and depart one with a person who can fax the files to you in an emergency
Write down the quantity of your u . S . A . Embassy
Keep a plan or map that takes you for your u . S . Embassy quick
Review the suitable sorts of primary odentification and evidence of citizenship
Question five. While Flying, What You Should Do In An Emergency?

Answer :

See wherein the nearest emergency go out door is
When oxygen stage is going down internal, an oxygen masks pops out from the top. Put it on.
Fasten your seat belt and lowered all the way down to your knees
Airports Authority of India (AAI) Interview Questions
Question 6. List Out Things That You Can’t Carry While Flying?

Answer :

Things you may’t deliver whilst touring

Blunt or sharp items which could purpose accidents
Harmful chemical substances ( poisonous fuel or acid)
Explosive substances
Guns or firearms
Electronic gadgets (besides few)
Question 7. What Is Ditching?

Answer :

Ditching is another phrase for emergency landing, unlike normal landing this landing takes vicinity at the water floor.

Air Hostess Interview Questions
Question eight. How Long The Oxygen Last For Passenger In An Emergency?

Answer :

In an emergency, the instant the oxygen masks drop down, there may be about 15 mins of oxygen that you could use it, that is extra than sufficient for the pilot to take it to the decrease altitude where you could breathe normally.

Question 9. What Is Aqua-planing?

Answer :

It is a situation wherein a standing water, snow or slush makes a layer at the floor which reasons the moving wheel of an aircraft to lose contact with the aircraft, because of which braking action on the wheel fails or turns into much less operative, decreasing the friction between the wheels and the floor.

Airline Manager Interview Questions
Question 10. Why Pilot Hits Ground Hard During Bad Weather?

Answer :

During awful weather Pilot hits the ground tough deliberately while landing, it is not because they lacks ability for landing however to avoid the coincidence due the slippery surface that's fashioned when there may be an extra layer of water accrued at some point of rain, to be able to puncture that surface they hit the surface difficult.

Question eleven. Explain What Is Clear Ice?

Answer :

Clear Ice refers to a stable precipitation which forms at the air-craft while air temperature is between 0 degree C and -three degree C and it is able to make the formation of water ice at the floor of the plane. With clean ice or Icing the plane might be at risk of stalling.

Air Traffic Controller Interview Questions
Question 12. Explain What Do You Mean By Stalling Of Aircraft?

Answer :

When the wing can’t generate or produce sufficient raise to assist weight of the plane the aircraft stalls. The perspective at which it takes place is known as the essential attitude of attack. Stalling of aircraft can occur at any pace.

Airline Pilot Interview Questions
Question thirteen. Mention What Things Need To Be Taken In Consideration If Your Seat Is Near Emergency Exit?

Answer :

Recognize the outlet mechanism of emergency exit
Understand well the preparation for working the emergency exit
See whether or not commencing the emergency exit will boom the risks to which the passengers can be anticipated
Follow the oral path and hand indicators given by means of a crewmember
Stow and secure the emergency exit windows so that it does not impede the use of the exit
Question 14. Explain What Can Passengers Do To Ensure Safety?

Answer :

To make certain safety passengers can do following things

Pay interest to the Flight Attendant
Listen to protection briefing, even when you have heard it several instances
Assess the safety facts card in an effort to be inside the seat pocket in the front of you
Check where the emergency exit is placed
Between your seat and closest go out rely the number of rows (useful in fire or smoke)
Keep your seat belt fastened
Consider buying a separate seat for little one or baby while travelling
Stretch your hands and muscle groups on lengthy flights
Question 15. What Creates The Strange Sounds You Hear Prior To Take Off And Landing?

Answer :

The drilling sound you pay attention for the duration of touchdown and take-off is the sound of the flaps and slats being prolonged on the wings. These panels are driven by means of a screw mechanism that causes the sounds; it will increase the place and curvature of the wing while prolonged to facilitate low-speed flying.

Question sixteen. Is It Possible To Open Flight Door At High Altitude?

Answer :

Airplanes are pressurized to the equivalent of 8000 ft for passenger consolation and to facilitate respiratory. At higher altitude, round 30,000 ft the air strain in the aircraft is a whole lot better than the stress outside and this strain differential will not permit the door to open.

Question 17. What Are The Measures Taken To Save The Aircraft From Lightning?

Answer :

“Static Wick” is the important thing element utilized in an plane to save the plane from lights, this device disperses the static building up inside the air, which reduces the intensity of a lightning strike and deviates the path of lightning via the rod instead of spreading all through the air-plane.

Question 18. What Medical Aid Is Not Allowed To Carry With You On Air-craft?

Answer :

Hand Cleaner
Hydrogen Peroxide
Chemical bloodless Packs
Antibiotics Ointment
Insect Bite Swabs
Airports Authority of India (AAI) Interview Questions
Question 19. What All Medical Aid You Can Carry With Permission From Security Personnel?

Answer :

Glucose gels or liquids ( Including juice for diabetic passengers)
Diabetic materials ( Syringes, Lancets, Glucometers)
Other Medication and Pumps
Nitro-glycerine Spray
4oz or less of critical non-prescription gel or liquid medicinal drugs
Liquid prescription medicine on passenger’s name
Question 20. What Things You Should Not Do On While Flying?

Answer :

Refuse to buckle your seat belt
Get right into a Scuffle
Ignore the request to show off electronic devices
Drinking (alcohol) too much
Question 21. What You Know About The Duties Of A Cabin Crew Member?

Answer :

As I already mentioned about the obligations of cabin team member, so that you only want to read them and understand the duties of cabin team member in better way to reply the query like this correctly. Just be assured and smart at the same time as answering.

Question 22. What Is The Most Important Skill Required By A Member Of An Airline Cabin Crew?

Answer :

The maximum critical talent  required via cabin team member is "Excellent People Skill" at the side of politeness however company method while managing difficult clients. As a cabin group member is the primary who contact someone makes with a airline, so it is very important for cabin team member to present an amazing first expression. You will normally need to have an excellent fashionable of primary maths and English too.

Question 23. What Are Your Interests?

Answer :

When a interviewer asks you questions about your interests out of doors of labor, he’s now not simply making idle chitchat. The interviewer is attempting to find out more approximately you as someone, such as how nicely-rounded you are and how your mind works, in addition to how your personal traits make contributions in your process performance. Prepare for this line of discussion via thinking about what the organization is genuinely trying to verify with his questions.

Question 24. What Do You Know About Qatar Airline?

Answer :

When interviewing, it's essential to recognise as an awful lot as feasible about the airline you're making use of to. Then emphasize the tremendous things you have found out whilst you're asked what . The big positive approximately this question is that you may show off your expertise. Some candidates clam up, and do not move past absolute fundamentals, which honestly reduces their enter. So to answer this query successfully you  have to:

Spend a variety of time on their internet site, in the event that they have one.
Use search engines to research the airline & people.
Look at Glass door and Indeed to see what employees say.
Use LinkedIn to look for the airline / team of workers profile.
Air Hostess Interview Questions
Question 25. Why Do You Want To Join Qatar Airline ?

Answer :

In this a good answer will reveal a understanding of the airline. That manner you have to do your homework so that you can perceive particular motives for wanting to work for the firm.These motives ought to include one or numerous of the following:

Airline widespread popularity
Reputation of key leaders
Admiration of products/offerings
Admiration of different airlines tasks.
Airline awards
Airline's management philosophy
Airline's values
Airline's positioning in marketplace
Airline's increase/success
Question 26. How Would You Deal With Difficult Or Negative Situation In Your Life?

Answer :

There are many approaches to address tough or negative state of affairs successfully are as follows:

Figure out how to react.
Before doing some thing, supply yourself a moment to relax.
In order so that you can move on from this negative scenario, you'll want so that it will let move.
Talk to someone approximately it; a friend, family member, and so on. Vent about your emotions in a magazine or weblog, or even a unfastened leaf paper that you shred afterwards. 
Look at it like an obstacle which you need to triumph over.
Instead of keeping the entirety cooped up inside of you, admit that you've made a mistake. Apologize and pass on.
The satisfactory manner to address bad conditions is to live tremendous.
Don't be so critical! Have a feel of humour and discover ways to snort at yourself and your situation. 
Step again from the state of affairs and determine if there's a opportunity of a great outcome.
Choose now not to be tormented by it.
Take something bad and use it to enhance yourself. 
Keep yourself inspired.
Question 27. Who Are The Major Competitors Of This Airline?

Answer :

Interviewer desires to take a look at that how much you realize approximately their competition and whether you have finished the vital research or not and do you've got something to make a contribution with the intention to offer a bonus for their employer. For answering this query efficiently you want to analyze about the airline as a great deal as viable. And Make positive in the course of your research, you furthermore mght inspect the competitors of the airline you're interviewing for, then simplest you'll now not face issue for giving answer.

Airline Manager Interview Questions
Question 28. What Is The Customer Care Policy Of This Airline?

Answer :

There is extraordinary purchaser care coverage for exceptional airlines. So you want to complete research earlier approximately consumer care coverage on the internet site of the airline  you're applying for.

Question 29. What Do You Like Most About This Airline?

Answer :

Be sincere and authentic right here.Tell your interviewer your likes approximately the airline.

Question 30. Why Do You Think You Are Perfect For This Position?

Answer :

You must be organized with a concise precis of the pinnacle motives to select you.Even if your interviewer does not ask this kind of query in so many words, you must have a solution organized and be searching out approaches to speak your pinnacle motives at some stage in the interview technique.Make his activity less difficult via convincing him that:

You can do the paintings and supply first-rate effects.
You will match in beautifully and be a amazing addition to the crew.
You own a aggregate of talents and enjoy that make you stick out from the crowd.
Question 31. What Other Languages You Can Speak Apart From English?

Answer :

As you will need to deal with worldwide consumer also so you need to research foreign language as i cited earlier. So when you have learnt any new language or want to analyze a new one you can point out that during your solution .If no then say it, you need to be honest here so it will not create an problem in future.

Question 32. How Would You Deal With An Unsatisfied Customer?

Answer :

You need to be aware about the methods to deal with an unsatisfied client.There are a few effective methods to address an unhappy purchaser are:

Apologize for the error.
Address the consumer right away publicly.
Offer a precise answer.
Offer a re-do or a alternative, together with extra advantages, when viable.
A easy apology and some effort to make up for a mistake or false impression ought to cross a totally long manner, and will even expand a few excellent will among customers and your organisation.
Question 33. What Are Your Strengths?

Answer :

Your strengths are a combination of your abilties, information and talents. By figuring out your strengths and matching your self to the role, you may enjoy it more and carry out better that the ones who've to try difficult to fill the role.Most candidates don't answer it properly, often due to the fact they may be too humble. But this question is a splendid opportunity to promote your self and display how you align with the organisation's requirements. 

These are some of the best methods i accept as true with you could answer:

I can research the things effortlessly. I am a tough worker. If I devoted with some paintings I will by no means surrender center of that one. I can mingle with the unique forms of human beings.
I am a quick learner and self stimulated person, I need my work first-rate and I am an amazing group participant also. I can adobe any scenario effortlessly and sincere towards my paintings.
My strengths are tough working, self motivation, effective mindset towards paintings. And bendy sufficient to adapt alternate. 
I have energy along with doing properly in mathematics and languages. I communicate truely. I'am famous so I actually have many buddies.
Air Traffic Controller Interview Questions
Question 34. Would You Like To Work In A Team Or Alone?

Answer :

One proper way to answer this query is to comprise the wonderful elements of both options. You can say some thing like, “I experience both. Depending at the undertaking that desires to be finished, I can work independently to complete my obligations on time, however I additionally revel in brainstorming and taking part with my colleagues.” That manner, your interviewer realizes that you like a crew surroundings, but you can also paintings independently as properly.

Question 35. Can You Give An Example Of When You Have Overcome A Difficult Challenge?

Answer :

This form of question can throw you if you haven't thought approximately it in advance, especially as you can battle to consider an instance. However, you could turn it to your gain. So on this with the example you also need to percentage that what and how much you have found out from that task.

Question 36. Why Did You Choose This Career Out Of Many Others?

Answer :

For individuals who are people fans and who've a great degree of conversation ability, running as a cabin group member may be a very good factor. First answer the question evidently with out sounding rehearsed and build self belief for starting the interview. You may say that 'I would love to paintings as a flight attendants or cabin group member as I revel in working with the public and sense I can triumph over any troubles they will have and I actually have excellent corporation capabilities'. Even you can point out your all talents(acc.To process requirement)that may be your conversation abilities, computer abilities,strengths,customer support abilities and many others.

Question 37. How Long Will You Work For This(qatar Airways) Airline?

Answer :

Show your commitment here and be sincere as viable while you solution. You may also say that clearly I am trying to make a long time dedication. Yet I will paintings as long as my presence is beneficial in your airline and customer in addition to mine. And if you know you are going to be relocating to every other metropolis in  years you have to say so. Plans alternate, but you want to ensure which you are sincere approximately what can be expected of you. If you plan on it being a long time function say so.

Question 38. Why Should We Select You Not Others?

Answer :

Here you want to present strong reasons for your interviewer to choose you no longer others. Sell yourself for your interviewer in interview in each viable first-class way. You may additionally say like I assume I am definitely certified for the position. I am a hard worker and a fast learner, and although I won't have all the qualifications that you need, I understand I can examine the job and do it nicely.”

Question 39. How Would You Measure Your Own Performance On This Job?

Answer :

This is quite immediately query, speak about the key overall performance indices towards which your overall performance became rated. This also indicates your suitability for the placement. You can also say that the performances may be measure as set of desires that attain via individual in his lifestyles. Performances measured through attaining self-satisfaction with our work. So I experience pride is the measure of performance. Or to measure your overall performance at the task you may do following things:

Set up random methods of pleasant control throughout your airline.
Survey your clients approximately their customer service revel in as a manner of assessing worker performance.
Compare Yourself to the Competition.
Understand Your Strengths and Weaknesses.
Question forty. Do You Think You Are Overqualified For This Position?

Answer :

It’s an invite to educate the interviewer a new way to consider this example, seeing benefits instead of drawbacks. Remember usually it does no longer necessarily mean you are over qualified. Don’t be trapped. The recruiter desires to see you to demonstrate your long term dedication to live within the airline. The recruiter issues approximately the placement will no longer stimulate you enough to preserve you stay. With a little coaching you can flip this question round and display the advantages to the airline if you are given the job, instead of basically focusing on why you need it.

Question forty one. What Would You Do If Any Customer Complaint About Your Service?

Answer :

To handle client court cases you want to:

Listen to the consumer to discern out why they're dissatisfied. 
Listen to the purchaser to decide whether any of your rules were no longer abided through or if that is something outside or now not pondered with the aid of your structures. 
Next positioned yourself within the footwear of the purchaser. Given what you now realize try to see their point of view. Why did they arrive to you? 
Once you've got heard the complaint and understand the basis for the same, elevate the consumer to a manager or supervisor wherein viable. 
Defend in case you ought to. But do not fight with the client.
Once you have listened and understood the client’s complaint and have averted preventing over the same divert the client’s cognizance to how you want to resolve the problem.
Use patron proceedings as a manner to study capability flaws to your structures. Maintain a manner of tracking patron lawsuits .
If you are privy to these kinds of steps then you may no longer face any hassle in answering this query.
Question 42. If You Were An Animal, Which One Would You Want To Be?

Answer :

Interviewers use this sort of mental question to look if you may assume quick. If you solution ‘a bunny’, you may make a tender, passive impact. If you answer ‘a lion’, you'll be seen as competitive. What kind of persona will it take to get the task finished? So answer this question smartly matching along with your character.

Question forty three. Have You Ever Worked In A Customer Care Or Customer Service Job?

Answer :

If no then you can sincerely say no which you are a more energizing on this discipline but have the capacity to paintings efficiently than skilled person. If sure than proportion your beyond properly reviews of customer service along side what and what sort of you have got learned there.

Question forty four. What You Can Bring Or Contribute To This Airline?

Answer :

The pleasant manner to answer questions about your contributions to the airline is to present examples of what you've got accomplished in the past, and to narrate them to what you could acquire in the destiny.

Describe specific examples of ways powerful you have got been in your other positions, change you have implemented, and dreams you've got accomplished. Talk approximately the intensity and breadth of associated enjoy that you have. Also, relate your abilities to the company's desires. You will want to permit the interviewer understand that you have the abilties important to do the process they're hiring for.

Question forty five. Tell Me Something About Your Family Background?

Answer :

First, always feel proud whilst discussing approximately your circle of relatives historical past. Just simple proportion the details with the things that how they stimulated you to paintings in an airline field.

* By this interviewer can found numerous matters, as an instance, if the candidate speaks too of the family, or any member (eg. The Mother) gives us certain functions such as hyperlinks, immaturity , etc. On the opposite hand, if the individual stated circle of relatives issues, a divorce, and many others. This is a poor, now not for the act itself, but due to the fact the individual must be pretty disturbed to bring that during a job interview (much more if lengthy to mourn as has happened to me numerous times!).
Question 46. What Values Should Have A Society To Be A Just Society ?

Answer :

Talk approximately the values of the individual. That is why, it isn't appropriate to mention nothing or say "now not". A desirable answer would be: Justice, Respect and Transparency.

Question 47. How Much Do You Expect To Get Paid?

Answer :

For this be organized and studies revenue to discover what comparable positions are paying on your place earlier than you go to the interview. Try to discover this facts out before giving your earnings expectations. You can and have to provide a range instead of an precise range. But once more, don’t say any numbers you’re no longer relaxed with because if the enterprise gives you a earnings at the bottom stop of your variety, you don’t have lots to barter with on the subject of getting a better earnings.




CFG