Interview Questions.

Top 100+ Air Conditioning And Refrigeration Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Air Conditioning And Refrigeration Interview Questions And Answers

Question 1. What Will Be The Relative Humidity At Saturation Point?

Answer :

Relative humidity = a hundred %

Question 2. Explain The Principle Of Refrigeration?

Answer :

The operation is consistent with the second one regulation of thermodynamics - Heat can be made to waft from bloodless body to hot body with the assist of outside source.

Mechanical Engineering Interview Questions
Question 3. What Is Air Conditioners?

Answer :

Air Conditioner constantly attracts the air from the space to be cooled & cools it via the precept of refrigeration and discharge it back to the equal indoor space that need to be cooled.

Question four. What Is Wet Bulb Depression?

Answer :

Wet bulb melancholy is the difference among dry bulb temperature and moist bulb temperature.

Question five. Define Relative Humidity?

Answer :

Relative humidity is the ratio between the actual moisture content of the air in comparison with the moisture content material of the air required for saturation at the same temperature.

HVAC Interview Questions
Question 6. What Is Refrigeration?

Answer :

Refrigeration is the system of continuously cooling or extraction of heat from the environment or surroundings with the assist of external paintings.

Question 7. Difference Between The Refrigeration And Heat Pump?

Answer :

Refrigerators ejects warmness with paintings enter. But heat pumps gives heat with work enter.

Refrigerator consists of the heat pump, it pumps the warmth out in order that your device remains bloodless.

Air Traffic Controller Interview Questions
Question 8. What Is Sensible Heat Ratio (shr)?

Answer :

The Sensible Heat Ratio (SHR) specific the ratio between the practical warmness load and the whole heat load.

Question nine. How Much Resistance Is Offered To Heat Flow By Dropwise Condensation?

Answer :

Nill.

Thermal Engineer Interview Questions
Question 10. Why Rate Of Condensation Is Higher On A Polished Surface Compared To Rusty Surface?

Answer :

Polished floor promotes drop clever condensation and does not moist the surface.

Question 11. What Is Mechanical Refrigeration ?

Answer :

Producing cold by way of gadget.

Question 12. Classify The Different Refrigeration Systems?

Answer :

It may be of the following 3 sorts:

Vapor Compression Refrigeration System
Vapor absorption Refrigeration System 
Air Refrigeration Systems
Mechanical Engineering Interview Questions
Question 13. What Are The Basic Units Of Mechanical Refrigeration Systems?

Answer :

Refrigeration system has four primary devices

An Evaporator – The cooling Unit
A pump or Compressor
A Condenser – The warmth disposer
A liquid blending tool – Expansion valve or cylinder or capillary tube
Question 14. Which Unit Produces Cooling Effect In The Refrigeration System ?

Answer :

The evaporator

Question 15. What Is The Unit Of Refrigeration?

Answer :

As Power Unit of mechanical devices is given by using H.P , for electric device the unit of power is kW or MW . In the identical manner the unit of refrigeration is  ” Tonnes of Refrigeration ”

Question sixteen. What Is One Tonne Of Refrigeration ?

Answer :

One Tonne of Refrigeration method machine is able to doing away with warmth from a body equal to the warmth absorbed by means of one tonne of ice whilst it melts from zero ° C to zero ° C Water in 24 hours . Here one tonne is equal to 2000 lb .

Question 17. What Is The Capacity Of One Tonne Machine In Mks System?

Answer :

In MKS gadget a machine having potential to supply cooling effect of 50 kcal/minute is known to be a “One Tonne Machine”

Question 18. Define Co-green Of Performance?

Answer :

In case of engine the performance is judged the efficiency of the engine. That is – Efficiency = Work Done / Heat Supplied .

And in case of refrigeration the process is first reversed that is we should deliver work to gain decrease temperature  or say for that elimination of warmth. Thus overall performance of refrigeration is just reversed . That is – N/W

Where – N = The price of warmth abstracted from the frame in given time technically known as “Net Refrigeration Effect” and W = Work Done .

Thus COP = Net Refrigeration Effect / Work Done Supplied . This is Called Theoretical COP .

HVAC Interview Questions
Question 19. What Is Relative Cop ?

Answer :

It is the ratio of actual COP and Theoretical COP




CFG