Interview Questions.

Top 100+ Agilent Technologies Aptitude Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Agilent Technologies Aptitude Interview Questions And Answers

Question 1. Two Trains 130 And one hundred ten Meters Long Are Going In The Same Direction. The Faster Train Takes One Minute To Pass The Other Completely. If They Are Moving In Opposite Directions, They Pass Each Other Completely In 3 Seconds. Find The Speed Of The Faster Train?

Answer :

Total Distance to be travelled by each the trains = one hundred thirty + a hundred and ten = 240m

Let ‘F ’and ‘S’ be the speeds of fast and slow trains in m/sec. 240=60(F-S), 240= (F+S)

In the same route, F – S = 4 m/sec …… (1)

In the opposite course, F + S =80 m/sec…… (2)

Solving them we get F = forty two m/sec.

Question 2. A Motor Boat Can Travel At 10 Km/h In Still Water. It Travelled 91 Km Downstream In A River And Then Returned, Taking Altogether 20 Hours. Find The Rate Of Flow Of The River?

Answer :

Given, speed of the Boat in nonetheless water (B) =10 km/hr

Let S be the speed of float of river, then

ninety one/(10+S) + 91/(10-S) = 20, Then going by using options

ninety one/thirteen - ninety one/7 = 20

So, S = 3 km/hr.

Aptitude Interview Questions
Question 3. The Total Tractor Population In A State Is 2, 94,000, Out Of Which 1, 50,000 Are Made By Mahindra & Mahindra. Out Of Every 1,000 Mahindra Tractors, ninety eight Are Red In Colour, But Only 5.3% Of The Total Tractor Population Is Red. Find The Percentage Of Non-mahindra Tractors That Are Red?

Answer :

Total tractor population = 2, ninety four,000

Mahindra & Mahindra = 1, 50,000

So, Non Mahindra trucks = 1, forty four,000

Since out of each a thousand Mahindra tractors, ninety eight are red, out of one, 50,000 Mahindra tractors 14,seven hundred are pink.

Five.Three% of 2, ninety four,000 = 15,582 are red tractors in all.

So non Mahindra tractors which might be crimson =15,582 – 14,seven hundred = 882

Hence percentage of non Mahindra tractors that are red = 882/144,000 * one hundred = zero.6125%

Question 4. 7% Of The Total Quantity Of Wheat Is Lost In Grinding When A Country Has To Import 12 Million Tones, But When Only 51⁄five Is Lost, It Can Import 3 Million Tones. Find The Quantity Of Wheat Grown In The Country?

Answer :

Difference in % of wheat lost = 7 – 26/five = 9/five%

Difference in import = 12 – three = 9 million as nine/5% % of overall qty of wheat = 9 million

⇒ 9x/500 = 9

⇒ x = 500 million

Question five. A Man Who Can Swim 48 M/min In Still Water Swims 200m Against The Current And 2 hundred M With The Current. If The Difference Between Those 2 Times Is 10 Minutes, Find The Speed Of The Current?

Answer :

Try option & get answer as fourth option:

(two hundred/(forty eight - 32)) - (two hundred/ (48 + 32)) (12(1/2) min - 2(1/2) min)

= 10 min

Wipro Technical Interview Questions
Question 6. A And B Run A 5 Km Race On A Round Course Of 400 M. If Their Speed Be In The Ratio five : 4, How Often Does The Winner Pass The Other On Circular Track?

Answer :

Total no. Of round can be 5000/four hundred = 12.5

No. Of rounds A completes to complete the race can be 12.Five and by the point B can whole only 10 rounds.

(As ratio of speed of A & B is five: 4. So they meet for the primary time after A has finished 5 rounds and B has completed 4 rounds.)

So distinction in no. Of round can be = 21⁄2

The winner meets the alternative 2 times due to the fact the winner meets the other after each 2000 meters.

Question 7. Mira’s Expenditure And Saving Are In The Ratio three:2. Her Income Increases By 10%. Her Expenditure Also Increases By 12%. By How Much % Do Her Saving Increase?

Answer :

Let total profits be = five

Increased earnings might be = 5.5

Increased expenditure might be = 3.36

Increased saving could be = five.Five – three.36 = 2.14

Percentage boom might be = 14/2 * one hundred = 7%

IGate Technical Interview Questions
Question 8. Two Small Circular Parks Of Diameters sixteen M, 12 M Are To Be Replaced By A Bigger Circular Park. What Would Be The Radius Of This New Park, If The New Park Occupies The Same Space As The Two Small Parks?

Answer :

Some of regions of 2 smaller parks = New bigger one

π (eight)² + π(6)² = πr²

π [64+36] = πr²

π *100 = πr²

r= 10

Question nine. The Length Of A Rectangular Field Is Double Its Width, Inside The Field There Is A Square-shaped Pond eight M Long. If The Area Of The Pond Is 1/8 Of The Field, What Is The Length Of The Field?

Answer :

Area of Pond = 64

Area of area = sixty four × 8 = 512

Area of discipline ⇒ x. 2x = 512

⇒ 2x2 = 512 ⇒ x2 = 256 ⇒ x = 16

Length = 2 × 16 = 32.

ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 10. A' And 'b' Complete A Work Together In eight Days. If 'an' Alone Can Do It In 12 Days. Then How Many Day 'b' Will Take To Complete The Work?

Answer :

A & B at some point paintings = 1/8 

A alone at some point work = 1/12

B alone in the future work = (1/8 - 1/12) = ( three/24 - 2/24) 

=> B someday paintings = 1/24

So B can whole the work in 24 days.

Question 11. P, Q And R Are Three Typists Who Working Simultaneously Can Type 216 Pages In four Hours. In One Hour, R Can Type As Many Pages More Than Q As Q Can Type More Than P. During A Period Of Five Hours, R Can Type As Many Pages As P Can During Seven Hours. How Many Pages Does Each Of Them Type Per Hour?

Answer :

Let's the range of pages typed in one hour by means of P, Q and R be p, q and r respectively. Then,

P,Q and R typed web page in 1 hrs = 216/four

=> p + q + r = 216/4

=> p + q + r = 54 ... (i)

r - q = q - p => 2p = q + r ...(ii)

5r = 7p => p = 5/7 r ... (iii)

By Solving above (i), (ii) and (iii) equations

=> p = 15, q = 18, q = 21

Abaxis Aptitude Interview Questions
Question 12. A And B Together Can Do A Piece Of Work In 12 Days, Which B And C Together Can Do In sixteen Days. After A Has Been Working At It For 5 Days And B For 7 Days, C Finishes It In 13 Days. In How Many Days C Alone Will Do The Work?

Answer :

(A and B) 1 day paintings = 1/12 -----(1)

(B and C) 1 day paintings = 1/sixteen -----(2)

Given A's 5 days' work + B's 7 days' work + C's 13 days' paintings = 1

Simplify the above...

=> (A + B)'s 5 days' paintings + (B + C)'s 2 days' paintings + C's eleven days' paintings = 1

Put the values from equation (1) & (2)

=> (5*1/12)+(2*1/16) + C's 11 days' work = 1

=> C's eleven days' paintings = (1-5/12+2/16)=11/24

=> C's 1 day's work = (11/24? 1/11) =1/24

So C by myself can finish the paintings = 24 days.

Aptitude Interview Questions
Question 13. A And B Can Do A Piece Of Work In forty five Days And 40 Days Respectively. They Began To Do The Work Together But A Leaves After Some Days And Then B Completed The Remaining Work In 23 Days. The Number Of Days After Which A Left The Work Was?

Answer :

A's 1 day paintings = 1/45

B's 1 day paintings = 1/40

so (A + B)'s 1 day's paintings = (1/forty five+1/forty)=17/360

Work executed by means of B in 23 days = (a hundred and forty? 23) =2340

Remaining paintings = (1-23/forty) =17/forty

Now, 17/360 work was carried out by means of (A + B) = 1 day.

17/40 part of work turned into carried out by means of (A + B) = (1? 360/17? 17/forty) = 9 days.

A left after nine days.

Question 14. A, B And C Together Earn Rs. 300 Per Day, While A And C Together Earn Rs. 188 And B And C Together Earn Rs. 152. The Daily Earning Of C Is?

Answer :

B's each day earning = Rs. (300 - 188) = Rs. 112.

A's day by day incomes = Rs. (300 - 152) = Rs. 148.

C's daily earning = Rs. [300 - (112 + 148)] = Rs. Forty.

Question 15. A Man Can Do A Job In 15 Days. His Father Takes 20 Days And His Son Finishes It In 25 Days. How Long Will They Take To Complete The Job If They All Work Together?

Answer :

Find the 1 day work for all three 

1 day's paintings for all three = (1/15 + 1/20 + 1/25)

= (20/three hundred + 15/three hundred + 12/three hundred) = forty seven/three hundred

So all together can do the paintings in 300/47 days. => 6.4 days.

Apple Technical Interview Questions
Question sixteen. 287 X 287 + 269 X 269 - 2 X 287 X 269 =?

Answer :

Given Exp. = a2 + b2 - 2ab, wherein a = 287 and b = 269

= (a - b)2 = (287 - 269)2

= (182)

= 324

Question 17. The Average Salary Of 3 Workers Is ninety five Rs. Per Week. If One Earns Rs.One hundred fifteen And Second Earns Rs.Sixty five How Much Is The Salary Of The 3rd Worker?

Answer :

Let’s assume three workers a a,b and c

Their average salary is (a+b+c)/3 = 95

=> a+b+c=285

a=one hundred fifteen, 

b=sixty five 

So c=285-a hundred and fifteen-65=one zero five

Infosys Aptitude Interview Questions
Question 18. A Library Has An Average Of 510 Visitors On Sundays And 240 On Other Days. The Average Number Of Visitors Per Day In A Month Of 30 Days Beginning With A Sunday Is?

Answer :

Required average

=> (510 * five + 240 * 25)/30.

=> 8550/30

=> 285.

Wipro Technical Interview Questions
Question 19. How Much Is 80% Of 40 Is Greater Than 4/five Of 25?

Answer :

0% of 40 = forty * (eighty/a hundred) and 4/5 of 25 = 25 * 4/5

[40* (80/100) - 25*(4/5)] = [3200/100 - 100/5]

= 32 - 20

= 12.

Question 20. After Decreasing 24% In The Cost Price Of An Article, Its Costs Rs.912. Find The Actual Cost Of An Article?

Answer :

CP* (seventy six/a hundred) = 912 => CP = 912 * 100/seventy six

CP= 12 * one hundred 

=> CP = 1200

Cost fee of article = Rs. 1200

IBM Aptitude Interview Questions
Question 21. Ram Donated four% Of His Income To A Charity And Deposited 10% Of The Rest In A Bank. If Now He Has Rs 8640 Left With Him, Then His Income Is?

Answer :

Let Ram's Income = Rs. 100.

Donation to charity = Rs. 4

Amount deposited in financial institution = (96 * l0)/one hundred = Rs. 9.6

Savings = (a hundred - 13.6) = Rs. 86.4

So Rs. 86.Four = one hundred

=> Rs. 8640 = (one hundred/86.4) * 8640 = Rs. Ten thousand

Question 22. A Vendor Bought Toffees At 6 For A Rupee. How Many For A Rupee Must He Sell To Gain 20%?

Answer :

C.P. Of 6 toffees = Re. 1

S.P. Of 6 toffees = 120% of Re. 1 = Rs. (120/100) = Rs. 6/5

So toffees in Re 1 = 6 * five/6 = 5

Question 23. A Cycle Is Bought For Rs.900 And Sold For Rs.1080, Find The Gain Percent?

Answer :

SP = Rs. 1080 and CP = Rs. 900 

Profit = Rs. (1080 - 900) = Rs. A hundred and eighty 

Gain% = (a hundred and eighty/900) * one hundred % = 20%

Capgemini Aptitude Interview Questions
Question 24. A Shopkeeper Loses 15%,if An Article Is Sold For Rs. 102. What Should Be The Selling Price Of The Article To Gain 20%?

Answer :

Given that SP = Rs. 102 and loss = 15%

CP = (one hundred(SP))/(100 - 15%) = (one hundred * 102)/85 = Rs. A hundred and twenty

To get 20% income, New SP = [(100 + p %) CP]/a hundred

                                       = (120 * 120)/one hundred

                                       = Rs. One hundred forty four

IGate Technical Interview Questions
Question 25. Two Lots Of Mango With Equal Quantity, One Costing Rs. 10 Per Kg And The Other Costing Rs. 15 Per Kg, Are Mixed Together And Whole Lot Is Sold At Rs. 15 Per Kg. What Is The Profit Or Loss?

Answer :

Cost Price of 1 kg mango @ Rs. 10 in step with kg 

and Cost of 1 kg Mango @ Rs. 15 in keeping with kg = 10 + 15 = Rs. 25 (Cost Price for two Kg)

Selling Price for 2 kg = 2 x Rs. 15 = Rs. 30 

Here CP < SP 

So Profit = (Rs. 30 - Rs. 25) = Rs. 5

Formula Used: Profit% = (profit/CP)*100

Profit % = (5/25) * 100% = 20%

Question 26. A Person Crosses A 600 M Long Street In 5 Minutes. What Is His Speed In Km Per Hour?

Answer :

Speed = 600/ (5*60) m/sec. = 600/300 m/sec = 2 m/sec

Now convert m/sec to km/hr 

= 2 x 18/5 km/hr

= 7.2 km/hr.

Cognizant Aptitude Interview Questions
Question 27. Virat Travelled 75 Kms In 7 Hours. He Went Some Distance At The Rate Of 12 Km/hr And The Rest At 10 Km/hr. How Far Did He Travel At The Rate Of 12 Km/hr?

Answer :

Let the distance travelled at the rate of 12 kmph be x km

Time taken to travel this distance = x/12....... (1)

Then the distance travelled at the rate of 10 km/hr will be (75 - x)

Time taken to travel this distance = (75 - x)/10....... (2)

Total time taken to cover the total distance = 7 hrs

=>(x/12) + (seventy five - x)/10 = 7 [sum of (1) and (2)]

=> (10x + 900 - 12x) = 840

=> -2x = -60

=> x = 30.

Therefore, the distance travelled on the fee of 12 km/hr = 30km.

ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 28. An Athlete Runs Half Of The Distance At The Speed Of 10 Km/hr And Remaining 15km At The Speed Of 20 Km/hr, How Much Time Will Be Taken To Cover The Total Distance?

Answer :

We know that point = distance/velocity

Time taken by means of the athlete for the primary half of = 15/10

And time taken by using the athlete for the second 1/2 = 15/20

Total time = 15/10 + 15/20 = (45/20) x 60 = one hundred thirty five minutes

Time taken to cowl the full distance is 135 minutes.

Question 29. It Takes eight Hours For A six hundred Km Journey, If one hundred twenty Km Is Done By Train And The Rest By Car. It Takes 20 Minutes More, If two hundred Km Is Done By Train And The Rest By Car. The Ratio Of The Speed Of The Train To That Of The Cars Is?

Answer :

Assume Here the rate of the teach = x km/hr

and pace of vehicle = y km/hr.

Given First journey data:

(one hundred twenty/x + 480/y) = eight => (120/x + 480/y)/eight = 1 

(15/x + 60/y) = 1 => (1/x + four/y) = 1/15 ---------- (1)

Given Second adventure facts:

And, (200/x + 400/y) = 25 => (1/x + 2/y) = 25/200 ------- (2)

By Solving (1) and (2)

x = 60 and y = 80.

So Ratio of speeds = 60: eighty

                            = 3: four

HCL Aptitude Interview Questions
Question 30. If I Walk With 30 Miles/hr I Reach 1 Hour Before And If I Walk With 20 Miles/hr I Reach 1 Hour Late. Find The Distance Between 2 Points And The Exact Time Of Reaching Destination Is eleven Am Then Find The Speed With Which It Walks?

Answer :

The exact time is eleven am

Then 30miles/ph reaches it on 10am

20 miles/ph attain it on 12am

If they start walking in 6am

Then 30m/ph-(10am-6am) 4h*30=120miles

20m/ph-(12am-6am) 6h*20=120miles

Question 31. A Can Contains A Mixture Of Two Liquids A And B Is The Ratio 7: five. When nine Litres Of Mixture Are Drawn Off And The Can Is Filled With B, The Ratio Of A And B Becomes 7: nine. How Many Litres Of Liquid A Were Contained By The Can Initially?

Answer :

Suppose the can to start with contains 7x and five xs of mixtures A and B respectively.

Quantity of A in combination left = (7x-7*9/12) Litres = (7x - 21/four) litres.

Quantity of B in aggregate left = (5x - five*9/12) Litres = (5x - 15/4) litres.

[(7x - 21/4)/ (5x-15/4) +9] = 7/9

=> (28x - 21)/ (20x + 21) = 7/9

=> 252x - 189 = 140x + 147 => 112x = 336

=> x = three.

So, can contained 21 litres of A.

Question 32. How Many Litres Of Water Should Be Added To A 30 Liter Mixture Of Milk And Water Containing Milk And Water In The Ratio Of 7: 3 Such That The Resulting Mixture Has forty% Water In It?

Answer :

30 litres of the combination has milk and water in the ratio 7: three. I.E. The solution has 21 litres of milk and nine litres of water.

When you upload greater water, the quantity of milk inside the mixture stays regular at 21 litres. In the primary case, earlier than addition of similarly water, 21 litres of milk debts for 70% with the aid of extent. After water is delivered, the new aggregate carries 60% milk and 40% water.

Therefore, the 21 litres of milk debts for 60% by means of extent.

Hence, 100% extent =21/zero.6 = 35 litres.

We started out with 30 litres and ended up with 35 litres. 

So, five litres of water changed into brought.

IBS Software Services Technical Interview Questions
Question 33. A 20 Litre Mixture Of Milk And Water Contains Milk And Water In The Ratio three: 2. 10 Litres Of The Mixture Is Removed And Replaced With Pure Milk And The Operation Is Repeated Once More. At The End Of The Two Removals And Replacement, What Is The Ratio Of Milk And Water In The Resultant Mixture?

Answer :

The 20 litre aggregate contains milk and water in the ratio of three : 2. Therefore, there may be 12 litres of milk in the mixture and eight litres of water within the aggregate.

Step 1: When 10 litres of the aggregate is removed, 6 litres of milk is removed and four litres of water is removed. Therefore, there can be 6 litres of milk and four litres of water left inside the container. It is then replaced with pure milk of 10 litres. Now the container could have 16 litres of milk and four litres of water.

Step 2: When 10 litres of the new mixture is removed, eight litres of milk and a pair of litres of water is removed. The field could have 8 litres of milk and a pair of litres of water in it. Now 10 litres of pure milk is introduced. Therefore, the box may have 18 litres of milk and a couple of litres of water in it at the stop of the second step.

So, the ratio of milk and water is eighteen: 2 or nine: 1.

Abaxis Aptitude Interview Questions




CFG