Interview Questions.

Top 100+ Advanced Sas Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Advanced Sas Interview Questions And Answers

Question 1. Explain What Is Sas Informats?

Answer :

SAS INFORMATS are used to examine, or input information from outside documents known as Flat Files ASCII documents, textual content documents or sequential files). The informat will inform SAS on a way to study information into SAS variables.

Question 2. What Is The Difference Between %local And %international?

Answer :

The %LOCAL that variable will be used handiest at the unique block simplest but in case of the %GLOBAL that variable can be used until the end of the SAS consultation.

SAS Programming Interview Questions
Question three. What Are Symget And Symput?

Answer :

SYMPUT puts the value from a dataset into a macro variable wherein as SYMGET gets the fee from the macro variable to the dataset.

Question four. What System Options Would You Use To Help Debug A Macro?

Answer :

The SAS System gives users some of useful machine alternatives to help debug macro issues and issues. The results related to the use of macro options are mechanically displayed at the SAS Log.

Specific alternatives related to macro debugging appear in alphabetical order within the table beneath:

MEMRPT: Specifies that reminiscence utilization records be displayed at the SAS Log.

MERROR: SAS will

SAS Programming Tutorial
Question 5. What Are Automatic Variables For Macro?

Answer :

Every time we invoke SAS, the macro processor routinely creates positive macro var.

Eg: &sysdate, &sysday.

Windows Administration Interview Questions
Question 6. What Is Call Symput?

Answer :

CALL SYMPUT takes a fee from a statistics step and assigns it to a macro variable. I can then use this macro variable in later steps. To assign a price to a unmarried macro variable,

We use CALL SYMPUT with this popular form:

CALL SYMPUT (“macro-variable-name”, fee);

Question 7. How Are Parameters Passed To A Macro?

Answer :

A macro variable described in parentheses in a %MACRO announcement is a macro parameter. Macro parameters can help you skip records into a macro.

Here is a easy instance:

%macro plot (yvar= ,xvar= ); proc plot; plot &yvar*&xvar; run; %mend plot; %plot(age,sex)

R Programming language Tutorial Red Hat Linux System Administration Interview Questions
Question 8. For What Purposes Have You Used Sas Macros?

Answer :

If we need use a software step for executing to execute the same Proc step on a couple of data sets. We can accomplish repetitive obligations quickly and efficaciously. A macro application can be reused frequently. Parameters passed to the macro software customize the outcomes while not having to trade the code within the macro application. Macros in SAS make a small trade in the program and have SAS echo that alternate thought that software.

Question 9. How Would You Define The End Of A Macro?

Answer :

The stop of the macro is defined by using %Mend Statement.

SAS Programming,SQL server Interview Questions
Question 10. How Would You Identify A Macro Variable?

Answer :

with Ampersand (&) sign

Unix/Linux Tutorial
Question 11. What Is The Maximum Length Of The Macro Variable?

Answer :

32 characters lengthy.

LINUX/UNIX/SOLARIS Interview Questions
Question 12. What Is The Basic Syntax Style In Sas?

Answer :

To run program effectively, and you have following basic elements:

There have to be a semi-colon at the quit of every line

A records declaration that defines your information set

Input assertion

There ought to be as a minimum one area among each phrase or declaration

A run statement

For example: Infile ‘H: StatHWyourfilename.Dat’;

SAS Programming Interview Questions
Question 13. Mention What Are The Data Types Does Sas Contain?

Answer :

The information kinds in SAS are Numeric and Character.

Question 14. Explain What Proc Glm Does?

Answer :

Proc glm plays simple and a couple of regression, analysis of variance (ANOVAL), evaluation of covariance, multivariate evaluation of variance and repeated measure evaluation of variance.

Question 15. Explain What Does Proc Print, And Proc Contents Are Used For?

Answer :

To display the contents of the SAS dataset, PROC print is used and additionally to guarantee that the information had been study into SAS successfully. While, PROC CONTENTS show facts about an SAS dataset.

R Programming language Interview Questions
Question 16. Explain What Is The Use Of Function Proc Summary?

Answer :

The syntax of proc summary is same as that of proc manner, it computes descriptive records on numeric variables within the SAS dataset.

Question 17. Mention The Category In Which Sas Informats Are Placed?

Answer :

SAS informats are positioned in three classes:

Character Informats: $INFORMATw
Numeric Informats : INFORMAT w.D
Date/Time Informats: INFORMAT w
SAS DI Interview Questions
Question 18. Explain What Is The Use Of Proc Gplot?

Answer :

PROC gplot has greater alternatives and may create more colourful and fancier pics.

Windows Administration Interview Questions
Question 19. Mention What Is The Difference Between Nodupkey And Nodup Options?

Answer :

The distinction between the NODUP and NODUPKEY is that, NODUP compares all of the variables in our dataset whilst NODUPKEY compares simply the BY variables.




CFG