Interview Questions.

Top 100+ Accenture Db2 Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Accenture Db2 Interview Questions And Answers

Question 1. Explain How Would You Retrieve Rows From A Db2 Table In Embedded Sql?

Answer :

can gain it by using both by way of the usage of the single row SELECT statements, or by means of the use of the CURSOR

Question 2. What Are The Alternate Ways Available To You To Retrieve A Row From A Table In Embedded Sql Apart From Cursor?

Answer :

By using Single row SELECT.

IBM - VSAM Interview Questions
Question 3. Explain How Can You Specify And Use A Cursor In A Cobol Program?

Answer :

Try to apply DECLARE CURSOR assertion either in running storage or in procedure division, to specify the SELECT statement Then use OPEN, FETCH rows in a loop and ultimately CLOSE.

Question 4. Can You Tell Me What Will Happen When You Say Open Cursor?

Answer :

If there's an ORDER BY clause, rows are fetched, looked after and made to be had for the FETCH statement Other wise actually the cursor is located on the first row.

IBM-CICS Tutorial
Question 5. Is It Possible More Than One Cursor Open At Any One Time In A Program?

Answer :

Yes, we will open more than one cursor at a time

IBM-CICS Interview Questions
Question 6. Can You Tell If Declare Cursor Is Executable?

Answer :

No, DECLARE CURSOR isn't always executable.

Question 7. Explain In Brief How Do You Leave The Cursor Open After Issuing A Commit?

Answer :

Use WITH HOLD option in DECLARE CURSOR statement, it has no longer effect in psuedo-conversational CICS packages.

IBM DB2 Tutorial IBM DB2 Interview Questions
Question eight. When You Do A Database Commit, Is The Cursor Closed In Db2?

Answer :

Yes, the cursor will be closed.

Question 9. Describe The Cobol Definition Of A Varchar Field?

Answer :

A VARCHAR column REMARKS could be described as follows: 10 REMARKS forty nine REMARKS-LEN PIC S9(four) USAGE COMP forty nine REMARKS-TEXT PIC X(1920)

Core Java Interview Questions
Question 10. Can You Tell Me What Is The Physical Storage Length Of Each Of The Following Db2 Data Types:

Answer :

DATE, TIME, TIMESTAMP and its photo clause in COBOL. DATE: 4bytes DATE: PIC X(10) TIME: 3bytes TIME PIC X(08) TIMESTAMP: 10bytes TIMESTAMP: PIC X(26)

Core Java Tutorial
Question 11. Explain What Are The Contents Of A Dclgen In Db2?

Answer :

EXEC SQL DECLARE TABLE announcement which offers the format of the table/view in phrases of DB2 datatypes. A host language reproduction e book that gives the host variable definitions for the column Names.

COBOL Interview Questions
Question 12. In Db2, Is It Always Mandatory To Use Dclgen? If Not, Why Would You Use It At All?

Answer :

It isn't always continually obligatory to use DCLGEN Using DCLGEN, facilitates come across wrongly spelt column names and so forth all through the pre- bring together level itself ( due to the DECLARE TABLE ) DCLGEN being a device, would generate accurate host variable definitions for the desk decreasing probabilities of mistakes.

IBM - VSAM Interview Questions
Question thirteen. Is Is Always Mandatory To Use Declare Table In Dclgen ? Can You Tell Why It Used?

Answer :

It now not obligatory to have DECLARE TABLE announcement in DCLGEN This is utilized by the pre-compiler to validate the table-call, view-name, column call and many others, at some stage in pre-bring together.

COBOL Tutorial
Question 14. Explain In Brief How Is A Typical Db2 Batch Program Gets Executed ?

Answer :

You should Use DSN utility to run a DB2 batch application from local TSO An instance is shown: DSN SYSTEM(DSP3) RUN PROGRAM(EDD470BD) PLAN(EDD470BD) LIB('ED01TOBJLOADLIB') END Use IKJEFT01 software program to run the above DSN command in a JCL

Question 15. List Some Fields From Sqlca.?

Answer :

SQLCODE, SQLERRM, SQLERRD

IBM-JCL Interview Questions
Question sixteen. Can You Tell Me How Can You Find Out The # Of Rows Updated After An Update Statement?

Answer :

You need to check the cost stored in SQLERRD(3)

IBM-JCL Tutorial
Question 17. Can You Tell What Do You Need To Do Before You Do Explain?

Answer :

You must ensure that the PLAN_TABLE is created below the AUTHID

DB2 Using SQL Interview Questions
Question 18. Can You Tell Where Is The Output Of Explain Stored?

Answer :

In consumer id PLAN_TABLE

IBM-CICS Interview Questions
Question 19. What Does It Mean - Explain Has Output With Matchcols = 0?

Answer :

A non matching index test if ACCESSTYPE = I 

DB2 Using SQL Tutorial
Question 20. Explain How Can You Do The Explain Of A Dynamic Sql Statement?

Answer :

 Use SPUFI or MF to EXPLAIN the dynamic SQL assertion
 Include EXPLAIN command in the embedded dynamic SQL statements
IBM-JCL&VSAM Interview Questions
Question 21. Explain What Are The Various Isolation Levels Possible ?

Answer :

The isolation degrees are CS: Cursor Stability RR: Repeatable Read

Question 22. Differentiate Between Cs And Rr Isolation Levels?Where Do You Specify Them?

Answer :

CS: Releases the lock on a web page after use

RR: Retains all locks acquired until end of transaction. ISOLATION LEVEL is a parameter for the bind procedure

Question 23. When Do You Specify The Isolation Level?

Answer :

During the BIND process ISOLATION ( CS/RR )

Java-Multithreading Interview Questions
Question 24. Name The Various Locking Levels Available?

Answer :

PAGE, TABLE, TABLESPACE

IBM DB2 Interview Questions
Question 25. Explain In Brief How Does Db2 Determine What Lock-length To Use?

Answer :

Based at the lock-length given even as developing the tablespace
Programmer can direct the DB2 what lock-size to use
If lock-length ANY is particular, DB2 generally choses a lock-size of PAGE
Question 26. Explain What Are The Disadvantages Of Page Level Lock In Db2?

Answer :

The major disadvantage is the high useful resource usage if huge updates are to be performed.

DB2 SQL Programming Interview Questions




CFG