Interview Questions.

Top 100+ Abaxis Aptitude Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Abaxis Aptitude Interview Questions And Answers

Question 1. P Is Able To Do A Piece Of Work In 15 Days And Q Can Do The Same Work In 20 Days. If They Can Work Together For four Days, What Is The Fraction Of Work Left ?

Answer :

Amount of labor P can do in 1 day = 1/15

Amount of work Q can do in 1 day = 1/20

Amount of work P and Q can do in 1 day = 1/15 + 1/20 = 7/60

Amount of labor P and Q can together do in 4 days = four × (7/60) = 7/15

Fraction of work left = 1 – 7/15= 8/15

Question 2. P Can Lay Railway Track Between Two Stations In sixteen Days. Q Can Do The Same Job In 12 Days. With The Help Of R, They Completes The Job In four Days. How Much Days Does It Take For R Alone To Complete The Work ?

Answer :

Amount of labor P can do in 1 day = 1/16

Amount of labor Q can do in 1 day = 1/12 

Amount of work P, Q and R can together do in 1 day = 1/4

Amount of labor R can do in 1 day = 1/4 - (1/16 + 1/12) = three/sixteen – 1/12 = five/forty eight

=> Hence R can do the activity on forty eight/5 days = 9 (three/5) days

Aptitude Interview Questions
Question 3. P, Q And R Can Do A Work In 20, 30 And 60 Days Respectively. How Many Days Does It Need To Complete The Work If P Does The Work And He Is Assisted By Q And R On Every Third Day?

Answer :

Amount of work P can do in 1 day = 1/20

Amount of labor Q can do in 1 day = 1/30

Amount of work R can do in 1 day = 1/60

P is operating by myself and every 1/3 day Q and R is helping him

Work finished in every three days = 2 × (1/20) + (1/20 + 1/30 + 1/60) = 1/five

So paintings completed in 15 days = 5 × 1/five = 1

Ie, the paintings may be executed in 15 days

Question four. A Is Thrice As Good As B In Work. A Is Able To Finish A Job In 60 Days Less Than B. They Can Finish The Work In - Days If They Work Together.

Answer :

If A completes a piece in 1 day, B completes the equal paintings in three days

Hence, if the difference is 2 days, B can whole the paintings in 3 days

=> if the distinction is 60 days, B can whole the paintings in ninety days

=> Amount of work B can do in 1 day= 1/ninety

Amount of work A can do in 1 day = 3 × (1/90) = 1/30 

Amount of work A and B can together do in 1 day = 1/ninety + 1/30 = 4/90 = 2/forty five

=> A and B collectively can do the paintings in forty five/2 days = 221/2 days

Question five. A Can Do A Particular Work In 6 Days . B Can Do The Same Work In eight Days. A And B Signed To Do It For Rs. 3200. They Completed The Work In 3 Days With The Help Of C. How Much Is To Be Paid To C ?

Answer :

Amount of labor A can do in 1 day = 1/6

Amount of labor B can do in 1 day = 1/eight

Amount of work A + B can do in 1 day = 1/6 + 1/eight = 7/24

Amount of labor A + B + C can do = 1/3

Amount of work C can do in 1 day = 1/three - 7/24 = 1/24

work A can do in 1 day: paintings B can do in 1 day: paintings C can do in 1 day 

= 1/6 : 1/8 : 1/24 = 4 : 3 : 1

Amount to be paid to C = 3200 × (1/8) = four hundred

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 6. 6 Men And 8 Women Can Complete A Work In 10 Days. 26 Men And 48 Women Can Finish The Same Work In 2 Days. 15 Men And 20 Women Can Do The Same Work In - Days.

Answer :

Let work completed with the aid of 1 man in 1 day = m and work done by way of 1 lady in 1 day = b 

Work achieved by using 6 guys and 8 ladies in 1 day = 1/10 

=> 6m + 8b = 1/10

=> 60m + 80b = 1 --- (1)

Work done by 26 men and 48 ladies in 1 day = half of 

=> 26m + 48b = ½

=> 52m + 96b = 1--- (2)

Solving equation 1 and equation 2. We get m = 1/100 and b = 1/200

Work completed by way of 15 guys and 20 ladies in 1 day 

= 15/100 + 20/200 =1/four

=> Time taken via 15 men and 20 ladies in doing the paintings = four days

Question 7. A Can Do A Piece Of Work In 4 Hours . A And C Together Can Do It In Just 2 Hours, While B And C Together Need three Hours To Finish The Same Work. B Alone Can Complete The Work In --- Hours.

Answer :

Work performed by using A in 1 hour = 1/four

Work done by means of B and C in 1 hour = 1/3

Work done through A and C in 1 hour = half of

Work completed by way of A,B and C in 1 hour = 1/4+1/three = 7/12

Work executed through B in 1 hour = 7/12 – half of = 1/12 => B alone can entire the work in 12 hours.

ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 8. P Can Do A Work In The Same Time In Which Q And R Together Can Do It. If P And Q Work Together, The Work Can Be Completed In 10 Days. R Alone Needs 50 Days To Complete The Same Work. Then Q Alone Can Do It In

Answer :

Work performed by way of P and Q in 1 day = 1/10

Work achieved by way of R in 1 day = 1/50

Work finished by P, Q and R in 1 day = 1/10 + 1/50 = 6/50

But Work completed through P in 1 day = Work completed by Q and R in 1 day . Hence the above equation can be written as

Work carried out via P in 1 day × 2 = 6/50

=> Work executed by using P in 1 day = three/50

=> Work done via Q and R in 1 day = 3/50

Hence work done with the aid of Q in 1 day = three/50 – 1/50 = 2/50 = 1/25

So Q alone can do the work in 25 days.

Question nine. A Completes eighty% Of A Work In 20 Days. Then B Also Joins And A And B Together Finish The Remaining Work In 3 Days. How Long Does It Need For B If He Alone Completes The Work?

Answer :

Work achieved through A in 20 days = 80/one hundred = eight/10 = four/five

Work executed by way of A in 1 day = (four/5) / 20 = 4/100 = 1/25 --- (1)

Work accomplished via A and B in three days = 20/one hundred = 1/five (Because ultimate 20% is finished in three days by way of A and B)

Work achieved with the aid of A and B in 1 day = 1/15 ---(2)

Work accomplished by means of B in 1 day = 1/15 – 1/25 = 2/seventy five

=> B can entire the work in seventy five/2 days = 37 half of days

VMware Aptitude Interview Questions
Question 10. Machine P Can Print One Lakh Books In eight Hours. Machine Q Can Print The Same Number Of Books In 10 Hours While Machine R Can Print The Same In 12 Hours. All The Machines Started Printing At 9 A.M. Machine P Is Stopped At eleven A.M. And The Remaining Two Machines Complete Work. Approximately At What Time Will The Printing Of One Lakh Books Be Completed ?

Answer :

Work executed with the aid of P in 1 hour = 1/8

Work executed by means of Q in 1 hour = 1/10

Work performed by using R in 1 hour = 1/12

Work executed via P,Q and R in 1 hour = 1/8 + 1/10 + 1/12 = 37/one hundred twenty

Work accomplished by way of Q and R in 1 hour = 1/10 + 1/12 = 22/one hundred twenty = eleven/60

From nine am to 11 am, all of the machines have been operating. 

Ie, they all operated for 2 hours and work completed = 2 × (37/120) = 37/60

Pending work = 1- 37/60 = 23/60

Hours taken via Q an R to complete the pending paintings = (23/60) / (eleven/60) = 23/11 that is approximately same to 2 Hence the paintings will be finished approximately 2 hours after 11 am ; ie around 1 pm

Question 11. P Can Finish A Work In 18 Days. Q Can Finish The Same Work In 15 Days. Q Worked For 10 Days And Left The Job. How Many Days Does P Alone Need To Finish The Remaining Work ?

Answer :

Work finished with the aid of P in 1 day = 1/18

Work achieved by Q in 1 day = 1/15

Work achieved with the aid of Q in 10 days = 10/15 = 2/three

Remaining work = 1 – 2/3 = 1/3

Number of days wherein P can end the last paintings = (1/3) / (1/18) = 6

Value Labs Aptitude Interview Questions
Question 12. 3 Men And 7 Women Can Complete A Work In 10 Days . But four Men And 6 Women Need eight Days To Complete The Same Work . In How Many Days Will 10 Women Complete The Same Work ?

Answer :

Work executed by using four guys and 6 ladies in 1 day = 1/8

Work executed by three men and 7 girls in 1 day = 1/10

Let 1 guy does m paintings in 1 day and 1 female does w paintings in 1 day. The above equations may be written as

4m + 6w = 1/eight ---(1)

3m + 7w = 1/10 ---(2)

Solving equation (1) and (2) , we get m=eleven/four hundred and w=1/400

Amount of work 10 girls can do in a day = 10 × (1/four hundred) = 1/forty

Ie, 10 girls can whole the work in 40 days

Aptitude Interview Questions
Question thirteen. A And B Can Finish A Work 30 Days If They Work Together. They Worked Together For 20 Days And Then B Left. A Finished The Remaining Work In Another 20 Days. In How Many Days A Alone Can Finish The Work ?

Answer :

Amount of labor carried out by way of A and B in 1 day = 1/30

Amount of labor achieved with the aid of A and B in 20 days = 20 × (1/30) = 20/30 = 2/3

Remaining work – 1 – 2/three = 1/3

A completes 1/three work in 20 days

Amount of labor A can do in 1 day = (1/three)/20 = 1/60

=> A can entire the paintings in 60 days

Question 14. A Can Complete A Work In 12 Days With A Working Of 8 Hours Per Day. B Can Complete The Same Work In 8 Days When Working 10 Hours A Day. If A And B Work Together, Working 8 Hours A Day, The Work Can Be Completed In --- Days.

Answer :

A can entire the paintings in 12 days operating eight hours a day

=> Number of hours A can complete the work = 12×8 = 96 hours

=> Work completed via A in 1 hour = 1/96

B can whole the work in eight days working 10 hours a day

=> Number of hours B can whole the work = eight×10 = eighty hours

=> Work accomplished by using B in 1 hour = 1/80

Work executed by means of A and B in 1 hour = 1/ninety six + 1/eighty = eleven/480

=> A and B can complete the paintings in 480/11 hours

A and B works eight hours a day

Hence general days to complete the work with A and B working together

= (480/eleven)/ (eight) = 60/eleven days = 5 5/eleven days

Question 15. P Is 30% More Efficient Than Q. P Can Complete A Work In 23 Days. If P And Q Work Together, How Much Time Will It Take To Complete The Same Work ?

Answer :

Work completed by means of P in 1 day = 1/23

Let work finished by means of Q in 1 day = q

q × (one hundred thirty/one hundred) = 1/23

=> q = 100/(23×one hundred thirty) = 10/(23×thirteen)

Work executed by using P and Q in 1 day = 1/23 + 10/(23×13) = 23/(23×13)= 1/thirteen

=> P and Q collectively can do the work in thirteen days

Question sixteen. P, Q And R Can Complete A Work In 24, 6 And 12 Days Respectively. The Work Will Be Completed In --- Days If All Of Them Are Working Together.

Answer :

Work performed via P in 1 day = 1/24

Work achieved through Q in 1 day = 1/6

Work executed by way of R in 1 day = 1/12

Work completed via P,Q and R in 1 day = 1/24 + 1/6 + 1/12 = 7/24

=> Working together, they'll whole the work in 24/7 days = 3 three/7 days

Question 17. 10 Men Can Complete A Work In 7 Days. But 10 Women Need 14 Days To Complete The Same Work. How Many Days Will five Men And 10 Women Need To Complete The Work ?

Answer :

Work carried out by 10 men in 1 day = 1/7

Work done by way of 1 guy in 1 day = (1/7)/10 = 1/70

Work carried out by using 10 ladies in 1 day = 1/14

Work achieved by way of 1 lady in 1 day = 1/140

Work accomplished by using five guys and 10 ladies in 1 day = five × (1/70) + 10 × (1/one hundred forty)

= 5/70 + 10/one hundred forty = 1/7

=> five guys and 10 girls can complete the work in 7 days

Question 18. Kamal Will Complete Work In 20 Days. If Suresh Is 25% More Efficient Than Kamal, He Can Complete The Work In --- Days.

Answer :

Work completed by using Kamal in 1 day = 1/20

Work performed with the aid of Suresh in 1 day = (1/20) × (125/one hundred) = 5/eighty = 1/sixteen 

=> Suresh can whole the work in 16 days

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 19. Anil And Suresh Are Working On A Special Assignment. Anil Needs 6 Hours To Type 32 Pages On A Computer And Suresh Needs 5 Hours To Type 40 Pages. If Both Of Them Work Together On Two Different Computers, How Much Time Is Needed To Type An Assignment Of one hundred ten Pages ?

Answer :

Pages typed by means of Anil in 1 hour = 32/6 = sixteen/three

Pages typed by using Suresh in 1 hour = 40/5 = eight

Pages typed by using Anil and Suresh in 1 hour = 16/3 + eight = forty/three

Time taken to type one hundred ten pages whilst Anil and Suresh work collectively = 110 × 3 /40 = 33/4

= eight 1/four hours = 8 hour 15 minutes

Question 20. P And Q Can Complete A Work In 20 Days And 12 Days Respectively. P Alone Started The Work And Q Joined Him After four Days Till The Completion Of The Work. How Long Did The Work Last ?

Answer :

Work accomplished by means of P in 1 day = 1/20

Work carried out by using Q in 1 day = 1/12

Work done with the aid of P in 4 days = four × (1/20) = 1/five

Remaining paintings = 1 – 1/5 = 4/five

Work executed via P and Q in 1 day = 1/20 + 1/12 = 8/60 = 2/15

Number of days P and Q take to finish the ultimate paintings = (four/five) / (2/15) = 6

Total days = 4 + 6 = 10

Question 21. P Takes Twice As Much Time As Q Or Thrice As Much Time As R To Finish A Piece Of Work. They Can Finish The Work In 2 Days If Work Together. How Much Time Will Q Take To Do The Work Alone ?

Answer :

Let P takes x days to complete the paintings

Then Q takes x/2 days and R takes x/3 days to finish the work

Amount of labor P does in 1 day = 1/x

Amount of work Q does in 1 day = 2/x

Amount of work R does in 1 day = three/x

Amount of work P,Q and R do in 1 day = 1/x + 2/x + 3/x = 1/x (1 + 2 + 3) = 6/x

6/x = 2 

=> x = 12

=> Q takes 12/2 days = 6 days to complete the paintings.

Question 22. P And Q Can Complete A Work In 15 Days And 10 Days Respectively. They Started The Work Together And Then Q Left After 2 Days. P Alone Completed The Remaining Work. The Work Was Finished In --- Days.

Answer :

Work carried out via P in 1 day = 1/15

Work achieved through Q in 1 day = 1/10

Work executed with the aid of P and Q in 1 day = 1/15 + 1/10 = 1/6

Work carried out by P and Q in 2 days = 2 × (1/6) = 1/3

Remaining paintings = 1 – 1/three = 2/3

Time taken by way of P to complete the remaining work 2/3 = (2/three) / (1/15) = 10 days

Total time taken = 2 + 10 = 12 days

Question 23. P And Q Can Do A Work In 30 Days. Q And R Can Do The Same Work In 24 Days And R And P In 20 Days. They Started The Work Together, But Q And R Left After 10 Days. How Many Days More Will P Take To Finish The Work ?

Answer :

Let work performed with the aid of P in 1 day = p,

Work performed by Q in 1 day = q, 

Work completed by way of R in 1 day = r

p + q = 1/30

q + r = 1/24

r + p = 1/20

Adding all of the above, 2p + 2q + 2r = 1/30 + 1/24+ 1/20 = 15/a hundred and twenty = 1/eight 

=> p + q + r = 1/sixteen

=> Work performed with the aid of P,Q and R in 1 day = 1/sixteen

Work carried out by using P, Q and R in 10 days = 10 × (1/sixteen) = 10/sixteen = 5/eight

Remaining paintings = 1 = five/eight = three/eight

Work completed via P in 1 day = Work carried out by way of P,Q and R in 1 day - Work executed through Q and R in 1 day

= 1/sixteen – 1/24 = 1/forty eight

Number of days P needs to work to complete the ultimate work = (three/eight) / (1/48) = 18

Question 24. P Works Twice As Fast As Q. If Q Alone Can Complete A Work In 12 Days, P And Q Can Finish The Work In --- Days

Answer :

Work performed by using Q in 1 day = 1/12

Work carried out by way of P in 1 day = 2 × (1/12) = 1/6

Work performed by P and Q in 1 day = 1/12 + 1/6 = ¼

=> P and Q can finish the work in 4 days

ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 25. A Work Can Be Finished In sixteen Days By Twenty Women. The Same Work Can Be Finished In Fifteen Days By Sixteen Men. The Ratio Between The Capacity Of A Man And A Woman Is

Answer :

Work achieved by means of 20 girls in 1 day = 1/sixteen

Work carried out by 1 lady in 1 day = 1/(sixteen×20)

Work carried out by way of sixteen men in 1 day = 1/15

Work completed by means of 1 man in 1 day = 1/(15×16)

Ratio of the ability of a man and girl =1/(15×16) : 1/(sixteen×20) = 1/15 : 1/20

= 1/3 :1/four = four:three

Question 26. P And Q Need 8 Days To Complete A Work. Q And R Need 12 Days To Complete The Same Work. But P, Q And R Together Can Finish It In 6 Days. How Many Days Will Be Needed If P And R Together Do It ?

Answer :

Let work completed by means of P in 1 day = p

paintings executed by Q in 1 day =q

Work performed by R in 1 day = r

p + q = 1/8 ---(1)

q + r= 1/12 ---(2)

p+ q+ r = 1/6 ---(three)

(three) – (2) => p = 1/6 - 1/12 = 1/12

(three) – (1) => r = 1/6 – 1/eight = 1/24

p + r = 1/12 + 1/24 = 3/24 = 1/eight

=> P and R will finish the paintings in 8 days

Question 27. P Can Do A Work In 24 Days. Q Can Do The Same Work In nine Days And R Can Do The Same In 12 Days. Q And R Start The Work And Leave After 3 Days. P Finishes The Remaining Work In --- Days.

Answer :

Work performed with the aid of P in 1 day = 1/24

Work done via Q in 1 day = 1/9

Work carried out by using R in 1 day = 1/12

Work done by means of Q and R in 1 day = 1/9 + 1/12 = 7/36

Work accomplished by way of Q and R in 3 days = 3×7/36 = 7/12

Remaining paintings = 1 – 7/12 = 5/12

Number of days in which P can finish the closing work = (five/12) / (1/24) = 10

VMware Aptitude Interview Questions
Question 28. If Daily Wages Of A Man Is Double To That Of A Woman, How Many Men Should Work For 25 Days To Earn Rs.14400? Given That Wages For 40 Women For 30 Days Are Rs.21600.

Answer :

Wages of one girl for 1 day = 2160040×30

Wages of 1 guy for 1 day = 21600×240×30

Wages of 1 guy for 25 days = 21600×2×2540×30

Number of men = 14400(21600×2×2540×30)=144(216×5040×30)=1449=sixteen 

Question 29. P,q And R Together Earn Rs.1620 In 9 Days. P And R Can Earn Rs.Six hundred In 5 Days. Q And R In 7 Days Can Earn Rs.910. How Much Amount Does R Can Earn Per Day ?

Answer :

Amount Earned through P,Q and R in 1 day = 1620/nine = a hundred and eighty ---(1)

Amount Earned by way of P and R in 1 day = six hundred/five = a hundred and twenty ---(2)

Amount Earned by Q and R in 1 day = 910/7 = a hundred thirty ---(3)

(2)+(three)-(1) => Amount Earned via P , Q and 2R in 1 day 

- Amount Earned through P,Q and R in 1 day = 120+130-a hundred and eighty = 70

=>Amount Earned by using R in 1 day = 70

Question 30. Assume That 20 Cows And forty Goats Can Be Kept For 10 Days For Rs.460. If The Cost Of Keeping 5 Goats Is The Same As The Cost Of Keeping 1 Cow, What Will Be The Cost For Keeping 50 Cows And 30 Goats For 12 Days ?

Answer :

Assume that price of keeping a cow for 1 day = c ,

fee of maintaining a goat for 1 day = g

Cost of preserving 20 cows and forty goats for 10 days = 460

Cost of preserving 20 cows and forty goats for 1 day = 460/10 = forty six

=> 20c + 40g = forty six

=> 10c + 20g = 23 ---(1)

Given that 5g = c

Hence equation (1) may be written as 10c + 4c = 23 => 14c =23 

=> c=23/14

fee of maintaining 50 cows and 30 goats for 1 day 

= 50c + 30g 

= 50c + 6c (substituted 5g = c)

= fifty six c = fifty six×23/14

= 92

Cost of preserving 50 cows and 30 goats for 12 days = 12×92 = 1104

Question 31. There Is A Group Of Persons Each Of Whom Can Complete A Piece Of Work In sixteen Days, When They Are Working Individually. On The First Day One Person Works, On The Second Day Another Person Joins Him, On The Third Day One More Person Joins Them And This Process Continues Till The Work Is Completed. How Many Days Are Needed To Complete The Work?

Answer :

Work finished in 1st day = 1/sixteen

Work completed in 2nd day = (1/16) + (1/16) = 2/16

Work completed in third day = (1/16) + (1/16) + (1/sixteen) = three/sixteen




CFG