Interview Questions.

SVN Interview Questions and Answers

fluid

SVN Interview Questions and Answers

Q1. What Is Svn?

Ans: Subversion is an open supply control gadget that is used to hint all the modifications made in your source code. It is a repository used to control documents, folders, directories and the change made to these documents over a time period. While SVN repository offers a whole history of modifications made to the files and may without difficulty track if someone had made modifications within the file.

Q2. What Is “branch” , “tag” And “trunk” In Svn ?

Ans:

Trunk is the main body of improvement, originating from the begin of the assignment till quit.

Branch is a copy of code derived from a sure factor in the trunk this is used for making use of primary changes to the code at the same time as keeping the integrity of the code inside the trunk.

Trunk is a point in time at the trunk or a branch which you want to keep. This is like base lining the code after a first-rate launch.

Q3. What Is Use Of Revert In Svn?

Ans: Revert your local modifications.

Q4. Difference Between Svn Commit And Svn Update?

Ans: SVN commit: Push (add) the local changes to Repository.

SVN Update: Get (down load) the Repository changes documents to local machine.

It have two types:

Local Revert: It will delete all modifications from documents which you made after updates and before dedicate.

Repo Revert: Upload the adjustments to previous Repo.

Q5. List Out What Is The Best Practice For Svn?

Ans:

Work from your very own nearby work-area

Commit small self sufficient adjustments

Use remark

Validate the documents you're committing, you in reality modified

Take Update earlier than decide to the Repo.

Q6. List Out What All Things Should Be Stored In Svn Repository?

Ans:

Source Code

Mysql Queries

Database Updates

Project concerning critical documents

Product Documents

Minutes of Meting and Imp Email

Q7. How You Can Apply A Patch In Svn?

Ans: To observe a patch in SVN, you're required to “Create Patch” by means of making modifications and generating the .Diff report. Then this .Diff record may be applied to the brand new code base the usage of “Apply Patch”.

Q8. What Is The Difference Between Git And Svn Repository?

Ans: The difference among SVN and GIT is

Git does now not support “commits” throughout a couple of branches or tags. Subversion permits the creation of folders at any area within the repository format.

Gits are unchangeable while subversion permits committers to treat a tag a department and to create a couple of revisions beneath a tag root.

Git is less favored for managing huge files or often converting binary files even as SVN is able to coping with multiple tasks stored in the equal repository.

Q9. What Is The Difference Between Commit And Update?

Ans: Update is used to replace the nearby workspace with the changes made through the group to the repository, while devote is the procedure to implement modifications from nearby to repository, in simple words, add a record into repository.

Q10. What Is The Command To See What Is Inside The Repository?

Ans: Command svn list document:///home/mysurface/repo/programming_repo is used to peer what is in the repository.

Q11. What Is The Command Use To View The Difference Between The Local Version And Repository Version?

Ans: he command uses to view the difference between the local and repository version is

Svn diff filename

Svn diff dirname

Q12. What Does The Result Codes G And R In Svn Indicates?

Ans: The result codes G and R in svn shows:

G code: Changes at the repo had been routinely merged into the operating reproduction.

R code: This code indicates that item has been replaced in your operating copy. This manner the report changed into programmed or scheduled for deletion, and a brand new report with the equal name was scheduled for addition in its area.

Q13. What Is The Function Of Revert In Subversion?

Ans: “Revert” function will put off your neighborhood changes and reload the present day version from the repository.

Q14. Mention What Is The Command To Add A File Or Dir?

Ans: To add a record or dir in SVN the command you'll use

Svn upload filename

Svn add dirname

Q15. List Out The Common Subversion Commands?

Ans: Common subversion instructions include:

Import

Checkout

Commit

Update

Other than those it additionally has command like revert, flow, copy and merge.

Q16. How You Can Revert To A Previous Version?

Ans: To retrieve a preceding version, you need to use “revert” command. But revert command will honestly erase local edits; what you actually need is to “merge” command. For instance, you've got a document [abc.Txt] and the modern-day version is a hundred and one, and also you need model 201. Then you will use the command like

Svn merge –r a hundred and one:201 abc.Txt

Svn dedicate –m “Reverted to revision 201” abc.Txt

Q17. What Are The Commands That Can Be Used To Move Some Subset Of Code And History Of This Code From One Svn Repo To Another?

Ans: Following commands can be used:

Svnadmin sell off

Svndumpfilter encompass

Svnadmin load

Svn take away

Q18. What Is The Command To Create A New Directory Under Version Control?

Ans: Command to create a brand new listing below model manipulate includes

Svn mkdir directory

Svn mkdir http://url/directory

Q19. Mention How You Can Import Your Existing Directory Into The New Repository?

Ans: he command you'll use to import your current directory into the new repository you need to write

Svn import/home/my floor/programming

report:///domestic/mysurface/repo/programing_repo-m “preliminary import”.

Q20. What is using Tortoisesvn?

Ans: TortoiseSVN is a Subversion patron, carried out as a Microsoft Windows shell extension, that enables programmers control extraordinary variations of the source code for their programs. It is a free software released below the GNU General Public License




CFG