Interview Questions.

SVG Interview Questions and Answers

fluid

SVG Interview Questions and Answers

Q1. What is SVG?

Ans: Scalable Vector Graphics (SVG) is a brand new graphics document layout and Web development language based totally on XML. SVG permits Web builders and architects to create dynamically generated, high-quality photos from actual-time records with unique structural and visual manage

Q2. What are the capabilities of SVG?

Ans:Following are the middle capabilities of SVG −

SVG, Scalable Vector Graphics is an XML based language to outline vector primarily based portraits.

SVG is meant to show photos over the web.

Being vector pictures, SVG photograph never loses first-rate no matter how they're zoomed out or resized.

SVG images helps interactivity and animation.

SVG is a W3C trendy.

Others photo formats like raster pics also can be clubbed with SVG snap shots.

SVG integrates properly with XSLT and DOM of HTML.

Q3. How to carry out embed SVG in HTML?

Ans: SVG documents are embedded into HTML documents by using , and tags.

The tag is supported for all main browsers.

The tag helps scripting.

Adobe SVG view recommends to apply the EMBED tag even as embedding in HTML page.

Note that the tag call is capitalized.

Following is an example for tag:

< embed src="rectangle.Svg" height="100" width="300" type="image/svg+xml" pluginspage="http://www.Adobe.Com/svg/viewer/install/" >

Q4. List some predefined shapes available in SVG?

Ans: Basic predefined shapes available in SVG

instantly strains,

polygons,

circles,

ellipses,

rectangles without or with rounded corners

Q5. What is SVG-VML-3-D ?

Ans: SVG-VML-3-d is a loose JavaScript library which may be used to draw and control 3D gadgets in html pages by means of using SVG or VML. The JavaScript code which needs to be typed into the html web page to outline the Scene (3-D Objects, Viewer Position, Light, ...) is the equal for SVG and VML. If the browser is IE, then mechanically VML will be used, in any other case SVG might be used.

Q6. What is Metadata?

Ans: Metadata is facts about data. In SVG titles, descriptions, topics, creators and different homes about the SVG photograph is its MetaData.

Q7. List a few advantages and disadvantages of the use of SVG?

Ans:

Advantages of SVG

Scalable

Easy to create

Smaller in Size

Accessible DOM Node-Based API

Easier to create very specified photographs

Disadvantages of SVG

Complex Development structure

Performance issues

Compatibility Issues

Q8. Mention what are the slider to be had in d3.Js?

Ans: The slider to be had in d3.Js are

Default slider

Slider with start fee

Slider with slide event

Slider with slide occasion

Slider with custom axis

Slider with min, max, and step values

Vertical Slider

Q9. Which tag of SVG is used to attract a rectangle?

Ans: ‘rect’ tag of SVG is used to draw a rectangle.

Q10. Which tag of SVG is used to draw a circle?

Ans: ‘circle’ tag of SVG is used to attract a circle.

Q11. Which tag of SVG is used to attract a ellipse?

Ans: ‘ellipse’ tag of SVG is used to attract a ellipse.

Q12. Which tag of SVG is used to draw a line?

Ans: ‘line’ tag of SVG is used to draw a line.

Q13. Explore the opportunities of SVG?

Ans: Scalable Vector Graphics (SVG) is a textual content-primarily based images language that describes photographs with vector shapes, textual content, and embedded raster pix.

SVG files are compact and provide splendid snap shots on the Web, in print, and on aid-restrained dealt with devices. In addition, SVG helps scripting and animation, so is good for interactive, information-pushed, personalised snap shots.

SVG is a royalty-free seller-impartial open trendy evolved beneath the W3C (World Wide Web Consortium) Process.

Adobe has taken a leadership role within the development of the SVG specification and continues to ensure that its authoring equipment are SVG well suited.

Q14. Define VRML?

Ans: VRML stands for Virtual Reality Modeling Language.It is an open Standard programming Language used for creating 3-dimensional (3-D) designs and Web-based totally fashions, textures, and phantasm. VRMLis additionally known as Virtual Reality Markup Language.

HubSpot Video
 

Q15. List main net browsers guide SVG

Ans:

Internet Explorer nine+

Firefox four+

Chrome four+

Safari four+

Opera 9.5+

Q16. Where you can use SVG pictures.

Ans: Following are few sensible packages for SVG.

Graphs

Road Map

Complex UI elements

Logos and easy lively games.

In growing Responsive Ads.

Embedded Systems

GIS and Mapping

Q17. Mention what does direction generators consist of in it?

Ans: Path generator includes

svg.Line- Make a brand new line generator

svg.Line.Radial- Make a new radial line generator

svg.Vicinity – Make a brand new place generator

svg.Chord – Make a new chord generator and so forth

Q18. Mention what's the distinction between jQuery and d3.Js?

Ans:

D3.Js    JQuery

D3 creates or manipulates statistics-pushed file this is manipulating or creating visible files out of your information the usage of D3’s records/go out/input strategies    JQuery is a general reason Ajax/js library which offers preferred Ajax/js functionalities for developing internet apps, but it does now not provide facts-driven capability of D3

D3 has numerous visualization extensions    jQuery has many fashionable web app extensions

 

Q19. What is Radial Gradients in SVG

Radial Gradients represents round transition of one coloration to every other from one path to every other. It is described the usage of <radialGradient> element.
 

Q20. How to get a lively SVG detail the usage of javascript?

Ans: In javascript features, occasion represents current event and can be used to get the goal detail on which occasion were given raised.

Q21. Which stroke property defines thickness of textual content, line or define of any element?

Ans: ‘stroke-width’ property defines thickness of textual content, line or define of any element.

Q22. How to draw a rectangle in SVG?

Ans: 'rect' tag of SVG is used to attract a rectangle. Following are the typically used attributes −

x − x-axis co-ordinate of top left of the rectangle. Default is zero.

Y − y-axis co-ordinate of top left of the rectangle. Default is zero.

Width − width of the rectangle.

Height − height of the rectangle.

Rx − used to next door of the rounded rectangle.

Ry − used to round the corner of the rounded rectangle.

Example −

<rect x = "100" y = "30" width = "300" height = "100" style = "fill:rgb(121,0,121);stroke-width:3;stroke:rgb(0,0,0)" >

Q23. What are SVG filters?

Ans: SVG uses <filter> element to outline filters. <filter> element makes use of an id characteristic to uniquely discover it.Filters are described within <def> elements and then are referenced by way of photos elements by their ids.

Q24. What are SVG Patterns?

Ans: SVG uses <pattern> element to define patterns. Patterns are described the usage of <pattern> detail and are used to fill pictures elements in tiled style.

Q25. How to draw a open ended polygon in SVG?

Ans: 'polyline' tag of SVG is used to draw a open ended polygon. Following is the usually used attribute −

points − List of factors to make up a polygon.

Example −

<polyline points = "150,75 258,137.5 258,262.5 150,325 42,262.6 42,137.5" stroke = "black" stroke-width = "3" fill = "none">

Q26. Can we write javascript features in SVG pix?

Ans: Yes! SVG helps JavaScript/ECMAScript features. Script block is to be in CDATA block recollect man or woman statistics help in XML.

Q27. How to attract a unfastened float course in SVG?

Ans: 'direction' tag of SVG is used to attract a unfastened waft direction. Following is the generally used characteristic −

d − path data,commonly a hard and fast of instructions like moveto, lineto etc.

Example −

<path d = "M 100 100 L 300 100 L 200 300 z" stroke = "black" stroke-width = "3" fill = "rgb(121,0,121)">

Q28. Explain how you could numerous classes without delay?

Ans: To set several instructions right away you can use the item literal as

choice.Classed( ‘foo’:real, ‘bar’: false)

Q29. Are mouse occasions, keyboard occasions supported in SVG?

Ans: Yes! SVG factors guide mouse events, keyboard occasions. We've used onClick occasion to name a javascript capabilities.

Q30.  What are available filters in SVG?

Ans: The to be had filters in SVG are:

feBlend

feColorMatrix

feComponentTransfer

feComposite

feConvolveMatrix

feDiffuseLighting

feDisplacementMap

feFlood

feGaussianBlur

feImage

feMerge

feMorphology

feOffset

feSpecularLighting

feTile

feTurbulence

feDistantLight

fePointLight

feSpotLight




CFG