Interview Questions.

Sitecore Interview Questions and Answers

fluid

Sitecore Interview Questions and Answers

Q1. What is Sitecore?

Ans: Sitecore is a client enjoy management organization that gives net content management and multichannel advertising and marketing automation software program. The corporation turned into based in 2001.

Sitecore is built using Microsoft technologies and it's far mainly used to build organization web sites and intranet portals. It additionally helps deployment through Microsoft Azure.

Sitecore offers a complete, attached e-commerce WCM platform that places the consumer on the coronary heart of every interplay and engagement, regardless of which e-commerce gadget in the end handles their transaction. Delight your customers with a completely joined-up purchasing experience.

Q2. What are the Sitecore Support hours?

Ans: The Sitecore Support hours are: Tuesdays (Morten), Wednesdays (Tina) and Fridays (Tina) at 9-12 in 2B09.

During aid hours Morten or Tina will answer mails sent to sitecore@itu.Dk considering that ultimate aid consultation and solution questions posed at some stage in help hours face-to-face, if humans show up in 2B09, or on the cellphone.

Q3. What are the advantages of the usage of Sitecore?

Ans:

Powerful Framework

Intuitive quit consumer Interface.

Built on slicing facet technology (Microsoft .NET Platform)

Provides a flexibility to scale the application

Ease of Customization

Built in Search Engine Optimization

Flexible workflows to manage content material.

Multi-Lingual help.

Multi-Language sites may be created with little effort.

Highly scalable.

Role based security

Provides separate E-Commerce services.

DMS skills for Marketing.

Good collection of Sitecore modules from Sitecore Market place

Consistently up to date with new capabilities and technology.

Good assist and carrier.

Growing network.

Q4. What are sticky and non-sticky classes?

Ans:

Sticky session:

What: A technique used with Application Load Balancing, to obtain server-affinity.

Why: If the weight balancer is informed to use sticky sessions, all your interactions will appear with the identical physical server, even though different servers are gift. Thus, your session object may be the same all through your entire interplay with this internet site.

All your requests might be directed to the identical bodily internet server.

Only unmarried session object can be there

Non Sticky consultation:

In case of a non-sticky load balancer may additionally select any webserver to serve your requests.

Session item for each server node

Q5. What’s the difference between these content material fabric control systems: Sitecore, Umbraco, and Episerver?

Ans: Episerver has a multitude of terrific feedback. Sitecore has the venture diploma and the value is moreover on the enterprise degree. Sitecore is engineer amicable, extensible and has a widespread group is case we look for help, it has a substance shape as a tree of hubs, it’s miles diagnosed to direct the substance manipulate industrial center and is really evaluated by using numerous groups. Umbraco has severa similitudes with Sitecore being evolved on ASP.Net but is extremely low-priced. It furthermore has a colossal system. Essentially we are able to choose this type of depending upon taste, money and the layout that we have when strolling.

Q6. What are the Different types of Sitecore Interfaces?

Ans: Sitecore has three important interfaces until the discharge of Sitecore eight.Zero and right here are those interfaces.

Desktop Mode

Content Editor Mode

Page Editor Mode

Q7. Why am I getting a pretty photo of a watchtower by means of the sea after I log into Sitecore?

Ans: It is because you are logged into the Desktop (the developer tool) as opposed to the Content Editor (the editor tool). Please click the button with the label “Sitecore” inside the lower left corner of the display and click on “Log Off”. This will go back you to the Sitecore login display. Now you could login as usual: Click the “Content Editor” button, write your user call and password and click on the “Login” button to login to the Content Editor.

Q8. What is Areas in Sitecore Mvc?

Ans:

What: MVC regions are choice for organizing and keeping apart property belonging to every tenant, or for breaking up a large single tenant challenge into more than one modules.

MVC Areas really do some distance greater than just prepare your documents into separate directories.  Runtime decision of property based on listing conference is likewise tremendous, and assist for this by way of Visual Studio IntelliSense is even higher.

Why: Sitecore gives support for more than one tenants from a unmarried going for walks instance, however it does no longer offer process or record system isolation for property evolved for each tenant website

Where:  sitecore will via default registers all the areas inside the initialize pipeline. You can sign in area in sitecore.Mvc.Config report

<mvc>

<areas>

<area type=”namespace.Classname, assembly name”>

</area>

<excludeareas>

<area type=”namespace.Classname, assembly name” />

</excludeareas>

</areas>

</mvc>

To determine the region for each rendering and layout view, Sitecore makes use of the ResolveArea processor early within the mvc.RenderRendering pipeline

When invoking a rendering in code, for instance: @Html.Sitecore().ViewRendering("Index", new  vicinity = "MyArea" )

Q9. In what manner is using XSL better than C# in Sitecore?

Ans: XSLT has favorable instances over one-of-a-kind dialects inside the manner that it gives you the chance to customise or reuse an incredible sort of pages or exclusive structures for supply documents or every other form. For doing this an administer mainly based managing version might be utilized, a issue by no means once more preferred by utilizing a big portion of the overall populace because of the apparent problem that is has on first utilize. Regardless of the way this seems intense at to start with, it is probably visible like pretty a while task. XLST has no wellknown execution inconveniences, if an internet website seems to have execution troubles, it have to be from the various notion process.

Q10. What are the Different sorts of Databases available in Sitecore?

Ans:

Core

Master

Web

Q11. How can I prevent Sitecore from turning the anchor in an anchorlink into a link?

Ans: You aren't intended to show a line of textual content into an anchor in Sitecore. Instead you have to make the anchor by means of placing your curser without highlighting any text on the road just above wherein you need the anchorlink to result in. Then press the link button, create the anchor and continue as traditional. This manner no textual content will develop into an undesirable link.

Q12.What is Asp.Net Core?

Ans: It has been renamed from ASP.NET 5 to ASP.Net Core 1.Zero

ASP.NET Core on .NET Core is go-platform ASP.NET. You can run an software written for .NET Core on Windows, Linux, and Mac. The server does not need .NET Core set up - it may be bundled with the software.

ASP.NET Core on .NET Framework (CLR) is ASP.NET at the "complete" or "desktop" .NET Framework (e.G. .NET Framework 4.6.2). You can run an application written for the full .NET Framework on Windows. The server will need the total .NET Framework installed.

The purpose of .NET Core is having a single code base that can be used to construct and help all the platforms, which includes Windows, Linux and Mac OSX.

ASP.Net Core apps does no longer want IIS for web hosting

wwwroot is now vicinity for static files.

Server facet applications save space in center

New method to Server aspect and purchaser aspect dependency control of applications

Inbuilt Dependency injection (DI) foe Core

User secrets of ASP.NET Core

HubSpot Video

 

Q13. What’s the that methods for the ocean watchtower photograph that takes a gander at Sitecore sign up?

Ans: This photograph seems to be due to the reality you aren’t signed in to the substance Editor, however to the dressmaker tool to the PC. The catch from the maximum minimum left corner of the show have to be driven(it has the “Sitecore” call on it), at that factor we have to hot the “log off” seize for coming returned to the login element. From here the login procedure may be normal: we ought to hit “content fabric Editor”, embed the person and mystery word then “Login

Q14. What are Items in Sitecore?

Ans: In Sitecore terms, an Item is largely a file inside the Database. Everything we see in the Sitecore interface is an Item. An object represents a piece of information like rendering, layout, media file, and so on.

Every Item includes particular GUID, call and Path. An item has a template which defines the structure of an item.

Q15. I even have edited a web page on itu.Dk and published it. Why don’t my changes seem on itu.Dk?

Ans: This might be due to the fact you forgot to unencumber your version of the web page before you posted.

Sitecore will usually submit the brand new UNLOCKED model of a web page while a person clicks post and the publishing dialogue will say that the entirety went properly although it did no longer submit the model that you had simply been workning on.

Q16. What is shared format and very last layout in Sitecore8?

Ans: In Sitecore, you could specify shared presentation info for all variations of an object, in all languages, and you could specify exceptional presentation info for every man or woman version of an   item and for each language.

Shared Layout

Shared layout is like a shared area. All the controls added on this format are shared amongst all the language advert numbered versions.

Final Layout

All the adjustments made to this layout are specific to that language and numbered version. Initially all the controls from shared layout are imported to the final format. Once you begin making any adjustments inside the final format, these adjustments will remain here and end up precise to that particular language model and numbered version.

Q17. Is there obligatory to location the ultra-modern picture in a sure place?

Ans: No there’s no mentioned place for brand spanking new pics in the media library, so we can also likewise select our own one among a kind envelope for this, yet we need to be cognizant to apply a now not bizarre place due to the reality the organizer numbers could be very expansive. Also we ought to understand the reason for the organizer sooner than accomplishing some thing

Q18. What are Different varieties of Templates in Sitecore?

Ans:

Data templates

Parameter Templates

Datasource templates

Q19. When I check my page at the intranet using Page Editor button there may be an image that I did no longer insert. It is simplest there once I am checking out. Why?

Ans: You do no longer need to do anything approximately it. It is there because Sitecore Intranet Portal offers companies the opportunity to standardise photo size and site, and the landscape image shows that a standardised photograph could be placed there if we were the use of standardised snap shots. However the university has determined that we do not need that sort of strict standardisation. Therefore we've got disabled that characteristic in Sitecore. Unfortunately the Page Editor button insists on showing the landscape picture anyway. It will not be there at the live intranet when you free up your model of the web page.

Q20. What is Helix and Habitat?

Ans: Helix is a hard and fast of normal layout principles and conventions for Sitecore development.

Habitat is a actual Sitecore task carried out on the Sitecore Experience Platform using   Helix. It is an example that lets in builders to look how Helix is carried out and we could developers enjoy a assignment primarily based on those standards.

Q21. What are the common competencies of CMS?

Ans: Website design enhancement neighborly URLs

joined and online assist

Measured excellent and extensibility

client and association usefulness

Templating manual for changing over outlines

status quo and beautify wizards

coordinated evaluate logs

Compliancy with unique availability systems and prerequisites, as an instance, WAI-ARIA

Q22. I actually have uploaded and inserted an picture on a web page in sitecore and it looked quality inside the media library. But within the content editor the picture appears damaged?

Ans: Try pressing SAVE. Sometimes Sitecore will show a broken photograph in Content Editor if the picture has been inserted lately. When urgent shop Sitecore discoveres that the image has been uploaded and indicates the appropriate photo.

Q23. How to Replace space and underscore with a sprint (-) within the URL Sitecore?

 Ans:   Go to sitecore.Config document and upload the underneath settings

<encodeNameReplacements>

 <replace mode="on" find=" " replaceWith="-" /> 

 <replace mode="on" find="_" replaceWith="-"/>

</encodeNameReplacements>

Q24. Where need to I region my new image?

Ans: Currently there may be no reliable policy on where within the media library to vicinity pix. Therefore you can vicinity your photograph in the folder of your preference within the media library. As we do have a whole lot of folders please use common feel while deciding in which to position your image and take a look at if there may be a folder that might healthy your cause earlier than you create a brand new folder.

Q25. What is Sitecore enjoy Platform?

Ans: Whilst you login to Sitecore the primary show you spot is Sitecore enjoy Platform. It's miles a launchpad display screen which incorporates everything you require.

A part of the articles you locate in encounter Platform are recorded underneath.

Appreciate Analytics

Expereince Profile

Content Editor

Delight in Editor

Control Panel

Media Library

Processing Device Mode

Application Middle




CFG