Interview Questions.

Sap workflow Interview Questions

fluid

Sap workflow Interview Questions

Q1. What is the tcode to characterize/make and change work process?

Ans: SWDD

Q2. How might we troubleshoot a work process

Ans: If it is a discourse task, you can set breakpoint in the technique called by the errand If it is a strategy that you need to troubleshoot, use SWO1, and make an occasion of the article and investigate the techniques. In the event that it is a foundation undertaking, and you are being developed client, you can do the accompanying. Make a boundless circle in the strategy you need to troubleshoot. Go to SM50 (processes outline) and select the pertinent thing, and select troubleshoot from choice.

Q3. How does clients communicate with work processes ?

Ans: Users associate with work process framework through work things which are open by utilizing SAP Inbox(SBWP).

Q4. What are various approaches to characterizing potential specialists of an undertaking ?

Ans: Job, Positions, Rule and direct SAP User ID.

Q5. When does a work process begins in the framework ?

Ans: Workflow is by and large set off by occasions.

Q6. List the different benefits of SAP Business Workflow.

Ans: Workflow gives various benefits to SAP clients and advisors:

It permits specialists to make new business processes without changing the standard SAP code.

Work process guarantees that the assignments are executed in the right consecutive request, including the applicable faculty.

SAP Business Workflow might be gone through the web or intranet web applications by means of the Webflow Engine.

Cutoff time Monitoring usefulness is likewise consolidated inside SAP Workflow.

The ideal execution of exercises is ensured in any event, when various gatherings (clients) are involved.

Work process diminishes both time and cost associated with overseeing business exercises.

Q7. What is the tcode to ship task ascribes to various frameworks ?

Ans: Transaction Code: RE_RHMOVE30 and Program Name: RHMOVE30

Q8. What are the various kinds of WF Agents?

Ans:

Potential Agents

Clients who are approved to execute the errand

Designed during Task definition (Org Unit, Position, User, Work Center, Role, Rule)

On the off chance that a Task is designed as General Task, all clients become potential clients. Capable Agents

The clients to whom the work thing should be sent.

This is set during Step definition. Note that Possible specialists are characterized during Task definition. (Organization Unit, Position, User, Work Center, Role, Rule, Container Element)

Note: The work thing not entirely set in stone by crossing point of Possible Agents and Responsible Agents. Real Agent's

Real client who executed the discourse task Excluded Agents

Clients who shouldn't execute the discourse task (regardless of whether they are in potential specialists)

Q9. Is there at any rate to undelete work things in SAP work process after I have coherently erased them as of now?

Ans: No. What you can do is restart the work process utilizing SWUE. This will be equivalent to reproducing the work process since it will begin where it has consistently been erased.

Q10. Will you keep up with work process number reaches in Quality and Production framework ?

Ans: No. Number reaches are characterized exclusively being developed framework since we make work processes just being developed framework.

Q11. What are various kinds of Workflow holders and the number of are they ?

Ans: There are 5 compartments in work process.

Work process container(global),

Task compartment

Rule compartment

Occasion compartment

Strategy compartment.

Q12. Have you utilized execution tuning? What significant advances will you use for these ?

Ans: The Main Transaction Code Involved in Performance Tuning is SE30-Runtime Analysis and ST05-SQL Trace.

What is a work thing ? How can it vary from a basic SAP office mail thing ?

-A work thing is a runtime object created by a stage inside a work process. At the point when client collaboration is required, the particular clients are educated through work things. These work things will be gotten by the client in their Business Workplace inbox, or other email application like Microsoft Outlook Rights;

The work thing might be a client choice or a discourse structure that permit you to enter information for beginning a cycle inside SAP, or an affirmation of whether a specific errand might be performed. The client then picks a proper choice which decides the ensuing way of behaving of the work process being referred to. There are an assortment of relevant work things. Each work thing has a status mirroring the phase of handling at some random moment.

A work thing contains text making sense of what move should be made, whom to allude to and any data relevant to the business object included.

Not at all like straightforward SAP office sends, work things are dynamic elements, as they decide the resulting course of the work process. SAP office sends can likewise be erased from the inbox without survey them though a work thing must be executed to have it eliminated from your inbox.

HubSpot Video

Q13. What is a foundation work thing ? Are they shown in the Business Workplace ?

Ans: A foundation work thing (code B) addresses undertakings that require no client collaboration. They are controlled and executed naturally by the work process framework, and don't show up in the Business Workplace. Be that as it may, you might see them utilizing the Work Item Selection Report.

Q14.What is the tcode to actually take a look at blunder work processes/workitems ?

Ans: SWI2_DIAG

Q15. What is the tcode to restart the blunder work processes/workitems ?

Ans: SWPR

Q16. I have a Task,i need to be aware in which work processes these errand is used,how do I know it ?

Ans: By utilizing the tcode SWI11(Where-Used List of Task) you can recognize it.

Q17. What are the kinds of work things?

Ans: Dialog Work thing

Foundation work thing

Work process work thing

Work line work thing

Missed cutoff time work thing

Q18. What are the sorts of work things?

Ans: Dialog Work thing

Foundation work thing

Work process work thing

Work line work thing

Missed cutoff time work thing

Q19. My work process isn't getting set off, What are its potential instances ?

Ans: No Start Events for the work process.

Begin Condition of the Start Event isn't fulfilled.

Q20. For what reason is my workitem going to all clients?

Ans: This typically happens when an undertaking has been set to General Task and the specialist task neglects to return a specialist (or hasn't been set) and the "End in the event that standard goal has no outcome" box has not been checked. This is generally fixed by checking the "End assuming that standard goal has no outcome" box.

Q21. What is the tcode to test the work processes ?

Ans: SWUS

Q22. I want send messages to certain clients when work process in finished, however I don't need use email step in the work process. Might I at any point accomplish this ?

Ans: Yes, In work process header we have a tab called "Warning". Give the receipts and email text here, when the work process is finished all the client will receive messages.

Q23. What are the choices to carry out strategy for a BO?

Ans:

FM

BAPI

Tcode

Discourse Module

Report

Other (BO program)

Q24. How to broaden a BO?

Ans: Got SWO1 and enter a BO that you need to broaden. Click on 'New Subtype' Give every one of the subtleties.

Return to SW01, enter the BO, and goto Settings Delegate.

Model:

BUS7051: Notification,

BUS1001: Material,

BUS2012: Purchase Order,

BUS1065: Employee Various status of BO

Demonstrated: Not available at runtime

Carried out: Not fit to just be utilized, Internal use

Delivered: For client to utilize

Out of date: Don't utilize any longer

Q24. What is the tcode for Workflow Customization ?

Ans: SWU3

Q25. What is the tcode for occasion linkages ?

Ans: SWE2 or SWETYPV

Q26. What are the various kinds of WF Agents?

Ans:

Potential Agents :- >Users who are approved to execute the undertaking Configured during Task definition (Org Unit, Position, User, Work Center, Role, Rule) If a Task is designed as General Task, then all clients become potential clients.

Mindful Agents : - > The clients to whom the work thing should be sent. This is set during Step definition. Note that Possible specialists are characterized during Task definition. (Organization Unit, Position, User, Work Center, Role, Rule, Container Element).

Note: The work thing not entirely settled by convergence of Possible Agents and Responsible Agents.

Genuine Agents : - > Actual client who executed the discourse task .

Avoided Agents :- > Users who shouldn't execute the exchange task (regardless of whether they are in potential specialists)

Q27. What are the Important foundation Jobs for work process?:

Ans:

SWWDHEX For cutoff time checking

SWWERRE For blunder Monitoring

SWEQSRV For Event Queue Delivery

Q28. Name the tables utilized for putting away the occasion linkages ?

Ans: SWE TYPE U - Type Linkage Table

SWEINSTCOU - Instance Linkage Table

Q29. To involve a compartment component in various strides in the work process, where would it be a good idea for me I proclaim the component ?

Ans: In Workflow Container

Q30. I have two errand which are accessible for client execution as workitems.I need to show the second workitem following executing the first for a similar client. How would it be advisable for me I respond ?

Ans: Check the "Advance with discourse" in the main assignment. For additional subtleties click here

Q31. I really want send messages to certain clients when work process in finished, yet I don't need use email step in the work process. Might I at any point accomplish this ?

Ans: Yes, In work process header we have a tab called "Notice". Give the receipts and email text here, when the work process is finished all the client will receive messages.

Q32. Is it conceivable to design the SAP work process to have a spring up message shipped off the approver in the case that Purchase Requisitions are prepared for them to follow up on?

Ans: You can either send an Express Email message, or on the other hand on the off chance that it is a work thing, make the Priority = 9. It will send an express message to the Respective Agent.

Q33. How to accomplish dynamic equal handling?

Ans: There are three different ways an equal handling can be carried out

Dynamic equal handling utilizing a multi-line compartment component

Fork (3 out of 5) Work line

In unique handling the sort of every section in the table must be of same kind.

Same undertaking will be handled for each line of the multi-line holder. It tends to be an exchange or foundation task. Cutoff time checking, restricting, specialist assurance will be same for each work thing created To accomplish, go to "Various" in the action, and enter the multiline compartment component.

Q34. How might we troubleshoot a work process?

Ans:

On the off chance that it is a discourse task, you can set breakpoint in the strategy called by the errand

If it is a technique that you need to troubleshoot, use SWO1, and make an occasion of the article and investigate the strategies

On the off chance that it is a foundation undertaking, and you are being developed client, you can do the accompanying. Make a limitless circle in the strategy you need to troubleshoot. Go to SM50 (processes outline) and select the applicable thing, and select investigate from choice.

Q35. Which technique is executed assuming that space is passed for the strategy boundary of full scale SWC_CALL_METHOD ?

Ans: The Default strategy for the item type is executed on the off chance that a space is passed as the technique boundary esteem. You can find the default technique by review the relevant item utilizing exchange SWO1 and going to menu choice "Goto - > Basic Data" and tapping on the Defaults tab. The default technique is situated in the field "Strategy"




CFG