Interview Questions.

SAP WM Interview Questions and Answer

fluid

SAP WM Interview Questions and Answer

Q1. What is SAP WM?

Ans: The SAP Warehouse Management framework (WMS) gives adaptable, mechanized help in handling all products developments and in overseeing stocks in your stockroom complex. The framework upholds booked and productive handling of all strategies processes inside your distribution center.

Or then again

The SAP Warehouse Management framework (WM) gives adaptable, computerized help in handling all merchandise developments and in overseeing stocks in your distribution center complex.

Q2. What is Transfer Requirement?

Ans: A guidance to move materials from a source stockpiling container to an objective stockpiling receptacle in a stockroom complex at a predetermined time.

Q3. Where is control to affirm TO for Put away and Picking?

Ans: Control to affirm TO for Put away and Picking can be designed at Warehouse, Storage types and Movement types levels.

Q4. What is the significance of Quant number?

Ans: at whatever point u do the GR framework will produces one Quant number in light of the mix of Material, Batch, and Bin.

Q5. Various sorts of picking and taken care of systems, why? Legitimize.

Ans: Picking

- FIFO - To deal the most established material first

- LIFO - To deal the most recent material first

- Set aside: Next void receptacle, expansion to the current stock, blended capacity, fixed capacity, open capacity.

Q6. What is Posting Change?

Ans: A presenting change by and large alludes on an accounting change - an adjustment of data - about a specific material. For most posting changes, for example, changing a cluster number or delivering obstructed stock, the actual products stay in a similar actual area.

Purposes behind Making Posting Changes Posting changes are made because of multiple factors. These include:

-Setting stock free from assessment into accessible stock

-Switching obstructed stock over completely to assessment stock

-Assigning accessible material as investigation stock

-Changing a Material Number

-Dividing accessible materials into at least two groups

-Changing over unique stock, for example, transfer stock or returned stock, into the organization's own stock

-Changing responsibility for in a similar distribution center starting with one plant then onto the next

Q7. What is the framework Landscape at xyz client?

Ans: 3 framework scene

Q8. Where is control to affirm TO for Put away and Picking?

Ans: Control to affirm TO for Put away and Picking can be arranged at Warehouse, Storage types and Movement types levels.

Q9. Stock Uploading will occur at which Module MM or WM at rollout in xyz client.

Ans: First in IM(MM) then, at that point, in WM.

Q10. Is Storage unit actuation obligatory?

Ans: It's not compulsory

Q11. What is the significance of Quant number?

Ans: Whenever you do the GR framework will produces one Quant number in light of the mix of Material, Batch, and Bin.

Q12. Will the framework make any powerful stockpiling canisters during the GR?

Ans: Yes, it is in the Purchase Order.

HubSpot Video

Q13. Make sense of Warehouse Structure.

Ans: Warehouse structure contains a Warehouse number, Storage types, Storage segments, capacity canisters lastly quant.

Q14. Will a solitary stockroom could be designed for more than one organization code?

Ans: Yes, it very well may be.

Q15. Let me know the different picking and set aside systems characterized for xyz Client for various capacity types.

Ans: For Rack, Open and rack stockpiling types the picking procedure is FIFO. Put way methodology for Rack, Open, Shelf, CRD and Fixed Bin is Next void receptacle, Open capacity, open capacity, open capacity and fixed container individually.

Q16. Might you at any point let me know what all archives get made during GR passage in WM Process?

Ans: PO, Inbound Delivery, Transfer Requirement, Shipment and TO.

Q17. At What level the delivery methodologies get characterized?

Ans: Configured at Company code level.

Q18. Where might we at any point track down precise whereabouts of a material amount in the distribution center?

Ans: Storage containers

-In Warehouse Management, Storage receptacles are ace information made either from the application menu or in Customizing.

-In light of this expert information, the stock outline in Warehouse Management shows the specific whereabouts of a material amount in the distribution center.

Q19. What are the exchanges accessible to make an exchange arrange for moving fractional stocks inside a distribution center number?

Ans: LT01

 LT10

Two exchanges are accessible to make an exchange request for moving halfway stocks inside a distribution center number:

-Make Transfer Order without Source Object (exchange code LT01)

-Make Transfer Order from Stock List (exchange code LT10)

Q20. What is the necessity for the Purchase request things that are incorporated when the inbound conveyance is made?

Ans: They ought to have affirmation control key

Q21. What happens when no capacity area for picking is determined in the request thing?

Ans: The framework decides the capacity area when it makes the outbound conveyance and duplicates it into the conveyance thing.

The capacity area entered in the request thing is utilized in the outbound conveyance.

Q22. What is Transfer Order?

Ans: A solicitation to move of materials at a specific time from source capacity canister to Destination stockpiling container in same distribution center complex.

Q23. Different stock sorts and capacity types in WM?

Ans: Stock Types - Unrestricted, Blocked, Quality Storage Types - Rack, Open, Shelf, Damage.

Q24. Interval Storage types?

Ans: Goods Receipt region, Goods Issue region, Posting change, Difference.

Q25. Where you do the stock correlation among IM and WM?

Ans: T-code LX23

Q26. Capacity area is IM or WM part?

Ans: IM

Q27. Which one will the framework create first, TR or TO?

Ans: First TR then TO.

Q28. What are different Movement Types

Ans:

101 - GR Receipts

102 - GR PO invert

601 - GI conveyance

602 - Cancel GI conveyance

651 - Sales return

909 - GR Amendment Excess

Q29. Distinction between Storage units and Handling units

Ans: Storage unit is a holder wherein a material put away or moved though Handling unit the blend of material and Packaging material.




CFG